Vad är ett klimatnödläge?

Ordet klimatnödläge används nu överallt bland media och politiker. Men vad betyder ordet klimatnödläge? Det finns ingen definition eller enhetlig betydelse av ”klimatnödläge”. Men klimatalarmisterna försöker nu i Orwellsk anda införa ordet. ”Klimatnödläge” låter ju mycket mer skrämmande än ”klimatförändringarna”.

IPCC och FN har tidigare sagt att globala temperaturen fick öka högst två grader. Det var tydligen inte tillräckligt skrämmande så därför skrev man en ny rapport att nu måste temperaturökningen hållas inom 1.5 grader över förindustriell temperatur. Detta innebär att det enligt IPCC blir illa om globala temperaturen ökar mer än 0.5 grader sett från idag. Vi har ju haft en temperaturökning om nästan en grad redan.

Allt detta baseras på klimatmodeller som inte validerats och som hårt kritiserats av forskare för att överdriva uppvärmningen orsakad av mänskliga utsläpp av koldioxid. Målet 1.5 grader bygger på att IPCC:s klimatmodeller är giltiga och då krävs det extraordinära åtgärder för att stanna vid ytterligare en halv grad.

IPCC:s koldioxidhypotes förespår en allt mer och mer ökande temperatur kommande decennier. Även havsnivåerna ska öka allt snabbare. MEN – inga observationer ger stöd för detta. Havsnivåerna fortsätter att öka med stabila 2-3 mm per år sedan lilla istiden. I Sverige innebär det att havet sjunker (förutom längst nere i söder).

FN påstår också att vi bara har elva år på oss att undvika en katastrof med temperaturökningen. En riggad rapport som vill ge politikerna argument att genomföra stora skattehöjningar och inskränka folks frihet.

Anna_König_Jerlmyr

Anna König Jerlmyr (M)

Anna König Jerlmyr är Moderat och finansborgarråd i Stockholms stad. Hon har varit med och utlyst ”klimatnödläge” för Stockholm. Hon är med i nätverket C40 styrgrupp och har på C40 Global Mayor Summit i Köpenhamn varit med och tagit fram ”Global Green New Deal”.

Miljopartiet_loggaModeraterna_logga

Tillsammans med Miljöpartiet har Moderaterna skrivit under att vi inte ska äta mer än 16 kg kött per år och högst 90 kg mejerivaror per år. Detta motsvarar högst 300 gram köttprodukter per vecka och är en halvering av dagens konsumtion.

Falukorv

Falukorv – framöver inte så ofta på äldreboenden i Stockholm

Våra gamla, som behöver den näring de kan få, ska tvingas halvera köttkonsumtionen. Men heder åt Erik Slottner (KD), äldreborgarråd i Stockholm, som säger att han inte tänker följa ”klimatnödläget”. De gamla som betalar för sin mat ska få fortsätta äta kött.

Anna König Jerlmyr har varit i hetluften tidigare. Hon var innan valet för ett förbud mot tiggeri, efter valet så anslog hon 22 miljoner kronor till just tiggare. Och naturligtvis inget förbud.

Om Anna König Jerlmyr hade utlyst ”trafiknödläge” eller ”brottslighetsnödläge” hade kanske stockholmarna förstått henne. Moderaterna har ju givit trafiken till Miljöpartiet och det är kaos i trafiken i Stockholm. Skjutningar, våldtäkter och personrån ökar och polisen är handfallna. Om du gillar att bestämma själv om du ska äta kött eller flyga så rösta inte på Moderaterna i Stockholm i nästa val. I alla fall inte om Anna König Jerlmyr finns med.

En vänsterextrem organisation som utlyst ”klimatnödläge” är Extinction Rebellion även förkortat XR. Denna organisation var Greta Thunberg med och samlade in pengar till.

Greta_XR_s

Greta twittrar och samlar in pengar till XR

Extinction Rebellion är en våldsam organisation som ofta begår olagligheter. Det senaste enligt Daily Mail är att XR betalar aktivister £400 i veckan för att deltaga i olagliga aktioner. Mer än £200.000 ska ha betalats ut i ”aktivistlöner” enligt dokument som läckt ut från XR.

Greta_XR2

Greta Thunberg har ett stort entourage där även Gretas pappa ingår. Gretas mamma Malena Ernman har också uttryckt sympatier för den våldsamma Extinction Rebellion.

Malena_Ernman_XR

Malena_Ernman_AFA_s

Malena Ernman i AFA-tröja gör reklam för Extinction Rebellion

Istället för falska larmet ”klimatnödläge” borde det kanske istället utlysas ett ”förvirrade politkernödläge”.

Se här intervjun med Andrew Neil – BBC med en representant för Extinction Rebellion.


Kan du tänka dig svensk statsmedia Svt intervjua på detta sätt?

Motståndet mot ”klimatnödläget” kommer nu från många vetenskapsmän där Ingemar Nordin tidigare skrivit om 500 forskares brev till FN.

____________________________________________________________________________

För den som är trött på allt prat om ”klimat-Greta” kommer här en tyngre vetenskaplig historia om ett fel i IPCC-rapporten om oceaner.

IPCC_Ocean_2019_s

Felet fanns i en peer-reviewed papper Resplandy et al. (2018) publicerad i Nature. En matematiker hittade sedan allvarliga statistiska fel i dokumentet, se här, här, härhär och här. De allvarliga felen gjorde att Nature efter många räddningsförsök tvingades dra tillbaka artikeln, se här.

Men IPCC refererar i sin senaste rapport om oceaner till just Resplandy et al. (2018), se sid 5-27 och 5-183. GWPF har nu skrivit ett brev till IPCC och påtalat bristerna.

Men som Donna Laframboise skriver är det värre än så. IPCC-rapporten har en huvudförfattare som heter Lijing Cheng. Han har varit författare till en rapport publicerad i Science. Den rapporten är mycket ett tyckande och bygger bl.a. på rapporten Resplandy et al (2018). Sedan bygger rapporten från IPCC, där Cheng varit huvudförfattare och medförfattare, både på Chengs och Resplandys rapport. Inte mycket till objektivitet i IPCC:s rapport.

