En som har fattat

SvD fortsätter sin psykologiska resa genom klimatförnekelsens land och berättar idag om Jonas Paulsson, tidigare moderat tillväxtälskare, nu militant miljöpartist.
”För bara några år sedan tyckte Jonas Paulsson att snacket om klimathotet var trams och att livet gick ut på att tjäna och konsumera så mycket som möjligt”, inleder SvD. ”Men så hände något och Jonas fick klimatångest. I dag har han helt ändrat livsstil.”
Vändpunkten blev en serie artiklar om klimathotet och dess konsekvenser. Jonas fick panik, berättar han. Han började läsa allt som fanns tillgängligt om klimatkatastrofen och mådde under en tid riktigt, riktigt dåligt. Han kände att hans livsstil var ohållbar. Därför (lystra nu, ni illasinnade klimatförnekare) slutade han pensionsspara och började i stället skänka pengar till Greenpeace. Sedan Jonas blev hängiven miljöpartist har han hunnit kedja fast sig utanför Rosenbad, dumpa hästskit utanför jordbruksdepartementet och dra igång kampanjen ”Köttfri måndag”.
Detta exempel lyfter SvD fram för att…? Ja, säg det. Att Jonas har problem är lätt att förstå. Men menar människorna bakom serien att fler borde vakna upp, få sig en rejäl dos klimatångest och därefter vägra att följa med familjen på utlandssemester? I all välmening, det är väl knappast den rabiata miljöaktivismen som räddar världen? Jag hoppas naturligtvis att fler och fler människor intresserar sig för hur vi kan göra jorden till en bättre livsplats. Men jag hoppas samtidigt att Jonas får hjälp. Han befinner sig utan tvekan i en svår existentiell kris.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Staffan D.

  Det är -17º i Norrköping, på min termometer nu 1 december;  Wunderground säger -21º — och stockholmarna är rädda för värmen!
   

 2. fogge

  Här är det minus 23 grader (Östergötland) och inte en enda nakendansande gröngöling så långt ögat når.

 3. Staffan D.

  Stockholm-Arlanda -18º,  Eskilstuna -22º, Norrköping -21º, Linköping -24º,  Jönköping -22º,  Skövde -20º,  Göteborg -14º …  Kylan finns över Mellansverige.  (Wunderground-siffror.  Norska SMHI bakom Vackertvader.se har inte hunnit med…)

 4. Helsingborg = -8 grader. Men kom ihåg, det är bara väder.

 5. S. Andersson

  Sluta att pensionsspara och istället ge pengarna till Greenpeace. Ja jisses. Det kommer han att ångra. Bevisar återigen att miljöorganisationerna har tagit frikyrkornas plats i samhället. Ett ställe dit man kan gå och riktigt ge sig hän! Där alla tycker lika och man är övertygad om sakens godhet. Där man till och med offrar sin egen framtid och ekonomi för organisationens bästa.
   
  Det totalitära sättet att umgås med ideologiska frågor i dessa grupperingar för i alla fall mina tankar till scientologerna.
   
  Förresten är yr.no min favoritsida för väder!

 6. Daniel

  Snälla Staffan D, om du har något som helst vetenskapligt kunnande så borde du fatta att en enstaka dag,  vecka, månad inte har någon som helst betydelse. Det är den GENOMSNITTLIGA öknignen över lång tid som har betydelse. Och rekordkyla i November eller inte, medeltemperaturen ökar och det är det inget att diskutera om. Jorden blir sakta varmare och det är hårda fakta om som inte går att argumentera emot.

 7. Peter Stilbs

  Jag har glömt var man kan kolla aktuell Vindkraftproduktion – och % av installerad – kan någon kolla & rapportera ?
  Oskarshamnsverket skulle väl starta i dag ? För väl.

 8. karlsson

  Halleluja –  måste man väl säga efter en sådan insiktsfull artikel.

 9. Michelangelo

  Verkar helt sinnessjukt.
  Vilket självmål att avslöja sig så i en dagstidning.
  Vem med sinnena i behåll skulle vilja anställa en sådan person ?
  Hur står familjen ut? 

