Nya klimatbekämpande innovationer från Grönköping

Å försök

kommer ”Feministisk klimatpolitik” att lanseras i Grönköping, enligt vad som framkommit från säker källa. Bakgrunden är det faktum att utandningsluft innehåller cirka 100 gånger mer koldioxid än vad inandningsluft gör. Därför finnes underlag för kvoterad utandning, där enbart kvinnor tillåtas att utandas helt fritt, medan män måste uppsöka särskilda utandningskiosker, där giftet omhändertages för omedelbar destruktion.

utandningskiosk

En koldioxidsäkrande utandningskiosk i vinterskrud. Notera den filtrerande skorstenen upptill å själva kiosken!

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Guy

  I Finland har vi just fått ”feministisk klimatpolitik”. Det finns ett undantag, som inte gillas av dom andra. Dom kör med realpolitik, som dom troende inte kan, eller vill, förstå. Flertalet unga nyinvalda har meddelat att dom två viktigaste frågorna är feminism och klimat.

  Feminism kallar dom jämställdhet ibland. Jag vet inte riktigt vad dom menar. Ett av dom framgångsrika partierna, med ”feministisk klimatpolitik” som toppfrågor, har 17 invalda kvinnor och 3 män. Nån jämställdhet har jag inte hört från det hållet. Kvotering borde dom skrika efter.

  Få se vart det leder

 2. bom

  Lämpligt besöksmål för Greta som ju uppger sig kunna se den ondskefulla koldioxiden med sina klara blå obeväpnade ögon.
  När kommer SR/SVT att anställa henne?

 3. Anders

  Från säker källa lär klimatfrågan vara tabubelagd i Riksdagshuset… Alla undviker prata om det. Men känner kollektiv skam och rädsla för barntruppernas nästa drag. Politics is settled?

 4. Anders

  Har ni tänkt på hur skönt befriad detta forum är från tummar, emojs, lustiga nonsensreaktioner och annat populistiskt? Tack KU!

 5. #3
  Nja, det finns undantag. Vet inte om han pratar för sig själv men det är i alla fall hoppfullt, och han har stort genomslag på nätet.
  http://www.ericsoniubbhult.se/images/20180206/DebattBT18aprilklimat.JPG

 6. Extinction Rebellion (XR)! Vår nya folkrörelse. Kanske kan Greta bli president i detta framtidshopp. Och alla politiker får stå i kö för audiens hos dessa härskare. Tänk så mycket vi kan spara om vi kan skippa riksdag och EU-delegater. Och inga kostsamma val. Kanske Pär Holmgren kan bli justitieminister så ingen dj-l yttrar nåt olämpligt? Makten åt det h-tvättade folket. Folkskola borde väl räcka åt delegaterna.

 7. Anders

  #5 Alvar Nyrén
  Mittåt. Det finns något lysande undantag, som nog ändå mest bekräftar regeln.

 8. latoba

  I dagens SvD skriver kulturskribenten Sofia Lilly Jönsson en understreckare med rubriken Vad apokalypsen kan lära oss om klimathotet. Vilken rappakalja! Undrar varifrån hon har fått uppgiften att det föreligger en klimatkris?

 9. Christer Eriksson

  Johanna Gränden på Aftonbladet lyckas koppla samman branden i Notre Dam med klimathotet.
  Någon som är förvånad.

 10. Håkan Bergman

  Christer Eriksson #8

  Visst tog det förvånansvärt lång tid innan den förklaringen kom. Nu förväntar jag mig att återuppbyggnaden
  görs 100 % klimatsmart och 100 % miljövänligt. Och det är bråttom, planeten går under om 12 år har jag hört.

 11. Christer Eriksson

  Det är lugnt,dom hinner den skulle återuppbyggas på 5 år.
  Hoppas dom lägger solpaneler på taken,det måste ju bli miljövänligt.

