Håll ihop – för miljöns skull

Den australiensiske parlamentarikern, Steve Fielding, menar att skilsmässor bör undvikas eftersom de har en negativ påverkan på miljön. Detta enligt Svenska Dagbladet. När två människor skiljer sig behövs det två boende, därmed fler rum, mer elektricitet och mer vatten.
Planeten mår helt enkelt bättre av att paren står ut med varandra, sa Fielding och backade upp sin teori med en amerikansk rapport. Steve Fielding leder partiet ”Familjen först” och har själv varit gift i 22 år. Enligt Scotsman kommer han själv från en familj med 16 barn.
Att paren som skiljer sig i stället skulle kunna flytta ihop med andra singlar och på det sättet undvika att öka sin miljöpåverkan, var inte ett förslag som kom upp under mötet, enligt Svenska Dagbladet.
(Tips: Carl)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Tege Tornvall

    Ett starkt argument för att återgå till trångboddheten i gamla kommunistländer med delat kök, WC och badrum för flera familjer och sovplatser på madrasser bakom draperier och med dubbla, slitna täcken i stället för uppvärmning. Heja!
    Tege

  2. När jag pluggade ”Demografins grunder” roade vi oss åt en engelsk forskare (tror jag – någon annan kanske kan detta bättre) vars teori var att mänskligheten drivs av sin sexualitet. Om vi får fortsätta kommer jorden att överbefolkas helt enkelt.
    Lösningen?
    Låt folk bo trångt och djävligt. Då drabbas dom av sjukdomar mm. som håller befolkningsexplosionen under kontroll samtidigt som dom kan förlusta sig för fullt.
    Dagens problem. Klimatet.
    Lösningen?
    Låt folk bo trångt och djävligt. Då kan dom hålla sig varma tillsammans, läsa under samma lampa, åka i samma bil och fölusta sig utav h-vete (sistnämnda egen spekulation).

  3. István

    Wolter,
    Med förlov sagt Du är oansvarig!
    Tänk bara på all den CO2 som släpps ut under det myckna flåsandet under täcket. 🙂

  4. Lars C

    Wolter
    Det enda raka är att införa en ny typ av boende. Bort med alla småhus och traditionella hyreshus. Bygg istället megahuskroppar enligt plusenergiprincipen. Dvs gigantiska block där all energi återvinna med en verkningsgrad på över 1,0 tack vare solpaneler/solceller och ett magnifikt vindkraftverk på taket. Optimal storlek kan ligga mellan 20000 occh 100000 personer. Det får inte bli för stort för då blir trivseln lidande. Och det vill vi ju inte, vi vill ju bara rädda klimatet.

  5. István

    Efter närmare eftertanke inser jag att här har vi ett verkligt problem som Steve så skarpsynt har  identifierat.
    Att våra politiker tar ansvar för oss långt in i våra sängkammare, det har vi länge vetat.
    Nu väntar det bråda dagar för Socialstyrelsen (SoS) att utarbeta rekommendationer för vårt samliv.
    Beträffande skillsmässor, behöver vi dock inte ta Steves orthodoxa förslag ad notam.
    Det finns miljösmarta lösningar på problemet.
    T.ex:  Byt kärring med grannen. 🙂

  6. Lars C

    ”T.ex:  Byt kärring med grannen.”
    Det känner jag ett radhusgäng som gjorde under en kräftskiva, men det ledde till 2 skillsmässor.

  7. Varför inte löpa linan ut och även införa en internationell CO2-skatt som är baserad på vilken breddgrad man bor på. Att bo på nordliga breddgrader skulle beskattas mer än den som bor på sydligare breddgrader.

  8. L

    Börje, hur får du ihop det sambandet?

  9. István

    Lars C
    Jag avsåg ett mera permanent byte.
    Alltså ett byte = två skillsmässor, som kan godkännas av
    SoS  såsom miljöneutralt.
    Har faktiskt sett dylik arrangemang tvärsöver gatan.

  10. L,
    Går det inte åt mer energi att värma upp ett hus i kallare klimat, tjockare kläder? Behövs det inte mindre isolering, byggmaterial m.m. i ett varmare klimat? På sydligare breddgrader kan jag få två och ibland upp till tre skördar på en odlingssäsong. På riktigt nordliga breddgrader hinner en pära inte ens få groddar innan säsongen är över eller?

  11. Iven

    Enklaste lösningen mot skilsmässor är väl att införa någon form  ”utsläppsrätter” vid skilsmässa. (det är väl den ena parten som blir utsläppt?). 🙂