Mänskligheten ställs inför rätta

sveriges radio
Jag har precis fått ett tips om att Sveriges Radio P1 alldeles nyligen sände ett inslag som handlade om en fiktiv rättegång mot hela mänskligheten som väntas ske idag i Stockholm och som är en del av Nobelpristagarsymposiet jag skrev om igår.
/citat från SR:s hemsida/
I en fiktiv rättegång i Stockholm idag ska vi människor ställas inför rätta för den skada vi orsakar vår planet. Rättegången, som handlar om klimatförändringarna, äger rum på Nobelpristagarsymposiet, som är en klimatkonferens där nobelpristagare, experter och toppolitiker samlas på Kungliga vetenskapsakademien några dagar.
/slut på citat/
Lyssna på inslaget. Det är helt galet. Och helt okritiskt rapporterat av SR. Fy på er, public service!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. John Silver

  LOL
  EOM

 2. Hur gör vi med jordens förstörelse gentemot mänskligheten? Japan, Pompeji, San Fransisco t.ex.
  Läge för en motstämning?
  Förhandlingar bakom stängda dörrar? Förlikning blir antagligen slutresultatet.

 3. Wolter: Ja! Låt oss stämma jorden för alla naturkatastrofer som inträffat före 1950, då vi människor påstås ha tagit över taktpinnen i systemet.

 4. Rosenhane

  Åsså kan vi passa på att stämma Gud för syndafallet och anmäla honom för DO och JÄMO eftersom hans ord motarbetar genusläran och könsmaktsordningen.

 5. Labbibia

  Oj!
  Ja här kanske Wijkmans förslag om personlig ”CO2-utsläppsrättsregistrering” skulle kunnat fungera…….Som bevis material i en rättegång alltså.
  Men de åker de ju fast hela bunten,  ”planetklimatsräddarna” som flyger och far mer på några månader, än vad de allra flesta vanliga människor gör under hela sitt vuxna liv……. 

 6. ThomasJ

  En del av världen har redan fått sin ’dom’:
  http://www.skl.se/vi_arbetar_med/tillvaxt_och_samhallsbyggnad/nyhetsarkiv_4/sverige-klarar-inte-eu-s-luftnormer
  Men att tillse att landet ifråga följer EU:s maskindirektiv avseende vindnojor ger man högaktligt fulla ph**n i…. Jösses!
  ”För Landet i tiden”, vs. ”Ur Landet i tid”…
  Tja, kan man la funderixieren över… 😉
  Mvh/TJ

 7. ThomasJ

  Förberedelserna i fullgång:
  http://www.regeringen.se/sb/d/14271/a/168651
  Mvh/TJ

 8. Lena Krantz

  Kritiskt tänkande har nu även övergivit SR helt och hållet verkar det som. Hittills har de varit en aning bättre i sin rapportering än ex SVT men nu är den eran slut.
  Det är synd om människorna och det är upprörande med vilken blåögdhet man ställer sig i givakt för att marchera, det är unisont,  taktfast och det tillfredsställer säkert människors önskan att göra gott, men förmodligen spelar de bara i händerna på människor som inte vill lika gott.

 9. Jan

  På grund av industrialiseringen och de resurser den har skapat har människorna blivit allt fler som lever allt längre och rikare liv. Allt fler slipper att slita på den lilla gården och leva på gränsen till svält under ett förhållandevis kort och torftigt liv.
  Ja vi har mycket att stå till svars för. 

 10. Labbibia

  Egentligen är det rätt skrämmande.
  Eftersom hela miljö/klimatdebatten, om man kokar i hop den tunna soppan till en kräm, går ut på att vi är för många människor på planeten. Hur man än vrider och vänder på det, så hamnar man där till slut.
   
  Vi måste alltså bli färre. Det är vad de faktiskt säger, om och om igen……
  Och hur falskt skorrar då inte miljörörelsens prat om att vi ”måste tänka på våra barn och barnbarn.
  Herregud, om de mer extrema delarna av miljörörelsen får som de vill, så kommer vanliga människor inte ens att tillåtas få några barnbarn! 

 11. Lena Krantz

  Googlade lite på Will Steffens och han verkar vara någon slags motsvarighet till Rockström i den bemärkelsen att han har gått från specialist till generalist. I det här fallet från kemi till ”klimatforskare”. Han finns inte med i wiki så det är inte så lätt att få ett grepp om honom men han är INTE klimatforskare i den bemärkelsen att han har forskat om AGW:s giltighet eller inte. 

