TCS övergår i Stockholmsinitiativets ägo

Godmorgon alla och hoppas att ni sovit gott.
Efter fyra härliga år är det dags för mig att lämna The Climate Scam. TCS kommer från och med den 1 juli att tas över av Stockholmsinitiativet och bli dess officiella blogg. Själv kommer jag givetvis att skriva här med jämna mellanrum, men jag lämnar över utgivaransvaret till Jonny, Peter S m.fl. Deras ambition är att fortsätta driva bloggen i samma anda som hittills och fler medförfattare har engagerats.
Vad kommer då jag att göra? Ja, att sluta skriva är inte att tänka på. Alltså kan ni räkna med att jag inom kort startar en ny blogg, som dock inte längre kommer att fokusera på klimatfrågan. Dessutom ska jag skriva färdigt min bok om framtidspessimismen. Det börjar bli dags att få ut den på boklådorna. Jag kommer att fortsätta att debattera, föreläsa och värna om en liberal och framtidsoptimistisk syn på människan. Och jag hoppas att jag får träffa många av er i andra sammanhang.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Micke Johnsson

  Jag och min fru önskar dig lycka till. Hoppas vi inte varit för otrevliga 🙂

 2. Maggie,
  Tack för den tid som varit! Du har levererat inspiration och insikter och givit många råg i ryggen att debattera klimatfrågan. Tack vare dig har många skeptiker, amatörer som proffs, fått ett forum att ventilera sina tankar på. Många bloggar, bl.a. min, har startats. TCS har blivit synonymt med en skeptisk inställning i klimatfrågan. Tack för det.
   
  Lycka till framöver!

 3. Du gör ett bra och viktigt jobb Maggie! Det är roligt  att höra att du tänker fortsätta med det.  Lycka till!

 4. Torsten Wedin

  Ett stort tack Maggie för det du gjort på TCS och lycka till med dina framtida sysslor! 
  Totte

 5. Inge

  Tack för ditt arbete hittills med bloggen! Hoppas få se ditt namn då och då! Lycka till!

 6. ThomasJ

  Ansluter till ovan skrivna.
  Ett megastort TACK för allt gôtt du gjort för så många!  😀
  Aldrig har la så många haft EN att tacka för så mycket, oder?  😉
  Kram från Bästkusten!
  Mvh/TJ

 7. Rosenhane

  Maggie,
  Människan är ett vanedjur och det kommer att kännas konstigt i början att vänja sig av med vetskapen att det till stor del är dig man riktar sig med skriverierna.
  Jag har alltid haft känslan av att du suttit där i bakgrunden och allvist överblickat alltsamman och ibland känt lättnad över utebliven reprimand vid postning av en och annan provocerande eller fräck kommentar. 😉
  Hoppas att vi ses i olika sammanhang som hittills och tack för ditt inlägg igår på Newsmill i den pågående Norberg – RPMfejden, du är så klok! 🙂

 8. Sten Kaijser

  Kära Maggie,
  min respekt och beundran för dig har vuxit under alla år som jag följt TCS. På ett sätt kan jag också förstå om du känner att det finns mycket mer som du vill framföra synpunkter på – det är inte bara på klimatområdet som framför allt den gröna flummismen drivit politiken på avvägar. En fråga som inte förefaller vara en miljöfråga, men som däremot enligt min uppfattning är en överlevnadsfråga för vår s.k. civilisation är den om skola och utbildning – först och främst för kvinnor.
  Jag hoppas att det också är en av de saker du kommer att vilja ägna dig åt. Lycka till och låt oss alla få veta när din nya blogg kommer igång.
  Sten
   
   
   

 9. Lena Krantz

  Jag säger också ett stort TACK till Maggie för att du startade den här bloggen och har orkat köra den i fyra år.
  Men vi kommer säkert att stöta på varandra i alla möjliga andra sammanhang förmodar och hoppas jag.
  Kram
  /Lena

