Låt oss bedja

Peter S tipsar om dagens SVT2-tablå. En genomgång av katastrofläget avslutas lämpligt nog med… en gudstjänst.
svt-idag

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter Stilbs

  I helgen zappade jag lite bland satellitkanalerna – bland dokumentärkanalerna vimlar det dagligen av allehanda klimatalarmism i påkostade program.
  Ex Earth : Power of the Planet  (BBC HD) – avsnitt ”The Atmosphere”  – en skotsk ”narrator” – utmärkt – (men många barnsliga kommentarer), ända tills de vinklar allt i klimatalarmistisk riktning – med åtskilliga rena sakfel om bl.a. koldioxid. Det mest anmärkningvärda var dock
  ”syrehalten vid jordytan är 20% – men i högre bergsområden är den bara hälften” …  (hade att göra med att människans fortplantning inte fungerade i högre bergstrakter) 
  Sen CNBC – amerikansk nyhetskanal – en kvinnlig reporter ska dokumentera ”klimatförändringarna” i flera avsnitt genom att åka jeep genom torra trakter i Afrika  …  Jaha
  Och sen Discovery Science – en dam på Hawaii köpte på 70-talet en strandtomt med en bred sandstrand (100m) – nu var det bara 2 meter kvar – jodu – havsytehöjningar – som hon ”larmat om sedan länge”
  Sen fick jag stänga av.

 2. MSM verkar verkligen sätta hele prestigen på AGW. Va kommer hända när bubblan spricker ? Vilken annan sak har satt deras trovärdighet på spel i samma utsträckning de senaste åren ? 

 3. FcH

  Det största hotet mot mänskligheten är utsläppen av koldioxid (CO2) sade Fredrik Reinfeldt för ett tag sedan. Jorden har feber, sa han också. I natt smällde Nord-Korea av en atombomb. Fredrik ska snart ta över roderet i EU, hoppas inte Nord-Koreanerna skjuter iväg en atombomb mot Europa med sin nya långdistans robot.
  Fredrik kan kanske avvärja hotet från Nord-Korea genom en generell global beskattning av atombomber?

 4. L

  FcH, det finns nog ingenting som kommer att förändra synen på våra politiker som koldioxiden och den ”klimatkris” dom målat upp.
  Att sen skylla på Al Gore kan möjligen en fritidspolitiker göra, alla andra borde vara betydligt bättre informerade.

 5. Gunnar Littmarck

  L
  Med en värmepump till kan du flytta överskottsvärme från golv till energilager i berg eller en isolerad betongkonstruktion, kanske innehållande en pool med öppningsbart uterum runt?
  Så kan du köra andra vägen om det råkar bli under -15C ute.
  Det vore smart att pumpa ut värmen till något du får livskvalitet av regniga och kalla dagar.
  Jag byggde en gång ett energilager av dubbelisolerad betong under och runt en bastu, som kunde ta och ge från ett flertal källor.
  I Stockholm hade jag en isfri fiskdamm av överskottsvärmen efter en grundvattenvärmepump.
  Du kan ju annars lagra energi under uppfarter och parkeringar så du slipper snö och is.
  Att ha överskott på värmeenergi på 59:onde breddgraden är mycket stimulerande.
  Rent ekonomiskt är det såklart bättre att köra en omvänd luftvärmepump och värma luften ute.
  Ev. saltlager med smältpunkt runt 20C.

 6. L

  Gunnar L, hos mig finns varken finanskris eller klimatkris. Blir det för varmt skaffar jag luftkonditionering. Den jag hade tidigare gick på solfångare, värmde på vintern och kylde på sommaren. Trodde dock inte att det skulle bli så himla varmt i nya huset…

 7. Gunnar Littmarck

  Smart.
  Som man bäddar får man ligga.
  Du sover nog bra.

 8. Christopher E

  Peter S:
  Den tablån var verkligen passande och kul. Tack för den! 😀