Kyotoprotokollet dödförklaras

Kyoto2
Notrickszone rapporterar att de tyska tidningarna är pessimistiska om en fortsättning på Kyotoavtalet:
FNs före detta klimatförhandlare Yvo de Boer: ”Vi måste erkänna att klimatavtalet är dött”.  De länder som håller fast vid Kyoto idag står enbart för 20% av CO2-utsläppen jämfört med  55% 1997. Luften har gått ur förhandlingarna. Det kommer inte att bli något nytt, bindande avtal i Durban senare i år, menar han.
Der Spiegel: ”Redan från början var förhoppningarna inför klimatförhandlingarna i Bonn näst intill noll. Ingen gav ens en möjlighet för att en efterföljare till Kyotoprotokollet skulle ha en chans att accepteras i tid, sade FNs chefsförhandlare Christiana Figueres. Nu, 11 dagar senare, är misslyckandet uppenbart: det har inte gjorts några påvisbara framsteg.”
Trots misslyckandet i Bonn i fredags så utlyser Christiana Figueres ännu ett meningslöst möte i Berlin den 3-4 juli.
Kommer Andreas Carlgren och Sverige att stå fast vid sina åtaganden, trots att det inte kommer att påverka koldioxidutsläppen i världen? Som en symbolisk, men dyrbar gest?
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Kommer Andreas Carlgren och Sverige att stå fast vid sina åtaganden, trots att det inte kommer att påverka koldioxidutsläppen i världen? Som en symbolisk, men dyrbar gest?
  Det kan du ge dig den på…  😉
  Hur skulle annars detta maximala stolpskott ha en minsta chans att bli Maud’s efterträdare i partiet ingen behöver och/eller vill ha?
  Go Figure! 😉
  Mvh/TJ

 2. Ingemar.
  Hur skall Carlgren kunna backa med hedern i behåll? Jag vet inte hur skicklig han är som politiker, dvs att kunna slingra sig ur en ohållbar situation och fortfarande ge sken av att ha koll på läget men jag tycker mig inte ha sett nån större begåvning i det avseendet. Jag tror att han kommer att ånga på med ”miljövänlig”, ”förnyelsebar”, ”gå i täten”, ”grön energi” som ett eget spår oavsett Kyoto. Den masten har han ju surrat sig fast vid ordentligt.
  En klassisk ”lateral arabesk” ut i kulissen skulle nog passa honom bäst.  Men det är e from förhoppning

 3. ThomasJ

  I.E. #2: Cargren har ingen heder att behålla – han har aldrig haft någon! Lådan [AC:s] är tom, nada, niente, nichts, nothing,,, empty, just empty. Karl’n är ju för böfvelen det största stolpskott (efter Maud O.) detta samhälle upplevt & drabbats/lidigt av…
  (där finns ju ’bakom’ en/annan handläggare/sekreterare oxo som borde ta sig en eller fler Go Figurings…  )
  Mvh/TJ

 4. AOH

  Kan vi inte redan idag starta ett vad vilka och hur många svenska delegater som kommer att vara närvarande på begravningen i Durban på skattebetalarnas bekostnad.
  Självskrivna är ett minst ett femtiotal med bl.a. AC , kanske R-ström, Wj-man och många fler?
  1.a priset är en studieresa med Maud Olofsson på en svensksponsrad vindkraftanläggning i hos röda khmererna i Kambodja som blir särskilt drabbade av klimatförändringarom 200 år enligt IPCC:s kommande rapport. Ha – Ha

 5. Bertel

  Ingemar
  Vi lever i spännande tider!?
  När detta korthus(dvs CAGW-teoripyggnad och dess anhängare) kommer att kollapsa är en tidsfråga, men det politiska vandringen/vägen dit kommer att bli oehört intressant att följa.
  Priset är tyvärr högt(för enskilda individer(husägare mm), industrin och tom för länder där energipolitiska tokerier?/ställningstagande/åtgärdsprogram, mm har fritt spelutrymme).
  Man kan föra/köra ett land i konkurs(läs Grekland). men jag hoppas att våra folkvalda möter verkligheten innan vi hamnar i samma situation.
     