 10. Labbibia

  Maggie
  Jag vill ge dig ett gigantiskt TACK, för det du åstadkommit i klimatdebatten. Du är en förebild för mig. Speciellt i de debatter du medverkat, och som jag har haft förmånen att få se och lyssna på, med din lugna, konstruktiva och logiska framtoning. Du har varit ett förnuftets röst, bland alla dessa mer eller mindre hysteriska människor som med diverse obskyra agendor skrikit ”vargen kommer, vargen kommer” i tid och otid. De börjar tystna nu, och du är i allra högsta grad delaktig i denna tillnyktring i klimathotsfrågan.
  Tack Maggie!

 11. Ann L-H

  För flera år sedan, då det var mycket ovanligt med klimatskeptiska insändare, dök ”Inga Dogmer” upp i Sydsvenskan ev. Helsingborgs Dagblad. Ett ljus i mörkret! ”Inga Dogmer” bytte namn och resten är som man säger historia! 
  Jämför man hur debattklimatet såg ut då med dagens, står det klart att det närmast skett en revolution. En betydande del av den underliggande evolutionen står Du för.   
  Tack Maggie, för ALLT sedan Inga Dogmers dagar.
  Lycka till med kommande upplysningsarbete.

 12. AOH

  Maggie – Tack för din insats.
  Med T C S har du öppnad ögonen för många i Norden medan alltfärre fortfarande trevar omkring i blindo.
  Vad än du kommer att syssla med ifortsättningen önskar jag dig ”lycka till”

 13. Bertel

  Stor tack till dig Maggie, Du har förgyllt mitt dagliga liv med din eminenta blogg.
  Jag fastnade omgående och nu är jag mer eller mindre beroende av att läsa TCS dagligen.
  Lycka till med nya utmaningar och ha en härlig sommar med mycke sol, värme, vänner och kärlek.  🙂
  Ödmjuka och varma kramar till dig.
  H. Bertel 

 14. Bengt Abelsson

  Ber att få instämma – stort tack!

 15. magnus

  Labbibia #10
  Intressant att du drar paralleller till sagan om pojken och vargen…
  Som jag minns det så slutade den sagan olyckligt då vargen visade sig vara ett reellt hot och ingen lyssnade på varningarna 🙂
  Jag får väl ändå passa på att tacka för …intressanta upplevelser.

 16. Rosenhane

  Magnus#15
  Duktig snörpning på munnen. 
  I ditt fall hade kanske Räven och rönnbären varit mer passande?

 17. Elling Disen

  Det kan man kalla årsverk.
  Kan man gissa att energifrågan er neste mann till rakning ?

 18. Elling!
  >Kan man gissa att energifrågan er neste mann till rakning ?
  Man kan alltid hoppas 🙂

 19. Peter Stilbs

  Tack igen Maggie – det är en gigantisk insats Du gjort. Lycka till med den nya bloggen och dess innehåll.

 20. Patrik

  Tack Maggie och lycka till med kommande utmaningar! 🙂

 21. Johan

  Tack Maggie för att du startade TCS. Ifrågasättandet behövs!
  Johan

 22. Pehr Björnbom

   
  Tack Maggie!
   
  Ditt stora engagemang har gjort TCS till en stor framgång som verkligen har gjort en stor skillnad i klimatdebatten.
   

 23. Pär Green

  Tack Maggie!
  Vår ambition är att erbjuda en plattform där alla åsikter inom klimatdebatten kan mötas. Vi som skriver på The Climate Scam anser att det s.k. klimathotet är överdrivet, och sällar oss därmed till kategorin ”skeptiker”. Vi välkomnar dock andra åsikter och en sansad debatt som för oss alla framåt.
  Det behövs flera som du.
   

