Klimatreglering går mot nederlag

USAs Kongress
I USA:s kongress utspelar sig dramatiska ting. Regeringen Obama riskerar att bli tvungen att stoppa alla utbetalningar (en s.k. ”shut down”) eftersom det innevarande årets budget inte blivit godkänd av representanthuset.
Det är många saker på gång, men en av stötestenarna rör Environmental Protection Agencys, EPAs, rätt att förhindra ytterligare CO2-utsläpp från USA:s industrier. Detta har varit Obamas plan B vad gäller regleringen av koldioxid. Efter att ha misslyckats med att genomföra en cap-and-trade reform så har regeringen förlitat sig på att EPA helt enkelt tagit sig rätten att genomföra en reglering oavsett vad de demokratiskt valda delegaterna anser. Denna rätt tar man sig i kraft av en förment vetenskaplig bevisning att ytterligare utsläpp av koldioxid hotar amerikaners hälsa.
I veckan har Obamatrogna demokrater försökt lägga hinder i vägen för ett förslag (H.R 910) från representanthuset om att stoppa EPAs framfart. De hade föreslagit tillägg med syfte att få stoppandet av EPA-byråkratin att framstå som om man då röstar mot Vetenskapen. Men de i huvudsak republikanska förespråkarna för att avväpna EPA har genomskådat denna plan och röstat mot tilläggen.
För självklart handlar det inte om att rösta mot ”vetenskapen”. Detta är bara ett retoriskt trick från AGW-troende för att försöka få det att framstå som att ”the science is settled” och att det råder vetenskaplig ”konsensus” om klimatförändringar och dess effekter. Det handlar istället om huruvida delegaterna accepterar den bevisning som EPA har sammanställt för att CO2 produktionen i den amerikanska industrin är hälsovådlig. Och här finns sannerligen ingen konsensus. Alltså blir det en politisk fråga om delegaterna anser att EPAs bevisning är tillräcklig för att låta den federala myndigheten, genom hårda regleringar, skada industrin och de inhemska jobben.
Med 255 mot 172 röstades tilläggen ned. Bland nej-rösterna fanns också 19 demokrater. Därmed kommer det ursprungliga förslaget att gå igenom. Detta ökar också möjligheten för att få igenom ett liknande förslag i senaten senare i år.
Emellertid är inget i amerikansk politik helt enkelt. President Obama har hotat att lägga sitt veto och något slags förhandlingslösning om hela budgeten måste då komma till stånd. Men, å andra sidan, det skall mycket till om presidenten helt går emot en så klar majoritet som uppvisades i representanthuset angående just denna punkt.
En sista sak: I representanthusets budgetförslag ingår också en nedskärning av stödet till IPCC. Vi får väl se vad förhandlingarna efter ett eventuellt presidentveto ger för resultat härvidlag.
Källor här och här.
Puh! Jag hoppas att jag fått åtminstone huvuddelen rätt i denna komplexa historia 🙂
Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Staffan D.

  Klockan 23 (05 hos oss) kom parterna i kongressen överens.  Man ska skära ner totalt $78.5 ’billion’ på budgeten, och tar ett korttidsavtal för att hålla statsmakten igång till på torsdag.  —  Det är väl onödigt att säga att svenska media egentligen inte rapporterar om detta;  det blir bara några TT-rader som kunde ha kommit från Demokraternas kansli.
  http://www.nationalreview.com/corner/264303/no-shutdown-nro-staff

 2. Inge

  Detta gäller bara årets budget, i oktober ska man ta beslut om kommande år enlig nyheterna.

 3. Staffan D.

  ”An evolving deal to avoid a government shutdown would include a study of the economic effect of environmental regulations rather than Republican riders to block EPA rules on climate change and mountaintop mining, senior Senate Democrats and a key House Republican say.  That would be a major victory for Democrats and environmental groups…”  (Politico, kl 21:17 EST)

 4. ThomasJ

  Lite OT, dock av rejält intresse:
  http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100083071/uea-the-sweet-smell-of-napalm-in-the-morning/
  Nåt för ’vår kära’ (?) Granskningsnämnd att ta till sig, månne..?  😉
  Mvh/TJ

 5. Mr. G.

  Grälet gäller småsmulor väl illustrerat här:
  <http://wattsupwiththat.com/2011/04/08/a-pox-on-both-their-houses/#more-37569&gt;

 6. Det är alldeles för tidigt att ropa hej. Den veckas frist man fått för att bestämma detaljerna kan förändra allt.

 7. Ingemar

  Staffan D #3,
  Det låter ju inte helt orimligt att kongressen får ett visst inflytande över EPAs framfart genom att kräva beräkningar av ekonomiska effekter. Det kan vara väl så bra som att förbjuda EPA att reglera CO2. Effekten kan vara densamma.

