Snart på bio

Se trailern. Se filmen? Kommentarer överflödiga.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Nog lever vi i idiotins tidevarv. Frågan är bara varför vi är idioter när vi borde ha förstått hur vädret fungerar. För Benjamin Franklin förstod ju att det inte var nån gud som satte sitt finger på hans drake. Då borde vi förstå mer av hur gaserna i atmosfären fungerar, eller hur?

 2. Jag fattar ingenting. Vad handlar fimen om? Men det är ju en film. Filmer kan handla om vad som helst. Ta tex. Watervorld.  Min favoritfilm är: Brazil. En härlig framtidsversion, skön dystropi!!!!
  Kanske hög CO2 halt där…ev.

 3. Toprunner

  arga gubben:
  Den handlar om den sista ”gubben” på jorden som år 2055 sitter och bläddrar i ett bibliotek av fimklipp från 2000 talets historia och undrar varför ingen gjorde något.
  Titta på hemsidan, där får man även lära sig hur man skrämmer slag på folk genom att visa animationer på lidande isbjörnar, i brist på verkliga alltså. 🙂 !

 4. inte fullt så arg

  Herr arg. Internet är en bra grej. Man kan googla t.ex. Där fiins lite länkar om filmen
  http://www.imdb.com/title/tt1300563/
  eller
  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Age_of_Stupid
  eller varför inte på den officiella hemsidan http://www.ageofstupid.net/
  För den som inte orkar läsa engelska finns även en svensk översättning.

  The Age of Stupid utspelar sig i en ödelagd värld 2055 och handlar om en man som lever ensam och tittar tillbaks på arkivklipp från 2007 och frågar sig: Varför stoppade vi inte klimatförändringarna när vi hade chansen?
  Kommer på biograferna i Mars 2009.”
  Håll till godo

 5. Magnus A

  Nu finns det inte is för mycket havshöjning kvar där Antarktis och Grönland tar minst 5000 år för att komma igång och smälta på allvar, och samtidigt väntar denna tid inledningen av nästa stora istid då havsytan ska SJUNKA (!) med 120-140 meter.
   
  ”The Afge of Stupid” var en förträfflig titel!

 6. Men film är ändå fiction.  Dramaturgin är överordnad den historiska och naturvetenskapliga verkligheten

 7. Magnus A

  arga guben. Ja, detta är väl konstnärer som gör konstnärliga överdrifter med tidens åsiktsmode. Men jag skulle bli förvånad om inte Karin Bojs börjar spinna ”vetenskaps”-artiklar på denna film om den mot förmodan blir populär… 😛

 8. citat: ….förvånad om inte Karin Bojs börjar spinna “vetenskaps”-artiklar på denna film…
  Ja, vissa dumheter är oundvikliga.

 9. karlsson

  Film är film och film är påhitt även om det är snyggt gjort. Film har alltid ett budskap.
  Al Gore gjorde en fakta film med så många felaktigheter att den inte får visas för skolbarn i England om man inte samtidigt berättar om felaktigheterna. Men i Sverige är den en sann fakta film på samma vis som många av Mikel Moores filmer är sanning, så vi kanske inte ska bli så förvånade om även denna film kommer att tas som intäkt och bevis på den globala uppvärmningen, klimatkrisen och människans ansvar.

 10. L

  Titeln säger allt om producenterna och finansiärerna av filmen.

 11. Toprunner

  L:
  På hemsidan hävdar de att filmen är finansierad av andelsförsäljning, man kan undra vem som köpt den största andelen? Al Gore kanske ?

 12. Torsten Wedin

  Citat: ”The Age of Stupid utspelar sig i en ödelagd värld 2055 och handlar om en man som lever ensam och tittar tillbaks på arkivklipp från 2007 och frågar sig: Varför stoppade vi inte klimatförändringarna när vi hade chansen?”
  Ja, han kommer nog att frysa om röven eftersom vi då (2055) troligen är inne i ett nästa solminimum, liknande Dalton minimum om vi har tur. Med litet otur blir det nog som Maunder minimum. Om det går åt h-e så är vi på väg in i en riktig istid.
  När ska media och politiker få upp ögonen så att allmänheten blir upplyst? Och tror de att vi har en chans mot solen när det gäller att förändra klimatet?

 13. pekke

  Jag älskar katastroffilmer och diverse sci-fi om framtiden.
  Har sett sådana sedan 70-talet och de har inte uppfyllts !
  Men tittar man på diverse kurvor över vår forntida klimathistoria så får vi vara glada över att det är varmt eftersom den senaste årmiljonen har en medeltemperatur flera grader under den vi har nu !