Öppen Tråd

Öppen Tråd

Nja, ännu inte någon riktig maj-värme. Men det kommer nog! Tills dess en öppen tråd om väder, klimat och energi.

Trevlig Helg, önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Björn-Ola J

  http://www.svd.se/naringsliv/hallbar-energi/regeringen-far-baklaxa-for-vindkraftsforslag_4586666.svd

 2. ceebee

  Det kalla Majvädret beror naturligtvis på att vi här i Sverige är så framgångsrika i vår klimatpolitik. Vi är ju världsbäst på att minska CO2 utsläppen.

 3. Salasso

  http://www.di.se/artiklar/2015/5/22/nasa-polerna-smalter-inte/

 4. Lasse

  Mer om kylan-Grönland fortfarande kallt-Aldrig har …
  Visserligen startar serien vid 1990-men ändå.
  http://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/

 5. pekke

  Man får välan hoppas att Majvärmen kommer i Juni åtminstone eller ännu bättre om det blir Junivärme i Juni.

 6. Ann LH

  Gunnar Kj. å sin sida ”briljerar” i vanlig ordning med att inte begripa.
  I dagens N-e tidning svarar han god dag yxskaft på debattartikeln ”Parisavtalet måste ställas under debatt” (Se Mest lästa debattartiklar).
  http://norrteljetidning.se/debatt/1.2982075-trist-att-klimatskepsisen-natt-sa-stor-spridning
  Och jag för min del tackar för upphöjelsen att liknas vid en av de tre musketörerna.

 7. Allan Forsling

  Hur fungerar det egentligen? Idag i SvD får MP utan diskussion tala om det förträffliga med vindkraft och det förfärliga med olönsam kärnkraft… Detta med anledning av en debattartikel i DN! häromdagen som talar om att det är oklokt att straffa bort kärnkraften! Hur många av SvDs läsare har läst debattartikeln i DN? Vad är syftet med artikeln i SvD idag utom att göra reklam för MP?

 8. Skogsmannen

  Sedan har James Hanssen dålig insyn i den svenska debatten kring kärnkraft varför han nu har helt fel i frågan enligt MP.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/karnkraft-han-har-dalig-insyn-i-debatten_4585608.svd

  Kan inte vara så att han, beroende på denna dåliga insyn i den svenska debatten kring kärnkraft, faktiskt kan bidra med en viss klarsyn?

 9. Björn-Ola J

  I tidigare värmeperioder har ju mänskligheten gynnats av det varmare klimatet i stora delar av världen.
  Lägg där till att vi nu har högre koldioxidhalt i atmosfären som gynnar växterna, så kan man undra varför vi inte skulle gynnas av ett varmare klimat även denna gång.
  Denna rapport ska bli intressant att läsa:
  http://blog.heartland.org/2014/03/benefits-of-global-warming-greatly-exceed-costs-new-study-says/
  Undrar hur mycket av det som kommer att stå i rapporten når ut i massmedia?

 10. tty

  Och SVT har upptäckt att ”rasistiska” och ”kränkande” sökord fungerar på Google. Bland annat lär ”idiot” och ”lögnare” leda till Sveriges Radio.
  Tydligen har de inte alls reflekterat över varför det är så:

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/krankande-sokord-pa-google-kartor

  Googles sökalgoritm gör att de termer som oftast associeras med en sajt på nätet också leder dit….

 11. Ann LH

  Men Björn-Ola, se datum.
  Är det inte den NIPCC-rapport som kom förra våren som de flaggar för?

 12. Slabadang

  tty 🙂

  ”Svordomar, könsord och förolämpningar tar dig till bland annat Diskrimineringsombudsmannen, HBT-sajten QX och Sveriges Radio.

  Söker man på ordet ”inkompetent” hamnar man hos Dagens Media, ”galningar” leder till Sveriges Radio och ”lögnare” till flera olika medier ”

  Skitkul! Det är lite som varför inte personen med den synliga snorkråkan fattar varför folk skrattar åt honom!

