Klimatpolitikens fortsatta nedgång och fall

partys over2
Kommer ni ihåg Köpenhamnsmötet i december 2009? Det föregicks av enorma förväntningar bland alla världens gröna politiker och miljöorganisationer. Inget klimatmöte vare sig före eller efter haussades så hårt i TV, radio och tidningar som detta. Politiska kommentatorer och förståsigpåare förklarade att det var då eller aldrig som det skulle – ja, måste – ske: mötet där världen slutgiltigt skulle binda ris åt egen rygg och avveckla den fossilbaserade energin. Visserligen utgör denna c:a 80% av all energiproduktion, men det var ju nödvändigt – det hade vetenskapen sagt.
Klimatmötet i Köpenhamn kommer att gå till historien som den händelse som markerade början till slutet på klimathysterin. På den politiska nivån har vi sedan dess haft två stora möten till; ett i Cancun och ett i Durban. Någon som minns dem? – Nej, jag tänkte väl det. Vem minns ytterligare två floppar som kom efter den riktigt stora. På den mediala nivån så har rapporteringen om klimatet och vad FN och dess klimatpanel sysslar med sjunkit drastiskt. Ämnet är uppenbarligen inte lika hett längre, trots att vi enligt samma gamla alarmister befinner oss på gränsen till en total planetär katastrof.
Som tröst skickas klimathotarna numera på terapeutiska kurser där de skall lära sig att ”kommunicera”; allmänheten är för dum (de envisas ju med att bli alltmer skeptiska) för att begripa den komplicerade vetenskapen, och forskarna måste bli bättre på att förklara hur allt kommer att gå åt helvete om vi släpper ut en enda gnutta mer koldioxid i atmosfären. Arméer av beteendevetare, psykologer, kommunikationsforskare och reklamfolk engageras i kampen.
Är det någon som känner till att ett klimatmöte i Bonn pågick häromveckan? – Nehej, inte det heller. Nå, det kan ju bero på att även detta möte slutade i ett totalt fiasko.
Connie Hedegaard
EU-kommissionären Connie Hedegaard klagade på att mötet hade diskuterat formerna för processen snarare än innehållet: ”Denna vecka så har International Energy Agenda (IEA) rapporterat att de globala utsläppen har nått sin högsta nivå någonsin”. ”Samtidigt, i Bonn, så har några av världens största utsläppare slösat bort alltför mycket tid på att försöka röra sig bakåt istället för att göra framsteg.” ”Detta är inte bara oansvarigt. Det är ohållbart för en UNFCCC-process som fortsatt vill vara relevant.
En besviken Greenpeacare uttryckte saken på detta vis: ”Det är absurt att se hur regeringar sitter och pekar finger, och slåss som små barn medan vetenskapsmännen beskriver de skräckfyllda konsekvenserna av klimatförändringen.
Det ser inte ut att gå så mycket bättre med förhandlingarna inom EU heller. Förra året föreslog man att EU skulle stifta en lag som tvingade medlemsländerna att energispara 20% till 2020. Bl.a. skulle regeringarna förbinda sig att renovera 3% av de offentliga byggnaderna varje år, och energibolagen skulle tvinga sina konsumenter (dvs, oss alla) att energispara 1,5% per år. Förslaget påhejades entusiastiskt av EU-parlamentets energikommitté.
Men häromdagen så kunde inte regeringscheferna komma överens. Man sökte efter olika kryphål, mildare skrivningar och olika kompromisser. Och hittar man ingen gemensam ståndpunkt så lär hela förslaget skjutas på framtiden.
Ja, det ser ju inte så muntert ut :-). Hur skall det gå med de höga ambitionerna senare denna månad beträffande Rio +20 (och här), för att inte tala om det stora klimatmötet i Bangkok senare i höst?
Napoleons återtåg1
En klok härförare som ser att han kommer att förlora förbereder en ordnad reträtt. Än så länge verkar inte de gröna politikerna och lobbyisterna inom EU och FN riktigt förstått att det är dags att planera återtåget.
Ingemar Nordin
Inspirationskälla: Walter R. Mead
SvD, SvD2, GP, DN

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Inge

  Det man kan förvänta av Riomötet eller Bonkokmötet är väl att det släpps en ny omgång av Climategate-avslöjanden.

