Miljöproffs vill ha mer betalt

Enligt Miljöaktuellt är vart fjärde miljöproffs missnöjd med sin lön. Av de nästan 1 600 som svarat på enkäten jobbar ca hälften knutna till den offentliga sektorn och 80 procent har examen från universitet eller högskola.
Den genomsnittliga lönen för det genomsnittliga miljöproffset, alltså oavsett hemvist, kön, ålder, utbildningsnivå och titel, är, enligt Miljöaktuellt, 33 895 kronor. Personligen tycker jag att det är ganska mycket pengar. Hur mycket vill miljöproffs egentligen tjäna? Och ska de ha bättre betalt än andra akademiker?
Dessutom knyter vi an till diskussionen i ett tidigare inlägg: får miljöproffs tjäna mycket?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. karlsson

  Nu talar man väl emot sig själv.
  Det är klart att miljöproffs borde gå i frontlinjen, vara förebilder för oss andra och in tjäna så mycket pengar.
  För att få ökad lön krävs tillväxt i den offentliga sektorn och tillväxt är ju negativt för miljön och klimatet, har vi  lärt oss, nu senast i finanskrisens spår.
  Det är också troligt att ju mer pengar du tjänar dessto större miljöbov är du, CO2 utsläppen ökar dramatiskt med löner över 33 000 kr. Vi vet ju att de som tjänar minst i afrika också är dem som ger minst CO2 utsläpp.
  Därför verkar deras önskan om högre lön både ett hot motmiljön och klimatet.

 2. Jag tycker deras arbetsmarkand skall mniska kraftig och således även deraslön……………..

 3. Peter Stilbs

  Ge dom riklig bonus, ju bättre sommarvädret och de sköna septembermånaderna  är  – de har ju jobbat hårt för det

 4. Labbibia

  Undrar hur mycket en ”Klimatkommunikatör” har i månadslön?
  Minns inte vilken kommun det var som höll sig med en sådan, men det låter som ett drömyrke.
  Tänk, inte nog med att man kan stå och snacka sk-t hela dagarna, man får bra betalt för det också!
  Undrar hur många privata företag det finns som skulle anställa en sån? Inget? Trodde väl det.

 5. Steve

  Behöver miljöproffs tjäna mycket stålar? Alldeles nyss kom rätta svaret:  Nej.  Frankrikes president Sarkozy har nämligen offentliggjort en ”revolutionerande” (eller rentav ”revolutionär”?) plan för att förbättra och förmänskliga våra ekonomiska måttstockar, bruttonational-produkten framför allt.  Vi måste ta med ”lycka” och ”välbefinnande” i kalkylerna!
  Mer exakt bör kalkylerna inkludera sådana väsentligheter som ”arbetslivsbalans”, ”återvinning”, ”hushållsarbete; fördelning av” och ”graden av trafikhinder i rusningstrafik”
  Framför allt kommer då Frankrike att rycka upp många steg i tabellen!  Och det var ju liksom själva poängen.
  Men lite mer sekundärt kommer ”miljöproffsen” kunna konstateras vara så lyckliga, så tidsmedvetna (progressiva!) och så bra på återvinning, att deras bidrag till nationalprodukten fördubblas, allra minst.
  Alltså bör deras nuvarande löner kunna skäras ner — med 20%, 25%, 30%, exakt hur mycket, det beror på hur mycket lyckligare än andra de blivit av sin sopsortering och sitt karbon-snålande.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/6189530/Nicolas-Sarkozy-wants-to-measure-economic-success-in-happiness.html

 6. Steve

  När den Sarkozianska förändringen om bokförd nationell lycka införts, kommer Frankrike förstås att vara ett steg närmare Nirvana, den slutgiltiga lyckan. 
  .    Idag är det bara Bhutan uppe i Himalaya som har ’lycka’ som det centrala i sin politik.  Där skall varje regeringsförslag granskas med avseende på dess inverkan på ”Brutto National Lycka”,Gross National Happiness.  Konsekvensen har bl.a. blivit att man förbjudit reklam, fribrottning, plastpåsar och trafikljus.  (The Telegraph)
  .    Obs!  Försiktigt!  Nämn inte detta för miljöpartister i din omgivning!  Sätt inga griller i huvudet på dem!

 7. Avskeda allihopa så sparar samhället några miljoner som kan användas till något bättre. Det här klimatvansinnet gynnar endast politiker, statligt tillsatta byråkrater och ett och annat klimatkompenserande blufföretag.

 8. J-O

  Hela det monetära systemet gynnar CO2 så pengar är inte lösningen på deras lönefråga. Mer naturaförmåner i form av förnelsebara vedträn, kravmärkt gurka och gratis ventilgummi till cykeln är saker som borde passa på vår väg mot det CO2-fria samhället.  
   

 9. Le produit national de bonheur ?
  Le brute regionale du Champagne ?
  Le quotient gross d’emmerdement ?
  Le principe de l’optimisation de je m’en foutisme ?
  Le record d’erection presidentielle ?
  La politique de preference hedoniste ?

 10. Svininfluensan lindrigare än befarat enligt DN, kors i taket!
  Färre influensafall än väntat – DN.se
  Med anledning av DN-artikeln:
  rosenhane säger:    
  september 15, 2009 kl 7:44 e m
  En kvinnlig smittskyddsguru, minns ej vad hon hette, stod i nyheterna och sa för någon månad sedan att tre miljoner svenskar kommer att drabbas av svininfluensan.
  För två veckor sedan fick vi veta att efter den första stora vågen i England har 30.000 personer insjuknat!
  Under de två första veckorna i våras när influensan bröt ut dog 16 personer, de flesta i Mexico. Samtidigt dog 65.000 människor i TBC i Afrika och Asien.
  Det dör 65.000.000 människor på jorden årligen.
  Massmedia med sina vänsterPK-journalister står för desinformationen till allmänheten och det är lätt att dra paraleller till klimatgalenskapen.
   
  Det har inte blivit varmare de senaste 10 åren.
   
  Ismängden i Antarktisområdet minskar inte.
   
  För 30 år sedan fanns det ca 6000 isbjörnar i Arktis, nu ca 25-35.000.
   
  Koldioxiden är inget gift utan en förutsättning för livet på jorden.
   
  Maldiverna håller inte på att försvinna.
   
  Karin Bojs och Susanna Baltscheffsky som är drakarnas megafoner för Al Gores räkning predikar motsatsen men dom har fel.
  Ian, hej förresten, du och dina supporters här borde ta för vana att läsa Maggie Thauersköld-Crusells utmärkta blogg i ämnet om ni inte redan gör det.
  https://www.klimatupplysningen.se/
   

 11. Patrik

  Svininfluensan ja… Ja jösses…
  När ska forskarna inse att när man saknar kunskap i delar av ett ämne, ja då kan det faktiskt vara så att man har missförstått alltihop? Det behöver inte vara så att om man är till 90% övertygad om något, ja då vet man 90% av allt man behöver veta, det kan lika gärna vara precis tvärtom.
  Vilket också har visat sig gång efter annan i historien.

 12. Tobias Bäckström

  Om endast var fjärde är missnöjd med sin lön så betyder ju det att 75% är nöjda. Vilket i mina ögon är en häpnadsväckande hög nöjdhetgrad. Jag trodde att alla människor var missnöjda med sin lön….

 13. Tege Tornvall

  Lön efter prestation, förstås: ju mer sol och värme, desto högre. Tyvärr ser utsikterna inte så lysande ut.