 13. Mats R

  Rekommenderad läsning: http://www.uvell.se/2015/05/22/tomtar-27039501

 14. Slabadang

  Miljörörelsens ledare som Ewa Larsson MP problemformulerar!

  https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2015/05/obama-isis-sea-level.jpg

 15. b-j-b

  Såg Tomorrowland på bio igår.
  Det finns två sorters vargar, vita och svarta. Om man skambelägger människor och teknik göder man de svarta. Om man istället lägger tonvikten vid människors och teknkens möjligheter och hjältedåd göder man de vita. Vilka vill du göda? Hotdramaturgin blir en självuppfyllande profetia, framtiden måste återerövras.
  Jag tyckte det var en ganska häftig film, (Eiffeltornet är egentligen en raketuppskjutningsramp) lite tråkigt bara att man utgick från att miljöhoten var verkliga.

 16. Björn-Ola J

  11
  Va, är det 2015 nu redan?
  Vart tar tiden vägen egentligen?

 17. tty

  Motionerna till miljöpartiets kongress finns här:
  https://drive.google.com/folderview?id=0B_42rvLOkKEyfnN0c0VjWTZCcHBuRGpWZnhqWlZXbkNLOWs4OFdOMEdLdXBvaHZuS2M0Y00&usp=drive_web

  Jag har själv sparat ned dem. Jag känner en del välmenande men naiva personer som röstar på MP och de här motionerna kan bli nyttiga som argument i framtiden. En del är så befängda att de bör kunna få en och annan att tänka om. Eller vad sägs om denna:

  2. att MP verkar för att t.ex. säkerhetskontrollen vid svenska flygplatser utökas med kontrollfrågor av typen: Du vet väl om att nöjesflygandet är den onödigaste formen av klimatförstöring?,

  3. att MP verkar för att klimatkontrollfrågan måste besvaras skriftligt (eller elektroniskt) med Ja eller Nej (Yes or No) och att felaktigt svar genast leder flygresenären till ett informationsmöte med uniformerad klimatinformatör som försenar flygresenären tills resenären godkänns genom att
  t.ex. svara korrekt på frågan.

  4. att MP verkar för att klimatkontrollfrågor vid svenska flygplatser bara är den första åtgärden som bör omgärda flygande och kommer att följas av utökade åtgärder som t.ex. byråkrati, kontrollfrågor, väntetider, extra säkerhetskontroller, sänkt bekvämlighet, höjda priser, flygransoneringar, bonus–
  malus-system, krav på visum för att få passera in på flygplats, med mera, till dess att nöjesflygandet bär sina klimatkostnader, och inte som nu är ett sätt att roa sig på andras bekostnad.

  Zu Befehl Herr Klimateführer!

  Det är dessutom inte en ensam knäppgök som hittat på det: ”Stöds av: Miljöpartiet de gröna Nacka”

 18. pekke

  Tty 17
  Läste första punkten (2) och tänkte att snart får man böter eller arrest om man inte klimatkompenserar resan.

  Sen läste jag de föjande punkterna …

 19. Michael E

  Det är inte enbart inom klimatvetenskapen som det är svårt att få gehör för teorier som utmanar uppfattningar som delas av många även när en sådan uppfattning inte är underbyggd av fakta.

  I en artikel av Armstrong, J. Scott (1997), “Peer Review for Journals: Evidence on Quality Control, Fairness, and Innovation,” Science and Engineering Ethics, 3, 63-84, sägs följande ”I reviewed the published empirical evidence concerning journal peer review, which consisted of 68 papers, all
  but three published since 1975. Peer review improves quality, but its use to screen papers has met with limited success. Current procedures to assure quality and fairness seem to discourage scientific advancement,especially important innovations, because findings that conflict with current beliefs are often judged to have defects. Editors can use procedures to encourage the publication of papers with innovative findings such as invited papers, early-acceptance procedures, author nominations of reviewers, results-blind reviews, structured rating sheets, open peer review, and, in particular, electronic publication. Some journals are currently using these procedures. The basic principle behind the proposals is to change the decision from whether to publish a paper to how to publish it.”

  Om man då som man gjort inom klimatvetenskapen även börjar byta ut redaktörer som accepterar ”kontroversiella” resultat så har man faktiskt tagit bort en stor del av möjligheten att ifrågasätta AGW/CAGW. Frågan är kanske då om man inte också fjärmat sig från vetenskapen och närmast sig den politiska aktivismen?