 8. Slabadang

  Nu avgörs slaget om demokratin i USA!
  Obama har avbetalningar kvar till klimatmaffian att göra. Lägger han veto bevisar han att han är trogen de som infiltrerat EPA och deras agenda som är att rasera USAs ekonomi. EPA blir världregeringens båda ben att bygga tornet på. Att tilldela EPA den makt den eftersträvar är totalt huvudlöst. En myndighet som med makt över co2 utsläpp styr faktiskt hela USA. Det blir för folket kongressen och senaten att slåss om brödsmulorna som blir över.
  Jag är helt fascinerad över att EPAmaffien kan vara så fräcka.
  Det är dags att återkoppla till Yuri Bezmenow.
  http://www.youtube.com/watch?v=8fQoGMtE0EY

 9. Jan-Erik S.

  Och när kommer nyheterna till Sverige???
  Förmodligen aldrg om SR och SvT får styra…

 10. Michelangelo

  #9# Det syns mig som om denna blogg slår ”nyhetskanalerna” i Lame street media med åtskilliga hästlängder. Komplettera gärna med Al Jazeera,  Melbourne talk radio och diverse andra kanaler du kan nå via nätet och satellit.
  #8# Koncentrationslägerbaracken Obomba vill ha 1 miljard dollar i kampanjpengar för att ställa upp för omval – gissar att en hel del i CAGW maffian och krigsindustrin kommer att bidra med såväl egna som andras medel för att kunna hålla igång det eviga kriget för att rädda mänskligheten från fred och välstånd. 

 11. Michelangelo

  #8# Slabadang.
  Det här tror jag kan intressera dig.
  Lite historiskt om medias roll i propagandakriget
   
  http://www.mtr1377.com.au/index2.php?option=com_newsmanager&task=view&id=8419
   
   
  och länken till filmen om ovanstående väckt intresse
   
  http://topdocumentaryfilms.com/war-you-dont-see/
   

 12. Hej alla glada på TCS!
  Överlevde ni stormen, Torsdag och Fredag?
  Vårvindar friska kan man ju säga!
  Här har ni nu facit av Sten Laurin på SMHI.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1437486/Halla-dar-Sten-Laurin.html
  1-0 till Sverige, och Kastrup meteorologerna.
  DMI hade ingen varning alls ute, men kanske blev man heller inte så hårt drabbad som Skåne och Stockholm. Inte på Jylland i allafall.
  Lågtrycket gick in över Götaland, senare ner över Estland och östra
  Lettland, det starka” vindbandet” drog exakt över Kent Forsgrens tak.
  Då har vi här ännu ett bevis för att de som klagar på att prognoserna ”aldrig stämmer” ???
  Hur vore det med att tvätta öronen. och lyssna ordentligt med båda. inte bara med ett halvt öra.
  Det är faktiskt så att i den så kallade mickro- meteorologin, dvs den meteorologin som avser ett litet område, låt säga en ort, eller en flygplats och vid prognoslängder som är korta, säg max 12 timmar, så är det flygmeteorologernas prognoser som är bäst och träffsäkrast.
  Anders Carlgrens utspel för lite sedan visar endast vad han är, en politikerbroiler, som inte ska snacka om det han inte känner till- men det gäller ju ofta de politiker som inte kan hålla fingrarna borta från syltburkarna.
  Vad gäller SMHI:s träffsäkerhet är min erfarenhet att den är god, mycket god i internationella sammanhang. Det är mer sällan man har fel än rätt.  Det bevisade man här igen.
  Ingenting i amerikansk politik är helt enkelt. nej inte i meteorologins värld heller, tyvärr.
  Ännu värre är det i klimatets värld…;)
  Hälsn från ett nu vårlikt Götaland
  Alexanderds
   

 13. Engage

  Tyvärr så backade republikanerna i sista sekund om att strypa EPAs makt för att inte äventyra amerikanska ekonomin. EPA vann. Märkligt att demokraterna går så långt för att säkra CO2 – strypningsprocessen i det amerikanska samhället????

 14. Engage

  Tyvärr så backade republikanerna i sista sekund om att strypa EPAs makt för att inte äventyra amerikanska ekonomin. EPA vann. Märkligt att demokraterna går så långt för att säkra CO2 – strypningsprocessen i det amerikanska samhället????

 15. Michelangelo

  #14# Follow the money – GE är lovad många feta kontrakt som tack för hjälpen med kampanjmedel. Sista ordet är dock inte sagt – vänta dig många fler turer. Nu gällde de att rädda bl.a soldaternas löner.
  I Europa skall män utjämna kostnaden mellan bränslen med lågt energiinnehåll (etanol)  och bränsle med högt (diesel). Vi har ju i Sverige redan vandrat på den linjen med 25 öre upp inkl moms från den 1/1 11.  Vem tjänar på detta ?( Nu försöker man inte ens att köra med ett miljöargument – CO2 argumentet bör ju vara helt kört ju mer medvetna folk blir om bluffen)

 16. Michelangelo

  Downs’ Syndrome
  Back in 1972 Anthony Downs, a public policy and administration scholar who served as advisor the Lyndon Johnson White House, conceived what he called the public concern “issue-attention cycle”. According to Downs’ theory, while environmental events can trigger public concern, whether those problems are resolved or not, boredom and fatigue steadily sets in. This, Downs claimed, is exacerbated where huge costs are involved in solving societal problems. Commenting on the theory, Benny Peiser points out, “Unless a significant warming trend re-emerges in the next ten years” – a trend which has flat-lined over the past decade while carbon emissions globally continued to rise – “it will be near impossible to revive climate change as a major concern”.
  Bottom line: planetary apocalypse or not, green politics can seriously damage your wealth – and your electoral chances.
  Energy Tribune, 8 April 2011