 24. Stort Tack Maggie även från mig.
  Skeptisicm mot klimathysterin, -politiken, -alarmen, grönvänster och ekofascism mm fanns förstås redan innan du gav dig in i att försöka hålla emot. Men du är den som lyckats i särklas bäst med att få frågorna (och ofta bara informationen som man velat gömma för allmänheten) upp på banan och hållit dem kvar där. Och det har du inte gjort utifrån auktoritetsargument, eller genom att själv velat vara/ses som en sådan, utan genom andra metoder och tillsammans med många andra.
  Så framgångsrikt att där startas en motblogg med mottot (ngt parafraserats): ’För dig som inte tänker själv’
  Och så framgångsrikt, så öppet, och med så god stämning att du inte ens behövt överväga att moderara (eller än värre: radera) bland  kommentarerna. Ngt som mig veterligen ingen känd pro-klimathotsblogg klarat av. Så framgångsrikt att man från det hållet försökt ’övertala’ dig att sänka dig lika lågt, men utan att ens våga framföra det här.
  Folk generellt är inte dumma, och dom känner igen dumma argument och ffa dåligt beteende även om de inte är experter i de poltiska detaljfrågorna, eller innebörden av varje begrepp eller fakta som kastas fram, hävdas vara vetenskapligt eller oantastbart.
  Och debattens existens har dessutom skapat möjligheter för dem att lära sig mer. Ngt som andra sidan gnisslat tänder över mer än något annat … att den inte längre får hålla på oinskränkt och oemotsagt.
  Det är stort Maggie! Och du en stor del av detta i Sverige är faktiskt just din förtjänst!
  Jag hoppas förstås också att du fortsätter att bidra här … och håller ett öga på oss så att vi även framöver försöker hålla dörrarna öppna för alla att delta.
  Lycka till med dina framtida projekt, och må de bli lika framgångsrika! Önskar
  Jonas N

 25. Bim

  Maggie, Tack!

 26. karlsson

  Maggie . Tack och lycka till din blogg har varit ett lysande fönster med artiklar, inspirerande inlägg och intressant debatt.  Har någ läst den varje dag de senaste åren.

 27. Lycka till Maggie med ’missionen’ av ett öppnare samhälle och media och framtida realistisa lösningar ,för en bredare debatt,med mindre
  påhopp.
  Din motverkan av skräckscenarios.
  ALI.K.

 28. Jag förstår att du vill gå vidare och vill utveckla ditt engagemang. En gång i tiden bekämpade jag radikalfeminismen tills jag tröttnade på denna fråga och för att jag trodde slaget var vunnet efter Ewin Rubars program ”Könskriget”. Efter att ha hört Tanja Bergkvist och läst Per Ströms Genusnytt inser jag att denna kamp dessvärre inte är över. Men jag riktar mina tecknade giftpilar mer brett och partipolitiskt oberoende men dock skeptiskt liberalt nu för tiden. Apropå din kommande bok om framtidspessimism så håller jag på att läsa en bok som jag blev rekommenderad här som heter ”Hållbarhetsmyten”. Rekommenderas. Lyckas till med alla nya projekt!

 29. HenrikM

  Tack! önskar dig all välgång med framtida projekt.

