Heartlandkonferens 30 juni-1 juli

Heartland Institute meddelar att de kommer att anordna sin numera välkända klimatkonferens 30 juni-1 juli i Washington DC. Årets tema är ”End of the Delusion”, vilket syftar på att allt fler forskare och vanliga människor nu inser att hoten om överhängande klimatkatastrof varit överdrivna. Det är lite tråkigt att Heartland hela tiden väljer att att lägga konferenserna i USA. Det har länge varit tal om motsvarande event i Europa, men uppenbarligen saknas det tillräcklig dragkraft från de europeiska forskarnas sida.
I år har jag ingen möjlighet att närvara på Heartlandkonferensen eftersom jag och herr Crusell vid samma tid kommer att befinna oss här.
myrtos bay kefalonia 72114157

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Å fy vad äckligt, där är det ju varmt ju! 😀
  Ha det gott!

 2. bom

  Man måste inte (likt alarmisterna) bevista varje konferens. Bilden från Kefalonia ser väl riktigt härlig ut. Ha det så bra där!

 3. S. Andersson

  Den där onaturligt blåa färgen på vattnet måste väl bero på global warming, va?
   
  🙂
   
  Hälsningar

 4. pekke

  Ujuj ! få inte värmeslag nu och börja yra som de andra som varit på Kanarieholmarna eller i Thailand… ” – Det var så varmt å skööönt ! ”  1 minut i en snödriva brukar bota dom !!
  😎   Hadé så skönt !
   
  Lite OT från WUWT.
  Inför IPCC:s rapport 5 så har man tydligen diskuterat om att hålla klimatmodellerna så enkla som möjligt eftersom de verkar ge allt osäkrare resultat ju fler faktorer som blir inblandade som tex molnbildning vilket kan få politiker att bli förvirrade !
  Klimatforskningen när den är som bäst !
  Vi kan ju inte en vetenskap som ger osäkra resultat när politiken är viktigare.
  http://wattsupwiththat.com/2011/04/28/uncertain-climate-risks-nature-climate-change/

 5. Christina

  Helt OT
  illuminatus.bloggplatsen.se

 6. Håkan Bergman

  Fredags-OT:
  http://mickeymike.files.wordpress.com/2011/04/namnlc3b6s36.jpg?w=391&h=462

 7. Adolf Goreing

  Jag gissar Grekland. Vilken ö?

 8. Johan Arve

  Jag tänkte att denna länk skulle lätta upp stämningen:
  http://www.youtube.com/watch?v=w7RIgs3eygo
  Private Fraser från Dad’s Arme
   

 9. Greger

  Lyckliga herr Crusell!

 10. Pär Green

  Greger # 8
  Varför herr lyckligare än fru?
  Hoppas att de tillsammans får en bra ledighet!

 11. Bertel

  Håkan Bergman # 6
  🙂

 12. Greger

  Pär Gren # 9
  Lite avundsjuk på herr Crusell får man väl vara, men självfallet önskar jag även vår fantastiska Maggie en härlig och välförtjänt avkoppling.

 13. Adolf Goreing

  #7 Det tog några modellkörningar men det går inte att förklara det blå vattnet och de kalkstensrika klipporna på annat sätt vilken annan ö kan det annars vara: svaret är Kefalonia (+/- hela medelhavet). Ett robust resultat alltså.
  Man kan också ana en”discernable influence” nere på beachen som ytterligare bevis.
  Ta det lugnt med ouzon. Men om ni måste smaka, välj den med den billigt fula flaskan som heter ”mini”. Skenet bedrar. Den är särklass godast och har smaken av druvor kvar.

 14. Slabadang

  Lite jättemycket OT! 🙂
  Det är kul att se hur tekniken går framåt.
  http://www.youtube.com/watch?v=-KxjVlaLBmk&NR=1&feature=fvwp

 15. Toprunner

  AG #13: Annars är det bara att hålla muspekaren på bilden så får du samma svar 🙂 : I vanlig ordning går man över ån efter vatten då man använder modeller.