 17. Ingemar

  Slabadang #8,
  EPA är en självgående stat i staten, befolkad med aktivistiska och nitiska miljökämpar. När myndigheten en gång infördes (70-talet?) diskuterades det en hel del kring upplägget, och många var skeptiska just beträffande det odemokratiska draget och hade onda aningar (Aron Wildavsky var en av dem om jag inte minns fel).
  Skeptikerna verkar få rätt i sina farhågor. Upplägget är fel eftersom det saknas en demokratisk kontroll. EPA tar på sig uppdrag och reglerings-rättigheter på basis av sina egna, förment vetenskapliga, utredningar. Det saknas konsekvensutredningar och möjligheter för de valda kongressombuden att hindra denna federala myndighet. Jag tror inte att vi har något liknande i Sverige.
  Min gissning är att EPA nu slutligen kör rakt in i betongväggen. Varken demokrater eller republikaner vill i längden ha en federal myndighet som löper amok på detta sätt, oavsett om myndigheten just för tillfället gynnar den ena eller den andra partens åsikter. Politikerna har ju trots allt sina hemmaväljare att tänka på.

 18. Det är ju ganska uppseendeväckande att när SAAB har problem med betalningarna blir det stora rubriker i Sverige, men när USA, låt vara i teorin, står nära att stänga ner ekonomin, då är intresset nästan inget.
   
  Visserligen förstår jag att de styrande inte i nuläget tänker tillåta att USA ställer in betalningarna. Men blotta tanken borde förskräcka, eftersom det troligen skulle innebära en härdsmälta i världsekonomin och ett totalt paradigmskifte i världen. Vad händer den dagen då dammen brister och förtroende viker för att bubblan går att upprätthålla. Då sker samma sak som skedde vid finanskrisen, fast på nationell nivå.
   
  Ingen tycks intresserad av sådana mer tänkbara domedagsscenarier. Man är fullt upptagen med att tro på ”The Day After Tomorrow”. Finns bara ett fåtal som skriver om sådant, t.ex. Andreas Cervenka i SvD. Men alla rycker mest på axlarna. Man är fullt övertygad om att systemet kommer att fortsätta för evigt med ständigt nya krediter, i Grekland, Irland, Portugal, och så vidare ända till USA, som borde vara totalt bankrutt idag, om det inte hölls under armarna med ständigt nya lån.

 19. Ingemar

  OT: Uppdatering om den senaste ”tysta all kritik”-strategin. Igår märkte jag att Donna Laframboises blogg var pestflaggad av Facebook. Idag skriver WUWT bloggen om att samma öde drabbade honom:
  http://wattsupwiththat.com/2011/04/09/facebook-treating-skeptic-blog-articles-as-abusive/ 

 20. Michelangelo

  Its getting colder..
  http://video.foxbusiness.com/v/4632664/the-forecast-for-commodities-/?playlist_id=87185