 20. HenrikM

  En reporter som lyckats tittat på datat istället förvriden propaganda från miljörörelsen:

  http://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2015/05/19/updated-nasa-data-polar-ice-not-receding-after-all/

 21. tty

  Pekke #18

  Här är en annan godbit från miljöpartiet i Malmö. Visste ni om att det importerades afrikanska slavar till Sverige på 1700-talet:

  På grund av Sveriges aktiva roll i den transatlantiska slavhandeln har det funnits en afrosvensk minoritet sedan 1700-talet och även om framsteg gjorts är afrosvenskar fortfarande bland de allra hårdast drabbade minoriteterna av rasism

  Slaveriet i Sverige upphävdes slutgiltigt genom Skara Stadga 1335 och begreppet nämns inte ens i landslagen från 1350-talet.
  Att MP i Malmö dessutom inte klarar av att skriva en grammatikaliskt korrekt mening får väl skrivas på den svenska grundskolans konto.

 22. pekke

  tty #21
  Nästa steg är väl att plocka fram alla slavar som vikingarna plockade hem efter sina häradståg ut i Världen.

  Afrosvenskar från 1700-talet !
  Skulle det finnas några ättlingar kvar från dessa så går de nog inte skilja från andra svenskar.

 23. Thomas P

  tty #21 Nu står ingenting i den text du citerar om slaveri i Sverige, utan det talas om ”Sveriges aktiva roll i den transatlantiska slavhandeln”. Tänker du försöka förneka att Sverige ägnade sig åt slavhandel bl a på Saint-Barthélemy? Hur många av dessa som senare hamnade i Sverige har jag ingen aning om, men det förefaller det inte som du har heller i ditt påhopp på MP.

 24. tty

  ThomasP #23

  Du försöker som alltid försvara vilka dumheter som helst förutsatt att de kommer från rätt håll. Få se vad du kan åstadkomma beträffande den knivskarpa geopolitiska analysen i Motion 4:8:

  ”Sverige gränsar till Barents hav/Arktis, ett par av de viktigaste potentiella konfliktområdena mellan
  Europa, Ryssland och USA i närtid och i framtiden.”

  VARNING: Det finns mycket mera….

 25. Daniel Wiklund

  Just nu vräker snön ner här i Luleå, och det är ett par plusgrader. Det sämsta vädret som Luleå Stadsmara (som håller på just nu) haft sen starten 1980. Den här veckan pågår ju Framtidsveckan i Norrbotten, bland andra har Per Holmgren varit här och föreläst, han kanske sa nåt om global uppvärmning, då brukar det bli kallt: )

 26. Daniel Wiklund

  Nå Thomas P (supertrollet), nu har du chans att ge din syn på Miljöpartiet, som du ju verkar ha stort förtroende för, speciellt Romson.

 27. Kenneth Mikaelsson

  Enda slaven här är väl TP…. 🙂 det är väl bara han som ej fattat hur ÄGD han är……..

 28. bom

  #22 Pekke
  Det är väl åtm. tre författate som skrivit om Gustaf III:s ”Blåman” Badin hette han väl. Han var en slags present till kungens ”kuriosakabinett”. Ylva Eggehorn är en av författarna. Hovfruntimren lär ha varit mycket intresserade av B och ”undersökte” honom flitigt.

 29. pekke

  Thomas P.

  Det är väl bäst att MP går igenom alla oförätter svenskar gjort sedan tidernas begynnelse så att de kan peka på hur ond den rasistiska vita svensken är och alltid varit.

  Lite mera arvssynd är nog bara bra verkar en del tycka.

  De är nog lite religiösa dessa Miljöpartister !

 30. bom

  Enligt Wikipedia:

  Han föddes troligtvis på den danska ön Saint Croix i Västindien, varifrån han fördes till Europa. Hans föräldrar hade dött när han var liten till följd av att familjens bostad hade brunnit ned. Badin blev möjligen köpt av en dansk sjökapten från en ostindiefarare, som i sin tur gav honom till det danska etatsrådet Reiser,[1] vilken slutligen, 1757, gav honom som present till drottning Lovisa Ulrika, då han ansågs vara kring 10 år. Han växte upp direkt i kungafamiljens närhet.