 30. Slabadang

  Till skönheten från Odjuret!
  Min högsta önskan är att debatter handlar om fakta med sakliga argument och med ett genuint intresse av att ta del av olika analyser bäde i sak och ideologiska.
  Jag gissar helt fritt eftersom jag inte känner till din bakgrund och din uppväxt att du är uppväxt i en omgivning som respekterat både dig och och kunskap och där varje argument prövas i sin hållfasthet.
  Att man tycker olika blir ingen konflikt utan ett seriöst meningsutbyte.
  Nånstans tidigare har du fått bekräftelse på att din egen analys och ditt kritiska tänkande visat sig vara rätt och du har byggt upp en självtillit som står kvar i sin skepticism tills logiken fått sina kvarstående frågor och motsättningar utredda. Det är en erfarenhet som skeptiker har gemensamt. Att våga tänka själv är första steget mot självständighet och frihet . Att sedan våga ta upp kampen för rätten till att tänka själv är att deklarera sin sjäklvständighet och frihet. Närt man som du dessutom organiserat ett framgångrikt forum just för den saken skull så har du gjort en fantastiskt god gärning och visat ett mod som inte ses med blida ögon från de som vill ha problem och sanningsformuleringsmonopolet i sin makt. 
  Jag är uppväxt i kontakt och varit engagerad i den mentalitet vi nu möter ifrån motståndarsidan här på TCS. Den visar ingen respekt ingen hänsyn mot vare sig fakta demokratisk debatt eller ser människor som indivder.
  De använder den socialistiska logiken där alla som inte tycker likadant som dem är fiender som skall med höga röster hot slagord och misstänkligöranden allt som stödjer ”kampen” legitimeras.
  Jag gick i hjärntvättskurser på Bommersvik och lärde mig den förfalskade socialdemokratiska historiebeskrivningen och när den dessutom bekräftades hemma av mina kärleksfulla föräldrar så blev vägen lång till möjligheten till distans självständig analys och tänkande lång .. väldigt lång.
  Jag känner mig därför oerhört säker när jag möter Olle H typer och de fanatiker som tagit rygg på klimathotet. Jag känner igen alla de signum och attribut  de använder sig av och jag känner väl till de bakomliggande bristerna i värderingar och principer. De är helt enkelt inte intresserade av debatt utan endast propaganda, och jag vet att det enda som biter på dessa socialistiska diktatoriska principlösa pitbulls är att slå dem med deras egna verkyg och slå än hårdare skickligare och än mer förödmjukande. Jag älskar att slå deras egen bristande moral och hyfs i huvudet på dem och jag tycker det är lätt!.Det är helt enkelt de enda språk de talar förstår och respekterar själva.
  Jag använder ett bildspråk som är otroligt långt ifrån det artiga rerspektfulla professionellt och mänskligt hänsynsfulla som är ditt Maggie. Jag är verkligen odjuret och du skönheten på TCS. Jag vill tacka dig för att du varit tolerant och vågat låta mina värsta rallarsvingar få stå kvar.
  Din nya bok handlar om den rådande framtidspesssimismen. Makten har väl helt enkelt bstämt sig för att ett hotat och skrämt folk är lättare att styra över och inget oroar mig mer Maggie än att våra barn nu växer upp med denna mörka framtid uppmålad av vår politiska elit.
  Jag hoppas innerligt att det vänder jag tror att folk tröttnar på dödgrävarargumenten och att det kommer motreaktioner. Det är konstigt men när man titar på den faktiska utvecklingen bortom alla domedagsprofetior så ser faktiskt saker och ting  riktig bra ut. Världen blir i sak allt bättre men har en politisk elit som vill få oss att må allt sämre. De vill inte att vi ska känna oss lika fantastiska som vi är. Ty fria mäniskor är ett mycket större hot mot makten än undertryckta skuldbelagda och osäkra.
  Jag ser fram emot din bok Maggie och lyckas du med ett genomslag bara en fingertutt i jämförelse med TCS så sopar du golvet med de misantropiska dödgrävarna.
  Beundrar dig Maggie en sjuhlevetes ryggrad och ett civlkurage av format modell störst! 🙂

 31. Kent Forssgren

   
  Maggie. Du är först! Men, med hjälp av dina kunniga medarbetare: Jonny Fagerström, Ingemar Nordin, Peter Stilbs, Lars Jonsson, Per Welander, Sten Kaijser och Carl-Gustaf Ribbing har ni lyckats höja The Climate Scam till en nivå som vissa ”motståndare/alarmister” inte är i närheten av. Och det är, tror jag, tack vare att du och dina medskribenter, dels har olika bakgrund kunskapsmässigt, vad gäller – brett – kopplingen till klimatlarmen, och dels att ni gemensamt har, vilket ni har visat så många gånger, ett stort intresse och engagemang för medmänniskor, här i Sverige och i mindre utvecklade länder. Sen skulle jag vilja lägga till namnet på en av alla kunniga och frekventa kommentatorer här: Slabadang. Ni skall alla ha tack för vad ni har åstadkommit.

