Turebergskyrkan ikväll 18 30

Ikväll kl 18 30 samtalar jag och Mikael Karlsson Svenska Naturskyddsföreningen om klimatet under temat Miljön-vart är vi på väg. Jag representerar Stockholmsinitiativet och det börjar kl 18.30 och slutar ca 21.00. Inträde 60 kr.
Jag välkomnar alla som är intresserade. Tidigare datum var lagt till morgondagen den 8, men OBS det är ikväll.
Platsen är Turebergskyrkan, Sköldvägen 12 i SOLLENTUNA i norra Stockholm

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Hoppas någon spelar in det hela! Lycka till Lasse!

 2. Peter Stilbs

  Lycka till, Lars.
  Ge åhörarna några tankeställare.

 3. István

  Karlsson vill förbjuda försäljning av jätteräkor.
  Finns det inte större miljöhot?
  Etanolplantager t.ex. 

 4. AOH

  http://www.tv8.se/adaktusson/aer-klimathotet-oeverdrivet
   
   
  Intressant kommentar från en tidigare debatt med Mikael Karlsson
   
   
  Skrivet av HBj
  Intressant debattknep som som den internationellt kände klimatforskaren Karlsson har:
  Att låta några låga varelser som Elisabeth Höglund, Åke Ortmark samt några kreationister representera de som har en annan syn än den alarmistiska. Lite förlöjligande, lite överseende. Men så är han ju vetenskapsman , gudbevars. Och om man läser de e-mail som läckt så har man ju bland dina vänner visat en annan och mer stringent vetenskaplig samtalston. Eller..
  Heja Karlsson, du kommer att behöva allt stöd i framtiden. Känner du månne det börjar bli lite kallare om öronen.
   

 5. Per Spektiv

  Det blev ett något märkligt samtal om klimatet, för Mikael Karlsson ville inte tala om klimatet. För honom är debatten över, ”alla akademier och 97% av forskarna håller med mej, ingen håller med dej. Sakfrågan är avgjord, inget att diskutera”. Lyckligtvis höll moderatorn fast vid kvällens tema så Lars fick argumentera förtjänstfullt. När en i den fåtaliga publiken som formulerade en fråga blev avbruten av MK blev han så förbannad att han drämde miken i bänken och gick ut. MK verkar behöva en charmkurs, kanske ser vi AGW-maffians förfall.
  Samtalet spelades in, moderatorn kommer att tillhandahålla en kraftigt nedklippt version, som jag kommer att länka till.

 6. L

  Tack för rapporten #5, Karlsson använder samma taktik som Gore. Gärna debatt, bara alla har samma åsikter…

 7. AOH

  Per Spektive  # 5
   
  Dâ passar väl
   
  ” Heja Karlsson, du kommer att behöva allt stöd i framtiden. Känner du månne det börjar bli lite kallare om öronen.”
  alldeles utmärkt ?

 8. Nedrans! Jag bor inte så långt ifrån, men missade detta.
  Ett av Svenska kyrkans problem är att man blivit en klimatkyrka, istället för en kristen kyrka. Säg vad ni vill om kristen tro, men en kristen kyrka utan sådan tro är tämligen irrelevant. Miljöpartiet finns redan. Därför tycker jag det var passande att debatten hölls i Turebergskyrkan. Sollentuna församling är en väldigt stor församling som ägnar väldigt mycket tid och energi åt klimatreligion.
  Synd att jag missade det. 

 9. Staffan

  Telegraph idag:  ”Dinosaurer kan ha orsakat klimatförändring”.  Genom att, eh, släppa sig.  ”En enkel matematisk modell tyder på att mikroberna i dinosaurerna kunde ha gett nog methan för att påverka det mesozoiska klimatet”, sade studieansvarige Dr Dave W. från Liverpool John Moores University.
  ”Våra kalkyler tyder på att dinosaurerna kan ha producerat mer methan än alla dagens källor – både naturliga och människoframkallade – tillsammans.
  Undersökningen publiceras idag i ”Current Biology”.
  http://www.telegraph.co.uk/science/dinosaurs/9250032/Dinosaurs-passing-wind-may-have-caused-climate-change.html
  –  Tanken att vår värld för 150 miljoner år sedan utsattes för större påfrestningar – dinosaurfisar! – än av alla klimatuppvärmningsagenter idag, förefaller mig både viktig och i princip riktig.  Kom något sådant fram i Sollentuna ikväll?

 10. Per Spektiv

  Staffan #9
  Nej

 11. Tack för all denna informaton och Per Spektiv för din sammanfattning. Det var som sagt en mycket gles skara som dök upp.

 12. Börje S.

  #9
  Om jag inte minns fel så härskade reptilerna i hundratals millioner år. Vi människor har funnits på planeten i kanske millioner år, uppgifterna varierar från 200.000 till 2.000.000 (om man undantar Bibelns uppgift: 6000 år möjligen 10.000 framhålls det från vanligtvis felunderrättat håll).
  Hursomhelst: Vi kan fortsätta att fisa och rapa i många millioner år till.

 13. ThomasJ

  #5: Vem var moderator? Vem anordnade ’debatten’?
  Sensus? Svenska Kyrkan? oder…?  😉
  Tack för ref + tack Lars för att Du ställde upp!  😀
  Mvh/TJ

 14. ThomasJ

  Passande tråden, på svenska dessutom…  😉 :
  http://norah4you.wordpress.com/2012/05/07/nya-forsok-av-co2-folk-att-ljuga/
  Mvh/TJ

 15. Thomas J
  Det var Sollentuna församling som anordnat kulturvecka och de tog betalt 60 kr för att få in pengar till kockstapeln. Jag gjorde en miss och hade i huvudet den ursprungliga tiden som var idag. Den blev ändrad varför jag inte annonserade på TCS förrän igå sent på eftermiddagen – my fault.

 16. Slabadang

  Bra jobbat Lars!
  MK har inga argument kvar. Verkligheten har hunnit ikapp dem och paniken lyser klar i både deras ögon pch i deras argument.