 31. pekke

  bom #27
  Jodå jag vet att det fanns några då, men att deras ev. ättlingar skulle var nån minoritet är nog inte troligt eftersom de som sagt nog inte går att skilja från andra svenskar i dag.

 32. sibbe

  TTY 17
  Hur vore det att påtala de grönas resor, i synnerhet deras ministrars resor till Bryssel, dit de skall minst en gång i månaden. Borde inte de visar exemplet hur man gör för att spara CO2? Har för mig att tågresan inte är lika tidskrävande som det var den 3. Oktober 1966 när jag steg på tåget i Frankfurt/Main till Stockholm. Tåget kom från Rom, men minnet kan svika (resan tog nästan ett dygn med byte i Köpenhamn). I alla fall, de borde visa vägen för alla andra, genom att använda just det färdmedel som de förespråkar…
  Hur vore det att informera alla svenska resenärer om att det är onödigt att flyga, hellre ta tåget till Malaga eller till ”Västindien”… Helst förbjuda resorna…
  Der Spiegel grävde fram för ett par dagar sedan att tyska Gröna som lobbade aktiv för pedofili på 1970-talet kan ha missbrukat en hel del barn…
  Alla har lik i källaren…

 33. tty

  Pekke #28

  ”Det är väl bäst att MP går igenom alla oförätter svenskar gjort sedan tidernas begynnelse så att de kan peka på hur ond den rasistiska vita svensken är och alltid varit.”

  De har redan fastställt heterosexuella mäns inneboende ondska och börjat vidta motåtgärder, motion 6:2 :

  ”Därför yrkar vi:
  1. att cis-män inte kan väljas till ledamöter i MP:s jämställdhetskommitté”

 34. Sören G

  I Sverige ryms ingen sanning längre, Peter Birro:
  http://nyheter24.se/debatt/798434-birro-i-sverige-ryms-ingen-sanning-langre

 35. Jan-Åke

  Thomas P
  Läste bla glacilogi på 80-talet och har för mig att glaciärer kommer och går till stor del pga över sekler varierande nederbördsmönster.Grönland med sina 3 milj km3 is varvid ca 200 km3 försvinner årligen (den enligt grönpiss mfl larmorganisationer dramatiska takten som motsvarar mindre än en en tiondels promille av dess totala volym! )Den del som smälter av Grönland gör det underifrån geotermiskt i övrigt torkar den som en isbit i frysen försvinner på ett par år testa får du se

 36. Ingemar Nordin

  Sören G,
  ”Knausgård undrar varför det är så tyst i cyklopernas land. Det kan jag svara på. Du binds vid bygatans enda träd och förses med munkavel, sedan hånas, hatas och hotas du och till sist snor cykloperna ditt jobb ifrån dig, och sedan jobb nummer två och till sist jobb nummer tre. ” – Birro

 37. Thomas P

  tty #24 ”Du försöker som alltid försvara vilka dumheter som helst förutsatt att de kommer från rätt håll. ”

  Dumheten den här gången var det du som stod för när du var så ivrig att hitta fel hos MP att du inte lyckades förstå ens den text du själv citerade, och som grädde på moset klagade du på författarnas språkkunskaper. Skulle det vara fel att försvara MP när du kommer med ett osakligt påhopp?

  Istället för att erkänna ditt misstag försöker du nu flytta frågan till ett helt annat citat, och visst, du kan hitta lustigheter i motioner från alla partier, och eftersom miljöpartiet som tradition är mer av ett gräsrotsparti hittar du också fler konstiga motioner därifrån än från en del av de mer centralstyrda partierna. Jag ser helt enkelt inte poängen i att försöka misstänkliggöra ett parti genom att lusläsa motioner på jakt efter dumheter. Motioner representerar inte partiets politik.

 38. ingvar

  tty!
  Det elakt överdrivna uttrycket ”Gröna Khmerer” känns plötsligt mer relevant!!

 39. Alienna

  Ann #6
  GK verkar helt förblindad av sina konspirationsteorier. Det kanske gör, att han faktiskt inte kan ta till sig fakta om verkligheten..?

