Jag borde ha dött vid 6 års ålder

När jag var barn brukade min mormor skrämma mig till lydnad genom att säga att om jag inte lyssnade på min mamma så skulle jag dö och när jag blivit begravd skulle min högra arm för evigt sticka upp ur marken för att visa hela världen vilken osnäll flicka jag varit.
Skrämseltaktiken är ett populärt uppfostringsmedel. I Australien anses det tydligen vara så bra att ABC (Australian Broadcasting Corporation) nu lanserat en miljösajt för barn där dessa kan ta reda på hur stora koldioxidbovar de är och därmed hur länge de får leva.

The Australian Broadcasting Corporation’s ”Planet Slayer” site invites young children to take a ”greenhouse gas quiz”, asking them ”how big a pig are you?”. At the end of the quiz, the pig explodes, and ABC tells children at ”what age you should die at so you don’t use more than your fair share of Earth’s resources!”

It’s one of a number of interactive features that ”Get the dirt on greenhouse without the guilt trips. No lectures. No multinational-bashing (well, maybe a little…). Just fun and games and the answers to all your enviro-dilemas,” ABC claims.

Så här ser det ut när man kommer in på sajten och väljer Greenhouse Calculator.
bild 2
Först får man några korta instruktioner.
bild 3
Och här får jag reda på att jag på grund av min syndiga livvstil borde ha dött vid 5,8 års ålder. Min gris har exploderat och kvar är bara en pöl med blod och en grisknorr.
bild 4
Sajtens målgrupp är nioåringar. De flesta av dem kommer, efter att pliktskyldigt ha fyllt i alla frågorna, att få reda på att de redan borde vara döda. Det är ekologiska barnsagor det. Till och med den mest förhärdade AGW-förespråkare borde väl ta avstånd från sådan tragiskt beklämmande smörja. Att man överhuvudtaget kan komma på tanken…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Ungefär lika begåvat som dom som tar med sig hela familjen till en gatukorsning där dom ska rädda världen genom att stoppa bilar. Undrar hur det ska gå när deras barn försöker göra det på egen hand…

 2. Mats Frick

  Fy fan, ren smörja! Jag skulle för övrigt dö vid 11,6 års ålder…

 3. Ragnar D

  Helt sjukt. Jag ska tydligen dö vid 5 års ålder?!

 4. Gaaaz

  Det senaste idioti : ”Högre fart ger sämre väder” står på mitt skattemärke jag fick idag…Vägverket är väl inte känd att vara smart men det här tar priset…
  Sedan kom samtidigt Computer Sweden där det klimathot klassas som en stor framtiden trend (”tyvärr”) och sedan skriver man att skeptikerna saknar trovärdighet i debatten….
  Hysterin har inga gränsen, det börjar bli läskigt….

 5. Christopher E

  2,8 år. En vinnare! Gissar att resan till Hawaii förra året + min Chrysler fixade resultatet.

 6. Jerker Andersson

  Haha, snacka om att man börjar bli desperata i sina metoder att tvinga på AGW tokerierna i en ny oskyldig generation som växer upp. Sättet man gör det på måste väl vara snudd på kriminellt?
  För övrigt så har UAH data för maj släppts….
  Temperaturen befinner sig i fritt fall, -0.180 för maj månad trots att La Nina är på väg att försvinna.
  Juni har så här långt startat ännu kallare än maj enligt UAH.
  4:e kallast maj sedan satellit mätningar började för 30 år sedan.
  Smaka på den AGW anhängare!
  Men visst det är ju bara EN månad så det har ingen betydelse precis som alla andra månader de senaste 80 månaderna som har skapat en nedåtgående trend. Vi kommer att koka, var så säker, för det har Al Gore sagt och då måste det vara sant.

 7. Jerker,
  För att parafrasera Palm (och jag är här nu lite ironisk, vilket jag understryker för att denne inte skall känna sig ännu mer orättvist behandlad):
  Du har fel, temperaturdata visar bara att vi har en okänd effekt som trycker ner temperaturen från den egentliga nivån som alla vi med konsensus ställer oss bakom. Utan denna effekt skulle temeraturen vara väldigt mycket högre (vilket ju är precis vad vi påstått hela tiden), och hade effekten slagit åt andra hållet hade det varit ännu mycket värre. Konsensus-positionen är ju trots allt en väldigt måttlig alarmism, och vi beskylls ofta för att inte tillräckligt belysa den verkliga hotbilden.
  Vi har fö. beslut om mest rimliga temperatur ligger någon annan stans, vilket bevisar att en okänd naturlig effekt ger oss missvisande data. Dessa beslut fattas med minutiös omsorg av ett stort antal experter som alla måste godkänna de nslutliga versionen. Och även experterna är valda med minutiös omsorg

 8. 2 månader. Häpnadväckande! Antagligen är mina fyra Hummer + privatjeten orsaken. Gissar att även AC:n till 800 kvm-villan i Beverly Hills spelar in.

 9. Christopher E

  ErikS: Du ska mata in dina egna utsläpp i kalkylatorn, inte Al Gores… Det är fusk.
  😉

 10. Magnus S

  Vem kommer att verkställa dödsdomarna? Är det verkställighet efter en summarisk rättegång inför en IPCC-kommité? Vore logiskt, om de verkligen vill ”rädda” världen? Vad är några syndiga människoliv jämfört med den stora saken, världskommun.., sorry, … att rädda världen.

 11. Christopher E

  Ingen mer än jag som tror det är lite väl klurigt för 9-åringar att redogöra för sin bensinförbrukning, sina flygresor och den procentuella fördelningen av sin inkomst (veckopengen?) på olika sektorer?