 6. Bertel

  AOH # 4
  För de mest lidande, går min röst/vad till Lars Ohly, som sörjer än murens fall(att samtidigt tvingas att åse begravning av klimathotet och genusteorin, borde vara olidligt, tom för en fd kommunist?).    🙂

 7. AOH

  Bertel # 6
  Väldigt passande när den f.d. östtyske partiledare Walter Ulbricht den 15.06 .1961 ”lovade” att   n gon mur minsann aldrig skulle byggas.
  http://www.focus.de/politik/deutschland/tid-22581/die-mauerluege-von-1961-als-walter-ulbricht-die-welt-verhoehnte_aid_634799.html
  Liknar väldigt mycket AC:s löften om och om igen att Sverige kommer att vara ledande i Europa och världen att minska CO2 utsläppen att  hålla 2° C graders målet.  det är precis om du säger : 
  Vi lever i spännande tider!?

 8. Labbibia

  Carlgren for President!
  Ehhhh….f`låt…
  Carlgren for Landshövding, menade jag. 😉
  Sörjd och saknad av ingen, förutom möjligen kvicksilverlampslobbyn?

 9. Torsten Wedin

  Labbibia:
  Carlgren kan ju inte efterträda Maudan, för då blir det ju inte ”varannan damernas”. 😉
  Totte

 10. Labbibia

  Det ska bli verkligt intressant att följa utvecklingen här hemma i Svedala. Eller kanske snarare avvecklingen då, av det sk ”klimathotet”.
  I den politiska debatten och i SVT blir det väl förmodligen Cirkus Scott som gäller framöver? ”Får vi be om Största möjliga tyssssstnad” 

 11. Dan

  Totte:
  Man undrar ju hur det ska gå för Mauderaterna nu.

 12. Torsten Wedin

  Labbibia:
  ”Carlgren for Landshövding…”
  Då hukar sig alla svenskar och säger: ”hoppas vi slipper honom….”
  Totte

 13. Torsten Wedin

  Dan:
  ”Man undrar ju hur det ska gå för Mauderaterna nu.”
   🙂  🙂  🙂  🙂 
  Totte

 14. Torsten Wedin

  Dan #11:
  Den var faktiskt rolig. Jag skrattar forfarande.
  Däremot finns det ju några här på TCS som tar illa vid sig av mina sanningar. För jag skriver bara det som jag tror/vet är sant. Det kommer mina belackare att erfara i sinom tid.
  Totte

 15. Michelangelo

  Intressant titel : ”klimatförhandlare”

 16. Michelangelo

  ”4” Det bästa de kunde göra vore att stanna hemma, vara goda exempel genom att spara energi och därmed de skattepengar som behövs till annat.
  Men – egoismen styr väl  över det de försöka övertyga andra om att göra. 
  Gärna (energi)besparingar men först ett rejält konvent.

 17. Michelangelo

  Apropå med hedern i behåll.- Hur skall Sverige och Bildt kunna krypa ur sina uttalanden om van FN resolutionen i Libyen gav mandat till ?
  Eftersom svenska media ger den vanliga konsensussverige bilden av tingens ordning så kommer här helt  OT en saxning från Washington post.
  A coalition including France, Britain and the United States launched the first strikes against Gadhafi’s forces under a United Nations resolution to protect civilians on March 19. NATO, which is joined by a number of Arab allies, assumed control of the air campaign over Libya on March 31.
  Senior delegates from the Arab League, the European Union and the African Union along with envoys from the U.N. and the Organization of the Islamic Conference met in Cairo to review the developments in Libya.
  Arab League chief Amr Moussa said the NATO mandate is not about bringing down Gadhafi’s regime and a political solution is urgently needed.
  “The situation has gone beyond what was expected. It is only natural that we speed up the search for a political solution and achieving a cease-fire,” he said.
  ___
  Al-Shalchi reported from Dafniya, Libya. Associated Press writers Sarah El Deeb in Cairo and Don Melvin in Brussels contributed to this report.

 18. Bim

  Politiker har alltid ett standardsvar när de utsätts för skarp kritik.
  Tex. sa U Bäckström:
   ”Jag känner inte igen mig i den beskrivningen.”
  Det tyder ju på dålig självinsikt… eller ännu värre på en otrolig arrogans.
   Min granne som jobbar på sjukus får ibland höra på möten med sina chefer som av förklarliga skäl får rejält med kritik för de kaos som råder:
    ”Jag hör vad du säger och jag tar det till mig.”
  De kunde lika gärna sagt: Jag hör vad du pladdrar om men det skiter jag fullständigt i.
  Sådana här svar skall man aldrig finna sig i. Det är rena förolämpningarna.
  Att kalla det för god ton i en debatt är ju att vara mesig. Tacka vet jag Labbibias humoristiska och äkta utbrott. 😀

 19. Håkan R

  EU håller nog fast vid sina klimatmål eftersom det är via dem de kan uppnå beskattningsrätt över medlemsländerna.