 12. Cli Mat

  En summarisk rättegång genomförs utan försvarare. Vi är skyldiga och dömda i förhand. Är det inte genom Gud och vår arvsynd så är det genom AWG och deras skyddsänglar…..AMEN

 13. Martin

  Och folk undrar varför somliga vägrar betala tv/radio-avgiften…

 14. Peter Stilbs

  Lena #11 – det finns många sådana. De går dit pengarna finns. Ursprungliga fysiker är bl.a. Rahmstorf, Schellnhuber, Manning (en höjdare inom IPCC, i Nya Zeeland) och Pierrehumbert etc. Bland kemister hittar man bl.a. Susan Solomon, och några andra.
  Det är annars mycket värre än man trott med AW & JR.
  KVA borde skämmas att låna sig till sådana här spektakel.

 15. Lena Krantz

  Har lyssnat lite på livesändningen från diskussionerna (missade tyvärr början) och märkligt nog säger de faktiskt att vi inte vet hur klimatet fungerar.
  Åtminstone två har poängterat just detta att vi inte vet.
  😀

 16. Ann L-H

  Hela höger som nu spelar med i spektaklet borde anmälas för brott mot demokratin eftersom de med ”vett och vilja” vilseleder allmänheten. Om de inte agerar med ”vett och vilja” utan bara som  triviala nyttiga idioter borde de omedelbart avsättas från sina respektive poster och sättas i politisk karantän.

 17. Ann L-H

  Oj – stavfel hela högen

 18. Lena Krantz

  Peter Stilbs
  Anders har redan pratat och sagt att vi skall tänka på de fattiga i Pakistan. Det kan man ju självklart göra av humanitära skäl men nu pratar vi klimatet.

 19. Kent Forssgren

  Insikten om att slaget är förlorat börjar sprida sig. Försvaret blir mer och mer groteskt. Ingen tvekan om vilka som måste ställas till svars, för brott mot mänskligheten. Då försöker man i en avledande manöver rikta om anklagelserna mot motståndarna.

 20. Labbibia

  Kent Forssgren # 19
  Där sa du nåt!
  Varför inte göra en likadan, men omvänd rättegång? Ställ Wijkman, Rockis och gänget till svars för alla de miljarder som kastats i sjön, i stället för att använda pengarna där de hade gjort verklig skillnad.
  Åtalspunkt: Bedrägeri och Brott mot mänskligheten i det att de försöker/ försökt hindra människor i tredje världen att få ett anständigt liv.

 21. Kent Forssgren

  Labbibia #20. Vi kunde börja med att bjuda hit Pierce Corbyn på en fiktiv rättegång med SMHI.

 22. Internationellt Vuxendagis …
  Och precis som i Sverige, och gällande vanliga dagisplatser, är prislappen per dagisplats mycket hög, långt högre än vad människor skulle betala för den om de själva finge välja att använda samma pengar på bästa sätt.
  Och för dylikt vuxendagis tror jag ingen skulle betala ett dugg frivillgt. Sådant här uppstår av en enda anledning: En massa tyckare och byråkrater och politiskt försörjda spenderare, har möjligheten att förslösa ytterligare medel på ett dylikt jippo.
  Allvarligt talat så är den politiska (och därigenom försörjda sfären) fullständigt nedlusad med lekar av just det här slaget: Människor som poserar med sin välvilja, alla goda saker de säger sig värna om, och som inte kan åstadkomma ett jota ..
  .. men som anser att de minsann skall försörjas för sitt poserande. Inte sällan tom väldigt rundligt och länge.

 23. Pär Green

  Men det går ju alltid att ringa in ett problem!
  Mobiler kan ligga bakom massdöd på bin
  Mobiltelefoner är skulden till mystisk massdöd på bin.
  Det hävdar den schweiziske forskaren Daniel Favre, som lyckats bevisa att mobilstrålning triggar igång ett svärmbeteende hos honungsbin.
  – Det kan ha dramatisk påverkan på försvinnandet av hela kolonier, säger han.