 21. Slabadang

  Fan att man inte började intressera sig på allvar förrens nu!
  Slabadangs återdemokratiserings manifest:
  Vi har en osynlig regering i form av media som bestämmer vad vi ska tycka och få veta. Den driver politiken och bestämmer vilken moral och vilka lösningar och problem som formuleras och vad som skall gälla.
  Vad styr vårt SVT? Det absolut viktigaste för en organisation som skall fylla sin funktion i demokratin dvs förse oss med opartisk saklig information för att vi skall kunna utöva vårt demokratiska inflytande genom att bla rösta är att den INTE drivs av ideologi utan ENDAST drivs av sin funktion i demokratin.
  Nu finns det fasader om opartiskheten oberoendet och sakligheten. Men SVT kontrollerar inte det absolut mest centrala för dess funktion nämligen SVT journalisternas privata ideologier.Granskningsnämnden har inte den möjligheten heller och är madvetet vingklippt redan från början för att inte granska helheten och ideologiska konsekvenser av programutbudet och valda produktioner.
  Jag vill väldigt tydligt uppmana alla att vi ska frånta journalismens rätt att själv formulera hur den skall fungera. Det ytterst låga förtroendet bland allmänheten för journalister är grundmurad och på mycket goda grunder. Den levererar inte vad vi förväntar oss och opartiskheten oberoendet (från ideologi) och sakligheten lyser med gigantiska underskott i gammelmedia.
  Vänsterideologin härskar inom media och de har med sin folkliga minoritet som stöd, med mycket stor medvetenhet förstått betydelsen och makten av att sitta i majoritet i den osynliga regeringen som gammelemdia och PS utgör.
  Nu är SVT och SR organisationer som styrs av en folklig minoritets ideologi och värderingar där de rekryterar likasinnade. Varje åtgärd eller ingrepp för av stävja denna ideologiska korruption av PS ses som ett brott mot den journalistiska ”integriteten” där den  medborgerliga integriteten och rätten till en opartisk nyhets och programproduktion får stå för notan.
  Den osynliga regeringens maktutövning har vi sett i flera mycket viktiga samhällsfrågor. Invandringspolitiken och klimatpropagandan är två frågor där de inte bara ägnat sig åt propaganda utan gått ytterligre steg genom att också agera tankepoliser och förföljelse av ”oliktänkande” och ”oppositionella”.
  SVT/SR har därvid bevisligen bekämpar demokratin bakom den falska fasaden/alibit om bekämpande av ”rasism” och mot ”klimatförnekare”.
  De erkänner dessutom legitimiteten hos fanatiska särintressen att lägga sig i vad som i hela den svenska folksjälen är ”privatliv”. Självutnämda profeter som gör sig till förespråkare för stora grupper som som inte rötsat på dem och inte heller gillar dem. Men lik förbannat så tittar beundrande SVT journalister på dem som om de hade beudrnasvärda motiv betydelse och legitimitet. och deras bakomliggande motiv ufrågasätts aldrig.
  Den massiva överrepresentationen av vänsterideologer i SVTs både redaktioner produktioner och gäster är bedövande. Vi måste inse att de är demokratins direkta fiender som jobbar brett på flera fronter.
  Vad är det då vänsterideologin får för konsekvenser? Observera att jag gör ingen skillnad på sosseri vänster eller kommunism.De jobbar åt samma håll med liknande arument och det är bara én fråga om hastighet fram till de mäl de vill nå.
  SVT uppgift är demoralisering allienering konflikt och destabilisering genom utvecklande av den osynliga regeringens makt och inflytande. Va ?? Hur fan kan jag kómma med ett sådant påstående. Vad ÄR då demoraliserande?
  Det är att få folk att tro att deras egna värderingar,logik,åsikter egenmakt och privatliv inte är av något värde och därför lovligt byte för den osynliga regeringern med dess självutnämnda prussiluskor och överförmyndare. Den tar sig rätten att använda våra personliga ställningstaganden och prioriteringar i våra privatliv som disktrasa.
  Vi ska tvivla på vår egen förmåga att ta ansvar och vårt eget förnuft.
  Lite tveksamt har borgerligheten tex försvarat föräldrars rätt att själva avgöra hur föräldrapenningen skall fördelas. Istället skulle de satt ner klackarna i backen redan från start och istället sagt:
  ” Va faaaan röker ni hasch i sossepartiet och vänstern´. Det är väl självklart att förhandlingen om föräldraledigheten skall ske hemma vid köksborden. Ni har väl ingen som helst rätt eller något folkstöd för att tvinga alla föräldrar att fatta samma beslut. Är det inte som så att ”problemet” med fördelningen bara existerar i huvudet på en liten klick ideologiska överförmyndare? Exakt vad är det som gör att ni inte anser tjejer och killar tillräckligt myndiga för att själva fatta beslut om hur den ska fördelas. Styr ni över ett gäng med 9 miljoner zombies?”
  I fråga efter fråga så är det angrepp på vår medborgerliga integritet och myndigförklarande det handlar om. Skulle folket få rösta bort debattörer så skulle dessa vänsterideologiska överförmyndare och prussiluskor åka ut allra först vi är så många som är så trötta på dem så vi kräks? Det är samtidigt ett tydligt bevis på att journalister INTE företräder eller stöder folkviljan utan tvärtom bekämpar den och därigenom även demokratin.
  SVT gjorde sitt reportage om ”Assange” och den negativa bild  av Sverige den skapade. Ett av de absolut mest vinklade propagandareportage någonsin. En totalt medvetet förvriden bild av vad som är grundproblemet för hela affären nämligen den totalt utflippade svenska lagstiftningen om vad som anses vara kränkning eller våldtäkt. En lagstiftning som helt fråntar oss att ta ansvar för vår egna sexuella relationer och där konsekvensen blir att vi först måste fylla i ett formulär vad vi tillåter eller ej på förhand alternativt att varje sexuell aktivitet och initiativ måste föregås av ett muntligt godkännande.
  En riktig målstolpe för en vänsterideologisk demoralisering och kränkning av det individuella och privata ansvaret att tydligt säga nej till aktiviteter man inte gillar. Nu lyckades feministfantikerna förstöra och byråkratisera ett av de områden vi ska slåss som allra mest för att bibehålla som privat och individuellt två personer emellan.
  Jag hävdar att lagstiftningen har mycket liten folklig förankring och att förutasätta att tjejer och killar är så zombianskt menlösa att de inte förmår att komma överens i sängkammaren utan behöver staten som tjuvkikar in är så tragiskt sorgligt att msan bara blir ledsen och bedrövad.
  Vad som skett i Assange affären är att vänstern krockat med sig själv i frågan och när den var tvungen att välja sida så blev det den fanatiska feminismen utan folkligt stöd som SVT valde att rädda. Claes Borgström och Jan Guillou fick rycka ut till försvar av sin egen demoralisering och överförmynderi. Inte en käft som kritiserar den nya sexlagstiftningen och med rätta skäms över det missfoster till rättsstat sverige utgör i frågan fick komma till tals.
  Varför fanns det ingen borgerlig politiker som tydligt markerade vår rätt att själva ta ansvar för våra sexuella relationer? Vi är skyldiga att säga nej i alla andra situationer i vårt dagliga liv. varför skulle det injte längre fungera i sängkasmmaren? Ta fram den tjej som inte förmår att säga vad hon accepterar eller ej? Det är att förvandla tjejer till menlösa hjon! Alla reltioner innebär en risk som man måste ta ansvar för genom att vara tydlig i var man står och vad man vill.
  En följd av bla Assange och sverigedemokraternas intåg i riksdagen är att man helt plötsligt upptäckt att vi har politiska tingsrätter i Sverige!! WOW !! Vilken nyhet ?. För första gången såg sveriges socialister risken med att hamna i underläge bland nämndemän. Att detta perversa system  kunnagt fortleva utan kritik är ju utifrån att det rättstrygghetsmässigt är totalflängt men tjänat socialismen väl i sin förväntan att alltid vara i majoritet.
  Så vad handlar den politiska striden om och vad är det vi måste bekämpa och försvara ?
   Vi måste kämpa och uppvärdera vår rätt att fatta personliga beslut och skydda vårt privatliv ifrån de ideologiska övergrepp som den nu systematiskt utsätts för. Vi måste slåss för vår rätt till saklig opartisk information från alla samhällsfunktioner. Vi måste uppvärdera kompetens och sakkunskap och framför allt priporitera naturliga FUNKTIONER framför ideologiska resonemang från en klick självutnämnda experter eller proffstyckare.
  Bland de naturliga funktioner vi bygger våra liv och vår trygghet på är våra familjer släkt vänner grannar och arbetskamrater. Vi måste inse att vi har två regeringar som styr över oss en vald och en dold. Den dolda skall vi göra oss av med genom att med stöd av vårt låga förtreonde för journalismen göra uppror emot den och stärka våra politikers djävlar anamma att slåss för vår och sin egen integritet mot den dolda regimens politskt korrekta förtryck och demokratiska övergrepp.
  Vi är ett folk som inte är i konflikt med varandra. Uskor dirrar vetenskapen barn kvinnor företagare tjänstemän sjuka och friska arbetande handikappade gamla korta tjocka långa smala bruna svarta eller vita måste inse att vår fiende är vår politskt korrekta självutnämnda vänsterideologiska överklass som försöker få oss att fajtas inbördes. Nu djävlar är det dags att vända på steken
  ta varandra i hand och visa vem som är husse och vem som är hund.
  Nu har jag formulerat hur jag ser den nya återdemokratiseringsrörelsen. Bli aktiv ! …. och jag undrar hur många procent av svenska befolkningen som skulle vilja delta i kampen? Sanningen om Sverige måste fram. Debatten måste ske på medborgarnas villkor och inte på den dolda regeringens.
  NU grundlag NUUUUUUUUUUUUUUUU!

