Öppen Tråd

solceller tak

Vi kanske skall utlysa Klimatnödläge över hela landet nu? Ända fram till mars-april nästa år. Klimaträttvisan kräver att vi bör ha minst lika mycket sol som Sahara för att våra solceller på taken skall leverera allt det som solcellsindustrin utlovat i sina glättiga annonser. 🙂 Under tiden får vi nöja oss med en öppen debatt om väder, klimat och energi.

Trevlig Helg, önskar
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Eskil Kjelkerud

  Mänsklighetens litenhet

  Mänskligheten får plats på Gotland.
  Att tro att mänskligheten kan påverka klimatet
  är för mig hybris in absurdum.

 2. Jan Norlin

  I Skåne handlar det primärt om energinödläge. Brist på ström . Företag kan inte expandera pga osäkra leveranser av el . Dessutom är strömmen dyrare på sydligare breddgrader.

 3. Eskil Kjelkerud

  Mänsklighetens litenhet nr 2

  Mänsklighetens energiförbrukning i förhållande
  till solinstrålningen är ca en miljondel.

 4. foliehatt

  Ju färre småpartier vi kommer att ha i riksdagen framöver, desto bättre blir förutsättningarna för rimlig politik.
  Alla erfarenheter ifrån kommuner, regioner och riksdagen visar på ett orimligt stort inslag av de små partiernas mest radikala politiska hjärtefrågor i den samlade politik som blir resultaten av olika oheliga samlingsstyren.

  Tänk på detta nästa gång ni ska rösta

 5. Simon

  #4
  Talesättet om att ”ju fler kockar desto sämre soppa” är absolut befogat i fallet med alla dessa mer eller mindre enfrågepartiers inflytande i politiken.

 6. Lars Cornell

  #2 ca 60 öre/kWh i söder och ca 6 öre i norr.
  http://www.tjust.com/2020/klimat/kraftnet-2020-11-12.jpg

 7. Anders T

  Är det någon som vet hur mycket Sverige får in på elexport och vad vår elimport kostar? Har tittat en del på kontrollrummet, det verkar som som vi exporterar mycket för 5 öre per kilowattimme och importerar en del när det är dyrt. Dessutom ser det ut som elområde 4 i Sverige ibland betalar med för el än den vi exporterar till Danmark och Finland. Hoppas jag fattat allt fel.

 8. Simon

  Henrik Jönssons senaste, rekommenderas varmt även om den i huvudsak handlar om smitthanteringen. Samma förklaringar kan dock tillämpas på varför klimathysterin tillåts vara rådande:
  https://www.youtube.com/watch?v=Qm5K8oyeBVM

 9. Göran J

  Javisst solceller och vindkraft ”gör skillnad”.

  Dessa energikällor gör att vi får hoppande elpriser och enorma problem med ojämlika priser per Kwh .
  Själv har jag under hösten drabbats av skillnader på elpriset mellan -3 öre/ Kwh till 210 öre/Kwh.
  Jag bor i Region 3.

 10. Ivar+Andersson

  I Dubai bygger Kina och General Electric ett kraftverk för kol i Hassyan.
  https://klimatsans.com/2020/11/13/dubai-byter-till-ren-kolkraft/
  Inte ens i Dubai räcker det med solceller trots att de har många fler soltimmar än Sverige.

 11. Rolf Mellberg

  Den som vill få en inblick i den moderna vetenskapshistoriens sannolikt mest monumentala misslyckande kan läsa här om klimatkänsligheten:
  https://wattsupwiththat.com/2020/11/14/climate-sensitivity-estimates-declining-or-not/

 12. sibbe

  Allt är relativt.
  Trump har förlorat och ljuger fastän han inte har bevis om valfusk säger mina bekanta.
  Jep, brukar jag säga, Clinton förlorade förra valet och demokraterna ljög om att Putin manipulerade valet, fastän de inte hade bevis blir mitt svar.
  Som sagt, allt är relativt. Så som det ser ut är det bara en halv vinst/ förlust, för senaten är nästan i republikanernas hand.
  I alla fall, Biden ansluter USA åter till ett helt värdelöst ”klimatavtal” och släppte sin första lögn om att USA blir CO2-neutral 2050. Det ligger 25 val mellan ”löftet” och genomförandet om 30 år. Ingen US politiker med vett eller ovett stänger av olje och gaskällorna väster om Apalacherna.
  Ju längre som Coronakrisen härjar, desto djupare blir den annalkande globala konjunkturnedgången, som blir djupare än många tror.
  Personligen har jag min egen konspirationsteori, som delvis i alla fall baserar sig på alternativa fakta: Ett kinesiskt genmanipulationslabor forskade fram Covid 19, som ju hade den goda egenskapen att eliminera en del av den äldre befolkningen. Asiatiska källor hävdar, i motsatts till våra Kina-älskande medier, att flunssan härjar i flera provinser i periferin, som är isolerade från resten av landet och att dödssiffran lär vara enormt.
  Vaccinet kom försent för att rädda Trump, som ju inte gjorde nånting annat än svenska förebilden i skötseln av Corona. nämligen ingenting.
  I motsats till USA har ju Sverige världen bästa hälsovård, som hälsominister i förrgår förkunnade.
  Men kanske världens sämsta regering…