Referenser

Daily Mail

Good Food Cities – C40

There is no climate emergency – Washington Times

Land Lantbruk

Retracted Ocean Warming Paper & the IPCC – Donna Laframboise

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Per.
  Den enda slutsats man kan dra är att grunden till klimathotsprojektet är makt. Global makt.
  Man ”köper” forskare som kan leverera det man beställt. Global styrning
  Man utnyttjar barn.
  Man utbyttjar ungdomar

 2. Ulf

  Att målet ändras ifrån 2 grader till 1,5 grad är naturligtvis för att temperaturen rör sig för långsamt för att själva uppvärmningen ska skapa en panik. Då måste man förstås ändra på andra parametern att även så förändringar är jätteallvarligt. Tänk så mycket lättare de hade på den gamla goda tiden de stackars Hotarna.
  https://www.apnews.com/bd45c372caf118ec99964ea547880cd0

 3. Ingemar Nordin

  Jag är minst sagt förvånad, och besviken, att moderaterna i Stockholm har en klimatalarmist av värsta sort i ledande ställning. Har de ingen politisk överlevnadsinstinkt alls?

  Att införa ”klimatnödläge” luktar undantagstillstånd och en önskan om att köra över demokratin lång väg. Klimatfrågan skall hamna överst i prioritet inom stadens alla områden. Äldrevården är bara ett exempel.

  https://www.klimatupplysningen.se/2019/04/14/klimatnodlage-vad-ar-det/

 4. Daniel Wiklund

  Natten mot tisdagen uppmättes minus 19,1 i Rensjön i Norrbotten. Det är kallare än normalt i norr, säger SMHI. Kanske dags att utlysa klimatnöd läge i Norrbotten. Minus 5 här i Luleå just nu. I varje fall vädernödläge. Hon gjorde ju ingen större succe när hon sjöng en sång när Stockholm försökte få OS. Hon sjunger falskt på många sätt.

 5. Ulf

  Hälsa är alltid spännande. Vi kan då konstatera att yngre människor bör absolut äta kött för på både fysisk och mental hälsa. När vi börjar närma oss medelåldern bör vi dock dra ner kraftigt på köttkonsumtionen ur hälsoaspekt. Det visar sig bl a avseende cancer att mindre köttätande i medelåldern när vi faktiskt inte behöver kött är bra ur hälsoaspekt.
  Men när vi blir äldre mot 70 till 75 år behöver vi igen öka köttkonsumtionen för att få i oss tillräckligt med näring för att skjuta upp kroppslig nedbrytning. Att förneka äldre kött är således riktigt dålig politik och kommer att bli en kraftig belastning för sjukvården. När man är äldre kan man bortse ifrån eventuell ökad cancerrisk eftersom man sannolikt ändå inte hinner dö av cancern utan snarare av annan skröplighet.

 6. Ulf

  Visare tror jag inte ett smack på det här med att politiker vill ha klimatfrågan för att beskatta.

  Som jag tidigare skrivit frågan har kommit i självsvängning. Titta på hur mycket viktigare FN nu kan könna sig. Vad är FN utan klimatfrågan jo en organisation som skulle tvingas till att ta tag i mängder av interna skandaler.
  Och för politiker är förstås frågan en våt dröm. På alla andra områden så möts du av hugg och slag och kritik så fort du uttalar dig. Men alla åtgärder som anses för klimatet ja då är det idel lovord ifrån media och allt o alla möjligen kvids det lite om att idiotåtgärderna inte är tillräckligt idiotiska utan måste vara ännu mer asketiska i riktning mot den enda sanna och riktiga religionen. Vilken politiker kan motstå detta? Någon orädd och med en mycket stark moralisk kompass. Finns det ens sådana i Sverige?

 7. Jan

  Jag skulle önska att någon väl påläst journalist skulle våga ställa kritiska frågor till Anna König Jerlmyr på vilket underlag hon har utlyst klimatnödläge. Men det lär förbli en dröm då vi saknar både väl pålästa och journalister med mod i detta land.

 8. Mattias

  He he, inte länge sen som det i alla fall i Stockholm dök upp många restauranger som specialiserade sig på kött och var stolta över det. För att inte tala om alla hamburger ställen så som Flippin´burgers etc..

 9. pekke

  Det blir nog ett rejält klimatnödläge när penningflödena sinar till alla klimataktivister.

 10. Håkan Bergman

  ”enligt dokument som läckt ut från XR”
  Jag skulle inte kalla det läcka om man lägger upp allt i molnet att dela för alla. Säger väl en del om vilka vi har att göra med.

 11. Per Ekström

  Definition på klimatnödläge;

  Vi måste sluta med utsläppen nu, annars kommer våra barnbarn växa upp i en kupol. Och det är DITT fel (Och alla andra som är vuxna idag).

  Verkligheten är såklart att man ska minska gradvis på utsläppen, men om detta inte börjar göras nu så kommer ovanstående framtid bli sann.

  Taket läcker, vad gör du? Börjar snickra och hitta lösningar, eller försöker hitta en annan förklaring till den stora vattenpölen som formas i hörnet på golvet?

 12. pekke

  Håkan #10

  Säkert nån svensk myndighetsperson som hjälpte dom med IT-säkerheten.

 13. #11: Är det Per Ekström – Piratpartiets egen konstiga definition? Eller skämtar du bara?

  Om nu vattenpölen inte finns och någon påstår att den kommer i framtiden därför att ett dataprogram säger så kanske man först ska se om dataprogrammet ger korrekta resultat. Detta innan man börjar snickra på ett hål som troligen inte finns. Som bieffekt av att snickra är att vi kommer tillbaka till standarden på stenåldern.

 14. Björn

  Språket i klimatfrågan börjar bli infantiliserat och ordet ”klimatnödläge” är ett exempel på ett sådant språkbruk. Vuxna förefaller i sin okunskap om klimatfrågan, regrediera till en infantil nivå.

 15. LarsF

  #11 Ekström
  ”Taket läcker, vad gör du? Börjar snickra och hitta lösningar, eller försöker hitta en annan förklaring till den stora vattenpölen som formas i hörnet på golvet?”

  Klimathetsaren:
  – skit. grannens tak läcker, bäst att jag lägger om mitt tak också
  – från centralt beordrar man alla hus, världen över, att lägga om sina tak för säkerhets skull
  – det kan ju eventuellt läcka någon mer stans – nu eller senare

  Klimatrealisten:
  – oj, titta vad det läcker
  – en trasig takpanna, bra, då byter vi den
  – torkar upp ”förödelsen” när den uppträder och vi vet det är ett problem

  😉

 16. Peter F

  Ordet ”klimatnödläge” är en tom innehållslös politisk ploj. Ordet är inte juridiskt definierat och ingen kan säga vad vad som menas o/e vilka åtgärder som ska vidtas. Sverige saknar för övrigt regler för undantagstillstånd och krislägen.