 22. Bertel

  Eftersom Kina, Indien, en del av Sydamerika/Afrika och många av de asiatiska länderna, ökar sin BNP med ”stormsteg”(inkl koldioxidutsläpp), gentemot Europas och Nordamerikas låga tillväxttakt(pga våra politiska visioner/bindande överenskommelser om utsläppsminskningar och därmed hööööga energipriser), är det relevant, ur globalt perspektiv, att behålla blåslampan på den sk västvärlden, gällande koldioxidutsläpp(oavsett vad man anser/tror om dess verkan på klimatet)?
  Jag tror att vi håller på att gräva(pga politisk styrning)en koldioxidsänka(påhejad av klimatalarmister mm)för oss själva som vi inte kommer ur med ekonomin i behåll.
  Extremt dyr energi(på nationell nivå) , extremt läg tillväxt i längre perspektiv. Eller vad anser ni?
  PS. I slutet på 90-talet briserade sk fastighet/finans/it bubbla(utöver statsskulden pga finansierade reformer)och gav oss en fingervisning, hur snabbt man kan, som nation, hamna i ”svårigheter”, men det tar låååååång tid att återuppbygga, en ”sund” ekonomi, på nationell nivå, dvs, att några få års vårdslöshet skapar minst tio år av nationell ”svångrem”, vad kan inte vårdlös energipolitik skapa?DS 
    

 23. Michelangelo

  #21# Så skall det låta ! Äntligen ett uppvaknande som heter duga !

 24. Ann L-H

  Slabadang – Det är så befriande att läsa Dina rader, ibland känns det som om man kvävs av alla nyttiga idioter.

 25. Bertel #22
  Kan det var så att min första amatörmässiga analys av vapnet CO2 (underförstått industrialiseringen) handlade om att just bromsa de rusande ekonomerna i Kina, Indien och andra länder där arbetskraften är lika kompetent men oerhört mycket billigare än på många håll i västvärlden.
  Men nu när det känns riskfritt att investera och flytta produktion till Kina och andra låglöneländer så faller ju hela argumentet.
  Men hur sjutton ska man nu kunna enas om det nya problemet.
  Onda länder är snart inte onda utan en viktig och rumsren resurs i utvecklimgen för de som har papper att förädla.
  Inget fel i det,men att yrvakna börjat fatta att politiker numera tänker mer på den egna plånboken än … ? Ni får själva fylla i vad dom har för alternativ.
  Slabadang skrev i #21 så här i inledningen:
  ”Fan att man inte började intressera sig på allvar förrens nu!”

  Jag har inte hunnit läsa resten, men det var ju långt.
  Många av oss äldre ångrar kanske att vi inte satsade på en politisk karriär. Inte jag. Jag ångrar väldigt lite. Men man har ju barnbarn…

 26. Slabadang

  Tack Ann L H!
  Vi är otroligt många som delar samma känsla av medborgerlig vanmakt. Det är svårt att inse hur hela hotet mot vår frihet och makt byggts upp. Bilden av och bagrunden till vår moderna Demokratur är ju i skarp kontrast till vad de vill få oss att tro.
  Alternativa analyser och politiska agendor som verkligen är av genuint brett folkligt intresse saknas idag. Vi får hjälpas åt att sprida och tydligt motivera relevansen för den nya medborgarrättsrörelsens legitima fundament. Våra gamla polare har svikit oss och förbandlats till våra fiender och hotet mot vår frihet och självständighet.