 10. Michelangelo

  #6# är det denna du söker?
  http://www.vindstat.nu/

 11. Staffan D.

  ”Gotland har en stor andel vindkraft i nätet.”  Aktuella värden:   Förbrukning  159,2 MW,   därav vindkraft  0,1 MW.   (Förstasidan på Vindstat.nu)
  Totalt för landet är installerad effekt vindkraft 1134 MW,  aktuell effekt 348 MW.
  http://www.vindstat.nu/

 12. Ann L-H

  Denne Jonas har till fullo gått på  miljöaktivisternas, politikernas och medias gemensamma propagandamaskin.
  Media informerar bredvilligt om alla tänkbara katastrofer i världen. Jonas m fl tar till sig allt elände och har via media lärt sig att de utgör bevis för att industrisamhällets människor  skapar obalans i klimatet.
  Hur skulle Jonas må om media hade lärt honom att fråga efter den vetenskapliga grunden för hur klimatet styrs och om  katastrofernas bakgrund? Orsak och verkan.
  SR P1 nu på morgonen kan naturligtvis inte låta bli att varna för att katastrofer som den i Östersund kommer att bli vanligare pga kommande klimatförändringar. 
  Tänk om isproppar i något avloppssystem är inblandade.   

 13. Kom igen Svd! Killen har ju nån sorts existensiell ångest och handlar över huvud taget inte rationellt!. Det har ju blivit en religion. Att skänka pensionen till Greenpeace! Det kommer han att ångra djupt. Det är precis som frikyrkorna!! Uppskrämd av ”Klimathoten” istället för av ”Satan” eller ”Guds vrede”

 14. Sverker

  http://www.vindstat.nu/driftsamfalla.htm

 15. Rosenhane

  Undrar vad Ulf Gudmundson och PJ Anders Linder tycker om Anna Lagerblads tilltag.
   
  Att skriva artiklar om klimatet och lyfta fram en kille som uppenbart har personliga problem och indirekt försöka inbilla Svd:s läsare att det är hedervärt och ansvarsfullt att säga upp pensionsförsäkringen och i stället skänka pengarna till Greenpeace?
   
  Mig får det att dra paralleller till ligor som satt i system att lura försvarslösa åldringar.
   
  Och allt började med att den här stackars Jonas Paulsson satt och läste Karin Bojs i DN.
   
  Undrar hur många liknande tragedier hon har lyckats åstadkomma?

 16. Lars W

  AFRAIDS  är ett förödande tillstånd.  Svårbotat!

 17. Klimatångest, det var ett nytt ord. En viss miljöjournalist i DN var visst i farten igår igen och vinklade några KTH-studenters klagomål på en kurs till att handla om att de var upprörda över några sidors räkneexempel som visade att växthuseffekten inte existerade. Om man får tro KTH-studenternas kommentarer själva.
  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/11/forskning-och.html
   

 18. Adolf Goreing

  Kanske skulle man skulle starta en avprogrammeringsfirma? (Vad säger Exxon om ett startbidrag?)  Utomlands är det tydligen vanligt, kolla här:
  http://www.soulwork.net/sw_articles_eng/exit_coach.htm
  Här finns tips om hur man tar sig ur sekter och ”mind-control” kulturer.
  I övrigt kan jag väl säga att socialantropologer jag känner är fascinerade över hur fort extrema åsikter snabbt kan bli etablerade och förhärskande  i Sverige. Landet har alla förutsättningar för att bli en perfekt Sharia-stat utan ifrågasättande, helt friviliigt. ”Debatten” lär handla om hur svårt det blir med stening på vintern. Vi får kanske göra is-snöbollar istället.

 19. Jan

  Jonas Paulsson hade för några dagar sedan en debattartikel ”Flytta kostråden från Livsmedelsverket” i SVD. Där ondgjorde han sig bla över köttkonsumtionen.
   
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/flytta-kostraden-fran-livsmedelsverket_5734175.svd#tw_link_widget
  Paulsson har uppenbarligen blivit poppis hos SVD redaktion.