 32. pekke

  Maggie.
  Jag får hålla med ovanstående talare, den här bloggen var en befrielse för mig när jag började fundera på om inte hela AGW-tänket var ett stort feltänk för några år sedan.
  Jag hoppas att det även i fortsättningen kommer att förekomma öppna och fria diskussioner här som det varit tidigare.
   
  Tack Maggie och alla andra !
   

 33. Tack alla! Det har varit ett nöje och en ära att få lära känna er. Jag önskar er allt gott och jag kommer fortsatt att verka emot alarmism av alla de slag. Men det lär ni ju märka. 😉

 34. Erkänn nu det är av ”familjeskäl” du slutar…………
  🙂

 35. Kent Forssgren

  Får man komma med en liten OT kommentar här? Men, på något sätt tycker jag att den platsar i detta inlägg.
   
  Det finns en skribent i ett annat media som är i klass med vår Slabadang. Språkbruket är på något sätt lite gemensamt, mustigt men med en skarp analysförmåga kopplad därtill. ANDREAS CERVENKA. Han har dock till skillnad från Slabadang tillgång till ett riksmedia, Svenska Dagbladet.
  Men, akta er, journalister i riksmedia! Slabadang, riksmedia kommer snart att inse att de behöver en skribent kunnig inom ditt/vårt intresseområde, nu när larmbastiljonerna börjar falla. Man skall ju byta yrke! 
  Skall riksmedia överhuvudtaget få några läsare i framtiden, måste dom bestämma sig. Skall dom skildra verkligheten eller är det en viss politiskt illusion om framtida verklighet som skall styra innehållet i deras respektive media?. Vill ni i riksmedia finnas kvar? Akta er. Konsumenterna har makten i dag. Tack var Internet. Fortsätter ni med att inte beskriva båda sidorna av det berömda myntet, kan ni förbereda er nedläggning. Människor vill inte bli lurade. De människor ni vänder er till vill få saklig information och hjälp till ett ställningstagande genom en klok och insiktsfull rapportering och analys av ämnet i fråga. Det är si och så med detta i dag i riksmedia. I synnerhet när det gäller klimatlarmen.
  Inom finanspolitiken finns det i alla fall en som är värdig benämningen journalist. Synd att han inte varit med oss här på TCS.
   
  http://www.svd.se/naringsliv/finansrevolten-har-bara-borjat_6235004.svd

 36. Kristian Grönqvist

  Grattis Maggie…

 37. Ingemar

  Maggie, låt mig ansluta till alla som hyllat och gratulerat dig till TCS. Du har gjort en stor bedrift här och jag är glad att vi funnit en lösning som förhoppningsvis skall fungera bra även i framtiden. Som deltidsskribent anar jag hur mycket arbete som ligger bakom en sådan här blogg, och du och herr Crussell har verkligen gjort en remarkabel insats!

 38. tompa

  Maggie!
  Din blogg har varit mitt dagliga nöje i ungefär 2 år.
  Stort, stort tack.
  Och tack alla ni som bidragit och bidrar till dennas
  bloggs fantastiska läsvärde. 
   
  Tompa 

 39. Åke N

  Mycket tack Maggie. Har följt din blogg sedan tiden för ”inga dogmer” och haft stort utbyte av dina och andras inlägg.
  Åke

 40. Ulf L

  Maggie
  You really made a differens.
  Lycka till i fortsättningen. Jag kommer att hålla utkik efter din nya blogg.