 27. karlsson

  Fantastiskt bra rubrik ”klimatregleringen går mot sitt nederlag” och man måste tillstå att amerikanska politiker ändå verkar ha sitt förnuft kvar.
  Klimatreglering – visst låter det bra – men låter det sig göras? – som alla AGW förespråkar, sluta föda barn, resa, äta kött, stoppa tillväxten, byt glödlampor och cykla – då reglerar vi klimatet….
  Tack och lov, kanske vi måste säga – det går inte att reglera klimatet – om det skulle gå – naturligtvis skulle klimatet då vara förstört och oanvändbart. Överutnyttjat och exploaterat.

 28. Slabadang #26
  Kan du inte samla folket på någon lämplig stor plats och visa hur massorna har fått nog? En sorts svenskkt befrielsetorg.
  Sergels torg är både för litet och lite för instängt om makten vill rensa.
  Men du kanske kan börja där. Det tar väl några dagar att samla så många att det inte baar känns löjligt.

 29. Slabadang

  Uffe B!
  Vad är du rädd för Uffe B? Är du ombudsman?

 30. Slabadang

  Ingemar!
  Donna och WUWT abusive??? Ha ha ha !! Jodu det verkar som mitt lilla manifest publicerades i rätt timma. Naturligtvis ska vi anmäla vår avvikande åsikt på facebook. Det har verkligen ballat ur Ingemar.
  Åsiktspoliserna finns i varje gatuhörn numer.

 31. Rosenhane

  Sorry Ann-LH, Slabadang och Michelangelo.
   
  Jag delar grundtankarna men Slabadang, jag läser dina inlägg med stort nöje och du profilerar dig bra som en blåslampa i häcken på vänsteretablissimanget inom media men, om du vill bli tagen på allvar utanför TCS får du nog putsa till dina skriverier ordentligt.
   
  Jag ska inte kasta sten i glashus men jag kan säga att min egen ambition här på bloggen under några år har varit av social art med försök till satir, humor och i värsta fall djupsinne.
   
  Tungare vetenskapliga aspekter överlåter jag till dom som är i branschen.
   
  Men med den tilltagande kannstöperiverksamheten som just nu eskalerar här på bloggen vore det interessant att få Maggies, Ingemars och Peters synpunkter på detta.
   
  Formuleringskonstens första paragraf: Se till att aldrig lämna öppet mål!
   
  Där någonstans tror jag att du behöver slipa till dig, Slabadang!
   
  Med all respekt för dina tankeväckande skriverier.
   
  Maggies blogg.
   
  Maggie, vad tycker du?

 32. Slabadang #29
  Jag är varken rädd eller ombudsman. Jag har inte ens varit medlem i någon fackförening.
  Men kul att du frågar.
  Annars är det ju några här som vinner personliga poäng på att beskriva hur dom uppfattar andra. 🙂

 33. Slabadang

  Tack för feedback Rosenhane!
  Jag är medvetet utmanande genom att extrahera det mest extrema men för mig oacceptabla övergreppen och missbruken av förtroende ställning och demokratisk funktion.
  De har fått agera ostört alldeles för länge och jag tillåter mig att reagera mot de krafter som gömmer sig i och bakom våra demokratiska funktioner och missbrukar demokratin för att bekämpa dem.
  Var gärna tydlig med vad du reagerar emot och vad som är felaktig analys.

 34. L

  Slabadang, börja med att träna på oneliners.. 😉

 35. Rosenhane

  Slabadang#33
   
  Inget fel på analysen alls.
  Men, går den hem i stugorna och; vilka vill du nå med dina utmärkta brandtal?
  TCS känns som en trång kanal??
   
   

 36. Kent Forssgren

  Slabadang #21. Det förskräckliga är att du har helt rätt, i allt.
  Men, hur skall den demokraftiska motrevolutionen gå till. Alla presumptiva demokrater har fått händerna bakbundna. De som sitter på makten har garderat sig med en mur – mot medborgarnas inflytande: den nya grundlagen vi röstade igenom vid senaste valet. Nästan ingen hade hört talas om den.  Utom SD. Detta är helt i linje med vad du anför. Journalisterna mörkade detta. Varför?
  Mörker är det verkligen – för vår demokrati. Men försvarslinjen kanske inte är en mur, den kanske är en bubbla. Bubblor spricker förr eller senare.

 37. Bertel

  Rosenhane # 31
  ? ifall vi skall bejaka tankens frihet på denna blogg(vi som tänker fritt?(iaf med den målsättningen/viljan)) och att sk skarpsinniga skriftliga analyser ger möjlighet till mothugg(öppet mål) är väl en förutsättning för vidare reflektioner/tankar/skriftliga formuleringar, för annars får Gunnar L. rätt i sin kritik, och jag gillar(trots min beskedliga uppskäftighet) den sk Franska middagskonversationen, där alla har sin egen syn på vår samtid och sanningen.
  PS.Fast jag håller med dig och orden kommer inte alltid lätt? och vad är rätt åsikt?, njut http://www.youtube.com/watch?v=zslKYY6wECs. DS 