 40. Ingemar Nordin

  Thomas P #37,

  Att MP är fullt med galna idéer – se exempelvis deras miljöpolitik beträffande energi och vad svensk industri skall pyssla med i framtiden – så att plocka ytterligare en förvirrad idé från motionsfloden gör varken till eller ifrån.

 41. Ann lh

  Alienna, trist att ingen på N-e tidning läser och släpper igenom kommenterar under helgen.

 42. Daniel Wiklund

  Varför skulle du Thomas P misstänkliggöra det parti som du försvarar i vått och torrt. Du försvarar alla Romsons dumheter, tom hennes angrepp på den vite medelålders heterosexuella mannen som står för allt elände i världen. På nåt märkligt sätt lockas du trolla bort miljöpartiets idiotiska utspel. Du besitter närmast magiska krafter.

 43. Guy

  Vad är cis-män?

 44. bom

  Flera granskar mp! Suveränast Rebecka Weidmo-Uvell (googla på Uvell) som dessförinnan skarprättade Livsmedelsarbetarefackets försök att utpressa och blockera fem småföretagare (bl annat Ingrids Bageri i Linköping ägt av två irakiska syskon). Nu måste TTPP rusa till den Uvellska bloggen och kratasa kastanjerna ur elden. Det finns ingen gräns för hur många ickefakta som är drivkrafter i detta stolleparti

 45. Ann LH #6

  Ja GKj är ett fenomen när det gäller att orda utan att begripa …
  Han är ju iofs inte den ende som pratar om saker den inte begriper, vilket ju är närmast endemiskt bland politikerna ..

 46. tty

  #43

  Nämen Guy, nu avslöjar du dig som en brutal patriarkatdräng. En cis-man är kort sagt en man som vare sig är homosexuell eller bisexuell och alltså extremt (sexual)politiskt okorrekt.

 47. Ingvar

  Guy #43

  cis-män?
  bra fråga.

 48. Christopher E

  Men Thomas P, några gränser i att försvara dumhet måste det väl finnas även hos dig! Visa mig denna av rasism hårt drabbade svenska minoritet av slavättlingar från den transatlantiska slavhandeln, tack.

  Tycker du idén att flygresenärer ska få ideologiska frågor och ställas inför en uniformerad inkvisation är en god idé också?

  Nu är ju inte turistresor onödiga alls förstås, så frågan blir absurd. Själv tycker jag istället alla elkunder ska få svara på frågan ”vet du att vindkraft är den mest onödiga miljöförstöringen?” Om de svarar nej stängs leveransen av. 😉

 49. Ingvar

  kollade:

  En cis- person är någon vars biologiska, juridiska, sociala och upplevda kön överensstämmer (och alltid har gjort det). En cis- person är till exempel någon som fötts med kvinnligt könsorgan, är bokförd som kvinna i myndigheternas register, ser ut och uppfattas som en kvinna av andra, samt själv känner sig som en kvinna.

  Majoriteten av människor tillhör kategorin cis- personer och den som inte är cis är någon form av transperson

  och

  Vad är cismän? En cisman är en man som känner och definierar sig själv som man, är uppfostrad till att vara en man, ses av andra som en en man och beter sig utefter en mansroll. Helt enkelt män som definierar sig som män på alla sätt och vis.

 50. AG

  Vilka grupper brunskjortorna hatade det vet vi. Grönskjortorna är inga rasister för dom hatar alla människor lika mycket. Då är det alltså ok?

 51. sibbe

  På tal om lik i källaren: US utrikesminister Kerrys förmögenhet utgörs till en stor del av aktier i fossila energier: http://www.opensecrets.org/pfds/assets.php?cid=N00000245&year=2013
  Antagligen försvarbart, om man predikar klimatförändring – eller hur Thomas P?

 52. Thomas P

  Christopher #48 Ta ett par djupa andetag och läs vad jag faktiskt skrev och bemöt det inte dina vanliga halmdockor.

 53. Daniel Wiklund

  Det kanske är så att det är Åsa Romson som egentligen är Thomas P.

 54. Ingemar Nordin

  Ingvar #49,

  ”vars biologiska, juridiska, sociala och upplevda kön”

  Det finns således minst åtta genus enligt den senaste genusforskningen. Det är bara att välja. Särskilt det sista är ju helt valbart av individen, och det är möjligt (jag känner inte lagstiftningen tillräckligt väl) att man även kan välja sitt juridiska kön hos någon myndighet.

