Rules of the Game

Bland de 62 MB material som ligger i den årsgamla Climategatefilen finns notabelt också två broschyrer från vad som tycks vara Engelska miljödepartementet, DEFRA. Huvudinnehållet i den ena återges nedan (Klicka på de mindre, så blir de läsbara).
Någon som känner igen sig från svensk debatt och media ?
Kom osökt att tänka på några roligare ”rules”.  Ha en bra måndagsmorgon.
rul1
rul2
rul3
rul5

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Kent Forssgren

   
  En reklambyrå fick i uppdrag att ta fram en marknadsplan. Utformad enligt praxis som gäller för vilken konsumentprodukt som helst. Mao klimatlarm skall säljas som schampo.
  En skillnad mot ”vanlig” konsumentreklam har dock blivit att denna marknadsplan är mer utformad som en plan för hjärntvätt av målgruppen. Så tankelösa betraktas tydligen de tänkta konsumenterna.
  Punkt 19 och 20. Kampanjen måste innehålla många delmoment och pågå länge för att bli framgångsrik. Självklart. En reklambyrås önskeuppdrag. Och betalningsförmågan hos uppdragsgivaren behöver denna reklambyrå inte ifrågasätta. Denna uppdragsgivare överlåter glatt betalningen till hela jordens befolkning. Mot en liten förmedlingsprovision på några trillioner dollar.

 2. Lejeune

  Tyskarna blir allt ”olydigare”:
  http://notrickszone.com/2010/11/28/focus-magazine-global-warming-is-good-for-us/

 3. Torbjörn

  Fick mig att tänka på Tv-serien ”Starke man” och Svinarp.
  I en scen står kommunalrådet och pratar sin personal i ett konferensrum. På ”whyteboarden” bakom honom finns kvar krumeluerer från – vad man kan gissa – en ”förändringskonsult”.
  En cirkel med tårtbitestreck och texten ”Nytänkande”. Bara ordet gör får mig att le men åxå rysa.

 4. Ingemar

  Lejeunne # 2, P. Gosselin skriver apropå den radikala omsvängningen på tidningen Focus:
  In the meantime, my advice to that brave editor at FOCUS: Put on your bullet-proof political vest and find the deepest possible bunker. The greenshirts are sending over the B-52s! Achtung! 🙂

 5. Slabadang

  Torbjörn!
  Förändringen i sig blir viktigare än resultatet och utan att man värderar det som skall förändras.Förändring är alltid en blandning av förstöra och bygga. 
  Politiker har i allt för stor utsträckning övervärderat förändring och tror att det är det vi förväntar oss. Men god förvaltning och utveckling är det vi söker.Förändringar blir ett mått på aktivitet en sorts reklamkampanj för vår nytta av politiker.Vi är mer intresserad av resultatet och konsekvenserna än själva aktiviteten.Vi sitter med erfarenheter nu och vet att det finns ett tydligt samband mellan hur mycket en fråga/förändring debatteras och kopplingen till skogstokiga beslut.
  Jag reagerar som du av erfarenhet på säljtricket ”nytänkande” och frågar om inte vanlig gammalmodig logik funkar även inom aktuellt område för ställer du fäljdfrågor så inser man snabbt att så mycket nytt tänkande handlar det inte om utan om nya formuleringar. 
  Det är i grunden en härskarteknik för att göra kritisk granskning till ”gammaltänkande” men det går snabbt att ta ned dem på marknivå och rycka undan den höga hästen.Nya ideer fakta och lösningar är skitkul men de som påstår sig företräda ”nytänket” saknar just detta om det verkligen är nytänk så funker det bäst om folk själva får uppfatta det som så och inte som säljtrick.

 6. Lejeune

  På tal om gröna lögner:
  http://www.unt.se/debatt/ett-hav-av-logner-om-ostersjon-1136975.aspx
  ….från Uppsala Nya Tidning, kan det ha något med UI att göra!?
  (obs. ironi utropstecken före frågetecknet)

 7. Kent Forssgren

  Ännu ett miljöalarm där man plockar skattebetalare på pengar. Har denne professor verkligen rätt, har jag blivit lurad igen. Och jag avskyr att bli lurad. Suck.
  Och för dessa negativa effekter får Östersjöländerna betala totalt 31 miljarder kronor! BASP bygger på en enda undermålig modell och på manipuleringar av befintliga data
  Tack för denna info Lejeune, fast man blir f-n.