 13. #8 Simon,
  instämmer, kolla Henrik Jönssons senaste om
  expertmyndigheten FHM och pandemin. Han gör nedslag i vad FHM trott, sagt och gjort sen feb 2020. Helt förödande! Att FHM och AT under resans gång hyllats för sin kunskap och intellektuella redbarhet är för mig bara obegripligt. Ansvarig minister och statsminister framstår väl inte heller som direkt lysande.

 14. Peter Wehlin

  Penningkräken, som står bakom allt och i praktiken tar millioner och milliarder människors liv, är till detta skyldiga och borde i rättvisans namn dömas till döden och överensstämmande avrättas. Med tanke på det MÅSTE pengarna och penningväsendet världen över avskaffas… och ersättas med en vettig ordning. ”Borde dömas och avrättas” förvisso så, men trots mitt skarpa uttalande måste i slutändan allmän amnesti ges…

 15. Ann+lh

  # 12 sibbe,
  jag lyssnade nyss på en liten intervju med Myron Ebell på Competive Enterprise Institute. Hans uppfattning om att USA skulle återgår till Paris ”avtalet”, var – never. Tillräckligt många i kongressen har koll på att de nu inte behöver betala något till den gröna klimatfonden och inte heller har lust att lägga ut den årliga merparten till den i framtiden.
  Ebell berömde Trump för det tal han höll när han förklarade att han skulle dra ut USA ur överenskommelsen och menade att han har koll.
  Jag hoppas nu för min del nu att Trump får lite respons i högsta domstolen angående Pennsylvania och att han därefter håller ett tal liknande Eisenhowers avskedstal, där han erkänner att Biden fick flest röster dock inte legala och han då också varnar för det klimatindustriella komplexet med politisk uppdragsforskning m.m., samtidigt som han förklarar att han kommer igen till 2024.
  (Biden)/Harris och hela träsket får inte en lugn stund.

 16. Lasse

  #13
  Ang FHM . De har visat att de liksom alla andra hade noll koll på smittas omfattning och förmåga att spridas.
  Öppet och ärligt.
  Andra myndigheter har samma kunskap om klimatet men driver frågan utifrån en politisk agenda som syftar till en tillväxtminskning och som leder till fattigdom och elände.
  Själva syftet är i detta fall ont och de beskriver det som gott-det kallar jag bedrägligt beteende!
  FHM är i alla fall under upplärning!

 17. Peter Wehlin

  Ja, man måste se saken som den är och handla därefter när pengarna och penningväsendet går bärsärkagång på oss och berövar oss våra liv. Ja, har nått vägs ände.
  Vi är många också i Sverige, som lever i misär och fattigdom utestängda från marknaden i att ingenting kunna efterfråga -inte ens kunna införskaffa det nödvändiga av mat och kläder med mera, som är synonymt med att vara livet berövad. Det talas om mördare och våldsmän, men de allra värsta sådana -massmördare finner vi bland våra beslutsfattare vilkas beslut skapar misär, sjukdom och död över hela världen. -Det är verkligen som att sila mygg och svälja kameler -denna världens orättvisa och oordning, som rätteligen borde straffas med döden för alla inblandande. Det som är är ett hyckleri utan dess like. Det finns inget samvete och bättre blir det inte av folkets accepterande av kräken bakom dessa förtretligheter!

 18. sibbe

  Hej, Peter, har du somnat in, när du läst Natt och Dags roman 1793? och skrivit dina intryck från den tiden?
  =Det har jag gjort, och dina ord är nästan ordagrann från den boken. Som förresten var mycket bra, och skildrade det liv som våra grönröda vill leda oss till: tillbaka till livet där misär och orättvisa regerar.

 19. Fredrik S

  2026 är det bara elmotorer som gäller, förmodligen drivna med mycket kolkraft. Bra att vi har EU-kommissionärer som kan spendera våra skattepengar. De skulle nog vara evigt arbetslösa om vi avvecklade dem.

  https://www.di.se/hallbart-naringsliv/eu-lacka-endast-elbilar-kommer-att-raknas-som-hallbara-2026/

 20. Fredrik S

  #18

  Löfven sa ju att det är bara dysterkvistar som ifrågasätter vårt starka sociala skyddnät som skapar frihet och stärker ett land enligt honom.