 17. Sören G

  Klimatforskare äroroliga för sina jobb.
  https://genesiustimes.com/97-of-climate-scientists-agree-that-we-only-have-18-months-to-save-their-jobs/?fbclid=IwAR1Acb9vchqglMdjzHD2KdbMY1BiLmwGkn4kH0LckBywXhXgEuVMeAAI2YY

 18. Thorleif

  Scan’s klassiska falukorv! Numera med hela 54% köttandel. Det blir ju billigare så,,,, ”för alla”!

 19. Thorleif

  @11

  Hej Per,

  Har noterat några inlägg från dig på senare tid. Tycks som om du mest är ute efter att sprida analogier baserade på ett narrativ istället för att diskutera vetenskap? Det känner vi alla igen från det ensidiga alarmist-kollektivet.
  Vetenskap bygger på skepsis, test av hypotes, experiment och validering av modeller och teori. Sist men inte minst öppenhet med dina kritiker innefattande av delning av data när du presenterat din teori offentligt. MMs hockey-klubba har efter Hansen’ s teori varit alarmismens huvudargument för att t.ex övertyga allmänheten. Nu har det visat sig för 2:a gången vilken lögnare vi har att göra med. När ska besinning ske? När ska han få betala för sina synder på offentlighetens altare av sina egna överstepräster? Man blir chockad av hur långt människor är beredda att gå för egen vinning men ännu värre är nästan tystnadskulturen från dem som stöder sig på hans forskning, direkt och indirekt på skattebetalarnas bekostnad världen över.

 20. Ingemar Nordin

  Peter F #16,

  ”Ordet ”klimatnödläge” är en tom innehållslös politisk ploj”

  Ånej, tro inte att det handlar om någon ”ploj”. Begreppet används redan på sina håll för att legitimera flera gröna övergrepp och förstörelse vid demonstrationer. Om exempelvis Stockholm förklarar sig befinna sig i ett klimatnödläge så är det en invitation till en del grupper att ta i med hårdhandskarna.

  Jag har sett liknande kupper genomföras på universiteten. Går man inom fakulteten eller på universitetsstyrelsenivå med på att något skall ”genomsyra” forskning och utbildning – t.ex. genusperspektiv eller hållbarhet – så kan du vara säker på att olika aktivistgrupper kommer att utnyttja ett sådant beslut till max för att kräva en massa saker inom alla ämnen. Oftast på ett mycket destruktivt sätt för universitetets verksamhet.

  Ett sådant här beslut om Klimatnödläge kan sluta mycket illa för Stockholms invånare.

 21. Stig Larsson

  ..en fråga: hur mycket måste temperaturen öka från år 2020 ?
  För att vi är på jorden ska få ett ”Klimatnödläge” år 2030..
  tänker närmast på havshöjningen
  Hypotetiskt

 22. Ingemar Nordin

  Anna König Jerlmyr verkar vara en miljöpartistisk infiltratör i M. Men den stora frågan är, hur kan övriga moderater gå med på sådana här vansinniga beslut som Klimatnödläge?

 23. Fredrik S

  Klimatnödläge, kan det gynna den miljard människor på planeten som lever utan tillgång till elektricitet?

 24. KentB

  # 21 Stig Larsson

  Havsnivån har höjts sedan vi lämnade förra istiden. Man har mätt den sedan 1856 och höjningen har i stort sett varit linjär. Den påverkas mao inte märkbart av varesig ökad koldioxid eller temperatur

 25. Per Ekström

  #15

  Klimatskeptikern:
  – Är skeptisk till att pölen finns ens
  – Tror inte på vad husinspektören, takläggaren *och* sonen har berättat för honom
  – Känner inga vattendroppar och orkar inte bemöda sig om att kolla övervåningen
  – Sätter sig på soffan och fortsätter läsa tidningen eftersom inget behöver göras

  Tur att jag är mer av en realist då 🙂

  #19

  ”Vetenskap bygger på skepsis, test av hypotes, experiment och validering av modeller och teori. Sist men inte minst öppenhet med dina kritiker innefattande av delning av data när du presenterat din teori offentligt.”

  Yes, exakt så fungerar det ^^

  ”MMs hockey-klubba har efter Hansen’ s teori varit alarmismens huvudargument för att t.ex övertyga allmänheten.”

  Har du läst kritiken på kritiken då? Jag har läst ursprungsargumentet, motargumentet, mot-motargumentet och mot-mot-motargumentet, precis som de flesta andra av våra beslutsfattare. Motargumenten håller inte måttet och mot-mot-motargumentet kan inte förklara bristerna i argumentationen. Då blir slutsatsen som den blir.

  Ja, det har kommit ut korrigeringar av rapporter, det är en normal och naturlig del av vetenskapen. Men även när man gjort om experimenten med det saknade datat så har man funnit att ursprungsrapporten hade dragit korrekta slutsatser.

  Om det finns en dold agenda – kan du förklara vad man har att vinna på att föra denna dolda agenda? Forskningspengar håller inte, det finns betydligt enklare sätt att lura till sig pengar på. Ex. typ hela Genusvetenskapen som fält eller skriva rapporter om att cigaretter inte är cancerframkallande. 🙂

 26. Heja Per,

  du har tydligen förälskat dig i liknelsen med det läckande taket. Du tycker dig alltså ha upptäckt ett problem som kan jämföras med ett läckande tak.

  Det jag ser är en sparbössa med hål i botten där politiker slänger ner mina pengar — det kallar jag läckage

  vilket läckage ser du?

 27. sibbe

  25 #
  ”Ja, det har kommit ut korrigeringar av rapporter, det är en normal och naturlig del av vetenskapen. Men även när man gjort om experimenten med det saknade datat så har man funnit att ursprungsrapporten hade dragit korrekta slutsatser.”
  -Men, bästa Per, hur kan man dra korrekta slutsatser av Manns hockeyklubba, när han vägra ge ut data från ursprungsrapporten? Och dessutom får betala en motståndares rättegångskostnader för att inte ge ut data?
  Enda orsaken till sådan dyr dumhet är att man inte har relevant data. Vilket nu för andra gången har bevisats. Eller hur?

 28. Johan Montelius

  #25 Per Ekström

  Per – försök att ta reda på hur lång tid det tar innan koldioxidutsläpp är fördelat mellan atmosfär och hav, och vad fördelningen då är. Jag tror du kommer att blir förvånad över hur få som har ett bra svar på den frågan och hur få av dessa som ens funderat på om det stämmer.

 29. Per Ekström

  ”-Men, bästa Per, hur kan man dra korrekta slutsatser av Manns hockeyklubba, när han vägra ge ut data från ursprungsrapporten?”