 2. AOH

  Tysk TV –ZDF hade idag en ½ timmes intervju med nye miljöministern Peter Altmayer. Inte ett endaste ord nämndes om CO2, klimat eller Rio 20. 
   
  PA blir en stark kraft för EU på Cobacabana.  ( SMILEY ) 

 3. Bim

  Man kan ju oroa sig för hur vi skall kunna betala alla klimatstollarnas pensioner. Jag har ett förslag. Ge dom en vindsnurra per man så kan de försörja sig själva.
  Ja,ja jag vet, olönsamma.! Men de kan ju gå till Stena Metall och sälja skiten. Så kan de få en spade gratis att gräva upp betongklumparna också, så att landskapet återställs.
  Maude Olofsson kan få två.

 4. ThomasJ

  Med hänsyn till Napoleons återtåg (1812?) kan måhända erinras om att han (’Nappe’) bar röd skjorta i [krigs-]fält för att hans mannar ej skulle demoraliseras ifall blodvite skulle uppstå.
  Av samma anledning bar Adof H. bruna brallor…  :mrgreen:
  F.ö. ger diverse grävande undersökningar intressanta läsningar/info,
  från Australien:
  http://www.quadrant.org.au/magazine/issue/2012/6/our-planet-saving-science-lobbyist-the-integrity-of-the-australian-academy-of-science
  och från UK:
  http://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2012/06/02/royal-society-funding/
  Mvh/TJ

 5. ThomasJ

  Mer intressant läsning/info, om ’Bildebergarnas’ senaste möte:
  http://www.canadafreepress.com/index.php/article/47074
  Mvh/TJ

 6. Peter Stilbs

  Mitt bestående intryck från KVA-mötet för två veckor sedan var att AGW-vetenskaparna flyttat målstolparna igen – nu erkänner/accepterar man att inga egentliga ”attributable” CO2-relaterade klimatförändringar skett i modern tid, men  ”vänta bara” till när man eldat upp Jordens alla kända reserver – ca 5000 GtC
  Man avser närmast effekterna av en 3-5-dubblad CO2-halt i atmosfären om några 100 år.
  Jag tror det är detta vi kommer att matas med de närmaste åren – nu från politikerna.

 7. Ann L-H

  ThomasJ – # 5 Hur vågar du erkänna att du öppnar en så vinklad och ickepk tidning, nu får du hela klotetredaktionen på dig. För övrigt tack för tipset! 

 8. Peter S #6
  Ingen nyhet – men det framgick det också att aerosoler skulle få en viktig roll i nästa IPCC-rapport, år  2014. Den blivande kapitelhuvudförfattaren var en av talarna den offentliga dagen och aerosoler var hans grej.
  Den som är det minsta cynisk har noterat att aerolosler  redan har fått spela rollen som ursäkt för att 2007 års rapport gjort så felaktiga förutsägelser.
  Nu kommer aerosolerna precis som du säger att passas in i budskapet ”vänta bara” – om luften blir renare.
  C-G

 9. Mats Ensér

  ThomasJ #4
   
  Jag vill minnas att Guiseppe Garibaldi är känd för att ha burit röd skjorta i strid av samma skäl.    
   

 10. Ingemar Nordin

  Jag vill bara poängtera det vansinniga i EU-byråkraternas förslag om att alla offentliga byggnader skall renoveras för att spara 3% energi per år och att alla vi andra skall spara 1,5% energi per år. Det låter kanske inte så mycket, men förslaget är fullkomligt vansinnigt.