  Du får skälla tillbaka och på Lövin som spenderar så mycket hon kan av våra pengar på luft.

 21. Enough

  Vi måste möta ”klimatnödläge” med enkla och effektiva medel. En kvinnlig ( journalist eller annan -ist….) har spelat upp ett samtal med Kalmars vice ordförande i Kommunstyrelsen, tror jag det var, och avslöjat den totala ignorans och inkompetens som döljer sig bakom titlarna. Där kan vi förmodligen göra mycket mer, än att fingra på tangenterna i denna och andra siter……

 22. Daniel+Wiklund

  EU och hållbara bilar. Ju mer EU pratar om hållbarhet, ju mer verkar gå sönder. Sänk alla löner i EU med 75 procent så får vi se hur länge EU håller då.

 23. Lars Cornell

  Rolf #17. Där håller jag inte med dig. Wehlin förespråkar i #14 och #18 terrorism där man skall döda motståndare och de meningarna bör strykas. Men i övrigt håller jag med honom.

  ”när pengarna och penningväsendet går bärsärkagång på oss och berövar oss våra liv”
  Men så är det ju. Den gröna sekten som erövrat makten över vår statsminister pungslår oss och gör oss alla fattiga i sin klimatreligion utan att det har någon nytta. Det håller du väl med om?

  ”de allra värsta sådana -massmördare finner vi bland våra beslutsfattare vilkas beslut skapar misär,”
  Jag trodde att du och jag var överens om att det är just så. Al Gore, António Guterres, Johan Rockström, Pär Holmgren (Mp/EU), Fridolin, Åsa Romson, Greta Thunberg och Christiana Figueres (FN) är exempel på sådana skurkar som pungslår oss utan att skapa något gott i stället. Johan Kuylenstierna, Isabella Lövin, Amanda Lind, Victoria Dyring (tidigare men inte lika mycket nu) samt kanske allra mest Erika Bjerström (SVT) förstör vår miljö och vår välfärd och är ett hot mot vår demokrati som de strävar efter att avskaffa, överutnyttjar vårt klots resurser och berövar våra barn och barnbarn deras framtid.

  Sektens medlemmar jagar koldioxid i stället för att sträva efter ett resurssnålt sätt att skapa användbar energi och att leva.

  Nu måste du verkligen förklara dig Rolf.

  #22. Intervjun med Kalmars vice ordförande i Kommunstyrelsen är både humor och tragik i samma förpackning.
  https://clintel.org/sweden-wcd/

 24. sibbe

  Flygtaxi, en önskedröm av många gröna. Några passagerare till flyget som naturligtvis också drivs med elbatterier.
  Några artiklar i tyska nättidningar visar att det blir svårt. Airbus och många nadra har plöyt ner ett antal miljarder i projekt efter projekt, utan att få upp ens någonting i luften. Ett litet problem som 600 kg tunga batterier utan resten av utrustningen och utan att alls ha en enda människa om bord var inte tillräckligt för tyska miljöministern att ge upp, utan man plöjde ytterligare en knapp miljard € i projektet. Och det var inte någon knapphandlare som ville få åbäken i luften utan Airbus ( även Boeing forskade på det) .
  Nej, än går det inte att få en flygtaxi med eldrift som ens får de gröna ministrar från Bromma till Arlanda,som väl endast är 50 km, eller hur?
  Men på andra sidan av globen, där man inte bryr sig om hur man slipper upp i luften med rimliga åtgärdar, utan man använder sig av bensinmotorer, i Sydkorea har man nu fått fram flera prototyp som enligt uppgifter fungerar mera än bra. Mera än 200 km med ett plan.
  Heerigud, vad vi är dumma…

 25. Thorsten Bergqvist

  Angående pandemin läser jag just ”Som pesten” av Hanne Vibeke Holst. Intressant läsning även om det inte är en faktabok. Handlar om maktspelet i globala organisationer.

 26. Simon

  Det är så mycket galenskaper som pågår så snart kommer väl godhetsapostlarna inom den gröna rörelsen på att hela försvaret skall använda eldrivna fordon och att eftersom handeldvapen avger giftig rök vid avfyrandet så ska vi i stället ropa pang och hoppas på att fienden respekterar vårt ställningstagande för klimatet…

  Börjar nästan känna det som det vore en befrielse om vi blev invaderade.

