Nästa Heartland-konferens blir i Chicago

Heartland Institute fortsätter satsa på klimatkonferenser för dem som inte bekänner sig till AGW. Nästa års konferens går av stapeln i Chicago mellan 16-18 maj. Jag hade hoppats på att det skulle bli på europeisk mark. Nu får jag börja spara igen. 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Redan i samband med den första konferensen som Heartland arrangerade, trumpetade AGW-anhängarna ut att det var oljeindustrin som låg bakom, på samma sätt som tobaksindustrin tidigare gjort.
   
  Med den stämpeln misstänkte jag att media skulle nonchalera konferensen, vad som än skulle avhandlas där. Och så har det blivit.
   
  Därför borde forskare och deltagare själva ta över konferensen så att den framstår som helt oberoende. Då först kan den få betydelse. Annars känns det mer som bortkastad kunskap, som nästan får motsatt effekt bland media och politiker.
   
  Sorry Maggie, men jag tycker vi redan har facit i hand…?

 2. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Stora konferenser i USA har ringa genomslagskraft i Sverige såvida det inte är Al Gores väckelsemöten.
  Skulle det inte gå att arrangera en allmän ”AGW-tvivlare-konferens” i Stockholm ? Lokalhyran kunde väl finansieras genom deltagaravgifter. (Sponsorer?)
  Konferensvärdinna och moderator skulle naturligt vara Maggie.
  Det skulle säkert gå att mobilisera föredragshållare och en panel med tunga namn inom den akademiska världen och även någon politiker som t ex Ingemar Vänerlöv. Det måste väl också finnas någon industri- eller fackföreningsledare som vågar tänka högt.
  Jonny Fagerstöm är lieutenant-colonel, vem kunde vara bättre skickad än han att att organisera det hela.
  En punkt på programmet borde vara nya klimatskatter som instrument för protectionism. (Franske miljöministern, etc)
  Kjell-A Jönsson

 3. Per Welander

  L: Att media nonchalerar Heartlandkonferensen har inget med någon oljeindustrin att göra utan budskapet. Svensk gammelmedia, och då speciellt storstadspressen, Svt samt TV4, har bestämt PK-mässigt sig för att ignorera andra åsikter än AGW. De s.k. vetenskapjournalisterna kommer ofta från miljörörelsen, har dålig naturvetenskaplig utbildning, röstar på Miljöpartiet eller Kommunisterna.
  Att ordna en egen konferens skulle inte hjälpa ett dugg vad beträffar publicitet i gammelmedia.

 4. L

  Per W, nu tänker jag inte på Sverige, här finns inga journalister med ambitioner. Men problemet i resten av världen är att så fort Heartland nämns, slår dörren igen. Lite som att sätta räven att vakta hönsgården, det saknas helt förtroende, vilket smittar av sig på deltagarna.
   
  Det är ju tyvärr så att vad AGW-maffian ägnar sig åt är att hitta fel hos budbärarna när dom inte hittar något fel i budskapen.