  I exempelvis Sverige har vi redan en bostadsstandard som är mycket energisnål. Varför skall vi tvingas att lägga ut 10 000-tals kronor för att täta ännu mer. Varför inte låta energipriset på en fungerande energimarknad lämna besluten till den enskilde energikonsumenten? Istället så skall vi, var och en, alltså utkrävas redogörelser för hur vi sparar i snitt 1,5% per år. Till energibolagen. Som i sin tur blir tvungna att lämna in rapporter till Bryssel om dessa åtgärder.

  För det andra. På vad sätt skulle det vara ett självändamål att spara energi? Det handlar ju inte precis om någon ändlig resurs utan det är något som skapas av oss människor.

  Man undrar på vilka lösa boliner som EU-politiken bedrivs. Finns det ingen tänkande människa i Bryssel, utan springer alla som hjärndöda fån efter det senaste slagordet?

 11. Rickard Berghorn

  Citat: ”Än så länge verkar inte de gröna politikerna och lobbyisterna inom EU och FN riktigt förstått att det är dags att planera återtåget.”
   
  Det finns en gryende insikt i vänsterkretsar om att det inte går att mjölka klimatkossan länge till, och det är antagligen därför opinionsbildare med en svans av forskare nu börjar försöka återuppliva det gamla liket efter Malthus: Hotande överbefolkning och världssvält. 
   
  T.ex. på Svd: ”Världen går mot svält om inte mer görs” http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/varlden-gar-mot-svalt-om-inte-mer-gors_7217097.svd
   
  Och igår gav två professorer en välförtjänt känga åt miljörörelsen för deras ovetenskapliga motstånd mot genteknik, men också de hoppade på överbeolkningshotet: bara genom genetiskt modifierade grödor kan vi möta den hotande världssvälten! Ändamålet helgar medlen. http://www.dn.se/debatt/populistisk-miljororelse-demoniserar-gentekniken

 12. Åke N

  Angående färg på uniformer: Före kulsprutans tillkomst bar man färgglada uniformer för att synas så bra som möjligt (se så många ut som möjligt). Men efter kulsprutans tillkomst gällde det att inte synas, dvs ha uniformer i som gick i omgivningen färg.

 13. ThomasJ

  Ann L-H #7: Ha-ha! Ja, låt de komma bara… hela redaktionen… 😉
  Mats E. #9: Kände jag inte till… Tack för info! 🙂
  Åke N. #12: Ytterligare intressant info… Tack för den! 🙂
  Mvh/TJ

 14. Stickan no1

  Reträtten är påbörjad:
  http://wattsupwiththat.com/2012/06/03/shocker-the-hansengiss-team-paper-that-says-we-argue-that-rapid-warming-in-recent-decades-has-been-driven-mainly-by-non-co2-greenhouse-gases/
  och http://www.svd.se/nyheter/inrikes/usas-utrikesminister-intar-sverige_7250567.svd
  Nu är det inte längre CO2 utan SLCP som gäller.
  ”- I dag drar Sverige och USA igång en global kampanj för att minska kunskapsluckorna om SLCP.
  Clinton underströk att SLCP – ett samlingsnamn för sotpartiklar, marknära ozon, kortlivade HFC och metan – ligger bakom mer än 30 procent av den nuvarande globala uppvärmningen, att de är skadliga för både mänsklig hälsa och jordbruk och att miljontals liv kan räddas om de minskas.
  – Det är vad vi kallar ”win-win”, sade hon.”
   

 15. Peter Stilbs

  CG #8 – visst – aerosoler också. Man ältade ju förra veckan också ”bruna moln” i Vetenskapsmagasinet på SVT, från småskalig och sotgivande eldning i närområdet.
  Jag tror de flesta industrialiserade länder var extremt mycket skitigare bara för 50 år sedan, med ånglok och massa tung, kolbaserad industri.
  Ett klart minne från när jag kom till Lund hösten 1965, närmast från Värmland, var de röda solnedgångarna jag aldrig tidigare upplevt.
  Helt klart hade de i min uppfattning att göra med faktorerna i förra stycket, närmast den Tyska industrin.