 38. ThomasJ

  Slabadang #21:
  Mkt bra inlägg – som vanligt! Plenty txs! 😀
  ”Jag hävdar att lagstiftningen har mycket liten folklig förankring och att förutasätta att tjejer och killar är så zombianskt menlösa att de inte förmår att komma överens i sängkammaren utan behöver staten som tjuvkikar in är så tragiskt sorgligt att msan bara blir ledsen och bedrövad. ”
  ”…har mycket liten folklig förankring…”:

  Vill gärna omformulera till:
  … har ingen folklig förankring…
  Exempel: hur mkt folklig förankring gavs avseende den nya grundlagen? Den som antogs i höstas & trädde ikraft den 1:a januari 2011… I denna har fastlagits, att Sverige är medlem i EU?? Fullständigt vansinne per se! För det första totalt onödigt, för det andra (vikigast!) att när EU brakar samman, vilket det kommer att göra inte minst pga sin egna politokratiska/korrupta tyngd, så står Sverige enligt sin grundlag kvar där som medlem… Kan man snacka om hjärnstillestånd, oder wat… ? 🙁  🙁
  Mvh/TJ

 39. Staffan D.

  Ja, #18:   Våra media tiger om kreditkriserna internationellt.  USA skuldsätts upp över öronen, även på lång sikt;  men eftersom det är vännen Obama som gör det, nämner man det inte alls.  PIGS-länderna i Sydeuropa har också förstört sin ekonomi;  det nämns kanske, men mycket försiktigt.  Själv har jag slutat lita på media.  Jag vet att ”allt kristet — all vanlig moral — är fel, fel, fel” för dem.  Men det här är inte moral i vanlig mening, utan ekonomi
  –  Dessbättre dominerar inte västerlandet som förr (#22).  BASIC-länderna — Brasil, Afrique de Sud, Indien, China — blir allt viktigare.  Och allt rikare.  Och Obama är inte en förebild för dem.  Inte hans klimatpolitik heller.

 40. ThomasJ

  Bertel #37: Varmt tack för den härliga länken! Ljuvligt fint!
  BTW: en god vän (ej längre boende i Sverige) till mig var med i att ’ta’  hit Pavarotti för koncert. Initialt kostade det (till P. asså) 2 mio, men sedan sålde man försköpsbiljetter för 5 mio – dvs. en rejält ’bra’ affär…  😀
  Mvh/TJ
  PS: lite av ’follow the money’… [typ], sorry i så fall… 😉  //DS

 41. Slabadang

  Bertel!
  Vilken pärla!! Jag är en musikalisk allätare och att hitta musik som talar direkt in i njutningen är sällsynt. I de ofta mest otänkbara kombinationer uppstår ibland den ljuvligaste resonansen.
  Ett exempel på motsatsen är Nessum Dorma med Deep purple och Pavarotti.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZjAWbZM8ZDg

 42. Staffan D.

  Obama besökte nyligen Fairless Hills, Pa, (man gör vind-turbiner där) och hade en diskussion med, eh, folket.  Han fick en fråga: ”Bensinen har blivit dubbelt så dyr under din tid — finns det en chans att den blir billigare igen?”
  –  Enligt AP svarade presidenten ”skrattande”:  ”Jag vet att några av de här stora gubbarna, de kör alla sina stora SUV:s, fortfarande.  Ni vet, de har sina stora monster-truckar och allt… Om ni klagar över bensin-priset och bara får åtta miles per gallon (2,8 lit/mil) kan det löna sig att byta bil.  Ni kan göra goda affärer.”
  –  Jämför med Sverige.  Det är inte de rikaste som har långa bilresor till arbetet.  Över 14 kr litern känns för dem!  Men för överklassen är det ju försumbart.
  –  En tidning fortsätter:  ”Obama är långt ifrån den första presidenten som vill göra vårt land mer ’energy independent’.”   Det är väl vindkraften man menar.  Oljeborrningen överlämnar ju USA till Brasilien!

 43. Bertel

  Slabadang(bloggosfärens skriftliga virtuos) och ThomasJ(länkarnas okrönta konung).
  Tack för uppskattningen ang musikval och dess innehåll.
  Här följer en av Tito,s låtar(såg den vid din(slabadang # 41 länk)hänvisning), som spelas på hööööög volym i vårt hem och inte ett öga torrt, oavsett ”läget” i klimatdebatten.   🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=RZCZ1tbLw6s&feature=fvwrel
  PS. Vad är mänsklighet utan konst, i alla dess former?.DS

 44. Slabadang

  Bertel!
  Inte bästa inspelning men jag undrar om det inte är hans bästa sångprestation av Nessum. Inte den minsta antydan till ansträngning eller spänning nånstans han bara låter stämbanden få flyga fritt.
  Ska vi byta grejer med varann ?
  Här är en annan favorit.
  http://www.youtube.com/watch?v=Y3DVbmQXxXw&feature=related

 45. Bertel

  F-n ta dig  🙂  ,eftersom jag(som man?) är fortfarande hård i fejset men lös i magen.
  Men här kan du, följa tonernas vågrörelse, ”till slut”.  🙂

 46. Bertel

  # 45 och äntligen, här kommer länken.  🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=2odll7s8q0c&feature=related

