Ta i med hårdhandskarna

Åsa Romson, miljöpartist, har skrivit en debattartikel i Sydsvenskan. Hon är missnöjd med Sveriges nuvarande klimatpolitik och menar att klimatmålen måste skärpas ordenligt. Sverige måste fungera som en förebild för andra, bl.a. ”männi­skor i Indien (som) tycker sig ha samma rätt att slösa fossil energi som väst”.

”Ett klimatmål som syftar till att göra Sverige till förebild kan inte ligga på en nivå där inga ytterligare åtgärder anses nödvändiga. Det som krävs är ambitiösa mål som utmanar det svenska samhället att agera. Det är en helt annan utgångspunkt än den som alla partier hittills argumenterat utifrån: att klimatmålen skall sättas på en nivå som är internationellt rättvist och mest kostnadseffektivt.”

Om vi omfraserar: Klimatmålen ska sättas på en internationellt sett orättvist hög nivå som dessutom inte är kostnadseffektiv. Miljöpartipolitik i ett nötskal? Inte ett ord dock om vad det är för klimatmål som Åsa efterfrågar. Kanske fungerar allt som är kostnadsineffektivt?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Det blir en tröst att lita till förnuftet!
  Åsa Romson och de andra klimat/miljöreligösa kommer förpassas till de ideologiska idioternas soptipp.Nån gång kommer utvecklingen till en punkt där folk börjar fatta att det är något totalknäppt med hela ideologin.
  Jag kan inte låta bli att dra paralellen med när kommunsiterna ockuperade SVT på sjuttiotalet.Nu är det miljöfundamnetalisterna som kör en repris enligt samma koncept.Där Bjerström Ergon och Schytt övertagit Ville Valle och Viktors roll och Staffan Westerbergs ”Vilse i pannnkakaan”
  bytts ut mot ”korrespondenterna” Storpotäten är utbytt mot oljelobbyn.
  Det tar ett tag innan de papegojupprepade mantran börjar bli innehållsmässigt urlakade av sin brist på substans och realiteter.De blir bara till slut ett bakrundsbrus likt hissmusik.
  De är redan på väg ut i kullisserna och det ska bli intressant att se hur alla de som satsat allin på klimatspektaklet skall försöka backa ur.Kommer de lita till att folk bara glömmer vad de sagt hur komer de sopa igen spåren?

 2. Dan

  De komer nog att finnas kvar och verka, liksom vänstermupparna från 70-talet.
  De flyttade aldrig till Kampuchea, Vietnam eller Albanien. De flyttade in i kontors- och chefsrum lite här och där istället.
  Utan dem hade MSM inte kunnat tiga ihjäl ex. vis Climategate.

 3. Slabadang

  SÅDÄRJA!
  UR DI:
  När elpriset rusar börjar Socialdemokraterna vända om kärnkraften. Nu är de redo att göra upp med regeringen om en utbyggnad, skriver Dagens Industri.

 4. Rolf

  Det har aldrig varit fråga om klimat eller vetnskap för den delen heller. Det är och kommer att vara ett sätt att ta pengar från de fattiga i de rika länderna och ge till de rika i de fattiga länderna. Dvs. helt i enlighet med definitionen för uhjälp och legaliserad stöld (=skatt). Bra är att det nu börjar komma till allmänhetens kännedom så att man rösta bort skiten ….

 5. Joakim

  Det kanske är dax att svensson tar i med hårdhankarna mot MP.
  Folket visade väl med all tydlighet att det gröna byket vill dom inte ha som regering. 

 6. fogge

  Fröken Åsa får väl ta och snacka förstånd med Kineserna.
  Enligt prognoser kommer 36 miljoner bilar att hitta nya lyckliga ägare där, om året…
  Undrar hur pass lyhörda de är…

 7. Labbibia

  Sverige är ett märkligt land, befolkat av märkliga politiker.
   När vi inte längre var en militär stormakt, blev vi så småningom en ”moralisk stormakt” åtminstone i våra egna politikers ögon. Vi vanliga dödliga skulle nog hellre kalla det ”dubbelmoralistisk stormakt”, med tanke på hur vi under det Kalla kriget spelade under täcket med Väst. Ryssarna visste det, Jänkarna visste det naturligtvis, i stort sett alla visste det, utom den svenska befolkningen………som lurades att tro att vi var ”neutrala”
  Nu när ”neutralitetsbluffen” fallit, kommer genast nästa storhetsvansinniga projekt. Vi ska tydligen bli en Klimat-och-Miljö-Supermakt…….som genom att visa föredöme i stället för verklig makt, ska förändra världen. Tjenare!
  Det är så korkat så man baxnar!

 8. pekke

  Klimathotets förespråkare visar allt mer att det handlar om politik och ekonomi, de extremt rödgröna vill sänka I-länderna till U-ländernas nivå medan de icke extrema rödgrönablåa vill neka U-länderna att stiga till I-ländernas nivå.
   