 12. Olav Gjelten

  kommentaren borttagen. utanför ämnet

 13. Andersson

  Var lite försiktiga när ni beskriver Grönköpings miljöpolitik. Det som för normala människor är uppenbar ironi och skämt kan av klimathotstroende alarmister tas på fullt allvar och inspirera till nästa galna klimatåtgärd. Risken är att vi män kommer att få spendera vår framtid i en utandningskiosk för idén är nog inte tillräckligt galen för en klimathotsalarmist.

 14. tty

  Man undrar onekligen hur Greta klarar att gå omkring utan ledarhund om hon ser koldioxiden. Hennes egen utandningsluft innehåller ju ca 50 000 ppm och borde vara helt omöjlig att se igenom.

  Litet märkligt förresten att inte fler reagerat på ett så uppenbart hallucinatoriskt symptom.

 15. Hans Björkman

  Herr fabrikör C.A.Östberg låter meddela att han med senaste tekniken lyckats krympa koldioxidburen till ett munspel med koldioxidfilter. Vid utandning i densamma binds avgaser i filtret samtidigt som vackra toner uppstår. Klimatet räddas men även spidning av dålig andedräkt förhindras.

 16. Lars Kamél

  Klimataktivister borde väl ändå känna till att deras utandningsluft innehåller enorma mängder av koldioxid, som de anser vara ett klimatförstörande gift? Den första åtgärd de borde fundera över är väl hur de ska komma till rätta med det?

 17. #16
  Regeringen bör införa en klimatfri dag varje år. De som fortfarande är troende bör då taga sig av daga för att rädda planeten. Därmed blir hela problematiken av övergående karaktär.

 18. Hans Björkman

  På klimatsans kan man köpa en knapp med texten CO2 livets gas. Köp

 19. ThomasJ

  Med tanke på den ack så farliga koldioxiden föreslås, att personer som röstar på MP o/e C per lag endast får andas en gång per varannan timme… 😉

 20. Olav Gjelten

  Klimataktivister utanför politiken brukar säga att politikerna inte lyssnar på dem.

  Jag häpnar så att marken jag står på försvinner under mina fötter.

 21. Sören G

  Greta närmast helgonförklarades i dag i Italien. Journalistern var lyriska. Dock nämndes att hon fått ”både ris och ros”. Journaliterna intervjuade dock bara personer som rosade, inga som risade.

 22. Frej

  Jag håller på Grönköping , det blir skidor på vintern och fötter på sommaren . Ärligt så tror jag vi skeptiker kommer förlora slaget . Eller, vi har det redan . https://urplay.se/program/210248-skolministeriet-skolstrejken-som-blev-en-varldsrorelse?cmpid=del:cl:20190419:urplay Jag har skickat länken förut men ingen tycks ha lyssnat på den . Den ger hela förklaringen till skolstrejken . Bo Thoren i Dalsland där har ni ren utstuderad ondska av en miljöaktivist , 68 rörelsen är en viskning av vad som kommer . Dom har startat något som politikerna inte kan hantera , och det är det som är meningen , lyssna så förstår ni . Det är skattefinansierad media så kritiska frågor finns ju inte . Lyssna på den !

 23. Håkan Bergman

  Så där Oxford Circus är rensat, måste ha varit en effektiv operation. Går att backa i videon på tuben.
  https://www.youtube.com/watch?v=lrX6ktLg8WQ

 24. Karl Eider

  #21 Sören G

  Och elen till scenen alstrades av 128 tappra aktivister som trampade på uppkopplade cyklar i värmen. I och för sig fossilfri el, men grovt räknat så bidrog deras utökade utandningsluft med ca 20 kg CO2.

 25. Sören G

  #22 Frej
  Eller också blir det gatustrider mellan de Gula västarna, som protesterade mot höjda bränsleavgifter, och klimathotsaktivisterna.

 26. Daniel Wiklund

  Snart är det dags att Greta får håla tal på torget i Grönköping, kanske redan på påskdagen. Passar ju bra att hon som är den nya Jesus håller tal på återuppståndelsens dag. Får Greta rätt så går ju snart jorden under. Men hon kommer ju att återuppstå eftersom hon är Jesus.