 27. sibbe

  Alt är åter relativt: Tyskland står som spridare för
  Corona enligt kinesiska uppgifter:
  Hade jag fel? Vill Tyskland och Sverige bli av med oss åldringar-.
  vi som inte tror på den globala….,

 28. #2 Jan Norlin
  Visst, elförsörjningen brister i södra elenergiområdet. Våra energimyndigheter har ’noll koll’, saknar insikt och bryr sig föga om den den vanlige medborgarens behov. När det blir som störst belastning, en bister vinterdag med högtryck över landet står vindmöllorna stilla eller underpresterar kraftigt. Svenska Kraftnät måste då släcka ner 1000-1500MW för att få energibalansen att gå ihop.
  Själv har jag förberett mig och installerat omkoppling till reservkraftverk, skaffat sådant bensindrivet reservelkraftverk för 3-fas 400V och 23 A med tillräcklig generatorkapacitet för all ström i mitt hus.

 29. Simon

  Visst längtar man tills det kommer en liknande artikel om klimatpolitiken:
  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/lat-blackfisken-paul-ta-over-tegnells-jobb/

  Förhoppningsvis kommer det en, tar bara lite längre tid för verkligheten att komma ikapp i den frågan. 🙂

 30. Sören+G

  #21 Enough
  Det var den här intervjun.
  https://www.youtube.com/watch?v=gKuTpTgKxIY&feature=share&fbclid=IwAR1UIKkOrWGSK7J3tjxnpGwl2RNnkBYCZ4DN6W1Nr_3mKvx8sj35CG8-Vy4

 31. Nils von Arronet

  Greta Thunberg släpper sin film, Greta, i dagarna. Hon ska vara Chefredaktör på DN den 6 december. Dessutom bloggar hon, skäller på diverse maktmänniskor, talar inför olika fora och gör skolarbete. Kraftig belastning fysiskt såväl som psykiskt för vem som helst! Men denna flicka är minderårig. Sverige har regelverk som skyddar sådana mot vad som måste betecknas vara rovdrift. Våra lagar pliktar målsman värja barnets väl och ve. Från årsskiftet gäller FN:s Barnkonvention som lag. Vi har regler mot barnarbete. Det krävs inte mycket av analys för att konstatera att Thunberg tycks röra sig bortom den Svenska Rättsstaten i en egen liten rättsbubbla. Inte minst kapitaliserar olika ekonomiska intressen på hennes aktivism på sätt som borde föranleda funderingar hos oss alla. Hon skulle nog av domstol behöva bemyndigas en God Man för sin företagsmässiga verksamhet som skydd mot föräldrarnas egenintressen. Här finns en organisatorisk body som nog gör att hon jämställs med en anställd enligt svensk arbetsrätt. Då kan hon omöjligen vara så aktiv som hon varit och är. Sverige har skyddsnät från sådan rovdrift på minderårig. Arbetsmiljöverket, yrkesinspektion, lokala skyddskommite’er borde rycka ut med blåljus påslaget för hennes skydd. Även om hon själv är med på vagnen. När Greta fyller arton och upphör att vara minderårig riskerar hon brott rubricerat som ”falsk larm”.- ett brott som den gör sig skyldig som genom uppgift att det föreligger fara för en eller flera människors liv eller hälsa föranleder onödig åtgärd. Straffpåföljd när brottet är grovt är som högst fyra år. Gretas brott synes mig vara extremt grovt med alla ungars demonstrerade klimatångest.
  DN, svenska myndigheter, massmedia har givit Thunberg ett teflonskydd som är korrupt och inte skulle tillåtas andra. Att i Sverige denna lilla utvecklingsstörda person utnyttjas till extrem grad utan att samhällets skyddsmekanismer slår till är något oerhört. Det exemplifierar att Sverige är ett land där man skiljer på människor. Bara omständigheterna är de rätta. Korruption?

 32. sibbe

  Tja relativt är mycket och ingenting.
  Glädjen och supande karneval sökande personer är portförbjudna.
  Ingen glädje för supande tyskar under tiden från 11.11. till askonsdagen. Inte heller Oktoberfest. Fruktansvärda tider för tyskarna.
  Inget ond som inte för med sig något bra, -om det är något bra:
  För under den här perioden spricker vanligtvis flera 1000 äktenskap. = Enligt tysk statistik.

 33. Robert+Norling

  Anmälde här om dagen ett solcellsföretag då de lovade att man skulle rädda klimatet om man satsade på deras produkter.
  Vi får se hur det går.
  Datum
  2020-11-09 Ärendenummer
  ANM 2020/23437