  När småfolket inser att klimatalarmismen numera bara handlar om politik och ekonomi så kommer klimathotarna inte vara vatten värda.

 9. bom

  Romson är rörpretendent – då måste man bullra en hel del. Vi skall alltså offra vår egen välfärd för att högst eventuellt ”resten av världen” skall begå harakiri på samma sätt. Kom ihåg den andra kandidaten som upplyste villaägarna att de kunde belåna eller sälja villan för att kunna betala den fastighetsskatt som då skulle höjas. Då tänkte jag hellre Romson än Walterson men så tänker jag inte längre. Inte fan bryr sig Indier eller Kinas åtta ledare om vad vi tar oss för. Kan inte mp  sno Calgren för då vore väl avvecklingen fixad?

 10. rörpretendent???

 11. Dan

  Det heter taltratt, har jag sagt. Inte språkrör.

 12. Har ni sett nyheten om vattenläckan i Solna? En ledning sprang läck och gatan översvämmades i närheten av Karolinska. Stora problem.
   
  Nu är det väl bara en tidsfråga innan någon ”expert” träder fram och säger att det kommer att bli fler översvämningar i framtiden, p.g.a. klimatförändringarna. Därefter hakar någon politiker på och tar upp frågan om samhällets beredskap. Tidningarna rapporterar om att flera kommuner planerar för ökad beredskap i framtiden. Och, vips, har man skapat en subtil länk mellan bilderna på översvämmade gator och klimathotet. Det var ju ungefär så man gjorde med parasiten i Östersund.
   
  Men i det här fallet är det kanske väl långsökt att försöka få till den här kopplingen? Eller vad tror ni?
   

 13. Labibbia #7
  Här kommer en utveckling av konspirationsteorin om ”Club of Rome”.  När de bestämt sig för sitt långsiktiga mål bestämde man även att ”Testa vattnet” med något land. Varför inte ta Sverige?  Lagom stort, ganska fogligt folk med en relativt smal politisk bredd. En dominerande TV-kanal. Med andra ord ett land där förutsättningarna att manipulera med propaganda är goda.  Och ett land med en positiv syn på FN. Ett land där ”Konsensus” enbart är något bra. ”Saltsjöbadsandan”. Där makten och storföretagen går hand i hand. Den enda kända personen från industrin som fått ett riktigt straff är väl Refat.
  Ett land där även konstruktiva gräl är av ondo. Ett land där man lever under en våt filt av välmening.

 14. Slabadang #1
  ”Sopa igen spåren”. På samma sätt som spåren efter ”Vilse i pannkakan”.  Forgive and forget.  Undvik konflikter, även konstruktiva sådana.  Sverige är mycket sårbart, se mitt föregående inlägg

 15. Labbibia

  Ingvar E # 13
  Du får i hop en hel påse med bra poänger om varför gamla Svedala vore ett idealiskt objekt som ”livetest”.
  Men jag har svårt att tro på Club of Rome-pratet. Varför då?
  Jag menar att en organisation som låter en person som Anders Wijkman bli medlem, en sådan sammanslutning måste vara ofarlig! 😉 

 16. Jan

  Romson ”skrift” är inget annat än ett utbrott av nationellt högmod av ett anmärkningsvärt verklighetsfrämmande slag. Vem som har någon erfarenhet av den verkliga världen kan tror att länder av betydelse bryr sig om Sverige på det sätt som Romson tror?
  De enda som skulle kunna  ha nytta av Romsons idéer är några politiker och tjänstemän som då kan flyga jorden runt och moraliskt posera på fina konferenser över sin förträfflighet som världens förmenta räddare.

 17. Labbibia #15
  Inte om det kan tjäna organisationens syfte. Det är en pragmatisk organisation med ideologiska syften.

 18. Ingvar fortsättning.
  Kom ihåg Stalins  ”Nyttiga idioter”

 19. L

  Varje gång man hör något stolligt förslag i Stockholmspolitiken så är det Romson som varit i farten. Hon är helt verklighetsfrämmande. Med henne som språkrör skulle Miljöpartiet snart få packa ihop.

 20. Labbibia

  Ingvar E # 18
  Förvisso. Men även CoR måste ju ha några krav på sina ”nyttiga idioter”. AW är ju av den kalibern att han förr eller senare (han är det ju redan) måste bli en belastning…..