 20. Lejeune

  Vafanura?, i DN, en söndagsmorgon!?
   
  http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/fns-klimatpanel-i-blasvader-efter-greenpeacestyrd-rapport
   
  …..ytterligare en spik i IPCC-kistan!

 21. Dan

  Totte:
  Tack för berömmet, sånt är alltid välkommet.
  Det är ibland så att om man gräver ned sig i en fråga och blir kunnigare än flertalet så ser man hur långt från kunskapens kärna många är.
  Fortsätt med dina sanningar, de mognar sakta men säkert.

 22. Slabadang

  Thomas J! :
  Jag sjöng just din ”klimatförnekarvisa” och det kan inte vara första gången du skriver en text till musik. Texten satt som en smäck! 🙂
  ”Mauderaterna” var en ny hit och kreativiteten och humorn är guld här på TCS 🙂 Alrdig har väl någon så tydligt som C:2an Carlgren associerats med ”stolpskott” så starkt och tydligt. en ”Carlgrenare” är stolpe….ut.
    

 23. OT: Har ni sett UI har lagt upp en video (25 min) där VoF intervjuar sig själva, UIs Anders Martinsson?
  Det är ganska trist, mycket fnitter mellan klimat förklarat på ~gymnasienivå, och idel softball-frågor. Men en klargörande sak fick jag bekräftat redan i inledningen, nämligen:
  Anders M förklarar att hans (precis som Olle H:s) ’engagemang’ initierades och drivs av motståndet mot ’förnekarna’. Dvs det är ’fiendebilden’ och sidvalet som föregick kunskapssökande och förståelse. Vilket därefter (uppenbart för alla) styrt vilka ’argument’ och sidor han väljer att läsa, tro på, och vad han blundar för och förnekar.
  Och att det är precis vet vi ju med säkerhet, iom alla kan se hur de försöker framställa skeptiker och deras ståndpunkter, och hur ofattbart dåliga (ointresserade?) de är på att få ngt ens i närheten av rätt, än mindre hantera det seriöst.
  De valde sida först (troligtvis emotionellt baserat) och nu letar man bekräftelse för det sidvalet, blundar ihärdigt för allt som kan störa tron, och söker stöd för detta beteende från de egna sektmedlemmarna. Precis som i alla dogmatiska ideologier …
  Anders M är därvid långt mindre rabiat än Olle och försöker iaf lägga fram AGW-sidans version, och lära sig den. Och troligtivs var det bara en lapsus när han påstod att:
  ”Utan koldioxid i atmosfären skulle vi ha minusgrader i snitt på jorden”
  .. dvs att CO2 utgör (mer än) halva växthuseffekten.
  Men han får till det fel, när han försöker få till det om att AGW liksom kontinentaldriften fått allt fler som sluter upp bakom hypotesen. Han gör också misstaget att vilja få till ’evidens’ för hypotesen skulle vara antalet publikationer liksom den ’konsensus’ han vill tro på.
  Och förstås, inte helt oväntat kommer han ingenstans någonsin när frågan om hur klimatet skulle styras eller varför det varierar som det gjort.

 24. Kent Forssgren

  Lejune #20. Kors i taket! Missa inte kommentarerna. Fanns en intressant länk också. Med anknytning till Greenpeace och pengar.
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2011/6/16/ideological-money-laundering.html