  Jordens bibestånd har minskat kraftigt under många år, till exempel finns i dag bara hälften så många bin i Storbritannien som för 25 år sedan och i USA har mängder av kolonier drabbats av mystiska försvinnanden under vintern.
  Det saknas knappast teorier till orsakerna. Allt från parasiter till bekämpningsmedel och minskning av vilda blommor har förts fram som tänkbara orsaker.
  Men vissa menar att bidöden delvis kan bero på strålningen från mobiltelefoner. Daniel Favre, biolog som tidigare jobbat vid Swiss Federal Institute of Technology i Lausanne, har lyckats påvisa att  mobilstrålning stör bin på ”ett dramatist sätt”.
  Började pipa
  Enligt Daily Mail placerade Favre två stycken mobiltelefoner under en bikupa och spelade in de olika ljud som bina gav ifrån sig, beroende på huruvida apparaterna var av, i stand-by läge eller i samtalsläge.
  Och när mobilerna var i samtalsläge var det tydligt att bina började bete sig på ett annorlunda sätt. De blev nervösa och gav ifrån sig en mängd högfrekventa pip, samma sorts ljud som bina normalt ger ifrån sig innan de svärmar. Och bara två minuter efter att mobiltelefonerna stängts av betedde sig bina normalt igen.
  – En hypotes är att de elektromagnetiska fälten som kommer från mobiltelefoner kan vara bidragande till att bikolonier över hela världen försvinner mystiskt, säger Daniel Favre.
  Det ska tilläggas att det rör sig om just en hypotes. Daniel Favre har alltså inte kunnat bevisa att mobiltelefoner faktiskt ligger bakom binas mystiska försvinnande.

 24. Argus

  #10
  Jag tror hemskt nog att denna uppfattning är rätt utbredd. Trots Hans Rosling.
  Och tror man på att världen går mot o- eller svår-undviklig apokalyps är, gissar jag, inte steget långt till att kastas in i en vanmaktssituation därför att man samtidigt inser att ingen (inte man själv i alla fall) vill avrätta de övertaliga…
  Så nu anar jag att Hotstrategin fått en kursändring. Koldioxiden fungerar inte tillräckligt…., nu är det själva existensen som är Hotet. Genialt: det universella hotet som per definition aldrig går att eliminera (utom när man äntligt nått Nirvana).
  ’Dagens klimatpolitik är ett bedrägeri och en skamlös misshushållning’
  Kanske är det dags att förnya min slogan…..
   
   

 25. Slabadang

  WoW Bojs på semester?
  http://www.dn.se/nyheter/vader/de-tavlar-om-att-spa-sommaren
  Nu har i alla fall DN nämnt Corbyns framgångar. 🙂

 26. Vem är målsägande i åtalet? Är det ”kommande generationer”, dvs. människor som inte ännu finns, men som dock åtminstone kommer att finnas, eller är det den mystiska gudomen ”Gaia”, en animistisk skapelse av de mer religiöst orienterade inom miljörörelsen? För jorden kan ju inte rimligtvis ha några intressen alls om man inte tilldelar den ett gudomligt medvetande?

 27. Kent Forssgren

  Slabadang #25. Intressanta ordval för att vara DN. Man börjar inse vartåt det lutar, men kan givetvis inte kapitulera helt, än.
  Corbyns sajt Weather Action redovisar en träffsäkerhet på 85 procent för extrema väderhändelser, och en tolv år gammal granskning av solaktivitetsmetoden vid Sunderlanduniversitetet kom fram till att resultaten ”visar en grad av framgång som inte omedelbart kan hänföras till slumpen”.
  Vänerlöv och Corbyn har det gemensamt att de är uttalat skeptiska till att människan orsakat den senaste tidens globala uppvärmning, vilket ofta betraktas som en belastning.
  Intressant också att Ingemar Väverlöv är med i detta sammanhang. För de som inte känner till hans bakgrund, läs hans utomordentliga motion i riksdagen. Har behandlats här: https://www.klimatupplysningen.se/2008/11/06/ingemar-vanerlov-politiker-och-skeptiker/

 28. Toprunner

  Så har de satt Molina som domare i den farsen. Mannen som genom att injecera gigantiska mängder hypotetiska gasutsläpp i klimatmodellerna skrämt slag på beslutsfattarna så att de fattade två beslut som åtminstone skadat oss i Europa rejält.
   
  Montreal och Koyoto protokollen var resultatet av hans ”arbete” och är det nån som skulle stå till svars för utfallet av dem så är det väl han.