  Tack för din anmälan!
  Våra handläggare går igenom alla anmälningar och avgör om vi ska granska företagen eller inte. Om vi bedömer att ett företag bryter mot någon av lagarna vi har tillsyn över och om det har betydelse för många konsumenter, kan vi inleda ett tillsynsärende mot företaget.
  Konsumentverket jobbar för konsumentkollektivet. Att vi inleder ett tillsynsärende mot ett företag innebär inte att vi hjälper dig personligen i just ditt ärende. Din anmälan kan dock hjälpa andra konsumenter i framtiden genom att Konsumentverket uppmärksammas på aktuella konsumentproblem. Läs mer om vad som händer efter din anmälan till oss.
  Om din anmälan innehåller en konsumentfråga, skickas den även till vår upplysningstjänst Hallå konsument, som tar kontakt med dig. På hallakonsument.se kan du även söka efter information kring ditt konsumentproblem.
  Om din anmälan rör ett bolag registrerat inom EU, Norge eller Island skickas även din anmälan till Konsument Europa som är en del av Konsumentverket. De kan i vissa fall ge personlig rådgivning och kontaktar dig i så fall.
  Du kan även vända dig till konsumentvägledaren i din kommun för att få hjälp. Du hittar uppgifter om hur du når din konsumentvägledare på hallakonsument.se
  Med vänlig hälsning,
  Konsumentverket
  Läs hur vi behandlar dina personuppgifter
  Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag. Vi bidrar till väl fungerande marknader där både konsumenter och företag vet vad som gäller. Du kan läsa mer om oss och vårt uppdrag på konsumentverket.se

 34. BENNY Wiktorsson

  Wallenberg har iscensatt hela karusellen helt perfekt för deras vidkommande. Nu när ”the great reset” kommer i vår och den gröna omställningen tar fart ordentligt nu när Trumpmoståndet försvinner och fossilbränslena fasas ut. Svergie börjar översvämmas av serverhallar och teknikjättar med Wallenbergföretagen som spindeln i nätet. All denna energislukande teknik slukar mängder av el och den växande elfordonsparken mm kommer ge elbrist/kaos det finns inget alternativ vi måste satsa på kärnkraften. Där sitter garanterat Wallenbergföretagen väl förberedda. Hörde en intervju med Wallenberg där han utryckligen sa att det är långsiktighet som gäller och då inte 5 år utan kanske 105 år . Det stämmer väl rätt bra med uppbyggnaden av klimathysterin under decennier. Man sitter med all el/tele(5G) infrastruktur och kärnkraftstekniken sitter man alldeles säkert långt fram med det är väl inte första gången man ligger lite lågt officiellt och inväntar rätt strömningar.
  Atlas Copco
  ABB
  Eriksson
  SAAB
  Epiroc ”gruv/råvaror”
  Sobi ”läkemedel sällsynta sjukdomar”
  +ett antal till.
  Det är väl en rätt bra mix inför det som komma skall
  och det som varit.
  Motto: Verka utan att synas,

 35. Lars-Eric Bjerke

  #34 Benny Wiktorsson,
  ”kärnkraftstekniken sitter man alldeles säkert långt fram med ”

  ABB ägde tidigare delar av Westinghouse och Combustion Engineering. För att bra tag sen sålde man allt som har med kärnkraft att gör till Westinghouse.

 36. BENNY Wiktorsson

  #21#30
  Det borde vara kriminellt att som vice ordförande i en kommun INTE veta vad man röstar för. Det är samma vibbar man får när man lyssnar på Joe Biden som inte vet vilken President han tävlar mot.

 37. BENNY Wiktorsson

  #35 Lars Erik Bjerke
  Det är ”Wallenberg” vi pratar om här det är skillnad på vad man officielt visar upp, ingen kan väl tro att det inom alla dessa högteknologiska bolag inte skulle finnas kompetens för både det ena och det andra. Om man sålt sina andelar till Westinghous då är det väl bara gammal teknik ”kan man tro”. Onödigt att ligga på det kapitaletet i det kärnkraftsklimat som råder i Sverige nu.
  Sen när nöden är som störst då sitter man med lösningen. Det är Wallenberg vi talar om nu!! Man kämpar inte emot oppinonen men man kan påverka den eller låta andra gör det i rätt riktning och när man har den med sig då rullar hjulen. Man sitter ju på telekominfrastrukturen och nästan all världens data lagras i Sverige.

 38. Lars Cornell

  Wiktorsson / Bjerke
  ”Där sitter garanterat Wallenbergföretagen väl förberedda … och kärnkraftstekniken sitter man alldeles säkert långt fram med”
  Jag håller bara till hälften med dig.

  På Curt Nicolins tid fanns det kompetens och insys som nu saknas. Curt, tekniskt begåvad, gick ofta ned på verkstadsgolven och tog själv reda på hur allt stod till. Sedan kom yrvädret och ekonomen Percy Barnevik. Han, med Wallenbergarnas medgivande, ”bolagiserade” alltsammans. Då tappades insyn och med det även kompetens och kontroll. En företagsledning skall endast gå via dotterbolagens VD (annars desavoueras VD och då skall han avgå) och det innebar filter som förvrängde informationen.