 16. Stickan no1

  Och regeringen om SLCP
  http://www.regeringen.se/sb/d/16243/a/194208
  Det låter som nya skatter på diesel och vedeldning förbereds.
   

 17. Lasse

  Att Tysk miljöminister inte talar om CO2  frågan är väl fullt förståeligt.
  Tyskland har ju helt svängt och satsar för fullt på el från CO2 producerande kraftverk.
  Frågan är om de kommer att släppa solkraften också nu när deras elnät visats otillräckligt för den soligaste timmen. Betalar fullt gör de ändå för solelen.

 18. Slabadang

  Jag undrar hur mycket nätet satt käppar i hjulet för makten och kontrollen över vad vi bör få veta?
  Är jag ensam om uppfattningen att MSM och public service allt mer har krupit upp i knät på den politiska och byråkratiska makten? Tecknen och bevisen är många där media allt mer påtagit sig gatekeeperns roll för att båten inte skall gunga. De kritiserar hellre folket än makten. 
  Nätet utgör ett gemensamt hot mot alla dem som vill manipulera massorna och frågan är om det längre faktiskt går. Klimathotet är den mest samordnade globala propagandan vi någonsin mötts utav jag tror att vi nått en tippingpoint för de odemokratiska manipulatonerna som media i samförstånd med makten kunnat ägna sig åt. Deras uppgörelser över våra huvuden fungerar allt mindre bra och de litar fortfarade på den allt mindre del av medborgarna som fortfarande använder dem som informationskälla.
  Jesper Strömbäck i framtidskommissionen tar upp detta ”problem” i sin debattartikle i DN. Fler än jag undrar för ”vem” vad är nätet ett ”problem”.
  Varför tror Jesper att vi måste han en ”samsyn” när vi diskutera i samhällsdebatten?. Förrädiska problemformuleringar Jesper framför i artikeln som för mig bekräftar medias självpåtagna uppgift att förenkla och idealisera de ”bilder” de vill vi skall ta till oss av olika frågor. Överförmynderiets konstruerade legitimitet som ger journalisten en uppgift han inte skall ha.
   http://www.dn.se/debatt/darfor-maste-vi-tala-mer-om-hur-medierna-utvecklas
  Med ett extremt lågt folkligt stöd för journalister har våra politiker ett fantistiskt tillfälle sedan länge att välta maktbalansen över kommunikationen med väljarna, men varför det inte ännu skett förklarar jag med den hatkärlek och ett gemensamt intresse med journalisterna av att bibehålla sina positioner. I det äktenskept är det politikerna som skulle tjäna mest på en skilsmässa och klara sig bättre på egna ben. Med tillgång till nätet och alla dess möjligheter att kommunicera med väljarna direkt skulle deras beroende av journalister minska, men jag tror att partiindustrin forfarande ser mötet med väljarna direkt som jobbigare än möten med journalister. Väljarna och folk i gemen är mindre förutsägbara
  än journalister och ofta mer konkret krävande. Folk spelar inte efter de regler politiker och journalister satt upp sins emellan.
  Jag gillar Wolodarski i DN men han vaktar mycket noga en gräns för vad man kan och får kritisera makten för… lite lagom sådär men inte så mycket att båten gungar. Nu har han kört några ledare på raken om EUproblemen.
  Han pekar på Grekland Irland Spanien ”nationalism” ”extrema åsikter” ”populism” och Tyskland som problem, men lyckas med konststycket att inte nämna EU som orsak till problemen i sig, och hans argumentation runt denna hovrande elefant ovnför hans krönikor är rolig att iaktta. Eu framställs mer som ett offer som riskerar att ”kritiseras”för utvecklingen… ha ha ha Ähhhh?? Menar du P Wolodarski att EU samarbetet kanske ifrågasätts i grunden?
  Med giftiga kvicksilverlampor i varje hem, en ekonomsk härdsmälta i Europa, och vär svenska energipolitik styrs från Bryssel och vi har denna förbannade vindkraft att tacka idiotin iBryssel för. EU rikerar att hamna i skottgluggen?? ´Skiter björnen i skogen? Självklart!””!