  Vilket data är det du pratar om? Det som funnits tillgängligt sedan 2003?

  ”The vote was 55–43 against the McCain-Lieberman bill. After Mann and associates showed the newspaper that the data was available online, as it had been for years,[103][104] USA Today issued a correction on 13 November.[105]”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Hockey_stick_controversy#Publicity_and_Washington_briefing

  ISBN: 9780231152549

  ”Och dessutom får betala en motståndares rättegångskostnader för att inte ge ut data? Enda orsaken till sådan dyr dumhet är att man inte har relevant data. Vilket nu för andra gången har bevisats. Eller hur?”

  ** Redigerad av Moderator. Brott mot kommentarsreglerna **

 30. Erik

  Spårgasnödläge.

  Skulle det kunna vara något?

  Spårgaskrisen.
  Spårgasångest.
  Spårgaspolitik.
  Osv

 31. Lasse lu

  Jag har skrivit ett mail till någon av hennes sekreterare.
  ”Jag kommer inte att rösta på moderaterna mer.”
  Fler kan göra det. Jag googlade på hennes namn och hittade en adress till hennes sekreterare.
  angelica.tessmar@stockholm.se

 32. Stig Larsson

  #24 KentB
  jag är införstådd i att det är en linjär temperaturökning på 1 dryg grad sen 1850…
  min fråga var, vad behövs det för temperaturökning för att det ska bli ett riktigt ”Klimatnödläge”
  på 10 år. Räcker 5 grader eller måste det till 10 grader eller mer? det tog ju många år att smälta isen här i norden förra stora istiden….
  mvh stig

 33. Ingemar Nordin

  Klimatnödläge enligt DN:

  ”– Det är oerhört viktigt att städer runt om i världen gör allt vi kan för att minska koldioxidutsläppen och att vi kan följa Parisavtalet. Vi behöver agera mer kraftfullt för att nå 1,5 graders målet, säger Anna König Jerlmyr (M).”

  ”Vänsterpartiet i stadshuset är förvånade över utspelet. De har motionerat i frågan och frågade miljöborgarrådet den 27 maj om inte Stockholm borde utlysa klimatnödläge.”

  ”Stockholm ska vara fossilbränslefritt till 2040 men har ambition att även vara klimatpositiv, det vill säga ta upp mer koldioxid än staden släpper ut. I september skrev Stockholm under New Yorks initiativ att mäta och följa upp hur Stockholm lever upp till hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030. ”

  ”– Vi har redan börjat mäta stockholmarnas flygresor. I Stockholmsbudgeten har vi nu bestämt att hitta mätmetoder för att minska utsläppen från vår egen mat och byggsektorn”

  https://www.dn.se/sthlm/c40-staderna-utlyser-globalt-klimatnodlage/

 34. Daniel Wiklund

  Per E har verkligen hamnat mitt i klimatnödläget. Han verkar klara det bra. Miljöpartiet har fått ett nytt språkrör.

 35. Ingemar Nordin

  Aktuell Hållbarhet:

  ”Anna König Jerlemyr (M) ser ett behov av ett utlyst nödläge.
  – Vi kan till följd av en rad rapporter konstatera att det råder ett globalt nödläge och att temperaturökningen sker i ohållbar takt. Världens länder måste jobba för att motverka det men fortfarande ser vi hur det satsas på fossil energi. Genom att deklarera nödläge kommer frågan högre upp på agendan, säger hon till Aktuell Hållbarhet.”

  ”Hur ser du på kritiken att de tidigare utlysningar av klimatnödläge som gjorts inte har lett till någon förändring?
  – Hade det här enbart handlat om att utlysa nödläge hade det funnits anledning till kritik. Men nu följs initiativet upp med konkreta ambitionshöjningar och åtgärder för att minska utsläppen inom flera områden.”

  Grattis alla Stockholmare! Ni har fått ett styre där klimatfanatikerna styr 🙁

  https://www.aktuellhallbarhet.se/stockholm-med-och-utlyser-globalt-klimatnodlage/

 36. Fredrik S

  Undrar om det finns en plan för att lägga och laga tak fossilfritt i framtiden?

 37. Sören G

  Jag tyckte jag hörde Löven säga att 25 % av budgeten ska gå till klimatåtgärder!

 38. Per Ekström

  #28:

  ”Per – försök att ta reda på hur lång tid det tar innan koldioxidutsläpp är fördelat mellan atmosfär och hav, och vad fördelningen då är. Jag tror du kommer att blir förvånad över hur få som har ett bra svar på den frågan och hur få av dessa som ens funderat på om det stämmer.”

  Enligt det man vet nu:

  ”The lifetime in the air of CO2, the most significant man-made greenhouse gas, is probably the most difficult to determine, because there are several processes that remove carbon dioxide from the atmosphere. Between 65% and 80% of CO2 released into the air dissolves into the ocean over a period of 20–200 years. The rest is removed by slower processes that take up to several hundreds of thousands of years, including chemical weathering and rock formation. This means that once in the atmosphere, carbon dioxide can continue to affect climate for thousands of years.”

  Besvarar det frågan?

  ** Länkar borttagna. Dessutom utanför ämnet. Varning utfärdad /Moderator **

 39. Fredrik S

  Ingemar Nordin #34

  När något ska följas upp med konkreta ambitionshöjningar då kan vi känna oss mindre oroade.

 40. Ingemar Nordin

  Lasse lu #36,

  ””Jag kommer inte att rösta på moderaterna mer.”
  Fler kan göra det.”

  Varför inte hota med att gå med istället? Tydligen är Stockholmsmoderaterna befolkade med klimatokunniga byfånar som inte inser vad de sysslar med när de låter MP styra.

 41. Ingemar Nordin

  Per Ekström, sluta att diskutera irrelevanta saker. Håll dig till trådens ämne!

 42. Fredrik S

  Sören G #37

  När det gäller vart pengar hamnar ska vi inte lita på Löfven.

 43. Ingemar Nordin

  Sören G #37,

  ”Jag tyckte jag hörde Löven säga att 25 % av budgeten ska gå till klimatåtgärder!”

  Varför bara 25%?

  Det finns också ett förslag om att 50% av EUs budget skall gå till klimatåtgärder.

  Man undrar varför de är så blygsamma och inte vill att 100% går till klimatåtgärder. Att de inte skäms! Hur vågar de! Är de klimatförnekare. 🙂

 44. sibbe

  Allt är relativt.
  Naturligtvis då det gäller den helige Michael Manns lögner.