  Jag var där då och såg hur det gick till och om det skulle jag kunna göra en lång uppsats. Om gamla ASEA var hierarkiskt uppbyggt och styrt blev det ännu mer på det sättet med ABB. Det var Barnevik som styrde långt mer än vad Nicolin gjort och Barnevik (ekonom) hade inte samma breda och djupa insyn och kompetens. Därför blev det en lång rad misslyckade beslut och satsningar, vissa av dem ren katastrof där delar av ASEAs kärnverksamhet förstördes av ren okunskap och vanstyre.

  Ett exempel: I de kalkylekvationer som genom påbud skulle användas favoriserades pålägg på kapitalet. På det viset blev finansavdelningen den mest lönsamma i moderbolaget. I praktiken blev det finansavdelningen som kom att styra utvecklingen och där fanns inte den tekniska kompetens som behövdes. Det gav kortsiktiga vinster och långsiktig död. Om en produkt kunde tillverkas för 1 milj USD så ofredades den vid export för 3 USD varav merparten var finansiella pålägg. Det var inte långsiktigt hållbart och sunda avdelningar som tex Distribution och Infosystems gick i graven där tusentals anställda fick följa med. Andra tidigare kassakor med stort tekniskt kunnande såldes.

  Kalkylmodell: Vanligtvis kalkylerar man
  Offertpris = tillverkning * (1 + pålägg)
  I den offertmodell som ABB tillämpade användes på den tiden i stället
  Offertpris = tillverkning / (1 – pålägg)
  det fick offertpriset att skena när de sammantagna finansiella påläggen blev stora och order förlorades.
  Men när oder vanns vilket ibland hände när Världsbanken var finansiär blev det rena gottepåsen.

 39. Dan

  Miljöpartiets ”hållbara” politik har tydligen lett oss hit:

  https://www.youtube.com/watch?v=ANDseeI_Bj8

  De mest oroande jag sett på länge, även om personen troligen överdriver.

  Tack alla sju-klöverpolitiker för att ni öppnat våra hjärtan.

 40. Sören+G

  Råkade höra delar av Vetenskapspodden i P1. De vanliga klimathotsalarmisterna berömde sig själva av att förmedla riktig vetenskap. Man hade intervjuat chefredaktören för Science som såg fram emot att Biden skulle återgå till Paris-avtalet.
  Tydligen hade det varit ”forskare” som demonstrerat för att vetenskapen ska tas på allvar igen.

 41. Claes Forsgårdh

  Hur är det med elfärjorna mellan Helsingborg och Helsingör, går de fortfarande på diesel?
  Är säkerhet och brandfaran det största problemet?

 42. Mario

  #39
  Undrar hur länge detta kan få ligga på Youtube?
  100000 visningar på en dag. Verkligen skrämmande.

 43. Paul+Håkansson

  Marxismen är på väg med stormsteg med klimatet som fanbärare. Agenda 2030-halleluja!

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/canada/trudeau-has-joined-the-conspiracy-theorists/

 44. BENNY Wiktorsson

  #43 Paul
  Den djupa ”staten” ”träsket” som Trump sa är mycket djupare än vad någon kunde drömma om, Vi får hoppas att Trumpen har VÄLDIGT bra vadare om han ska komma igenom ”Amazon/as” annars agenda 2030 ”full speed ahead” Man får ju verkligen ”hiztlervibbar” när man ser ”the creepy cat” Det är bara de som har anpassat sig som överlever.

 45. BENNY Wiktorsson

  #38 Lars
  Jag tror du underskattar Wallenberg, det är inte mycket som inte är planerat eller förutsett där! Är det något som inte verkar förnuftigt ( eller helt dumdristigt) då är det helt säkert en planerad avyttring eller ”desamering” för framtida segrar.

 46. BENNY Wiktorsson

  #39 Dan
  Typisk dimridå när man vill skapa oordning.

 47. Lars Cornell

  #45 Visst var/är det planerat. Men på samma sätt som klimatmodellerna inte stämmer med verkligheten stämde inte planeringsmodellen in med hur verkligheten ser/såg ut. Där anser jag att Barneviks ”platta” organisation var tänkt så som modellen såg ut men inte fungerade bra i praktiken eftersom företagsledningen inte såg genom det filter som VD på mellannivå skapade.

  Avståndet mellan företagsledning och verkstadsgolvet blev mycket längre och på det sättet tappades kontrollen över företaget vilket ledde till att blomstrande verksamhet tynade bort.

  Till det kommer en mängd dåliga beslut som asbestskandalen i USA, Barnevik gick in i Ryssland vid helt fel tidpunkt med miljardförluster som följd, de administrativa systemen tillhörde stenålder och var ofta manuella mm. Offertingenjörerna kalkylerade och skrev för hand många år efter det att PC-verktygen fanns.