 21. Labbibia

  L # 19
  Jag undrar om sanningen om varför personer som Romsom och Eva Hamilton tycks hata allt vad bilar heter, kan hänga ihop med det som visas i denna film?
  Man kan kanske säga att de som kör bilarna i filmen har otur? 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=5rqWUlGw31I

 22. L

  Labbibia, hon som lyckades lägga bilen på taket var ny för mig.. 🙂
   
  Du har rätt, Hamilton är också ute och cyklar för det mesta…

 23. ”Tyvärr ser det mörkt ut. Inte bara för att klimatförnekare klamrar sig fast och förgiftar frågan i USA, eller för att männi­skor i Indien tycker sig ha samma rätt att slösa fossil energi som väst, utan för att kortsiktiga nationella intressen spelar så stor roll i internationella förhandlingar.”
  Ja om det inte vore för dessa förbaskade ”förnekare” skäms på er!! och skall Indierna käfta upp sig också, har dom det inte bra som dom har det, va! Sen alla korkade nationer som ser till sina egna intressen, hur i h..te ska vi kunna rädda planeten nu.
  Man baxnar över miljöfacismens totala brist på intresse för mänskliga behov.

 24. Stickan

  Klimatmål?  Det stora klimatmålet måste väl ändå vara hur mänskligheten skall anpassa sig till nästa globala istid. Är det någon som tror att Sverige kommer få bidrag från klimatfonder för att överleva under isen i en sådär 20-50.000 år.
  Energimål kan väl ändå inte vara att vi skall ha intermittent tillgång till dyr energi utan god och stabil tillgång till billig energi. Över hela världen. Det för att lösa de allvarligaste miljömålen.

 25. Jan-Erik S.

  IE #18: Det var Lenin som myntade orden även om Stalin var värre som diktator.

 26. Stickan #24
  Låt oss propagera för ”Energimål” i stället. Främst i form av den bästa formen. El.  Billig el löser MASSOR av problem i hela världen.  El behövs till allting. Uppvärming,  belysning, matlagning, vattenpump, avsaltning, transporter, hygien, kommunikation mm. mm.
  Ta alla resurser som idag läggs på ”Klimatet” och satsa dem på EFFEKTIVA elproduceringsmetoder som tex modern kärnkraft
  CGE2020,  ”Cheap Global Energy Target”
  Klimatmål är bara trams. Billig el till alla är ett konkret mål som det går att jobba konstruktivt mot.
  Energimål år 2020?
   

 27. Jan-Erik S #25
  Just det ja  🙂

 28. Staffan Lindström

  Vi hör just att G Free Dolin vill spela forward i MP…Klimatsäkra samhället efter upprustning av miljonprogrammet…yada yada…
  Herr Fridolin!!!!!!!!!! Hur vore en sk. vädersäkring till att börja med…???????????????

 29. Slabadang

  Ingvar Engelbrecht! 🙂
  Att Sossarna nu säger sig vilja ha kärnkraft…. är inte det att betrakta som ”vindflöjel” politik?

 30. Hennes B-lag tokförlorade valet. Det är mao ganska ointressant vad MP tycker om ditt eller datt. De får alldeles för mycket istid i media.

 31. Mats N eller skumma baklängeslogik att 5 % skall veta och tycka för 95 %

 32. Det antyds att miljöfolk vill lägga en kraftig skatt på äldre män (60+) till klimatförbättrande åtgärder.  Varför?  Jo bland dessa finns de flesta skeptikerna till progressiva åtgärder mot global wårming.  Äldre kvinnor fungerar fortsättningsvis inom barnservice och får då vara i fred.Där finns också stora förmögenheter samlade, som kan frigöras för kommande generationers klimatförbättringar. Pensionärskollektivet kommer att på sin höjd bidra som jordförbättring.

 33. Re  #3,  Slabadang.
  Den stora omprövningen kommer när Greenpiss och MP  börjar acceptera kärnkraft i stället för de 5 brunkolseldade kraftverk som Vattenfall nu skall bygga på uppdrag av tyska regeringen (som inte  bygger ny kärnkraft i dag).  –  den ultimata testen på klimatpolitiken.  Vindkraftsexpansion fungerar inte i Tyskland utan massiv reglerkraft från gaskraftverk eller vattenkraft från Skandinavien.

 34. Pär Green

  ”Det antyds att miljöfolk vill lägga en kraftig skatt på äldre män (60+) till klimatförbättrande åtgärder.”
  Är det en ”grön form” av ättestupa?

 35. Dan

  Holmfrid #32:
  Det är så man får pensionärernas röster. Kör hårt med det förslaget och åk ur riksdagen. En välgärning.

 36. Michelangelo

  Kan inte alla CAGW are inom politiken samlas i ett klimatparti så får vi se vad som händer i nästa val. Miljöpartiet skulle nog må bra av att slippa dessa dårfinkar.

 37. Staffan D.

  Bild:  ”Tell me again why Global Warming is bad!”  (Theo Spark)
  http://4.bp.blogspot.com/_PxZyE6Jgabo/TQiw3X3AKVI/AAAAAAAApMI/HVsGzNMzV6E/s1600/theo3.jpg