Hemligt möte

gore obama
I morgon, tisdag, ska Barack Obama sammanstråla med Al Gore i Chicago. Vad de två herrarna ska diskutera är hemligstämplat. Klart är dock att det kommer att röra sig om klimatet. Gore har tidigare nekat till att han skulle vara intresserad av att komma tillbaka till politiken. Antagligen tjänar han alldeles för bra på att vara en krigresande säljare av klimathotet.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Barack Obama har sagt att han är villig att konkursa hela kolindustrin i USA och med Al Gore med på klimattåget kan vi nog se fram emot en djup långvarig recession i USA (och i världen). Finanskrisen kommer blekna i jämförelse när effekten av de globala klimatpaketen börjar synas.

 2. L

  Artikeln var uppdaterad med:
  “Tomorrow, President-elect Barack Obama and Vice President-elect Joe Biden will be meeting with former Vice-President Al Gore in Chicago to discuss energy and climate change and how policies in this area can stimulate the economy and create jobs. There will be a pool spray in the meeting and more details to follow.”
  Jag tror nog inte att någon av herrarna Gore och Obama har råd med den andre när det kommer till kritan…

 3. Christopher E

  Vad är pool spray?

 4. Christopher E: ”The term used to describe presidential photo ops with the White House press pool”

 5. Christopher E

  Aha…

 6. Jens

  Maggie,
  Har du skrivit något om Al Gore och romklubben, eller Maurice Strong och FN? Det finns ju lite viktig grävande journalistik att göra och lyfta fram för påminnelse då och då gällande dem konstellationerna. Vi vetenskapsnördar tenderar att vara lite naiva till vilka typer av politiska krafter som verkar bakom ”klimathotet”. 
  /Jens

 7. Jens – (6) bra att Du tog upp det! Att delar av miljörörelsen har dolda agendor är mer eller mindre okänt för de flesta. Men så länge de är mediernas älsklingar och politikernas rådgivare och dessutom tillhör beslutsfattarna är det svårt att få genomslag sådan information  som skulle kunna ge  ”synvändor” av 2008. 

 8. L

  Just det, mannen som vill införa personliga utsläppsrätter finns där:
  http://www.clubofrome.at/events/2008/bucharest/wijkman.html

 9. Jens: Jag har skrivit om detta i min kommande bok, så du får hålla dig till mars eller när det nu blir. 😉 Vill inte spoliera nöjet.

 10. Gunnar Littmarck

  Får jag köpa ett signerat ex?
  Om jag lovar att inte besudla din blogg altför mycket till dess.
  Frågan är vad det löftet är värt…
  Du kan ju vänta till utgivningen så får vi se hur det gått.

 11. Jens

  “The common enemy of humanity is man. In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill. All these dangers are caused by human intervention, and it is only through changed attitudes and behavior that they can be overcome. The real enemy then, is humanity itself.”
  – Club of Rome

 12. Maggie
  Kan du inte berätta lite mer om din kommande bok!?
  Titel, upplägg, nivå, tänkta mottagare, syfte osv.
  Och jag hoppas att det blir ett sjudundrande releaseparty, gärna med CO2-bubblande drycker (även innehållandes C2H5OH) … och att partyt löper av stapeln i Stockholm förstås!
  🙂

 13. Jonas N: Jag kommer att berätta mer snart. Manuset blir färdigt nästa vecka. Och jag hoppas på utgivning så snart det går. 🙂 Jag återkommer med mer detaljer nästa år. 🙂 Det är ju inte många dagar dit…

 14. Gunnar L: Det ska vi säkert kunna ordna. 😉

 15. Maggie – Du är en pärla

 16. Iven

  Får man ansluta sig till #10?

 17. Johnny

  Wow, låter hur bra som helst Maggie. Jag kommer beställa men framför allt läsa.

 18. Iven och Johnny: Tack, snälla. Jag hoppas att ni kommer att tycka om den. Den möter säkert en del motstånd. Men jag hoppas att jag slipper en tårta i ansiktet. 😉

 19. Johnny

  Livet är som vilken träning som helst. Möter man inget motstånd blir man aldrig starkare eller bättre.

 20. L

  Obama och Gore hade lite otur. När dom snackat färdigt och Obama informerade pressen om sina stiliga klimatplaner, kastade sig reportrarna över honom med motfrågor om den arresterade demokrat-guvernören Blagojevich: http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/12/09/blagojevich.affidavit

 21. L

  Intressant att se bilder från mötet Obama-Gore på Rapport ikväll. Allt som sändes handlade om den arresterade guvernören, inte ett ord om klimatdiskussionen…
  Bland alla nya uppgifter man kan läsa i klimatfrågan är denna rätt intressant; http://canadafreepress.com/index.php/article/6855
  Jag har länge undrat hur exakta siffror man har om CO2 innan industrialismen, kanske inte så exakta som uppgivits? Kommer någon AGW-aktivist nu till undsättning och sablar ner Jaworowski eller kommer hans rön att få acceptans i debatten?