  Så har Ball anklagat Mann för lögner kring sina dolda data. För 9 år sen
  För det blev Ball stämd av Mann för förtal. I sitt försvar krävde Ball att Mann skulle redovisa vilket underlag han använt för att konstruera grafen.
  Detta har Mann vägrat, med påståendet att det är privat egendom. MEN HANS UNIVERSITET HAR SAGT ATT DET ÄR DERAS EGENDOM, INTE MANNS PRIVATA.
  Men även domaren har begärt bevis för att Ross har fel.
  Mann har inte levererat bevis = dolda data som troligtvis inte existerade. Domstolen avslutade
  ärendet eftersom Mann inte kunde eller ville bevisa att Ross har orätt.
  Kostnaden för rättegången stiger över miljon$ gränsen. Som Mann får betala.
  Så nu kan Ross fortsätta att anklaga Mann för lögnaktighet. Och det kan väl vi också?

  https://wattsupwiththat.com/2019/10/15/mcintyre-speaks-on-mann-sticks-and-data-mannipulation/
  kan du läsa om Manns lögner…

 45. Ingemar Nordin

  Sibbe #44,

  Sluta att falla för Per Ekströms försök att få den här tråden att handla om något annat än Stockholm och utlysningen av klimatnödläge inom hela EU.

 46. Thorleif

  @25 Per Ekström

  Ang dold agenda: någon agenda måste det handla om när en svensk forskare i samband med ”mejlblottningen” föreslog att ”klimatförändring” bör ersätta ”global uppvärmning” under pågående hiatus. Stod det inte att det var viktigt för att inte media skulle misstro uppvärmningen! Som du vet är media också maktens instrument att kommunicera med allmänheten. När det borde vara allmänhetens!

  Climategate är trots allt beviset att det finns en agenda, dold eller ej. Man vill som forskare alltid försvara sina rön eller sin teori. Alltid risk för självkorruption om du vill. Frågan handlar till sist om integritet. MM är känd för att vara oerhört arrogant m.m.

  När det gäller data så handlar MMs andra lögn om att han vägrat att i samband med sin stämning av T Ball till domstolen lämna in sina data. I domstolen gäller bevis och om dessa bevis redan fanns publikt så kunde han bara lämna in dem. Att han inte gjorde det kan ha flera orsaker, inte minst andra utanför vetenskapen, dvs t.ex procedurtekniska. Men oaktat detta så får det stå för MM. Han valde att inte stå för sitt eget case. Båda personerna blev förlorare (Tim’ s hälsa och finanser) men vetenskapen och allmänheten förlorade mest.

  Vad som fortfarande kvarstår är att han medvetet (och detta är en del av lögnen) förminskat MWP men även LIA. Sedan kan vi förstås diskutera proxies och screening länge och komma till olika slutsatser. Ohederlighet är att inte vara explicit hur man redovisat och använt sina data.

  Att det finns andra enklare sätt att fuska, t.ex i andra ämnen som genusvetenskap får stå för dig. Men tyvärr är det så i dagens utbildningshetsande samhälle att konkurrens och pengar och utkomstmöjligheter helt klart förändrat forskningsmiljöerna jmf med förr.

 47. Ingemar Nordin

  Thorleif #46,

  Den debatten har slutat här och nu!

 48. Fred

  Klimatnödläge måste vara när alla larm visar sig vara missförstånd och överdrifter.
  Ett exempel Per tyckte var allvarligt är Tuvalu som inte alls sjunker.
  https://www.nature.com/articles/s41467-018-02954-1

 49. Lars i Huddinge

  Mycket intressant att följa era inlägg på denna blogg.
  Ett och annat fastnar ju i pannloben för egna konklusioner.
  ”Keep up the good work” för framtidens val av energiförsörjning = kärnkraft som basproduktion, vattenkraft som reglerkraft och vind- & sol som komplement vid gynnsamma förhållanden.
  Löfven’s export kan vi bortse ifrån, för han kan inte skilja på sommar- och vinterförhållanden.
  Lövin är nog en helt bortkollrad ledamot av riksdagen, så henne kan vi väl bortse ifrån, även om hon kan bli en nagel i ögat för oss som är realister i ämnet.

 50. Thorleif

  @35 Ingemar N

  Ang Aktuell Hållbarhet

  På den lednade frågan om varför inget hänt tidigare trots utlyst klimatnödläge svarar finansborgarrådet att det var fel och att man nu agerar!

  Ser med både spänning och fasa fram mot Planen! Tillsammans med trovärdiga cost/benefit analyser……..men behövs verkligen det eftersom vi alla kommer att dö om vi inte gör något……..fast det gäller inte de länder som kan göra skillnad, t.ex Indien och Kina

 51. Ulf

  Oavsett vad man tror är förstås klimatnödläge bara en helt meningslös späkning eftersom påverkan på världens utsläpp är helt försumbar. Så även den som tror på den här religionen borde rimligen knse det meningslösa i detta.
  Dock verkar folk med klimatångest ha mer ångest över grannens utlandsresa men inte över Kinas ohämmade utsläpp.
  Bristande intelligens eller vad beror detta på?

 52. Thorleif

  Hoppas verkligen att staden i år klarar av att hålla gator och torg rena från snönödlägen så att folk och fä kommer till jobbet i tid t.ex. Bor själv i en kommun som 2010 inte längre räknade med att det skulle snöa. Vilket nödläge det blev. Det dröjde veckor innan de flesta gator föjdes upp och dyrt blev det. För politikers skull ……hoppas att plogen inte snor falukorven och att man gör sitt jobb som vi lämnat till dem i förtroende.

 53. Thorleif

  Klimatpositiv är ambitionen inom 20 år. Och här går man och räknar klimatavtryck och ger folk dåligt samvete. Klimatpositiv, dvs CO2-upptag netto inom 20 år? Omöjligt teoretiskt om folk ska ha kvar ett liv värt att leva. Ser fram mot en plan där målen i grova drag specificeras. Import från t.ex sydostasien förbjuds till att börja med men konsumtionen lär väl ändå stagnera när våra sista kärnkraftverk snart läggs ner.

