Kvinnligt klimatledarskap för en hållbar framtid

Så här på Internationella kvinnodagen uppmärksammar jag UNFCCCs förra ledare Christiana Figueres. Utnämnd som en av de centrala kvinnliga ledarna i kampen mot klimathotet. Den gamla kvinnorollen stod för att vårda och mätta sina barn. Detta representerar dock förlegade patriarkala förtryckarstrukturer. Den nya kvinnliga rollen ser till större värden. Det gäller, som Christiana med eftertryck proklamerar i videoklippet, att inte äta på kommande generationers bekostnad. Planeten måste räddas till varje pris.

“Women have the power to make a major difference. They are at the nexus between food, water and energy. This nexus is both the challenge and the solution to climate change, and we need to ensure women’s leadership in bringing about the solutions, said UNFCCC Executive Secretary Christiana Figueres” (UN Climate Change secretariat and Rockefeller Foundation launch initiative to support women in fighting climate change)

ladda ned

Ett matnyttigt verktyg för att hålla oss inom de godkända kvoterna har nu utvecklats av våra beskyddande kungligheters och storföretagares planeträddarorganisation – WWF. Deras ”matkalkylator” kan nu snabbt beräkna dina koldioxidutsläpp baserat på det du stoppar i dig. I mitt eget fall så var min frukost bestående av ägg och bacon en aning över vad planeten klarar av. Farligt nära rött! Smäll på fingrarna och nytt försök imorgon. I annat fall sköljer snart syndafloden bort vår civilisation.

Vi måste även tänka på att göra uppoffringar och dela med oss av våra kvoter så att Christiana Figueres och hennes planetskötarkamrater kan ta sina 1700 privata jetflyglan till Davos och planera för den ärofulla klimatrevolution som ska rädda oss från oss själva. Till detta behöver våra välgörare förstås extra energi och ordentlig mat. Vi andra kanske kan äta barkbröd och rostade tordyvlar istället. Vad gör man inte för sina älskade klimatledare?

Mat Cop21
Denna klimatanpassade diet utfodrades kärleksfullt vid klimatbespisningen till oss undersåtar under Parismötet – COP21. Helgad vare den stora klimatledaren.

“Really, we should make every effort to change those numbers because we are already, today, already exceeding the planet’s planetary carrying capacity.” (Christiana Figueres)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Christer Eriksson

  Ja ja det vill till att skilja på folk o folk.
  Vissa kan flyga och leva lyxliv.
  Vi andra fårdra på oss tagelskjortan.
  Skall hem och steka köttbullar,får väll dra på tagelskjortan efteråt och skämmas.

 2. Daniel Wiklund

  Om det nu är så att det är kvinnorna som står för godhet och klokskap så borde den svenska skolan vara världens bästa. I den svenska skolan är det kvinnorna som regerar.

 3. Bengt Abelsson

  Min moraliska kompass säger att all mat kommer direkt eller i direkt från fotosyntes, och att den processen går bättre vid högre CO2 halt.
  Min moraliska kompass säger också att det är fel att riva ett fungerande energisystem för att ersätta det med opålitliga och obeställbara varianter.

  Vad fanns innan stearinljus och fladdrande oljelampor?

  Elektricitet.

 4. Peter F

  Undrar vad de äter när de flyger i de 1700 flygplanen. Jag fick i vart fall underkänt På WWFs matkalylator.

 5. Ingemar Nordin

  Denna maniska upptagenhet med den felaktiga föreställningen att allt håller på att ta slut. Och denna fullständiga blindhet mot vår historia och mänsklig kreativitet att skapa ständigt nya naturresurser. Vi har tillgång till fler och mer naturresurser än någonsin!

 6. Bengt Abelsson

  Christiana Figueres vill att vi ska låta den moraliska kompassen styra.
  Kanske data,fakta och mätningar vore bättre.

 7. Hennes trovärdighet är inte direkt på topp. Christiana känns som hämtad från Bröderna Grimms värld med en karaktär lika varm som en isbit på Sydpolen. ”We got to change those numbers” Burr!

 8. Lasse

  En TED talk med henne där hon förklarar hur Parisöverenskommelsen sattes ihop.
  https://www.youtube.com/watch?v=MIA_1xQc7x8

  Pengar underlättar alltid en förhandling. Trist när han som skall betala notan går innan festen börjar!