 19. Holmfrid

  Spanien står på randen till finansiell härdsmälta,  främst p g a bankerna, som utöver fastighetsbubblan även finansierat gröna el-bubblan med 400 miljarder kr investering och  med bidrag  8 eurocent/kWh vindel och 40 eurocent/kWh solel.
     Nu vill grekerna skapa tillväxt med motsvarande i Grekland och med EU-finansiering.  P O Eriksson/Thörnkvist hade rätt i sin SvD artikel för 2 år sedan.  Vad händer när spanska regeringen drar in bidragen?
  Hur tyskarna kan ”räkna hem”  kärnkraftsersättning med grön el är en gåta.  Tyskarnas resurser behövs nu för att finansiera EU-projektets överlevnad, som avgörs inom 3 månader enligt Krugman, Rogoff , Soros m fl.

 20. Holmfrid

  Re #18 Slabadang,
  Instämmer i det mesta.  DN går på tå i dessa frågor. Wolodarski skulle kunna göra en ”research” och vidga bilden med ref.  från Krugman ,Rogoff, Soros m fl. Han skulle då finna att europrojektet är döende utan drastiska beslut inom kort  (för att undvika bank-run i utsatta länder som Northern Rock i GB) – garanti för insättningar i hela eurozonen med ECB som garant,  en union Tyskland-Frankrike som garanterar EU-projektet.  Alternativet är kaos och raserad ekonomi i EU (även i Sverige).

 21. Holmfrid

  Att regeringscheferna inte är överens kanske beror på de gryende handelskriget för flygtransporter – kalla fötter med Hedegaards våtkalla omslag.

 22. Ingemar Nordin

  Slabadang #18,

  Instämmer också i det mesta. Vi skall dock inte glömma att MSM och våra (flesta) politiker lever i en egen glasbubbla där ganska lite information om vad som pågår i resten av världen sipprar in.

  Läste en bra SvD-blogginlägg häromdagen om Nordkorea av Benjamin Katzeff Silberstein. Han pekar på den stora okunskapen bland SRs journalister om Nordkorea, och om vad internationella media rapporterat tidigare. SRs journalister tror att det de rapporterar är ”nyheter”, medan allt egentligen redan finns rapporterat om, om de bara hade lyft blicken lite grand och tryckt igång internetläsaren. Jag fick en deja vu-upplevelse att det är precis så här det är när det gäller rapporteringen om klimatet och klimatpolitiken bland svenska journalister – och bland toppolitikerna som är ansvariga för klimatpolitiken.

  http://blog.svd.se/ledarbloggen/2012/06/02/sveriges-radio-forstar-fortfarande-inte-nordkorea/

 23. Apropå målningen i artikeln, var det inte Napoleon som myntade uttrycket att en fransk armé retirerar aldrig, den avancerar bakåt?
  Det är väl frågan hur de beskriva ett sådant ”avancemang” de funderar på numera. 

 24. Det  är  alltid  kallt  när  NWO  marionett  Obama  och  Hillary  Clinton  som  leder  USAs    Shadow government  försöker  införa  CO2 skatter  på  spårgasen  till  FNs  politiska  IPCC  Rothschild -EU Goldman Sachs- CO2 AVLATSBREV  Maurice Strong    !!!
  http://www.youtube.com/playlist?list=PL1BC477BA2F2FC6EA
  http://www.youtube.com/watch?v=GJdHFkSFCHM&list=PL1BC477BA2F2FC6EA&index=1&feature=plpp_video
  Vem  minns  inte  snöstormen  som    tvingade Obama  att  flyga  tillbaka  tidigare  från  ISKYLAN  i    Köpenhamn-  och  sedan  landa  i  århundrades USA östkust snödjup.
  Maurice Strong at root of Global Warming Scam
  http://www.youtube.com/watch?v=ih1UPeEK9Ig&list=PL1BC477BA2F2FC6EA&index=2&feature=plpp_video
   
