WWF rider på klimatvågen

Klimathotet är bra business. Det har även Världsnaturfonden insett. Genom personliga utskick vill man skapa engagemang för den av klimatförändringarna hotade isbjörnen. Nedan ser ni ett sådant utskick som vidarebefordrats till mig av en läsare.
wwf
Låt isbjörnen få en framtid? Den stortrivs ju redan. Svenska WWF rider bara på den amerikanska vågen. ”På flera platser i Arktis minskar isbjörnarna i antal”, står det i utskicket. Att björnstammarna ökar på ännu fler ställen säger man ingenting om.
”WWF arbetar aktivt för att stoppa klimatförändringen.”
Lycka till, säger jag och Magnus. Stoppa klimatförändringen – tala om hybris. Och vad händer med de här 100 kronorna som efterfrågas ovan? Hur kommer de isbjörnen till nytta? Får inuiterna betalt för att sluta jaga björn?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Borde inte det här rendera i att deras 90-konto dras in?

  2. L

    Rena bondfångarmetoderna. Dom bryr sig givetvis inte ett dugg om isbjörnar utan vill bara ha in pengar. Dom borde åläggas att pengar från insamlingar är öronmärkta och att resultatet av deras åtgärder redovisas. Men som klimathysterin har utvecklats kan dom ju säga att pengarna gått till att köpa ”miljöbilar” och därmed räddat en isbjörn…