 9. Gröna Bilister vill ge kvinnor mer makt över beslutsfattande och planering för att genomföra hållbarhetsmålen:

  ”I ljuset av den internationella kvinnodagen vill Gröna Bilister därför göra två medskick till beslutsfattarna i transportsektorn. (1) Utarbeta metoder för att rikta styrmedel mot storkonsumenterna av bilresor, i likhet med principen om att “den som smutsar ner ska betala mer”. (2) Uppmuntra fler kvinnor att ta plats i den regionala och kommunala transportplaneringen, så att fler beslut som påverkar vårt transportsystem tas på jämställd grund.”

  http://www.gronabilister.se/arkiv/pressmeddelanden/pressmeddelande-2018/8-3-mer-makt-at-kvinnor-for-ett-hallbart-transportsystem

 10. Olle R

  Alla människor har förstås rätt till den amerikanska livsstilen utan att bestraffas med skatter och hån.
  Om hela jordens befolkning levt som amerikaner sedan industrialismens genombrott hade atmosfärens CO2- halt idag legat på ca 1100 ppm. Tänk vilken växtkraft det hade varit. Tänk på all härlig värme som hade gjort det möjligt att odla upp Norrland, Sibirien och norra Kanada. Den store filantropen Putin skulle kunna ta emot hundratals miljoner människor från stökiga, överbefolkade eller översvämmade länder. Och få lite större skattebas och resurser för att kunna genomföra sina små geopolitiska lekar. Det gästfria Kanada skulle kunna få större befolkning än USA och hockey bedrivs ju redan bäst i konstfrysta inomhushallar.
  Nema problema, bring it on! Än är det inte försent för det kontrafaktiska klimatet och geografin… Naturen och kulturen anpassar sig och blir något nytt och intressant. Vi kan inte leva kvar i det förgångna för alltid…

 11. Svempa

  #10 Kamrat Olle (r) igång igen.

 12. Daniel Wiklund

  Jag håller med Olle R, tacka vet jag Nord Korea. Deras livsstil önskar jag att fler får uppleva.

 13. Ingvar i Las Palmas

  Jacob och Bengt!

  Christina Figuere. Det var hon som bröt isen och i klarspråk förklarade att klimathotet egentligen handlade om att ta död på kapitalismen och industrialismen och inrätta en form av världsregering som skulle se till att planetens resurser ”fördelades rättvist”
  Nu har hon eller någon hittat ett nytt ”hot” att ”Samla kraft” bakom och ”ena planeten”. Det är i grunden exakt samma ”script” som klimathotet. ”Global Governance” -> Världsregering -> Nomenklatura.
  Och ”scriptet” definierades i ”The First Global Revolution” från ”Club of Rome”

 14. 10# Olle R

  Vad tycker du om klimathjältarna som åker jetflyg till Davos och bestämmer vår framtid? Ska inte samma standard gälla för dem? Tror du att Kungen och Victoria som är beskyddare av WWF använder sig av matkalkylatorn? Eller håller du med Figueres om att världens befolkning behöver reduceras för att rädda planeten? Hur ska det då uppnås? Vad anser du om den fjärde industriella revolutionens teknokratiska lösning?

 15. Olle R

  #11
  Du är helt fel ute. Dagens marxister är inte det minsta intresserade av livets gas, vare sig för eller emot.
  Läs gärna http://flamman.se/ eller http://proletaren.se/ så får du se.
  Totalt ointresse, totala losers.. Sorgligt..

  Annat var det förr när så mycket härligt stål tillvekades, skorstensröken stod tät och livets gas flödade ohämmat rakt ut i atmosfären:
  http://chineseposters.net/images/e15-590.jpg

  Därmot gillar dagens marxister den store älskade ständige ledaren Putin (Precis som du Svempa), och gör därmed gemensam sak med de käcka rakryggade gossarna ute på extrema högerkanten. Kanske får vi snart se en ny Molotov-Ribbentrop-pakt, en nygammal rödbrun allians som sätter lite fart på den småtråkiga världspolitiken..?

 16. 13# Ingvar

  Det finns många nya hot att plocka upp. Global Challenges Foundation med miljardären Laszlo Szombatfalvy jobbar hårt med att hitta nya dumheter att skrämma skiten ur folket med (och erbjuda lösningar). Det är dags att sluta ta de här charlatanerna på allvar.

  https://globalchallenges.org/sv

 17. 15#

  Jag tycker att den fjärde industriella revolutionens idévärld och den globala transformation som Rockström prisar minner om en epok i människans historia som ingen vill kännas vid idag. Den började väldigt grönt med Ernst Haeckel och artamanerna och slutade i en mänsklig katastrof. Få lyssnade på varningarna även den gången.

  http://pharos.stiftelsen-pharos.org/shaping-the-fourth-industrial-revolution/

 18. Olle R

  #14
  Nej, jag tycker världsledarna skulle fotvandra till Davos och livnära sig på havre, vitkål och morötter, de enda näringsriktiga resurssnåla livsmedlen man kan förvara hela året på våra breddgrader utan modern kylteknik.

  Trump var visst också i Davos med en stab på uppåt 2000 personer inklusive Secret service, ett otal stora flygplan, transportplan för bepansrade fordon och helikoptrar. Allt för att framföra ett litet Ayn Randskt tal för de prominenta åhörarna.
  Det talet kunde han lagt ut på Youtube istället, eller Twitter. Då hade det blivit mer tid att spela golf också. ( men inte så stora utsläpp av livets gas förstås)

 19. #18

  Då är vi eniga om det. Det hela bevakades även av 5000 soldater. Alla flygfält i närområdet var fullparkerade med flygplan medan deltagarna flögs med helikopter i skytteltrafik till mötet.