   

 25. Gunnar Strandell

  Är inte lanseringen av SLCP ett bevis för att klimatpolitiken alltid har ännu en kanin att ta fram ur den magiska hatten.
  Al Gore har ersatts av Hilary Clinton på barrikaderna och UNEP har börjat bygga en ny avdelning som talar om för IPCC vad vetenskapen ska komma fram till.
  Hilary kallar det ”win win”, men nog finns det väl förlorare också?
  Från regeringens hemsida:
  ”(Short-Lived Climate Pollutants – SLCP) är ett samlingsnamn för sotpartiklar, marknära ozon, kortlivade HFC och metan”

 26. http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1629
   
  Årets svenska Bilderberg-deltagare är…
  Published by Anti on 2012-06-01 (514 reads)
  Jonas Bonnier, VD för Bonnier AB (info)
  Gunilla Carlsson (M), biståndsminister (info)
  Jacob Wallenberg, Investor AB (info)
  Preliminär deltagarlista över årets Bilderbergsmöte har släppts.
   
  BRA  ANALYSERAT  Stickan  som  skrev  detta  nedan!!!  Vedeldning  är  den  sista  friheten  som  är  gratis  och  undår  Bilderbergarnas  NWO  -Monopol!!!
   
  Stickan no1 { 03.06.12 at 18:47 }
  Och regeringen om SLCP
  http://www.regeringen.se/sb/d/16243/a/194208
  Det låter som nya skatter på diesel och vedeldning förbereds.
   
   

 27. Bilderberg Releases Official Attendee List And Press Release
  Prisonplanet.com
  May 31, 2012
  http://www.prisonplanet.com/bilderberg-releases-official-attendee-list-and-press-release.html

 28. bom

  # 25 Jo visst finns det förlorare i det här spelet. Vi kan titta oss i spegeln så ser vi en!

 29. Slabadang

  Ingemar Holmfrid mfl!
  En del lever i en glasbubbla högt uppe i elfenbentornet. Margot Wallström har tydligt ingen kontakt alls med vare sig verkligheten eller sitt ansvar. Kan man annat än baxna över den nonchalans Wallström uppvisar. Vi får inte lämna över makt till såna här rent farligt inkompetenta idioter.
  http://svt.se/nyheter/sverige/wallstrom-sverige-borde-gatt-med-i-euron

 30. Håkan Bergman

  Intressant apropå metan:
  http://atlantisinireland.com/GC/paleogeografi.php#10

 31. Staffan

  Hillary Clinton är här i Stockholm, alltså, och ”klimatfrågan står i fokus”, för att citera SvD.   ”Stickan n01” #14 förklarar.  Om CCAC SLP (så SvD) o.s.v.
  Förslaget —  att ta bort sot, ozon och metan — är tydligen svenskt;  Lena Ek lade fram det, och stöddes av bl.a. Bangladesh…
  Men ändå:  varför detta?  Om fem månader är det presidentval i USA.  Klimatet kommer inte upp i valkampanjen (mycket marginellt, möjligen). 
  Men Hillary har sagt att hon nog tänker lämna sin post vid årsslutet.  (Även om Obama blir omvald, alltså.)
  Är detta alltså bra, just för att det inte har något större värde?
  (Eller finns det andra, lite viktigare ämnen, bakom kulisserna?)

 32. Pelle L

  Fråga: Och hur tar man bort sotet ut atmosfären (speciellt norr om sydostasien)?
  Svar: Man slutar laga maten över primitiva eldstäder som drivs av grenar och djurspillning.
  Fråga: Men det är väl detta miljöorganisationerna strävar efter att uppnå?
  Svar: Nej, de vill tvärt om öka användningen av småskalig ved- och träckeldning, och avskaffa storskalig renad eldning av fossilbränsle och kärnkraft.