 47. Slabadang … dom där klipporna (inledningsbilden) i havet har jag åkt förbi många ggr. Och musiken är fin.
  Men Slabadang, Bertel mfl, jag skulle vilja lobba lite för några lika häftiga operanummer, men som inte är lika mycket slagdängor som Nessun Dorma med Pavarotti.
  Här är iaf Catalani (La Wally) och den mest kända arian därur, här med Eva Marton:
  http://www.youtube.com/watch?v=-u9o-Ca8y4E
  Fast det är svårt att slå känslan hos Maria Callas:
  http://www.youtube.com/watch?v=kYUYbCksbjk&feature=related
  En annan favorit är Casta Diva ur Bellinis Norma (här med Joan Sutherland,  som  jag håller högst):
  http://www.youtube.com/watch?v=EJ2L_B7VOWs
  Och mer Bellini, men ur Sömngångerskan (La Sonambula) är Callas överlägsen alla andra. Finns bara i mono, från ~1955:
  http://www.youtube.com/watch?v=MM2-Zr4i6C4&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=7egCC9H6FUo
  Ingen annan inspelning jag har eller har hört klår Callas i känsla …
  Jag får fortfarande gåshud … decennier senare! Brrrr …. Huh ..

 48. Här kommer en annan favorit, Elenea Souliotis, som sjunger Bellinis Casta Diva ur Norma:
  http://www.youtube.com/watch?v=nw8uA7OpoxY&feature=related

 49. Slabadang#21
  Oj, vilket bra inlägg emot det Politiskt Korrekta etablissemanget.
  Varför inte publicera den på sajten PI?’
  Det finns många bra sjater som talar just i denna sak, om det förljugna i medierna och journalisters ansvar, yttrandefrihet osv,
  Jag vet inte om du eller ni andra känner till en del av dessa?
  Kolla i min sjat där finns länkar till de större.
  Det är allmänt känt i bloggvärlden att man sällan ska ”lobba” för sin egen sajt, men eftersom det blir en lång länk lista här annars—
  Klicka på mitt blåa namn #12 och kolla mina länkar så hittar du en del av de Politiskt Inkorrekta sajterna, sedan kan du surfa vidare.
  Ulf Nilsson i Expressen har bl.a puffat för PI.
  PI är den i särklass största!  PK-journalisternas fasa!
  Visst blir det politik av Klimatdebatterna, det kommer man inte ifrån,
  Jag själv frånhåller mig från sajter som facebook, den ger mig inget,
  Däremot anser jag att det är för få sajter och bloggar om just Klimatfrågan. De få som finns är sakliga och bra, men det måste finnas fler som är duktiga på att skriva, Starta en egen blogg, det är enklare än du tror sen gäller det bara att folk hittar den.
  Att hålla den vid liv är en annan femma och att den inte ”spretar” åt alla möjliga och omöjliga håll, det får adimn, ansvara för,
  Kolla vilka problem med kommentarerna PI har så förstår du.
  Kämpa på Maggie och ni andra, flera som ni behövs verkligen i yttrandefriheternas Sverige, SVT/SR och gammelmedierna ska ruskas om i deras förljugna värld.
  Deras åsiktsuppfostrande journalistik SKA inte få bli alenarådande eller oemotsagd!
   

 50. Bertel

  Jonas N # 48
  En ny bekantskap, tack.
  Woooow och hur hon ”slänger” tonerna in  i musikens storm, helt underbaaaart, med denna klockrena stämma. 

 51. Bertel

  Lite OT men????
  Slabadang och ni alla andra demokratiförespråkare.
  Följande artikel fick mig att reflektera över vår(din/min) syn/lagstiftning ang mutor. Inte vacker läsning, ifall ni frågar mig.
  http://www.svd.se/naringsliv/tyska-vattenfall-stoppar-miljobidrag_6079145.svd

 52. Rosenhane

  Jonas #47 #48
   
  Tack för bra operalänkar från igår, men har du koll på Angela Ghiorghiu?
   
  YouTube – ”Sempre libera”
   
  Rumänsk sopra med karisma som sjunger brallan av de flesta.
  Jag tycker hon klår Sutherland och snuddar Callas.

 53. Rosenhane,
  Nej, jag hade faktiskt inte hört talas om henne. Hon var riktigt bra.
  Men när det gäller Verdi brukar jag faktiskt inte hålla Callas högst (iaf inte hans mest kända verk). Det beror delvis på att inspelningarna är gamla, och ffa att inspelningstekniken var annorlunda då. Orkestern hade bara en uppsättning mikrofoner och låter då både lite platt och lite avlägsen. Jag tycker Callas kommer mer till sin rätt i Puccini och verism som stil.
  Fast iofs den bästa Barberaren i Sevilla (Rossini)  jag har (och har hört) är med Callas, Gobbi & Alva … från 60-talet.

 54. Rosenhane

  Jonas,
   
  Man lernt solange man lebt; verism var ett nytt begrepp för mig. 😉
   
  Apropå Verdi kan jag berätta följande:
   
  Den gamle teatermannen Adolf Ranft(1858-1938) ägde och chefade för samtliga privatteatrar i Stockholm runt förra sekelskiftet och omkring 1910 var han även chef för Kungliga Operan där man under hans ledning satte upp Tristan pch Isolde.
  Efrer premiären skällde han ut både ensemblen och övriga anställda efter noter(!) och dom fick höra:
  Ja, trist va han och i sålde alldeles för lite biljetter! 😉