 20. Daniel Wiklund

  Undrar vilken kant du Olle R befinner dig på. Du kanske är en mittenextremist, eller varför inte en sympatisör till det parti som bestämmer Sveriges klimatpolitik.

 21. tty

  #10

  ”Om hela jordens befolkning levt som amerikaner sedan industrialismens genombrott hade atmosfärens CO2- halt idag legat på ca 1100 ppm.”

  Det skulle innebära knappt två fördubblingar från den förindustriella nivån. Det räcker nog inte att göra vare sig Kanada eller Sibirien särskilt gästvänliga. Det behövs betydligt större temperaturhöjningar för det. Nyss var det -67 grader i Jakutien. Gör det verkligen så stor skillnad om det blir 65 eller 63 eller t o m 61 grader istället?

 22. Ingvar i Las Palmas

  Jacob #17
  Läste lite på ”Pharos”
  En bra beskrivning är väl ”Läskigt!”

 23. Lars Kamél

  Christiana Figueres kan väl inte gärna ha några barn? Jag menar, med tanke på att hon arbetar hårt för att kommande generationers framtid ska vara misär, svält och väldigt korta liv?

 24. Ingvar i Las Palmas

  Olle R #18
  Om Trump höll ett ”Ayn Randskt tal” så är han inne på rätt spår 🙂

 25. #23

  Hon har två döttrar enligt Wikipedia. Hon verkar dock ha ägnat mer tid åt karriären än familjen med tanke på hennes CV. Allt för planeten! https://en.wikipedia.org/wiki/Christiana_Figueres

 26. Christopher E

  Om alla lever som Christiania Figueres och Olle R kommer givetvis planeten gå under enligt klimathotslitanian. Men det är ju liksom aldrig världsförbättrarna själva som ska leva ”hållbart” med nollutsläpp.

  Det är ju onekligen intressant att personer som är så övertygade om koldioxids dödlighet inte lever som de lär.

 27. Göran A.

  En del skolor i Sverige har börjat med att märka upp maten med ”klimatpåverkan” så barnen i skolan ska få veta hur elaka de är. Fy, så äckligt att hålla på och hjärntvätta barn på detta sätt.

  Lustigt nog verkar det inte finnas någon som helst diskussion i Sverige om hur indoktrinerande skolan i Sverige är. Inga politiska partier talar om det. Hur kan till exempel moderaterna acceptera att barnen indoktrineras i ett vänstervridet perspektiv?

 28. Ingvar i Las Palmas

  #27 Göran.
  Att skolan är styrd på många sätt är inget nytt. När jag gick i skolan på 50-talet var Engelbrekt Engelbrektsson väl beskriven i historieundervisningen. När mina barn gick i skolan på 70-talet var han raderad. ”Hjältar” var inte gångbart. Skola och TV var djupt infiltrerad av påtagliga vänsterkrafter. Barnprogrammen var påtagligt vänstervridna. Hur det är idag vet jag inte. Tittar inte på barnprogram 🙂

 29. Slabadang

  Fanatiskt blajblaj!

  Figureras är kommunist och använder klimathotet som verktyg till centraliserad global makt och är beredd att ljuga och vilseleda hur mycket som helst för att nå sina mål.

  Nu så skall EU med hjälp av ”civilsamhället” (aka regimfinansierad propaganda genom NGOer) få oss att ”förstå” följande :

  1) En bättre förståelse bland allmänheten för relationen mellan global hållbar utveckling och migration, både i EU och i utvecklingsländer samt kunskap om EU:s bidrag till utvecklingssamarbete.
  2) Att myndigheter, civila samhällets organisationer, politiker och andra aktörer på området utveckling blir allt mer engagerade i grundorsakerna till migration och i att investera i migranter och flyktingar som utvecklingsaktörer.

  Sicket totalt dj….vla blajbabbel!

 30. Slabadang

  Svenska folket har sagt sitt när det gäller förtroendet för NGOer:

  Titta på sidan 59 i Edelmans globala förtroendebarometer så ser ni att svenska folket har VÄRLDENS LÄGSTA förtroende för NGOer.
  https://www.slideshare.net/EdelmanInsights/2016-edelman-trust-barometer-global-results

  Vi kan tydligt se ett samband mellan lågt förtroende hos allmänheten och de parter som hyllas/lyfts fram av MSM. Det extremt låga folkliga förtroendet för grupperna smittar av sig dem emellan. Är det nåt svenska journalister gillar …. då drar folk genast åt sig öronen! Titta på MPs utveckling och jämför med SDs! 🙂 … Viola! Enligt ”med såna vänner…..”