 25. Slabadang

  Nordkoreanska SVT!
  Ingen artikel om Kyoto och absolut inget om att Greenpeace skrivit IPCC tionde bönerulle. Nu när man noga följt upp SVT systematiska censur i klimatfrågan så blir det ju glasklart att SVT inte tillhör eller är till för tittarna utan en sofistikerad åsiktstyrare som under sin skylt om ”opartisk” ”saklig” och ”oberoende” skapat det verkliga spelfält som gör den manipulativt medvetna åsiktstyrningen så effektiv.
  Där sitter folk med förväntan och rätten att få en opartisk rapportering och bild av olika ämnen det utnyttjar politrukerna på SVT till fullo och att blanda opartisk rapportering med total partisk osaklig och ensidig är ett koncept indoktrinerningsexperterna på SVT lärt sig att hantera. Det är ju så man verkligen får indoktrineringen att fungera.
  2014 skall det nya uppdraget vara formulerat för public service och SVT har byggt upp och skapat sina egna fiender. Nu ska de få käka skit och svara för sig i konkurrens med de nya ideer om PS som kommer komma fram och behandlas i den utredning som nu tillsatts.
  Vi är värda en PS som visar oss och demokratins grunder respekt. En public service som kan skilja på husse och hund rätt och fel. De har gjort bort sig så det bara skriker om det i klimatfrågan och det bästa är att jag har kunnat följa hela ordergången den (inofficella).Det blir den fetaste mest genomarbetade JO anmälan någonsin. Nu djävlar ska de fram i ljustet. Kulisserna är genomskådade. Att JO anmäla granskningsnämnden som är SVTs rundningsmärke är sista möjligheten att ställa de de grundläggande kraven på PS.
  Vetenskräpsredaktionen skall ha sparken. Det är ett rent anständighetskrav.
  De ska fan inte få hålla på så här och komma undan med det.

 26. Fredrik

  @ Jonas # 23  
  Du citerar korrekt att: 
  ””Utan koldioxid i atmosfären skulle vi ha minusgrader i snitt på jorden””
  Du skriver ”.. dvs att CO2 utgör (mer än) halva växthuseffekten.” och kallar detta för en lapsus… tja om du lärt dig ngt från vår tidigare tråd så vet var du dragit ditt felslut.
  När co2 avlägsnas sjunker temperaturen då sjunker även mängden h20 i atmosfären (H20 är fortfarande en funktion av temperatur!) Det är minskningen av h2o som kommer att ge den största temperatur minskningen.  
  Så det är ingen lapsus det är delvis detta som det råder konsensus om i forskarvärlden det som ni bestrider eftersom ni inte har förståt (eller snarare vill förstå) hur det fungerar. Inte konstigt att ni kan vara förnekare när ni hittar på alldeles egen fysik.

 27. Kent Forssgren

  Om medias maktmissbruk. Ursäkta att det är ett annat ämnesområde, kriminaliteten, men likheterna är uppenbara. Sanning och konsekvens är ointressant. Hänsynslösheten är upprörande. 
  http://wp.me/pvGrS-YK 

 28. Fredrik …
  Ja, jag har förstått att du tror att om ingen CO2 funnits i atmosfären skulle den vara helt torr.
  Men du är som vanligt uruselt informerad. Iskärnedata (som AGW-hotarna så tror hjälper dem i sökandet efter stora positiva återkopplingar) visar att temperaturen kan gå upp under närmare ett årtusende, och ganska långt, utan CO2-halten gör det. Och än mer att den också kan sjuknaunder lång tid trots att CO2-halten fortfarande ökar. Och det senare sker dessutom just under sådana förhållanden vi har haft nu i modern tid.
  Så sorry gosse, även om du vill att det skall vara så, eller tror att forskarna är i konsensus, så spelar verkligheten inte med. Och den smäller fortfarande högre. Bland riktiga forskare, alltså.

 29. Håkan R

  ==> 26
  känns inte din förklaring lite väl enkel för ett så komplext system som klimatet. Möjligen kan förstärkningsprincipen gälla för en transistor.

 30. Jan E M

  Jonas N #28
  Förbannat idiotiskt inlägg. Du skall absolut inte påsta vad andra åsikter!!!! Din uppfattning om Fredrik är helt fel!
  Du påstår att Fredrik anser saker som är felaktiga men han har aldrig påstått att atmosfären skulle vara torr om det inte fanns koldioxid. Att atmosfären skulle däremot innehålla mindre vatten om globala temperaturen var lägre. Det borde även du förstå.
  Att klimatforskarna anser att den globala uppvärmningen kommer att fortsätta under lång tid även om CO2-halten börjar minska är inte konstigt. Det beror på jordens varmeackumuleringsförmåga. Så länge som energimängden som strålar ut från jorden är lägre än den som strålar in kommer globala temperaturen att öka.
  Det jag verkligen hatade med ditt inlägg är att du påstår Fredrik har åsikter som han inte har!