 41. Claudius

  Tack, Maggie! Jag ansluter mig till alla positiva läsare ovan, du har gjort ett viktigt, nyttigt och imponerande jobb för att bringa sans och vett i den oftast förvirrade klimatdebatten.
  Jag kommer att sakna din blogg, men gläds förstås åt fortsättningen i SI:s regi.
  Och det som känns allra bäst: Vetskapen om att tiden jobbar för det som TCS och SI står för.

 42. Jonas B

  Här har The Climate Scam varit daglig läsning sedan sidan hette Inga Dogmer. Självklart fortsätter lag läsningen av TCS. Lika självklart följer jag med till din nya blogg, Maggie. Där fanatism av alla de slag frodas behövs din kloka, humanistiska röst mer än någonsin. 

 43. Greger

  Usch! Jag kommer att sova dåligt inatt. Men det är väl bara att inse sanningen. Kommer att sakna dina klarsynta inlägg, Maggie. Tack för allt jobb du lagt ner på TCS för att upplysa folk om masshysterins konsekvenser när det gäller de politiska och ekonomiska implikationerna i kampen mot ”luftföroreningen” koldioxid.

 44. Jimmy

  Jag har följt bloggen länge och tycker att det har varit intressant läsning på många sätt

 45. Stickan

  Tack Maggie
  Lycka till med dina nya projekt.
  Var sak har sin tid.
  Att lägga så mycket energi på de som inte vill/kan tänka själva är själsdödande och slitsamt. Spar på den energin, och använd den för eget bruk. Det är du värd.
  Återigen TACK.
  //Stickan

 46. Stickan … där missade du nog så grovt som det öht går

 47. Labbibia

  Stickan # 44
  Gå och dra ett streck i 45 graders vinkel vet jag. Det tycks du ju åtminstone behärska……..

 48. BoE

  Maggie  Jätte-tack…
  Fortsätt så på den inslagna vägen – nämligen att göra sådant som du brinner för.
  Brasan du tänt upp här på TCS klarar sig nog fin-fint framöver. Kritisk massa är ju uppnådd.
  Dessutom…
  Bland kommentatorerna ovan sticker faktiskt en ut som en upptänd fyr-båk–
  Nämligen — han –Slabadang –  Äntligen förstår nu också jag i vad den råa styrkan och säkra analysen har sitt ursprung, som vi kan ta del av här.
  –Det stavas livserfarenhet—. Tack du också…  
  Mvh
  Bo

 49. hahn

  Tack Maggie. Jag hoppar över vad du betytt för frågan och debatten, det har många andra redan påtalat och jag ansluter mig till dem.
  Jag uppskattar verkligen mänskligheten du uppvisar i ditt sätt att vara. Tack.

 50. Bim

  Stickan.
   Där sköt du dig själv i båda fötterna. 😀 Vilket självmål. Hahaha!
  Tror inte Maggie´uppskattar din plumpa ironi.

 51. Hej Maggie!
  Jag är sent ute som vanligt – alla vänligheter är redan sagda! Upprepningar kan bara visa hur välförtjänta de är. Stort tack för din insats med TCS!
  Kan jag lägga till något om ditt goda humör?
  Det är beundransvärt: Bland alla oss andra som surnar till då och då, är du den som har det goda leendet och den vänliga kommentaren. Vilket givetvis inte försämrat din träffsäkerhet.
  Jag hoppas att fortsättningen kan komma i närheten …..
  C-G Ribbing

 52. Iven

  Tack, Maggie, för dessa år på TCS, tack för att du finns och att vi – förhoppningsvis får träffa dig även framledes – om än på ny bloggadress …
  Tack och lycka till med dina framtidsplaner, som alldeles säkert kommer att väcka stort intresse, vad du än kan tänkas ägna ditt engagemang åt då!
  Ha det bra.
   
  m.v.h. Iven

 53. Stickan

  ???
  Det var inte menat som plump ironi. Det var menat med omtanke för personen Maggie, för det ÄR slitsamt att driva en sida som TCS. Och jag tycker att  Maggie gjort ett kanonjobb. Men jag förstår att nya utmaningar kan vara mer utmanande.
  Om det uppfattades som kritik mot Maggie är det verkligen inte syftet.
  Kritiken var och är riktad till de som inte kan eller vill ta till sig Maggies välformulerade argument .