 54. s

  Allt är relativt.
  Kanske också att allt fler tror på klimatkatastrofen? Ser man på händelserna inom politiken norr om Alperna tycks ingen ta IPCC:s skräckscenario på allvar. Sverige undantagen.
  Frankrikes nya kejsare ville höja CO2 skatten, och blev blåst av den gula faran. Nu sänkte han skatterna… Tyskland skall avskaffa kolkraften. Tja, om 20 år. Finlands gröna ville freda skogen för skogsindustrin! Nej,. Ingenting före 2030, bitte schön.
  I Holland ville man avskaffa mjölkbönderna. De körde ut förra veckan med sina traktorer och förorsakade 10000-tals- km köar på huvudvägarna. Det blev regeringskris.
  Alla pratar om klimatarbetet, men ingen gör nånting.
  Utom i Sverige, där 800 miljarder kronor går till korrupta FN-personers egen ficka.
  Hur många poliser hade man kunna anställa för att få ordning på Chicagoliknande No-area områden? Eller hjälpa skuldtyngda kommuner som måste inhysa nysvenskar i nya bostäder, medan skattebetalande ungdomar flyttar bort från landsbygden när de inte hittar betalbara bostäder?
  När slutar det? När Socialdemokraterna är under 20 % ? .
  Och eftersom vi nu snart kommer i den värsta konjunktursvackan sen 2 världskriget så ändras perspektivet för yrkespolitiker ganska snabbt och radikalt. Ökade arbetslösheten. För dyr energi för industrin. Det svänger, tror mig.
  Gäller nog hela den ”utvecklande världen.”

 55. sibbe

  Sorry -En fel klick och allt for iväg utan att jag hann sätta bomärket…
  Allt är relativt.
  Kanske också att allt fler tror på klimatkatastrofen? Ser man på händelserna inom politiken norr om Alperna tycks ingen ta IPCC:s skräckscenario på allvar. Sverige undantagen.
  Frankrikes nya kejsare ville höja CO2 skatten, och blev blåst av den gula faran. Nu sänkte han skatterna… Tyskland skall avskaffa kolkraften. Tja, om 20 år. Finlands gröna ville freda skogen för skogsindustrin! Nej,. Ingenting före 2030, bitte schön.
  I Holland ville man avskaffa mjölkbönderna. De körde ut förra veckan med sina traktorer och förorsakade 10000-tals- km köar på huvudvägarna. Det blev regeringskris.
  Alla pratar om klimatarbetet, men ingen gör nånting.
  Utom i Sverige, där 800 miljarder kronor går till korrupta FN-personers egen ficka.
  Hur många poliser hade man kunna anställa för att få ordning på Chicagoliknande No-area områden? Eller hjälpa skuldtyngda kommuner som måste inhysa nysvenskar i nya bostäder, medan skattebetalande ungdomar flyttar bort från landsbygden när de inte hittar betalbara bostäder?
  När slutar det? När Socialdemokraterna är under 20 % ? .
  Och eftersom vi nu snart kommer i den värsta konjunktursvackan sen 2 världskriget så ändras perspektivet för yrkespolitiker ganska snabbt och radikalt. Ökade arbetslösheten. För dyr energi för industrin. Det svänger, tror jag. Och då är klimatförändringen bortglömt…
  Gäller nog hela den ”utvecklande världen.”

 56. Robert Norling

  #51 Ulf
  ”Bristande intelligens eller vad beror detta på?”
  Så går det när födointaget bara är vegankost

 57. Robert Norling

  Klimatnödläge i Stockholm, ja det är ju förfärligt att de har fått samma klimat som de på vischan hade i slutet av 1800 talet runt Norrköping.
  Men många nya jobb skapar det speciellt om de ska hålla reda på alla stockholmares flygresor.
  Tydligen finns det många sköna skattekronor att spendera. Fast jag trodde i min enfald att de behövdes inom vård skola o omsorg.

 58. Mats Kälvemark

  Om man ser sansat på verligheten, och jag fick lära mig i den riktiga skolan på 1960-talet, att det alltid är verkligheten som gäller, så har vi absolut inget klimanödläge.
  Temperaturen har ökat sedan Lilla Istidens slut med en dryg grad. (på 150 år). Ökningen, drivet av naturliga orsaker, fortätter i långsam takt fram till sekleskiftet, troligtvis mindre en en grads ytterligare ökning. Jag tror ingen har något emot detta. Kan ju minska på flygandet söderöver för att söka värmen. Havet stiger med ca 1,8 mm/år. Hasnivåökningen liksom glaciaäravsmältningen började vid slutet av Lilla Istiden, långt innan fossilt koldioxid kan ha haft någon påverkan. I Sverige är landhöjningenn så stor så exempelvis Stockholm noterar netto en havsnivåsänknng med 3,7 mm/år.
  Inga öar har dränkts och på Maldiverna har man på havets nivå nyligen byggt till sin flygplats så att man kan hantera de allra största Jumbojets, både A 380 och Boeing 747.
  Isläget vi har i Arktis nu är en direkt kopia av isläget på 1930-talet långt före fossilt koldioxid. Se prof. Ahlmanns rapportering.
  https://www.svd.se/under-strecket-1938-den-aktuella-klimatforbattringen
  https://archive.org/details/glaciervariation00ahlm/page/n67
  Isbjörnarna mår prima (vilket WWF inte fattat!) och stammen är ca 30000 djur. Arten är ca 0,5 milj år och har överlevt fem värmeperioder med mellanliggande istider.
  Tack vare ökande koldioxidhalt ökar grönskan på vår planet, skördarna ökar och öknarna minskar. Antalet omkomna i naturkatastrofer har minskat dramtiskt sedan 1930-talet. (då 247 st/ miljon invånare – nu 2 st)
  Osv, osv!
  Återigen, vi har inget kilmatnödläge. Det är uppfunnet, helt enkelt ”hitte på” av MSM och aningslösa medlemmar av en generation som antingen inte har fått ett spår av naturvetenskaplig utbildning i sitt liv eller som har en agenda som drivs av maktbegär och mot säker försörjning och pension.

 59. Lars Kamél

  I Google Trends går det att se hur många människor som har sökt efter olika termer. Det går att gå tillbaka till 2004. Ingen hade googlat efter ”klimatnödläge” förrän i år. För ”klimatkris” finns några enstaka toppar för tidigare år. Sedan har det varit en ganska stadig ökning sedan i fjol. Fast fortfarande är det få som söker efter endera, särskilt i jämförelse med ”klimatförändringar”.
  Så att folk intresserar sig för något påstått klimatnödläge är ganska nytt och fortfarande är det få som tycks bry sig. Vilket är ganska naturligt, då det helt saknas vetenskapligt stöd för att det pågår vare sig klimatkris eller klimatnödläge.

 60. Björn-Ola J

  https://www.expressen.se/debatt/manniskor-dor-sa-greta-vad-sager-statistiken/

  Lite statistik.
  Bra debattartikel som trycker på vikten att ge fler människor ökat välstånd.