 20. ”Jonas säger att han alltid tyckt att vänsterns prat om rättvisa och orättvisa är trams, men när det gäller klimatet ser han en orättvisa av gigantiska mått”
  Håller med fullständigt, här -18, Cancun +24, något måste göras!!?  Javisst vi åker till Cancun;)

 21. Hej allesammans,
  jag vill bara tacka er för era underhållande kommentarer 🙂 jag har haft jätteroligt när jag läst dem!

 22. Maggie,
  Jonas Paulsson har läst allt om klimatet och AGW och då kommit fram till sina slutsatser.  Även TCS  AGW-skeptiska referenser borde han ha läst.  Och ändå detta.  Slutsatsen av detta är att TCS är en ropandes röst i öknen, som hyser folk med mycket självsäkerhet i ämnet.  Hans tolkning är att  TCS representerar en sekt som inte är relevant i sammanhanget.  Man kan raljera över hans beteende,  men med de eventuella konsekvenser som står på spel för honom och hans efterkommande är ju reaktionen logisk om man har den verklighetsuppfattning som han ju tydligen har.  Det måste man respektera.

 23. Bengt Abelsson

  Korpelarörelsen , ca 1930.
  Ett exempel på hur ganska vanliga människor kan överge ett normalt liv och ge sig in i något som utifrån verkar ganska konstigt.
  Det finns fler exempel, somliga åkte till Sovjet, också 30-tal, för att ”hjälpa till”.
  Diverse uttalat religiösa – Waco!  Sarinattacken i Tokyo.
  Den goda avsikten ska nog i dessa fall inte betvivlas, men det kritiska tänkandet.

 24. Daniel #6:
  Se där, nu påstår du saker du inte har någon täckning för: ”Jorden blir sakta varmare,” säger du. Du kan inte veta något om vad som sker just nu. Du kan inte veta i vilken riktning temperaturen går. Vad du skulle kunna säga är att över en viss period i det förflutna har den s.k. globala temperaturen stigit några bråkdelar av en grad. Men du vet inte vad som sker just nu.
   
  Sen beror ju den stigande medeltemperaturen i det förflutna på om man räknat rätt. Det finns inget absolut sant värde, utan det beror på vilka värden man tagit med, och hur man räknat. Uppenbarligen har det funnits starka incitament att hitta en ökning, så man bör granska detta noga. Men det har man ju inte kunnat göra eftersom de härskande förstörts sina data.
   
   

 25. Björn Ola

  Vart tog Global warming vägen ??
  Kan dom inte skicka lite Global warming hit så man slipper att frysa röva av sig när man ska ll gå ut med hunden?
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/kallare-an-pa-100-ar-1.1218490

 26. Lennart Paulson

  Holmfrid #21
  Oavsett vad man har för inställning till AGW, för eller emot så är väl påhittet att sluta pensionsspara och skicka pengarna till Greenpeace bland det dummaste man hört och detta oavsett vad man tycker om Greenpeace. Man kan inte hysa respekt för sådana stolligheter.

 27. Daniel F.

  Tänk, Väder-Pär lovade ju att vi inte skulle slå några köldrekord i det här landet detta århundrade. 😉

 28. Lennart Paulson

  Björn Ola #24
  Det kanske är som i reklamen för Wolksvagen 1200 ” Du fryser inte det bara känns så”

 29. Rosenhane

  Adolf Goering#18
   
  Landet har alla förutsättningar för att bli en perfekt Sharia-stat utan ifrågasättande, helt frivilligt.
  Håller med, här tycks allt vara möjligt.
  Vi har ingen egen kultur att tala om anser både Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin och Sverige har på egen hand lyckats decimera det kulturhistoriska byggnadsbeståndet mest av alla länder i Europa, två världskrig förutan.


  I sanning en bedrift.