 54. Red Hansen

  Tack för allt jobb Maggie, du skapade en samlingspunkt för klimatets Le Maquis i Sverige. Nu regrupperar vi och fortsätter städa ut klimatizmen

 55. Börje Sandquist

  Jag, som läst din blogg i stort sett dagligen i 3 år bugar mig djupt för det stora engagerade arbete, nej slit, som du lagt ner på att tillhandahålla detta otroligt varierade och spännande debattforum.
  Det är som om du personifierade den ideala läraren enligt vissa tankar i zen. Den där som sätter sig lugnt och stilla i mitt i rummet, gör en liten gest, och sedan händer på något magiskt vis MASSOR av ALLTING runtom densamme.
  Och i vimlet av åsikter, information och skojigheter har varje läsare kunnat sortera ut det denne behöver eller reagerar mot eller roas av.
  En sällan skådad rikedom har ditt enträgna arbete som källa.
  Allt gott till dig!
  från Börje

 56. Tack Maggie! Tack.
   
  Ta nu hand om dig.

 57. Börje Sandquist

  Ja, #54 var riktat till MAGGIE, jag glömde bara i hastigheten att nämna hennes namn.
  (Jag kan tillägga att även jag i likhet med Slabadang m fl upplever något slags dejavu från 60 och 70-talet när jag läser, hör och ser klimathetsare av diverse slag agera.
  Själv var jag inte aktivt engagerad, men mitt umgänge bestod till stor del av revolutionsromantiker. De som, om man klämmer lite på dem, nu konstaterar ”Vilken j-a tur att vi inte lyckades med våra infantila drömmerier”. 
  Undrar vad klimathetsarne kommer att säga om om sina tappra insatser för att ”vi måste rädda klimatet” [den citerade meningen är så j-a dum att man kan gråta åt det] om ett decennium?)

 58. Ulf N

  Tack Maggie, för alla dessa år Du så oförtröttligt kämpat vidare
  med TCS. Ditt engagemang för rätten att äga och uttrycka en
  uppfattning är ett rättesnöre i demokratins namn, vad annat än
  en öppen dialog kan föra samhällsutvecklinen frammåt?
  Demokratisk despotism är ett faktum som visat sitt fula tryne
  genom klimathotsideologin. Ditt bidrag med denna blog andas okonstlad frihet som genom kunskapssökande och väl underbyggda artiklar får unkenketen i ovan nämnda idélära att sippra upp på ytan.
  Mvh
  Ulf N  

 59. På förekommen anledning: det är inte av ”familjeskäl” jag slutar med TCS. 🙂

 60. Per Spektiv

  Tack Maggie! Utan din inspirerande blogg hade jag nog aldrig lagt ned den möda som krävs för att verkligen komma till insikt.

 61. Kalle

  Om vi hade många fler ”Maggie” i Sverige så skulle vi ha ett bättre samhälle och undvika rena dumheter. Maggie for president. TACK

 62. S. Andersson

  Tack Maggie för en underhållande tid. Din betydelse kan inte minst mätas i den reaktion du fått från ”den mörka sidan”. Ditt mod och din uthållighet har varit och är mycket inspirerande för mig personligen.
   
  Eftersom jag just nu läser Jan Guillous memoarer kan jag inte låta bli att göra en liten jämförelse. JG skriver om redaktionen på FiB/Kulturfront som dominerades av domedagskommunister och JG tyckte att de var oerhört humorlösa. Ingen log. Någonsin. Det här tycker jag kännetecknar den här debatten också. Om man läser UIs hemsida så finns där inte ett spår av humor eller självironi någonstans. Climate Scam däremot har fått mig att skratta högt så gott som dagligen. Och ett skratt förlänger som bekant livet.
   