  Synd att inte journalister letar fram sådan här statistik och redovisar dem. Att publicera Greta T och inte rätta felaktigheter är att publicera fake news.

 61. Björn Eriksson

  Gamla människor behöver kött, koncentrerad näring när aptiten blir sämre och det blir glest mellan måltiderna.
  Expressen utmanar Greta-kulten med ett otippat gästspel, en norsk (naturligtvis ingen svensk) forskare som försiktigt påpekar att det faktiskt var värre klimatkatastrofer förr.

  https://www.expressen.se/debatt/manniskor-dor-sa-greta-vad-sager-statistiken/

  Är det början på en hederlig diskussion om klimatet och dess följder? Glaciärerna smälter i Schweiz ojar sig SR, men kommer dom berätta om det töar fram 5000 år gamla träd under isen? Knappast.

  Hederlighet saknas, hoppas det blir på modet igen. Lögnkulturen kallad politisk korrekthet (till skillnad från faktisk korrekthet) tycker jag är riktigt tröttsam.

 62. Jan

  #60 Björn-Ola J

  Tänk om våra journalister skulle lägga ner en promille av den tid och ansträngningar som man lägger ner på att följa Greta Thunberg dygnet runt på att leta reda på statistik? Men det är naturligtvis mer arbetsamt och kräver en större intellektuell ansträngning än att kopiera uttalande och skriva hyllningsartiklar.

 63. Thorleif

  Klimatnödläge NEJ, men snart energinödläge om vi inte kan peka ut vem och vilka i vår regering som är ansvariga för att förhindra t.ex företagsetableringar samt att vi snart riskerar ökade antal strömavbrott pga bristande ledningskapacitet. Helt otroligt oansvarigt i ett land med vår tekniska höjd. Hänger det ihop med politiker som inte har en aning om vad som egentligen händer i vårt land fullt upptagna av brus och taktiskt manövrering. Tondöva eller bara oförmåga att se skogen pga träden. Det har länge sagts att våra politiker till 80% ägnar sig åt EU-frågor och EU-beslut. Var är hemma-kunskaperna? Dubbelt boende bara för ersättningarna? Reinfeldt dubblade antalet anställda i kanslihuset. Aldrig hänt något liknande. Och det verkar inte ta slut…….

  Det kommer ständigt larmrapporter från Skåne, Göteborg och Mälardalen. Här igen från Cornucopia som lite följer utvecklingen.

  https://cornucopia.cornubot.se/2019/10/polykemis-vd-elnatbrist-i-skane-till.html

 64. bom

  Nu börjar det röra på sig. Far och son Connolly visar utgående från gaslagen och miljontals mätningar med väderballonger ATT DET FINNS INGA VÄXTHUSGASER!

  Googla Connolly+Weatherballons och njut!

  **Länk borttagen av moderator**

 65. Ulf

  Det känns fruktansvärt att ett gäng tokar ska påverka våra liv pga av sina personliga problem. Det känns som vi backar tiden tillbaka flera hundra år när en annan religion tvingade på oss sina absurda tvångsföreställningar.
  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/kallar-sig-hycklare-stottar-klimataktivisterna/?referrer=rotator-item-3

  Att misshandla barn och äldre utan någon somhelst anledning borde polisanmälas.

 66. Fredrik S

  Ulf #65

  De där hundra elithycklarna borde ägna sig åt att bekämpa fattigdom istället för att uppträda som jubelidioter.

 67. Daniel Wklund

  Vilka tok som Greta lierat sig med. Hon säger att vi ska lyssna till forskarna. Men hon verkar själv lyssna mest på Instinction Rebellion.

 68. Fredrik S

  Det kanske är rätt troligt ändå att vi kommer att äta upp varandra i framtiden?

  Får maila M i Sthlm och fråga om det kan vara en backup ifall barnens begränsning till ett glas mjölk och fasa ut kött från djur inte får den rätta klimatstabiliseringseffekten.

 69. Fredrik S

  Fast nu läste jag att finansborgarrådet Anna König Jerlmyrs presstjänst säger att hon inte kommer att kommentera detta ärende ytterligare.

  Hon kanske tycker att det är utanför hennes uppdrag?

 70. Lars-Eric Bjerke

  #37 Sören G,
  ””Jag tyckte jag hörde Löven säga att 25 % av budgeten ska gå till klimatåtgärder!”

  Klimatåtgärder finnar man huvudsakligen under utgiftsområde 20, Allmän miljö och naturvård, i statens budget och är 20,6 Gkr. Hela budgeten för 2020 är på 1069 Gkr.
  https://www.regeringen.se/sveriges-regering/finansdepartementet/statens-budget/statens-budget-i-siffror/

 71. Daniel Wiklund

  Man blir mörkrädd när man ser Rebellions framfart. Och inga synpunkter på Rebellions våldsamma framfart av klimatminister Isabella L eller från nån annan klimatexpert.

 72. LarsF

  #48 Fred – och dessutom, om det skulle översvämmas, får man sätta saker i proportion – Tuvalu är ung 11 000 personer som skulle behöva flytta på sig.

  Varje liten pyttenation kan kanske inte styra hela planetens arbete mot möjlig minskad klimatpåverkan av människan.

  Blir som konstigt då om det är 10-tals eller 100-tals miljoner som fått flytta på sig från sitt land pga krig och konflikter, minns inte FNs senaste siffror.

  Man kanske kan jämföra svenskar som flyttar – svensk mäklarstatistik har 653 sålda objekt dagligen det betyder att på tre veckor i sverige så flyttar fler människor än hela Tuvalu.

  Men det blåses upp av aktivister som att nu är planeten verkligen på väg att gå under.

 73. Kenneth Mikaelsson

  För er som är rädda för vatten kolla in pegelmätninga så ser ni mera riktiga siffror …

 74. Claes Forsgårdh

  Vi som har utbildning i naturvetenskapliga ämnen vet att vi inte har något klimatnödläge. Däremot har Stockholm (och även Sverige) ett politikernödläge eller rättare sagt katastrofläge vad det gäller politiker. Stockholm med sådana politiker som Daniel Helldén och Anna König Jerlmyr är f.n. en jättekatastrof. En överförmyndare borde kallas in för att ta hand om staden innan det är för sent.

 75. Anders

  Kanske någon kunde efterforska vilken roll de, för dagens yngre så viktiga, ”sociala medierna” haft för spridningen av begrepp som ”klimatnödläge” och ”klimatkris”?