 31. Kent Forssgren

  OT. Pierce Corbyn har gjort en prognos för de kommande 100 åren. Kanske fler än jag som har missat detta.
  http://www.youtube.com/watch?v=VakA4-qAuWE

 32. Krokodiltårar Jan EM … Läser du öht vad Fredrik brukar häva ur sig? Vet du inte vilka både åsikter, avsikter, och finansiärer de klimathotstroende som Fredrik försöker klistra på oss!?
  Men visst, lite tillspetsat kanske mitt uttalande var. Men han har definitivt påstått att det är CO2 som styr H2O halten (vilken skulle vara en slavparameter)
  Din indignation, ifall den var äkta, är tramsig!
  Din fysikaliska beskrivning av tröghetseffekter tror jag inte ett ögonblick på. CO2:s växthuseffekt är ögonblicklig. Det är redan idag så att den påstådda energi (-obalans) du omtalar inte går att hitta någonstans. Vare sig i haven eller atmosfären. (Och det alltså trots CO2-halten har fortsatt att öka under senaste decenniet)

 33. Mycket möjligt att vi inte kan komma överens om att hantera uppvärmningen, men det är ju inget att jubla åt. Varmare blir det åtminstone !http://stigmoberg.blogspot.com/2011/06/varmen-i-uppsala.html

 34. Pär Green

  Stickan # 33
  Men vad bra, då flyttar vi alla till Uppsala 😉
  Vem vill frysa?

 35. Jaha, Ingemar! Du visste något som jag inte visste. Jag har ju alltid trott att Yvo de Boer var klimatkonventionens generalsekreterare – inte FN:s förhandlare. 

 36. Kent #27
  Isch fan!

 37. S.E.Hendriksen

  Så meget har Kyoto 1 kostet indtil videre:
  http://junksciencearchive.com/MSU_Temps/Kyoto_Count_Up.html

 38. Jan E M

  Jonas N #32
  Jag har inte läst alla inlägg Fredrik skrivit. Han brukar försvara sig när han blir påhoppad. Om han kallar dig för idiot p g a ditt inlägg #28 så förstår jag honom. För det är vidrigt att påstå att någon annan har åsikter som de inte har. Du borde be Fredrik om ursäkt för att du klistrat på honom åsikter som han inte har.
  Jordens lagrade energi ökar för närvarande. De senaste halvseklet så har temperturen i atmosfären ökat, glaciärer har smält, marktemperaturer har ökat och en mängd andra saker.  Om man väljer en kort tidsperiod och bara väljer ut någon av alla energilagrande saker på jorden kan man ju givetvis htta ett fejkat bevis på att energilagringen inte ökar.
  Att temperaturen på jorden skulle fortsätta att öka en tid även om koldioxidhalten i atmosfären skulle börja minska är inte så konstigt. Det är ganska lätt att förstå om man förutsätter att CO2 fungerar som en växthusgas. Det är däremot svårt att beräkna hur mycket CO2-halten behöver minska till för att globala temperaturen också skall börja minska.

 39. Pär Green

  Jan E M # 38
  Det var många påståenden utan källhänvisningar!
  Tror du på tomten också?

 40. Kent Forssgren

  Jan E M #38. Hur hög tror du att temperaturen var när det biologiska livet började på jorden? När det fanns i storleksordningen 95% CO2, enligt de förhärskande teorierna!

 41. Jan EM
  Fredrik försvarar sig inte när han blir påhoppad. Han ägnade sina kanske första 50 inlägg här åt att väsentligen ösa ur sig invektiv okvädingar om ’förnekare’ om Exxon betalda argument, fabricerade data och annat … du vet säkert vad.
  Jag är tämligen övertygad om att han ljuger medvetet när han behöver täcka upp för sina fadäser, när hans senaste försök åter visade sig vara feltänkt. Han har säkert redan kallat mig för idiot, därför att jag inte sväljer hans talkingpoints. Och om inte, har han bara använt andra ord. 
  Det du nu säger att du hatar, vad som skulle vara vidrigt pågår dagligdags och från somliga systematiskt. Och inte bara bland kommentarer i en blogg, utan från offentliga personer, myndigheter, sk experter mm.
  Men jag förstår att ditt inhopp här var emotionellt betingat. Iom både ditt ordval och att du reagarar så häftigt, så ensidigt, och så uppenbart med udden riktad åt helt fel håll inte bara just detta lilla sammanhang utan så totalt i det större perspektivet.
  Jag finner din (spelade?) indignation tramsig. Tro mig!
  Till din fysik nu:
  Du skriver att det blivit varmareunder 1900-talet. Så långt stämmer det. Sedan säger du att det fortfarande pågår uppvärmning. Den delen är ganska tveksam, det går iaf inte att hitta den energi som fattas för att CO2-hypotesen skall vara rätt.
  Du påstod ovan att (en ev) uppvärmningen pga CO2 skulle fortsätta även om halten hålls konstant. Det förutsätter att där skulle finnas en energiobalans som bibehålls under den tiden.
  Men strålningsfysiken (ang CO2:s växthusegenskaper) är omedelbara och den finns i atmosfären. Dvs hålls CO2-halten konstant hålls även den (växthus-) effekten konstant. Skall du värma atmosfären mer, då behöver du få energi från ngt annat ställe.
  Bara titta på hur mycket atmosfärens temp kan skilja sig från ett år till nästa, så ser du att det är helt andra mekanismer som värmer/kyler den, och dessutom mycket snabbare än den trend du hoppas skall återupptäckas snart…