  I princip bör dock lagstiftningen undvika att klassificera människor efter ursprung, kön, religion, ålder eller hudfärg.

  AG #50,

  ”Grönskjortorna är inga rasister för dom hatar alla människor lika mycket. ”

  Visserligen så har den gröna ideologin sina rötter bland de djupt antisemitiska tankegångarna hos de tyska romantikerna på 1800-talet. https://www.klimatupplysningen.se/2013/06/23/de-grona-rotterna-ii-romantikerna/ Men idag är det andra kollektivistiska klassningar som gäller hos MP och Södermalms kulturelit. Den tydligast utpekade paria-gruppen är som bekant ”vita, medelålders män”. Förkastelsedomen kommer från högsta ort, nämligen från en av partiledarna från ett av regeringspartierna. Vad blir det härnäst i de grönas förlovade land?

  Det finns ingen principiell skillnad mellan en sådan syn och rasism. Det ena är dock uttalat av De Goda och kan därför passera (hon inbjuds fortfarande in till TV-sofforna har jag hört), det andra är nattsvart Ondska och skulle aldrig släppas fram idag trots att det i början av 1900-talet var högsta konsensusvetenskap.

 55. sibbe

  NASA – Dölja avkylningen
  Publicerat 23 maj 2015 -stevengoddard https://stevengoddard.wordpress.com/
  År 1976 rapporterade New York Times att norra halvklotet hade svalnat nästan lika mycket sedan 1945 som den steg i den första delen av århundradet.
  Vem bryr sig om gårdagens skräp-prat… Knappast Thomas P…

 56. Åke N

  #53. Är nog inte så. Men om det vore så skulle Åsa framstå i något bättre dager.

 57. Ingvar

  Ingemar #54

  >Det finns ingen principiell skillnad mellan en sådan syn och rasism.
  Det har du djäkligt rätt i.

 58. Olav Gjelten

  Beklagande nog ser jag ofta vänner, som liksom jag är skeptiker, men som fallit offer för miljöpropagandan vad gäller föroreningar i Kina.
  Kineserna kommer garanterad säkert att lösa sina problem och bli världens enda supermakt. Detta på grund av att de utgår från verkligheten, inte från gröna drömmar som västländerna gör och som ständigt sjunker allt djupare i sin dröm om det ”hållbara” och ”förnybara” miljösvamlet.
  Den dagen kommer då också kineserna gör sig av med kommunismen och då är de vad Amerika en gång var. Vi har en lång läxa att lära oss och tyvärr blir vårt uppvaknande mycket smärtsamt för de som är unga idag.

 59. Christopher E

  #52 Thomas P

  Jag läste vad du skrev.

  Och jag läste vad MP skrev; ”På grund av Sveriges aktiva roll i den transatlantiska slavhandeln har det funnits en afrosvensk minoritet sedan 1700-talet”

  tty tolkade detta som att det påstås att det importerades slavar till Sverige på 1700-talet, där vi inte hade slaveri på den tiden. Jag håller med. Dessutom påstås dessa fortleva som en minoritet.

  Du kritiserade det med argumentet att det fanns slavar i vår svenska kortlivade koloni i Västindien.

  Du vet, man måste inte försvara alla dumheter från MP bara för att det retar dig att vi driver med dina meningsfränder. Inte heller är det vist att utmana dem i intellektuell limbo.

  Den enda räddningen för din logik skulle vara att det är dagens invånare på St Barts som är ”afrosvenskarna” MP talar om 🙂 . Fast jag är inte säker på att Frankrike håller med.

 60. tty

  #53

  ”Det kanske är så att det är Åsa Romson som egentligen är Thomas P.”

  Nej. ThomasP har tämligen goda insikter i matematik och naturvetenskap. Det utesluter Åsa Romson på direkten.

 61. Daniel Wiklund

  Väldigt märkligt att Thomas P som naturvetare kan vara så förtjust i Romson och miljöpartiet. Han är ju väldigt noga att man bevisar sina påståenden, men detta gäller inte det som Romson och hennes partikamrater påstår. Vad har Romson för hållhake på Thomas P.