 16. Pär Green

   
  Miljöregler riskerar att slå ut fartygstransporter
  29 april 2011 kl 12:46, uppdaterad: 29 april 2011 kl 12:53
  Beslutet om skärpta gränsvärden för svavel i fartygsbränslen slår oerhört mycket hårdare mot svensk industri än mot våra konkurrenter i övriga världen. Beslutet är ett allvarligt hot mot sysselsättning och välfärd i Sverige. Dessutom är det kontraproduktivt ur miljösynpunkt, eftersom sjötransporter ersätts av lastbilar, skriver företrädare för svenska industriföretag, rederier och fackföreningsrörelsen.
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miljoregler-riskerar-att-minska-fartygstransporterne_6126025.svd

 17. Kent Forssgren

   
  Pär Green # 16. Miljöminister Andreas Carlgren´s agerande är en fruktansvärd katastrof för Sverige. Fullkomligt obegripligt att han får hålla på så här! Härligt för honom att ha 100 resdagar varje år. Det märks. Han hinner inte ta del av verkligheten utanför business class på flyget och de likasinnade på de s.k. konferenserna.
   
  Lika fantastiskt blir det då att inte statsministern gör något åt detta vansinne. Han kan, men vill alltså inte. Alla i regeringen är därmed medskyldiga.
  Det som gör situationen riktigt skrämmande är att oppositionens åsikter i dessa frågor inte nämnvärt skiljer sig från regeringens. Det kan till och med bli än värre. Oppositionen har sitt eget C = MP. Suck!
   
  Det hotas om snart ankommande horder av klimatflyktingar. Jag tror att jag väljer att bli en av dom! Åt andra hållet. Bort från Sverige. Sverige är på samma väg som det globala klimatet: på väg in i en istid.
   
  Till skillnad mot klimatet så kan vi – kanske – ännu påverka politiken. Men politikerna har byggt upp ett rejält, globalt, försvar. FN och EU. Samt noll politiskt ansvar. KU utan makt, Riksrevisionen utan makt osv. Inga myndigheter som har ett ansvar för att granska skeenden i Sverige gör någonting om dessa skeenden har politisk inblandning. Därför att alla ledande personer i myndigheter är politiskt tillsatta. Så frikort för alla politiker gäller, vad än de hittar på. Om det inte är rent kriminellt. Att lura skattebetalare på hur mycket som helst är tydligen inte kriminellt.
   
  Vi skattebetalande medborgare är så lurade av all vacker retorik? Vi har ingen demokrati längre. Yuri Bezmenov avslöjade taktiken. Skall han få rätt i resten?
   

 18. Pär Green

  Kent Forssgren # 17
  Läser man extra gång, svar från SMHI hittar man ett tydligt budskap!
  I ett klimatscenario så kan vi inte förutsäga hur vädret blir vid en viss tidpunkt. Det går till exempel inte att säga att just sommaren 2098 blir regnigare/varmare (etc.) än övriga somrar under 2090-talet. Ett scenario är alltså en mer allmän förutsägelse hur det kan bli givet vissa förutsättningar. I det här fallet är förutsättningen en viss utveckling av den atmosfäriska koncentrationen av växthusgaser. Den information som klimatscenarierna kan ge är att det finns en övergripande trend mot varmare klimat, samt till exempel att sommartemeperaturen under perioden 2071-2100 kan förväntas bli (givet förutsättningarna) ca 3 grader varmare i genomsnitt än under perioden 1961-1990.

 19. Håkan Sjögren

  Per Green # 18 : Så länge som SMHI bygger sina prognoser på koldioxidens klimatpåverkan, så kan man lika gärna lägga ut deras rapporter på dass för lämpligt bruk. Mvh, Håkan.

 20. Kent Forssgren # 17
  Du skriver:
  ……”Jag tror att jag väljer att bli en av dom! Åt andra hållet. Bort från Sverige. Sverige är på samma väg som det globala klimatet: på väg in i en istid.”…..
  Jag delar din uppfattning. Jag har på sistone allvarligt börjat överväga att lämna Sverige. Det börja likna total ”hjärnkollaps bland de som styr.
  Och obs, jag är allt annat än miljonär, bara en vanlig ”mannen på gatan” som tyvärr måste konstatera att nästan alla kurvor pekar åt fel håll i Sverige.

 21. Skogsmannen

  Adolf Goreing #7
  Vikens namn börjar med ett mycket litet tal, eller hur Maggie.
  Mer säger jag inte!