 42. Ingemar

  Lejeunne #20,
   
  Som sagt; en välskriven och väl researchad artikel i MSM. Fantastiskt!

 43. Ingemar

  Jan EM #38,
  ”Om man väljer en kort tidsperiod och bara väljer ut någon av alla energilagrande saker på jorden kan man ju givetvis htta ett fejkat bevis på att energilagringen inte ökar.”
  Fejkat bevis? Jag tycker att du bör be Roger Pielke Sr samt alla institut som mäter energimängden i haven sedan 2003 om ursäkt! Enligt grundläggande fysik så bör energimängden öka hela tiden – varenda sekund – om CO2 vore den enda, eller åtminstone den dominerande – faktorn för hur energibalansen ser ut.

 44. Rosenhane

  Jan E M
  Som bevis anför du vid flera tillfällen mängder av ”saker”.
  När Christer Pettersson blev intervjuvad i tv om sin eventuella inblandning i Palmemordet kläckte han:
  ”Varför säger folk saker?”
  Ditt språkbruk inger inte heller förtroende utan antyder nivå som i barnvisan om sockerbagaren:
  ”….och hästar grisar och andra saker
  och är du snäller så kan du få
  men är du stygger så får du gå”
  Jag är rädd att du får gå.

 45. magnus

  Jonas
  The Big Lebowski säger:
  http://www.youtube.com/watch?v=pWdd6_ZxX8c

 46. Lejeune

  OT, dagens inlägg från ”Donnan”:
   
  http://nofrakkingconsensus.com/2011/06/19/two-population-predictions/
   
  …..historien tycks upprepa sig!

 47. tty

  Stickan #33
  Jag kollade på din blog och konstaterade att du lyckats med att föra fram ett rullande 20 årigt medelvärde ända till 2010. Får man fråga hur du bar dig åt med det? Det innebär ju att du måste veta temperaturerna för 2011-2020?

 48. D Lundkvist

  ”Kommer Andreas Carlgren och Sverige att stå fast vid sina åtaganden, trots att det inte kommer att påverka koldioxidutsläppen i världen? Som en symbolisk, men dyrbar gest?”
  You bet! =)
  Rationell politisk galenskap är väl bland det pålitligaste vi kan beskåda i den här världen?

 49. D Lundkvist

  Jag tycker det borde heta LSM = Lame Stream Media. Jag menar om vi ändå ska svänga oss med en massa anglicismer i svenska språket. Att säga mainstream är att ge dem alldeles för stor cred.

 50. Peter Stilbs

  Jag har sedan några år andra kurvor från England och Uppsala  tillbaka till 1700-tal etc – där finns ingen som helst trend uppåt de senaste decennierna – Undrar verkligen hur SMHI har lyckats få in en sådan – trots att de säger sig ha korrigerat ner temperaturer pga urbanisering.

 51. calle

  Kent Forssgren #40
  Tja, kanske upp till 70 grader C.
   

 52. Staffan D.

  Powerline (stor konservativ blogg) citerar AGW-kritikern professor Bill Gray, Colorado.  Grundtexten står i Watt’s Up With That.  Gray:  AGW-vänliga American Meteorological Society talar inte för sina medlemmar i denna fråga.  ’En liten grupp administratörer, klimatmodellerare och CO2-uppvärmnings-sympatisörer har kapat vår förening.’
  http://www.powerlineblog.com/archives/2011/06/029285.php
  –  För övrigt var juli-temperaturen i Uppsala samma på 2000-talet som på 1730-talet… ”Men vad hjälper väl det;  nu går det åt h-e…”