 62. Sören G

  Golfströmmen är stabil visar norska mätningar:
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/klimatrusselen/avfeier-paastander-om-at-golfstroemmen-braastanser/a/23451235/

 63. pekke

  D.W. #61
  Tror inte att TP är så mycket MP, men han är nog AGW-anhängare ut i fingerspetsarna och då måste man försvara likar hur tokiga deras ansatser än är.

  I Tyskland så har delar av de gröna diverse problem p.g.a. sitt förflutna.

  http://notrickszone.com/2015/05/21/germanys-green-party-apologizes-for-massive-sexual-abuse-of-children-advocacy-of-pedophilia-up-to-1000-victims/#sthash.Bs20ARg2.dpbs

 64. Ingvar

  http://www.wnd.com/2015/05/climate-change-worries-obama-pope-more-than-isis/

  Ajdu, man undrar.

 65. Rider

  Den globala uppvärmningen har aldrig pausat enligt NASA.
  Och snart, mycket snart, kommer det sedan länge väntade ”temperatur-hoppet”.
  Beware, doomsday is near!
  http://thinkprogress.org/climate/2015/04/02/3640842/global-warming-jump-imminent/

 66. Lejeune

  Propagandan trappas upp inför Parismötet, vilket dravel!

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/allt-fler-skal-att-tro-pa-nytt-klimatavtal_4588146.svd

 67. Sören G

  En möjlig förklaring till ”fenomenet Thomas P”?
  http://wattsupwiththat.com/2015/05/23/why-its-so-hard-to-convince-warmists/

 68. Christopher E

  #66 Lejeune

  8 grader varmare om 85 år! En nästan tiofaldig omedelbar ökning av uppvärmningstakten! Yes! Man anar en viss desperation på alarmistfronten… 🙂

  Sedan är ju lite märkligt hur de argumenterar för att Köpenhamnsfiskot inte kommer upprepas, utan i Paris ska vi få att icke-bindande frivilligt avtal som inte uppfyller ”2-gradersmålet ” i vilket fall… Och skillnaden är…?

 69. Slabadang

  Gammelmedias propaganda!

  SVD:

  ”FN:s klimatpanel, IPCC, har hunnit presentera ännu en rapport och forskarna står på än fastare mark. Människan både påverkar och påverkas av klimatförändringarna. För politiker blir det allt svårare att inte ta till sig av vetenskapen.

  Om ingenting görs kommer vi att få en 3–8 grader varmare värld redan år 2100, enligt IPCC.”

  Vilken rappakalja! Samtidigt får vi vetenskapliga bevis på varför förtroendet inte bara är utan skall vara lika med NOLL!

 70. Ingemar Nordin

  Slabadang #69,

  Lägg märke till att denna artikel inte är ett debattinlägg utan poserar som en nyhetsartikel. Journalisten Jenny Stiernstedt gör egna helt lögnaktiga påståenden om vad IPCC säger och om hur klimatet kommer att bli. Helt utan faktakoll. Detta passerar således som ”nyhetsförmedling” av SvD.

 71. Mats R

  #69, 70 m.fl.

  SvD har en kvalitetsredaktör som man kan vända sig till med klagomål på bl.a. felaktiga faktauppgifter i tidningens artiklar. Tidningen brukar införa rättelser om fel kan påvisas, så det är inte någon sorts Potemkinkuliss som satts upp i syfte att framstå som seriösa. http://www.svd.se/special/svd_info/rapportera-fel-i-svd_676729.svd

 72. Ingemar Nordin

  Kulturarbetarna siktar tydligen nu in sig på våra barn och ungdomar för att ”infektera” dem i det rätta tänkandet. http://www.telegraph.co.uk/culture/hay-festival/11624736/Climate-activists-targeting-children-with-range-of-cli-fi-novels.html

  Påminner lite obehagligt om de religiösa Madrass som används i indoktrinerande syfte i många muslimska länder, bl.a. Pakistan. De har ju lyckats fostra en hel armé av fanatiska terrorister.

 73. Jalle

  Salassos länk till DI i kommentar #3 verkar inte finnas. Söker man på DI.se efter ”NASA” och ”Smälter” så finns bara klimatalarmistiska artiklar. Mycket märkligt.