  Sedan anser jag att vi måste uppmärksamma ”klimatets” hedersmord på klassisk miljö- och naturskydd. När vindkraft planeras ska numera naturen och arterna offras ”för klimatets skull”!!? Allt i skenet av ”nödläge”! För vem, kan man stillsamt undra…

 76. Ann lh

  Angående nödläge, vet inte hur det här bäst rubriceras, men Donna Laframboise prickar rätt som vanligt. Snacka om stulen barndom:
  https://nofrakkingconsensus.com/2019/10/09/deadly-greta-memes/
  På hemsidan finns mer i denna fråga.

 77. foliehatt

  Se Uppdrag gransknings ”Giftigt avfall till salu” så skaffar ni er en bild av vad ett riktigt nödläge ser ut som.
  https://www.svtplay.se/video/24057798/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-avsnitt-9

 78. foliehatt

  *”Giftigt skrot till salu”

 79. Ulf

  Moderaterna gör nu klimatet till en av sina 4 huvudfrågor. Hur ska man kunna lita på någon som fattar så lite?
  Man blir smått desperat när man inser att vi helt enkelt inte har ett enda trovärdigt regeringsalternativ som kan ta oss ur kollapsen på rättsområdet, skola, vård och omsorg. I princip bara ett gäng mindre begåvade goddagspiltar.

 80. Daniel Wiklund

  Det verkar vara nödläge för Extinction Rebellions. Uppretade passagerare gav dom stryk när dom försökte hindra folk att åka tunnelbanan i London. Greta får väl skynda sig dit (får nog åka flyg om det är nödläge) och förklara för Londonborna att Rebellions håller på att rädda planeten från undergång.

 81. Thorleif

  Människan har alltid haft en tendens att aldrig lära sig sin historia. Därför riskerar hon att ofta upprepa den. Slutsatsen är att varje ny generation måste upprepa gamla misstag. Och det är trots allt så att det är den unga generationen som till sist tar över beslutsfattandet. I Sverige sitter det alltför många unga oerfarna ”elevrådsrepresentanter” i riksdagen osv. Människor som gärna vill bestämma men som saknar erfarenhet och vilja att lyssna till bättre vetande. Dessa elevråds-karriärister kan göra stor skada. Frk König verkar vara en av den sorten……men jag kan ha fel! C40 är en organisation som har sin finansiering från storföretags ägare inkl G Soros typ där man vänder sig till borgmästare i storstäder.

 82. Håkan Bergman

  Daniel Wiklund #80
  Svårt att tänka sig att det finns sån monumental enfald som XR visar upp här.
  https://www.youtube.com/watch?v=9P1UXYS6Bmg
  Hoppas dom ger sig på tuben i samband med ett fotbollsderby också, då lär det bli Exit Rebellions.

 83. Thorleif

  Det här med ledarskap är mycket viktigt. Bra ledare saknar ofta sakkunskaper. De är som ledare är upptagna med ledarskapets tunga arbete som inte möjliggör kunskapsinhämtande under deras karriärer. Jag pratar här om den typiska ledarkarriären och inte om dem som bytt karriär, alltså de som gått en lite längre väg till toppjobben. Jag ser idag partier där ledningarna, men även i utskotten, är sammansatta av mycket folk som kommit upp sig via ungdomspolitiken och inte från vanliga arbeten. Särskilt S och V har sådana kanaler. För att ledare ska kunna leda verksamheter på ett klokt sätt måste de ha kloka och erfarna och kunniga ”sakunniga” nära sig och de måste lyssna på dem. Motsatt måste de sakkunniga se till att deras chefer tar till sig deras kunskap. Under de senaste 30 åren har jag sett hur kunskaperna byts mot ideologiskt anpassade resurser. Detta gäller tydligt både S och M t.ex. I takt med att kampen om den politiska makten hårdnar (inte bara pga SD) har jag sett hur intresset för hur vanligt folk lever och har det förlorat både i styrka och perspektiv. Vad vi sett och ser är hur besluten över folks vardag flyttas allt längre bort från oss men ännu värre är att villkoren inte längre diskuteras på djupet av våra folkvalda. Man tar sig inte tillräckligt tid. Konsekvenser av beslut är inte så intressanta längre. Man följer inte upp sina beslut lika ofta som förr och problem som uppmärksammas av utomstående behandlas inte sällan på marginalen istället för att leda till omprövning. Allt detta märker vanligt folk även om de inte kan formulera det. Istället leder det till polarisering och politikerförakt vilket tyvärr även visat sig förstärka avståndstagandet av politiker mot sina egna väljare.

  När det gäller klimatnödläget borde vi nu se tv- och radiokanalerna fyllas av politiker och sakkunniga där vi kan diskutera det påstådda nödlägets behov av åtgårder. Här måste även vi skeptiker få vara med när det gäller utfomning av politiken och kräva konsekvensanalyser av skiftande slag. För åtgärder är på gång om jag känner svenska opportunister och ja-sägare rätt. Vem följer t.ex upp Lövens 8 Mdr till FN och hur i detalj regeringens och Stockholms Stads budget för klimat- och miljöpengar sätts i rörelse? Har vi folk eller organ som följer detta i detalj och som kan lämna rapport?

 84. Håkan Bergman

  Anders #75
  Det kan ju aldrig bli
  särskilt djupa kun-
  skaper om man be-
  gränsar sig till en
  textyta på runt 60
  cm2 och som i fallet
  twitter max 280
  tecken idag. Se där
  skrev jag just 144
  tecken, 4 över max-
  längden för ett par år
  sen. Där blev det 218,
  snart finns det inte
  plats för fler djupsinn

 85. Björn-Ola J

  #75
  Dessutom, för att rädda skogen från klimatförändringar, så ska vi hugga ned träden och elda upp dem.

  Men träd går ju bra att ersätta med vindkraftverk. En skog av vindkraftverk är ju också en skog.

 86. Fredrik S

  Jag som tyckte Wanngård hade nattmössan på varenda gång hon uttalade sig och så kommer det moderata gröna kommunister istället.

 87. Ingemar

  I Sovjet bestämde man väl också i praktiken vad och hur mycket folk skulle äta. Så de som liksom jag hävdar EUs likheter med Sovjetunionen har rätt i mycket!

 88. Fredrik S

  Ingemar #87

  Resor var det ju också stenhårda restriktioner på i det röda paradiset. Förutom för eliten då.

  Hela den miljöpartistiska eliten med Lövin, väderpär etc fantiserar nog om det ett par gånger i timmen.

  Plus en mängd andra goda planeträddande högdjur.