 29. Slabadang

  Kent!
  Med den historik Corbyn uppvisat efter granskningen så ser facit ännu mycket bättre ut.
   

 30. bom

  Dom här 17 nobelpristagarna hur är det med dem? Ställer dom upp av ren altruism eller avlönas de också av Rockis med tjocka buntar av våra utpressade skattepengar? Kommer statsministern att vara med eller är det bara kalgrenen som representerar Svea Rike? Knugen är väl där med sina WWF-kompisar? Och så blir det bladvändning med kaffe******* fram på nattkröken? Nöjes- och turistikdelen verkar tung!

 31. #20 Labbibia
  Mycet bra ide! Det är verkligen AGW-arnas ömmaste punkt. Att de aktivt bidrager till ökad svält och fattigdom. Jag blir förbannad när Sida ger Rockström 100 mSEK för att ”klimatförtrycka” och tvinga de fattiga till ”gröna lösningar”. Har gått på Wijkman sedan flera år om detta men han är som vatten på en gås.
  Dessa ”klimatexperter” borde ställas till svars!! Men hur och av vem?

 32. Ingemar

  Mikael #26,
  Kanske gör man som i USA där man har liknande stämningsansökningar gentemot delstaterna. Man använder barn.
  https://www.klimatupplysningen.se/2011/05/07/barn-gar-till-domstol-nytt-satt-att-tvinga-fram-klimatreglering/ 

 33. #27 Kent
  Hur kommer Vänerlöv in? Medverkar han?

 34. Lars C

  Lite OT ang E-cat.
  Nu finns det en kund!
   
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3179022.ece
   
  Om det är en bluff så är det årtusendets skickligaste.
   

 35. Kent Forssgren

  Bom #30. 100.000 förefaller vara småsummor i sammanganget. Hans Roslings tar enligt egen utsago detta plus omkostnader. Al Gore´s taxa varierar mellan 40.000 och två miljoner. Gjorde i alla fall! Bill Clinton lär ha plockat ut tre miljoner… Så, nobelpristagarna lär inte vara gratis. Så sjukt att vissa får leka bort skattebetalares pengar. Häromdagen krävde 12 skånska folkpartister att RRV skulle granska vindkraften.
  RRV måste få i uppdrag att granska också detta jippo.

 36. Staffan D.

  Al Gore’s ”An Inconvenient Truth” firar femårsjubileum!  Den drog in ”$23 million” i USA?  (Inte mer?)  Gore startade ett ”carbon credit”-bolag som gett honom miljoner dollar.  Han köper ”carbon offsets” från sig själv för sitt hus som drar tjugo gånger mer ström än ett vanligt.  Han talade i Berkeley en gång:  ”Seven vehicles were used to transport this one very important guy. Fuel conservation isn’t for them — just everyone else.”
  –  American Spectator har mer.
  http://spectator.org/archives/2011/05/17/an-inconvient-truth-a-fifth-an

 37. Kent Forssgren

  M.Sc.Eng. #33. Ingemar Vänerlöv är en politiker som har satt sig in i klimat- och vädervetenskapen så pass att han har börjat göra egna väderprognoser. 

 38. bom

  Kent F #35
  Jag undrar var den här tackiga idén om att ställa oss icke troende Svennebananer inför rätta kommer ifrån? Det luktar sunkig reklambyrå lång väg. Hur många millar fick den reklambyrån månntro? Rockis måste ha fått extra extrapengar för detta groteska påhitt. Man undrar om pengarna gått via SIDA som vanligt eller om någon annan instans slantat upp t ex departementet eller dess underlydande Naturvanvårdsverk? Jag håller med dig släpp in RR på banan! Buss på!

 39. Demo mot Nobelpristagarsymposiet genomfördes idag.
  Tidigt på morgonen protesterade demonstranter från LaRoucherörelsen i Sverige – EAP mot den tyske samhällsorganisatören och klimatgurun Hans-Joachim Schellnhubers Nobelpristagarsmposium. På den stora banderollen stod det ”Vad Schellnhuber inte vill veta: Människolivet är heligt”. Det brittisk/svenska försöket att i tysthet kuppa igenom det som Klimatmötet i Köpenhamn inte lyckades med avslöjades, så det kan diskuteras i hela världen. Se hela rapporten och flygbladet på http://larouche.se/node/2705
  Hjälp till och protestera idag igen på kvällen när Nobelpristagarsymposiet kommer till sin ”allkulturplevelse” i Erik Erikssonhallen (fd Skeppsholmskyrkan), som börjar kl 19:30. Kom en halvtimme innan!

