Hallandsåsens vindkraftpark i blåsväder

Den planerade vindkraftparken på Hallandsåsen har hamnat i blåsväder sedan både försvaret och Luftfartsverket opponerat sig mot byggnadsplanen. Dessutom säger både Ängelholms och Laholms kommun att de är tveksamma till planerna eftersom vindsnurror på åsen kommer att förändra landskapsbilden. Även privatpersoner som bor i närheten av den planerade vindkraftparken motsätter sig bygget. Alltså verkar det som om de enda som är fortsatt positiva är själva byggherrarna. Kanske inte så överraskande. Låt oss hoppas att man skrotar hela planen. Jag vill heller inte att landskapet förstörs.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Oj, vilka bra nyheter! Förhoppningsvis blir ’blåsvädret’ så hårt och intensivt att hela projektet blåser omkull 4 ever!
   
  Mvh/TJ

 2. Hans B

  Jag säger som en motståndare från Jämtland. Bygg alla snurrorna i Stockholms skärgård 🙂 Då blir det ett snabbt stopp på eländet.

 3. Hans B: Varför inte i Riddarfjärden?

 4. ThomasJ

  Hans B & maggie: Skulle föredra att ett VKV placerades på Sofia Arkelstens granntomt. OK det behöver inte vara en 150 metersnurra, räcker med 100 meter. Så får hon, som deFacto [med-]skapat
  ’gräddfilen’ för VKV, uppleva de verkliga konsekvenserna av sitt handlande i politiken.
   
  Mvh/TJ

 5. Alf Agdler

  Äntligen får vi någon nytta av försvaret! Vindkraften bör stoppas med alla medel.

 6. Om vindkraft och Maud Olofsson.
  Undrar hur länge det ska dröja innan Maud hittar på en ursäkt för att slippa bli betraktad som vindkraftsförespråkare nummer ett. Hon som föreslog att SAAB borde bygga vindkraftverk istället för bilar…
  När ska regeringen få allvarlig kritik för sin okunniga hantering av i stort sett allt i skyddet av ett klimathot?
  Jag är väl medveten om att många vill göra klimathysterin till något som har skapats av vänsterpolitiker, men så är det väl inte?

 7. bigge

  ” Har hamnat i blåsväder” Haha!

 8. Visserligen är det bara vindkraftverksbyggarna som är positiva nu, men dessa är ju otroligt bra på att påverka och övertyga. De har ju lyckats lura i politikerna och miljörörelsen att vindkraft är miljö- och klimatvänligt.
  Från de AGW-troend hörs ju ofta påståenden om att klimatrealister är köpta av oljeindustrin. Påståenden om att vindkraftsanhängare är köpta av vindkraftsindustrin hörs aldrig, trots att sådana anklagelser vore lite mer befogade (om än säkert överdrivna).

 9. Björn

  För den som har åkt söderut på E6 och närmar sig avtaget mot Båstad och har Hallandsåsen i sikte, förstår att det vore vansinne att förstöra den vackra utsikten med vindsnurror. Den som inte inser detta är fullständigt död invärtes för naturens otroligt vackra scenerier som kan utspelas när vi betraktar vår omgivning.

 10. ThomasJ

  Lars K. (#7): Korrekt att de är otroligt bra på att påverka och övertyga, men det hela är endast en fråga om att kunna stoppa bidragspengar/skattemedel i plånboken. De ljuger ju värre än hela V75:an travar på årsbasis. T.o.m. den förment objektiva Energimyndigheten mörkar korrekta data över bl.a. nödvändig reglerkraft. Folk kommer inom kort att dyrt märka vilket vansinne detta är – när elcertifikaten sticker upp i höjden – dessa är ej uppåt begränsade!
  Se vilka enorma problem Spanien dragit på sig i.o.m. deras kraftiga utbyggnad av s.k. ’förnybar energi’. Hela landet är på god väg att helt enkelt gå under.
   
  Mvh/TJ
   

 11. FcH

  Även Ödeshögs kommun har problem med utbyggnad av vindkraften. Kommuninevånarna protestera medan politikerna vill bygga ut. Politiker som själva äger vindkraftverk och tar emot subsidier! Skamligt eller ännu värre! Eländet kan följas på http://www.corren.se
   
   

 12. ThomasJ

  FcH (#11): Ja, det verkar vara en riktig ’soppa’ i Ödeshög med omnejd – tack för tips och länk. Bra att där tycks finnas mycket aktiva & engagerade personer som agerar mot vansinnet – http://www.vindkraft-odeshog.se
  Klart är att moderaten Håkan Johansson prompt måste avgå som ordförande i byggnämnden!
   
  Mvh/TJ

 13. Kjell_A Jönsson

  Kjell-A Jönsson
  Situationen på Hallandsåsen är likartad med den som råder i Stockholms skärgård.
  Där är det, förutom Naturskyddsföreningen på orten , endast några få byggherrar som är positiva till att bygga 150 meter höga vindkraftverk mitt bland sommarstugorna längs kusterna.
  Drivkraften för dessa byggherrar är naturligtvis de staliga subventionerna.
  Kjell-A Jönsson