  Det är märkligt att Barnevik gick in i Ryssland eftersom ekonomipressen förutspått Rysslands ekonomiska fall. Men han läste kanske inte den press som jag hade tillgång till.

  På distribution där jag en tid arbetade skaffade VD en PC som skulle cirkulera mellan 20-talet ingenjörer. Men jag var förbjuden att använda den ”för jag kunde ju redan det där”. Så i stället för att ge mig uppgiften att utveckla ett offert- och kalkylsystem (jag var både ingenjör och ekonom) så satt även jag och räknade för hand. På Mälarenergi där jag var ledamot hade varenda ingenjör och ekonom en PC. ABB (och IBM) gjorde om samma misstag som FACIT gjort ganska många år dessförinnan.

  ABB lade allt i händerna på IBM OS2 som misslyckades. Det kostade enormt och hela ABB-Infosystems försvann. Nu efteråt har jag fått veta att Barnevik var påtänkt som VD i IBM. Jag var där då och mitt eftermäle är att Infosystems hade hög kompetens om det gamla men saknade bra kikare in i framtiden.

  Du har rätt i att det var planerat men fel i att det var förutsett. Peter Wallenberg hade ett intressant program i SVT där han berättade om vad som hände – med sina värderingar. Men han var visst inte i Sverige då.

 48. Ulf

  Har tidigare argumenterat för hur viktigt det är med snabba åtgärder mot viruset innan smittan tar fart. Detta är den enda röda tråd man kan se. Jämför t ex inom region Öresund.
  Det är därför med stor besvikelse jag nu ser att Sverige istället för att vara snabba denna gången, är lika långsamma igen jämfört med grannländerna. T o m de södra regionerna har varit långsammare denna gången.
  Som sagt saknas inlärningsförmåga? Är inte detta häpnadsväckande?

 49. Simon

  #48 Ulf
  Mkt häpnadsväckande. Det är uppenbart att de styrande inte vill ta ansvar utan hellre skyller på någon annan. Börjar bli svårt för dem att skylla på Alliansregeringen nu när det är 6 år sedan Alliansen regerade.

  Folk i allmänhet börjar äntligen genomskåda ansvarsförfäktandet, vilket börjar visa sig ordentligt i opinionsundersökningarna. Jag gissar att S kommer hamna under 20% innan detta är över.

 50. Paul+Håkansson

  #44

  Du säger att man får Hitlervibbar när du ser Klaus Schwab. Kan inte annat än hålla med dig, känns riktigt otäckt.

 51. Paul+Håkansson

  En rättsprocess om PCR-testets tillförlitlighet ska starta inom kort i Tyskland. Falska positiva kan vara över 90% enligt denna stämning.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZpOzHHJmy7g&ab_channel=Valuetainment

 52. Paul+Håkansson

  Intervjun går även mycket djupare in i den marxistiska process som pågår just nu, the great reset, agenda 2030, WEF, WHO mm.

 53. Håkan Bergman

  Hurra, statsministern och jag är överens, vi lever i en prövningens tid och det kommer att bli värre.

 54. BENNY Wiktorsson

  #52 Paul#47Lars
  https://www.flagshippioneering.com/companies/modernahttps://www.modernatx.com/about-us/moderna-factshttps://www.modernatx.com/moderna-blog/welcome-to-the-moderna-blog
  Moderna kommer med lovande vaccinstudier idag.
  Surprice,surprice kolla samarbetspartners Astra Zeneca, Karolinsk (Wallenberg) och Bill Gates.
  2017 citat från blogg – Dr Orin Levine at Bill and Melinda Gates Foundation.- Their work representates a huge opportunities for resorce poor countries – and could be a gamechanger in fighting ”GLOBAL PANDEMICS” man undrar vem som sitter med spåkulan. Kanske herr”verka utan att synas”
  Herr Wallenberg verkar har fingrarna i syltburken lite överallt. Den som kontrollerar el/teleinfrastrukturen har alla trumf på hand.

 55. Håkan Bergman

  Benny W.
  Blir lättare så här, men tack för länkarna.
  https://www.flagshippioneering.com/companies/moderna
  https://www.modernatx.com/about-us/moderna-facts
  https://www.modernatx.com/moderna-blog/welcome-to-the-moderna-blog

 56. Simon

  #54 Benny
  Då förväntar vi oss att man av godhet och verklig omtanke om människor delar med sig av detta vaccin till självkostnadspris för inte kan man väl tänka sig att dessa har tänkt tjäna en väldig massa pengar på detta 😉

  Jag menar ska man nu ändå ”rädda” världen är det väl inte sina egna plånböcker man tänker på i första hand.