 40. Först en rättvis rättegång och sedan hängning i närnaste träd, förmodar jag?

 41. Lena Krantz

  OT
  Olle Häggström skall tala på en pubkväll dit jag är inbjuden. Det är föreningen IFN (Ingenjörer för Miljön) som anordnar detta:
  http://www.ifm.nu/
  Kan undra vad han skall tala om? Elaka skeptiker som är köpta av oljeindustrin kanske?
   

 42. Labbibia

  Lena Krantz # 41
  Lova att rapportera…..ja, i fall du går dit. 🙂

 43. Lena Krantz #41
  Gå dit och var snäll mot OH. Det behöver han.
  Han kanske inte är så osäker och elak om man försöker föra en dialog med honom på tu man hand på ett civiliserat sätt?

 44. Lena Krantz

  Labbibia #42
  Ja självklart!
  Uffeb #43
  Fast det är ju inte säkert att jag får något sådant tillfälle till att prata med honom själv. Men kanske framstår han som mindre arrogant i ett sådant sammanhang?

 45. Lena Krantz #42
  Jag uppfattar honom mer som osäker, men med ett arrogant uttryck när han skriver. Inte vet jag hur han är ”privat”, men skulle tro att han är en vanlig människa med de vanliga felen, bristerna och tillgångarna.

 46. Lena Krantz

  Uffeb #45
  Jo självklart är han en ”vanlig” människa men jag själv är ändå av den uppfattningen att han går för långt i sin strävan att misskreditera motståndarna snarare än att gå in i en hederlig debatt.
  Nåja, jag vet ju inte ens om jag kommer att gå än.

 47. Lena Krantz #46
  Jag förstår dig om du inte går dit. Det tycks vara ett möte för enbart likatänkande. Men visst hade det varit intressant att få ett referat och en intervju med Olle H…

 48. AOH

  Lena Krantz # 46
  ”…..Jo självklart är han en ”vanlig” människa…”.

  Av titlen nedanför att döma är han säkert en vanlig människa med några Ö L innanför västen
  http://www.ifm.nu/


  Milj Ö l – Prof. Olle Häggström
  Professor Häggström från Uppsalainitiativet pratar om klimatfrågorna.”

 49. AOH
  Vi kan väl vara så gott som säkra att Olle H inte kommer att prata om kliatfrågorna. Utan om hur han uppfattar sig själv som ’expert på klimatförnekarna’ .. och sen ge oss sitt ’expertutlåtande’

 50. Lena Krantz

  Jonas #49
  Säker kan man ju inte vara men tänk om han ägnar sig åt ren smutskastning av meningsmotståndarna?
  En högst obehaglig situation inser jag.
   

 51. Lena Krantz

  Nåja, det är ju ingen idé att måla fan på väggen s a s….det som blir det blir.
  Nu sängdags!

 52. Håkan Sjögren

  Uffeb # 43 : OH är säkerligen inte osäker eller elak om man bara håller med honom. Mvh, Håkan.

 53. D Lundkvist

  Endast imbecilla och politiskt naiva mullvadar kan tro att socialistisk politik på miljöområdet skall ”rädda” oss från någonting. Jag är helt och hållet för miljövård men till skillnad från många på vänsterkanten så gräver jag där jag står…och det behöver inte kosta ett föribannat öre i mer avgifter eller ökat skatteuttag från min plånbok eller lönecheck. Med ökat välstånd i s amhället kommer ökat ansvar för miljön både i stort och i smått på det individuella planet. Socialistisk politik har aldrig bidragit med någonting gott och kommer inte heller att göra det angående miljön…de skiter i miljön, det är enbart våra pengar de vill åt.

 54. Paxmax

  Ojoj… klimatförnekare i Sverige! vad festligt. Trodde det var ett utlandsproblem typ förkastandet av evolutionsteori’n à la USA… jösses.

 55. Helle

  Om alla levde som vi i Sverige skulle det behövas 3 jordklot. Det lär man sig i grundskolan nufrtiden.

 56. Pingback

  […] på rasistiska arbetsgivare, och hela den industrialiserade världen har alldeles nyligen ”ställts inför rätta” utav en självutnämnd lynchmobb, allt för en global uppvärmning som inte ens […]