 8. Staffan D.

  Tyska Focus har (nästan) genomskådat AGW-försöken:  ”Prima Klima” på omslaget.  ”Omtänkande:  Globala uppvärmningen är bra för oss  …  Skördarna stiger, skogarna växer, öknarna krymper.  …  Fakta och prognoser:  Vilka följder av klimatförändringen är bevisade, och vilka inte?”
  –  Frågan om världen verkligen blir varmare lämnas dock därhän.
  –  Det här kan ni inte läsa gratis på nätet.  Men det finns väl stadsbibliotek?  När de fått den tidskrift som kom ut idag i Tyskland, alltså.
  http://www.focus.de/magazin/

 9. ThomasJ

  Detta är en del av ’rules-of-the-game’. Lyssna!!!!
  http://www.skyddamiljön.nu/post/1/59
  Mvh/Tj

 10. ThomasJ

  ”… måste vara instängslade…”  ?
  [i slutet av P4-intervjun]
  Well,…
  Guess what?
  Mvh/TJ

 11. ThomasJ

  Staffan D. #8: Vielen Dank!  😛
  Mvh/TJ

 12. Bertel

  Lejunge # 6 och ThomasJ # 9
  Tack för bra länkar och ang östersjön säger jag som Kent Forssgren, jag hatar att bli lurad och spec. när man är välvilligt inställd.

 13. Bertel

  Staffan D # 8
  Härlig läsning och som vi Finnar säger ”dannke söööön”.  🙂

 14. Pelle L

  Staffan D. #8
  Enligt Focus hemsida, som du länkade till,
  kan man läsa tidningen som pdf för 80 cent.

 15. Slabadang

  OT/ Värdlstemperaturerna!
  Alla kurvor ligger nära ”record low” nu både SST på 5 och 10 km`s höjd. Marktempen ligger mitt i ”spaggehtifältet”. Vorse than evah ..faktiskt. ”Det blir kallare mycket snabbare än vad skeptikerna beräknat och nu har vi starka bevis på att planeten kyls i allt snabbare takt. Fåglarna kommer att frysa och svälta ihjäl.Missväxt och svält kommer bli vanligt.Klimatflyktingar från Norra Europa kommer söka sig söder ut och sparka naturvårdsverkets chef och Carlgren framför sig under flykten! 🙂

 16. Slabadang

  Å på Onsdag startar EIKE konfan! 🙂
  Där samlas vetenskapen. I Cancun samlas galenskapen! 🙂

 17. pekke

  Lite mer AGW-propaganda innan jag tar min skönhetssömn.   😉
  Vi måste tillbaks till 40-talets krigsransoner för att vinna kriget mot Glååååbaaal Wååårming !!
  http://www.telegraph.co.uk/earth/copenhagen-climate-change-confe/8165769/Cancun-climate-change-summit-scientists-call-for-rationing-in-developed-world.html
  Go´natt !

 18. Slabadang: #16 I beg to differ. EIKE börjar på fredag. Annars var det rätt. 🙂

 19. pekke: #17 Nu blir Jonstad glad.

 20. Adolf Goreing

  Lite OT: Peter S, vad händer på KTH egentligen? Kolla DN t.ex. Kurslitteratur som säger att växthuseffekten är en myt, hu då! Reaktionen från rektorn var intressant och skulle verkligen tekniska fysiker ”klaga” på denna litteratur. Min erfarenhet är att de oftast är skeptiska.

 21. Peter Stilbs

  Adolf – se kommentarer i den andra tråden
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/11/30/varmare-somrar-a-sant/
  Kolla speciellt Claes blogg, samt Ny Tekniks blogg – länkar finns där.

 22. Tage Andersson

  Enligt den förträffliga Miljöaktuellt  ( http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.356318/kursbok-pa-kth-klimatforandringar-ar-en-myt
   får studenterna på KTH nu lära sej att klimatändringar är en myt. Märkligt, jag har alltid trott att klimathotare och skeptiker var överens om att klimatet fluktuerar. Orsaken till det kivas man om.

 23. Carl-Axel

  Tror att SJ och Trafikverket har planerat för global uppvärmning. Kan inte vara lätt att både vara politiskt korrekt och samtidigt driva tågverksamhet. Skulle vilja hört diskussionen när SJs underhåll lobbade för resurser för avisning ” Vad skall ni med det till när det inte blir några kalla vintrar !” 
   Eller Trafikverket när de vill ha resurser för att värma växlar, ”Kommer inte på fråga det är växthusgaser rätt ut i naturen!”

 24. Staffan D.

  ”New York Times deltar i spridandet av stulna State Department-telegram som har tillhandahållits på ett eller annat sätt via WikiLeaks.  [Men] förra året vägrade New York Times att publicera eller posta några Climategate-emails därför att de hade erhållits på olagligt sätt.  Våra läsare minns säkert Times-mannen Andrew Revkin’s inspirerande princip:  ’Dokumenten tycks ha erhållits olagligt, och innehåller all sorts privat information och upplysningar som aldrig avsågs bli offentliga, så de kommer inte att postas här.’ ”
  http://www.powerlineblog.com/archives/2010/11/027788.php

 25. Staffan, det är ganska många som har noterat dessa dubbla måttstockar hos media, politiker, och PK-etablissemang.
  Groucho Marx uttryckte det väl bäst:
  ”Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others”
  Faktum är att när någon drar upp ’principer’ för att motivera sina egna handlingar eller ställningstaganden (utan att försvara dessa) då utgår jag ifrån att ’principerna’ är tillkomna för ändamålet och gömma sig bakom. Det stämmer kusligt ofta, speciellt för sådana som gärna drar upp ’sina principer’ när de argumentar.

 26. Jonas N #25
  Brilliant