 27. Sören G

  Sverige och vissa länder i Väst som tar intryck av Greta lär gå under när allting har stängts ner.

 28. Frej

  #25 Sören G Nä , det kommer dröja , om någonsin . Har du inte upptäckt att vi lever i Sverige där Kuhnke är topp hos väljarna i EU valet . Mest förtroende . Nä vi ska slå rejält i betong golvet för att fatta . Vi skeptiker måste bara se över våran egen ekonomi , eget hus så att säga . Det finns ingen politiker värd namnet som kan stoppa den här galenskapen i hela EU . Och vi ska göra mest i Sverige 🙂 Jag är 60 år och upptäckt att jag lever i ett skämt , Grönköping är en dröm .

 29. Olav Gjelten

  Många som skriver på Klimatupplysningen trodde säkert/ville så hemskt gärna tro – att Sverige och världen var på väg mot tillnyktring i klimatfrågan.

  Så plötsligt i vintras kommer barnungen Greta, bara kunnig på området politisk floskelretorik, ingenting mer – och ställde allt det vi kunde föreställa oss rakt på huvudet. I loppet av några få månader framflyttade klimatkyrkan sina positioner med någonting typ 1000 procent.

  Vad är så felet på oss eftersom folk vänder sig bort trots att vi i sak har helt rätt?
  Jag tror följande: Efter kristendomens avskaffande söker sig folk till en ny religiositet. Klimatreligionen har här allt att erbjuda utom möjligtvis evigt liv. En kraft vi kraftigt underskattar. Den är dessutom i tiden.

  Rätt och fel i sak spelar allt mindre roll. Det är budskapet om att ”rädda världen” som blivit det dominerande budskapet. Avskaffandet av kristendomen har spelat klimatreligionen rakt i händerna.

  Jag utgår ifrån att det jag här skrivit betraktas som trams i dag. Just därför är vi förlorarna.

 30. Frej

  # 29 Olav Du har helt rätt . Men förhelvete lyssna på den länk jag skickat , så har du förklaringen till Greta . Sveriges Radio https://urplay.se/program/210248-skolministeriet-skolstrejken-som-blev-en-varldsrorelse?cmpid=del:cl:20190419:urplay?cmpid=del:cl:20190420:urplay Det här är inget skämt , det som sägs här på riktigt . 68 revolutionen är en viskning . 28 minuter , och lyssna på ondska .

 31. Fredrik S

  Christer Eriksson #9

  Ja, civilisationen är tydligen på väg att sköljas bort, fast på vår sida om Öresundsbron är det torka som är på modet sedan förra sommaren.

  Hon glömde nämna 1910 då Sein svämmade över med flera meter mer än förra året. Men det var nog bara en oavsiktlig miss.

 32. Fredrik S

  #31,

  Seine.

 33. Ingemar Nordin

  Frej #30,

  Så länge vi har politiker, media och en skola som underblåser skrämselpropagandan och dresserar barn att inte tänka kritiskt och självständigt så kommer Sverige nog att bli bortom räddning. Glädjande nog så verkar skepsisen mot alarmismen tvärt om växa internationellt. Där är Greta bara en bland tusentals aktioner och inte särskilt unik. De gula västarna fortsätter att protestera mot ökade bränslepriser. Opinionen mot exempelvis Merkels Energiewende växer snabbt i Tyskland. Australien har slutat att betala in till FNs gröna fond. EU har skjutit fram sina klimatmål till en oklar framtid. Och i USA laddar Presidenten med ett vetenskapligt råd som skall granska underlagen till diverse klimatlagar. Gretahysterin kommer nog att ebba ut inom något år.

 34. Svend Ferdinandsen

  I EU parlamentet klappede alle politikerne af Gretas lille floskelfylde tale.
  Jeg tænker på hvorfor det ikke ville virke hvis en af disse politikere stillede sig op og sagde det samme?