 57. BENNY Wiktorsson

  Simon
  Yeah sure!
  Det är väl ganska uppenbart! Även om man nu”bjuder” på vaccinet och spelar skenhelig. Så har ju finanseliten lyckats med hela syftet.
  1 Att få bort Trump. Så man kan genomföra the green new deal med en gigantisk skuldsättning som följd.
  2 Ökat skuldsättningen hos världens länder p.g.a Coronan vilket blev en bonus .
  Förlusten blev väl förhoppningsvis att ”den djupa staten” blev tvungen att blotta sig rätt rejält.
  Det var ingen dålig propagandamaskin sattes igång.
  Det kan väl inte vara många som inte börjar förstå att något inte stämmer med illutionerna.

 58. Simon

  #57 Benny
  Så sant. Att journalisterna inte längre ”följer pengarna” och avslöjar sånt här beror på att journalisterna numera är avlönade av just de pengarna. En enda stor illusion av demokrati som pågår verkligen. Sedan minusränta ovanpå alltihopa och vår finansminister vidhåller att vår ekonomi är god. Man tar sig för pannan.

 59. Paul+Håkansson

  Intervju med Martin Armstrong om vad the Great Reset egentligen handlar om.
  Statsskulder som inte längre kan hanteras-Default.

  https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/the-interview-on-great-reset/

 60. Lasse

  Kommentar borttagen. Kommentaren var helt utanför ämnet. /Moderator

 61. Lasse

  Oöppen tråd?
  Gällde USA valet vilket fortfarande är en öppen fråga.
  Lyssna på senatsförhöret IUSA så förstår ni kopplingen.
  Demokrat vill förbjuda klimatdiskusion!

 62. Paul+Håkansson

  A must see. Vid 6.38 kommer lögnarna på rad. Hitlervibbarna återkommer när Klaus Schwab visas.

  ‘Great Reset’ in Davos at the forefront of a ‘great deception’ in the free world

  https://www.youtube.com/watch?v=pF_kXE-HXSQ&ab_channel=SkyNewsAustralia

  10 890 kommentarer

 63. Paul+Håkansson

  WEF-Klaus Schwab

  Det är alltså till denna person och organisation som världens ledare nu låter ta över styret. En total galning.

  https://www.armstrongeconomics.com/international-news/great-reset/schwab-advocates-putting-chips-in-our-head-so-government-can-read-our-thoughts/

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/banking-crisis/bigtech-replacing-banks/

 64. Simon

  Häll upp nåt stärkande innan ni läser, man kan bli knäsvag för mindre:

  https://www.di.se/hallbart-naringsliv/8-000-miljarder-till-sol-vind-och-vatten-det-mest-ambitiosa-jag-nagonsin-sett/

 65. Håkan Bergman

  #64
  God natt Europa, det var kul att vara med på resan och vi kommer väl att hålla oss på vägen under den tid jag har kvar, varför känner jag mig inte lycklig?

 66. Christian H

  Klaus Schwabs agenda är det ultimata vansinnet och innebär slutet för allt värdigt och civiliserat mänskligt liv. Total övervakning av individens hälsotillstånd, vad den gör och hur den tänker möjliggörs medels inopererade chips och ger oanade möjligheter för makthavarna att styra och bestraffa beteenden, samt att lättvindigt avsluta den övervakades liv. Vår livslängd kommer då att avgöras av en styrande elit som med hjälp av en programmerad algoritm kan bestämma om vi är tillräckligt nyttiga eller ej. Kan det bli värre?

  Det är också med fasa jag konstaterar att EU-delegaterna i Sverige och Danmark ställer sig bakom förslaget att satsa 8000 miljarder på ”klimatet” genom att bl.a. bygga monstruöst många olönsamma och gigantiska vindkraftverk. De är kraftigt miljöförstörande genom hela sin livscykel, fungerar bara ibland, dödar miljardtals flygfän och förfular omgivningen enormt.

 67. Trumps advokater har just hållit en lång presskonferens om valfusket. Måste ses! Börjar vid – (minus) 1:36.

  https://www.youtube.com/watch?v=buQCdCSDWQQ&feature=emb_logo

 68. Simon

  #67 Lars
  Chockerande minst sagt! Jag är skakad!

 69. Simon

  Och SVT presenterar detta som att det inte lagts fram några bevis. Har dom ens tittat på presskonferensen?
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-advokat-nationell-konspiration

  Det ironiska är ju att även SVT:s journalister inte heller gör sitt jobb, precis vad man säger på presskonferensen.

 70. Paul+Håkansson

  Klimatglobalisten Trudeau fyller sina nära och käras fickor. Bura in honom för i ett fängelse hör han hemma. Dessa konstant förljugna och korrupta politiker.

  https://www.youtube.com/watch?v=8bGVNPw9R8o&feature=emb_logo&ab_channel=CTVNews