  Därför vill jag passa på att också tacka Maggie (och er andra) för att ni gjort mitt liv rikt och långt!
   
   

 63. Magnus

  Det har jag inte fattat tidigare att du är ”skeptiker” på grund av att du gillar att se positivt på framtiden, Maggie! Så otroligt patetiskt, men ändå fint på något vis.

 64. Un grand Merci! Et un petit cadeau:
  http://pages.usherbrooke.ca/sct-aqt2011/program.php
  Abstracts #1139 och #1140
  Ha det bra!

 65. Bim

  Stickan # 45
  Jag ber om ursäkt Stickan. Jag missuppfattade tydligen ditt Maggietack fullständigt. Förlåt. 

 66. Kenneth Karlsson

  Jag såg dig i tv och blev imponerad av din klarhet och ditt lugn, och upptäckte genom detta The Climate Scam, som gett mig så mycket information i denna fråga. Allt det bästa till dig Maggie!

 67. Staffan Lindström

  Maggie, [från en som inte brukar skriva tack- och hyllningstal…] 1:a gången jag såg dina åsikter i klimatdebatten var i SvD:s prasseltidnings insändarspalt…2005 eller 2006? De senaste åren har vi ju fått ”veta” att kvinnor kommer att drabbas värre av klimatförändringar än män vilka dessutom är så mycket mer skyldiga… Men jag trodde att du var betydligt äldre, efter pensionering vågar man ju säga/skriva mer icke-PK…ännu så länge… Tack för att Du stått ut med mina ”hjärnstormar” [Är väl inte helt ensam…!?] Sen vill jag ta tillfället i akt att propagera för en SVENSK genomgång av väderstationer…STATLIGA OCH PRIVATA…Finns kommunala? Förmodligen så skulle det inte skilja så mycket från USA…??!! TACK IGEN! [Förhoppningsvis min sista post…med den gamla numera felaktiga e-postadressen] 73 de SL
   

 68. Staffan Lindström

  ….och här är den nya…

 69. Det ar bara att gratulera Maggie for hennes enastående arbete i den svenska klimatfornekarorelsen. Hon har gjort ett enastående arbete att sprida desinformation och tvivel om manniskans roll i klimatforandringarna. Nu kan (forhoppningsvis) våra oljebolag och politiker tuffa på rakt mot avgrunden och hoja kolhalten i atmosfaren några snapp till.
  Hoppas Stockholmsinitiativet fortsatter i hennes anda och fortsatter kampen att sakra fossil- och konsumtionsamhallets overlevnad och att de också rensar upp i kommentarerna dar en och en annan rabiat stolle vraker ut dumheter omkring sig (med dålig skriven svenska).
  PS.
  Det ar också mycket fint att Maggie har en massa vanner som dunkar henne i ryggen så fort hon gor något utspel, oavsett kvalitet. Kul att ni håller ihop och forstarker gruppen gentemot den fientliga, ekofascistiska omvarlden.

 70. AOH

  Klimatalarmisten ( Direktlänk till UI ) # 69

  …..Kul att ni håller ihop och forstarker gruppen gentemot den fientliga, ekofascistiska omvarlden…..”


  Vad glada vi blev att du dök upp igen hos TCS. Vi började redan oroa oss att dina
  trosfränder i den ekofacistika omvärlden hade förbannad dig ur gänget sedan dina tidigare lâgvattenmärken.här.

 71. Eller fossil pessimister,finns många ord för detta.
  ALI.K.

 72. Olaus Petri

  Lite senkommet tack till Maggie för allt arbete hon har lagt ned på att få balans i debattklimatet. Det har varit en enastående bedrift att knyta samman många av de skeptiska rösterna. Bloggen fungerar både som ventil och isbrytare för bredare perspektiv på klimatathotsindustrin.
  Lycka till med allt!