 33. Labbibia

  Ja jäsiken!
  Det går verkligen utför med Miljömupperiet!
  SD har tydligen gått om MP i opinionsmätningarna och är nu 3:e största parti!
  Fortsätt så MP, tjata på om antik teknik och orealistisk energipolitik, så är ni snart borta ur riksdagen! Det vore verkligen en dag att glädjas åt, i såfall!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14924783.ab

 34. Staffan

  Heavy ice could delay start of Shell Alaska’s Arctic drilling
  The heaviest polar ice in more than a decade could postpone the start of offshore oil drilling in the Arctic Ocean until the beginning of August, a delay of up to two weeks, Shell Alaska officials said.
  Low winter temperatures and certain ocean currents have combined to bring unusually large amounts of ice not only to Alaska’s northern coast, but farther south in the Bering Sea as well
  Alaska is an iceberg – at least for now.
  http://www.miamiherald.com/2012/05/26/2819327/heavy-ice-could-delay-start-of.html

 35. Ingemar Nordin

  Slabadang #29,

  Margot Wallström har tydligt ingen kontakt alls med vare sig verkligheten eller sitt ansvar.

  Jag är inte förvånad över hennes uttalande som ligger långt bortom verklighetens gränser, Frågan är: hur gör vi för att få våra toppolitiker att få kontakt med verkligheten igen? Ju centralare de har gjort sin karriär, desto mer lever de i sin egen fantasivärld.

  Lustigt, det är lite som att komma till rätta med mentalt sjuka patienter som lider av tvångstankar och schizofreni.

 36. AOH

  Tänk så mycket som överensstämmer. Sommaren börjar svinkalt,  MP och C går det utför
   
  http://www.tns-sifo.se/media/401593/vb_maj_2012_svd.pdf
   
   
  och”global warming was a hoax”
   
   
  http://www.examiner.com/article/world-environment-day-one-big-propaganda-rally
   
   
   
  World Environment Day: One big propaganda rally?
   
   
  ”…..It is the now growing belief that global warming was a hoax to push lucrative carbon taxes and other measures that would do nothing to help the environment…..”

 37. Staffan

  Margot Wallström, f. 1954, kom in i riksdagen 1979, blev minister 1988, kom in i EU-kommissionen 1999, var dess första vice ordförande 2004, blev 2010 FN-chefen Ban Ki-Moons representant ”i frågor som rör sexuellt våld i konflikt”.  Och fr.o.m. i år är hon styrelseordförande för Lunds Universitet.
  – Och hon tycker att vi borde ansluta oss till Euron…
  – T.o.m. tidningarna har börjat tala om riskerna nu.  För EU, för världen…
  Länken än en gång:
  http://svt.se/nyheter/sverige/wallstrom-sverige-borde-gatt-med-i-euron

 38. Staffan

  Att värmen kommer att ta dö’ på oss snart, det är inte lika lätt att påstå numera.  I Mother Jones, en hjärtegrön publikation, skriver man idag om sina bekymmer.  Längst upp finns bilder på senator Inhofe, på lord Monckton, och på Una-bombaren.  Texten själv är inte sämre:
  –  ”I brist på verkliga, publicerande vetenskapsmän, har klimatförändringsförnekarna fått lita på en liten skara vaudeville-artister… Lord Christopher Monckton, t.ex.…  Hans personliga bidrag till detta har varit att förklara att en grupp unga klimatförändringsaktivister, som försökte ta över den scen där han talade, var ’Hitlerjugend’.
  –  ”Det visar verkligen skrämseln, att Barack Obama, som klart nog förstått klimatförändringen och dess faror, knappast har nämnt frågan under fyra år [Yessir!]  … Eftersom republikanerna varit så oresonliga, menar presidenten tydligen att han kan få miljörösterna även om han är tyst.”
  –  Och slutet:  ”Men va’fan, det är en hård kamp det här, mot ett ton pengar och ett ton slöhet.  Men till sist kommer klimatförnekandet att förlora…”
  http://www.motherjones.com/environment/2012/06/climate-change-deniers-heartland