 30. SchnellPosten

  Men snälla ni som blandar ihop väder och klimat…
  väder har vi klimat har vi haft…enkelt va?
  Allt väder sammanräknat under, låt säga 2000 år, det bildar ett klimat.
  Sedan kan vädret varit annorlunda under vissa tider under den tiden, men inte har det varit annat klimat under den tid som vädret varit annorlunda.
  Sammanblandning av detta ger just vad som klimatförnekare och klimatkramare bråkar om.
  Faan vad naiva folk kan vara och inte nog med det, de vill framhäva sig som det också.

 31. Bengt Abelsson

  Daniel #6
  Nyckelordet är ”sakta”.
  Att extrapolera en (kan vi vara överens om svag?) trend med osäker orsak och i sammanhanget (stor?) amplitud i ytterligare 100-tals år, och med detta som bas föreslå mycket kostsamma åtgärder förefaller mig mindre välbetänkt.

 32. Lennart Paulson

  SchnellPosten #29
  Aha så klimat är något vi haft inget som vi kommer att få då ? Bra då behöver vi inte oroa oss för klimatförändringar framöver. Jag tror att du om du följt med på TCS ett tag så skulle du nog förstå att folk här, både AGW trogna och skeptiker har ganska klart för sig skillnaden på väder och klimat. Att påstå något annat kan nog också verka en aning naivt.

 33. Slabadang

  Klimathotet akubar!
  Man undrar ju helt seriöst hur det ska gå för dessa fundamentalistiska fanatiker när hela religionen faller pladask.
  Intervjuer med djupt klimathotstroende journalister är oerhört svårt.De blir så djävla rädda så fort man skall gå in bakom alla böneramsor såsom ”forskarna säger” ”enig forskarkår”  ”allt tyder på” och det värsta är att de kan verkligen inte svara. Deras kunskaper är egentligen NOLL och intet.
  De bara upprepar och påstår thats it!

 34. Ann L-H

  Holmfrid – Det är skillnad mellan att läsa  ”allt om klimatet och AGW” och ”allt som fanns tillgängligt om klimatkatastrofen”   skillnaden mellan hopp och förtvivlan. 

 35. uffe a

  #7 Peter
  http://www.svk.se/Energimarknaden/El/Driftlage1/
  är också en intressant sida om man vill se elenergifördelningen i landet.

 36. Hayek

  Vad SvD ”glömde” att nämna att det går 100 klimatoroliga som blivit skeptiker på 1 skeptiker som blivit klimatorolig. I detta fallet verkar det nästan vara någon sjukdom som ligger bakom hans förändrade inställning.

 37. Jämförelserna som en del gör med religion här är inte alls långsökta, men ni bör också ha i åtanke att det finns religion och så finns det religion, precis som det finns vetenskap och vetenskap, eller miljöpolitik och miljöpolitik. Alla är inte samma.
  Och är det något som det varnas för å det strängaste är avgudadyrkan – ”du skall icka andra gudar hava jämte mig”. Det är ett budord som inte är helt dumt och utan anledning, därför att det varnar den troende för att gå vilse och avvika från sanning och verklighet.
  Den här Jonas har som andra redan påstått en existentiell kris – klimatångest är ett bra ord. Varför? Kanske
  därför att han lät sig förföras av andra ”gudar” och en annan ”verklighet” som inte är sanna? Kan det vara ett sätt för honom att uppfylla ett inre behov av att delta i en frälsande religion, men i en sekulär variant? Alla former av marxism, liksom fascism, nazism och islamism, har samma tendenser. Paradiset skall uppföras i tid och rum. Vi har kanske alla en önskan om att ”rädda världen”, att vara en ”frälsare”. Jonas, med flera är ett exempel på hur det går fel i så fall.

 38. Staffan D.

  Två tidningar har skrivit om kylan.   Karlskoga-Tidningen:  ”Temperaturerna är onormala för den här tiden på året. Det kan Sten Laurin, meteorolog på SMHI konstatera efter nattens mätningar. …  SMHI har endast några få mätstationer i länet, men kan konstatera att det på Örebro flygplats var -21 grader som kallast under natten. Inne i Örebro var det -23 grader. – Man skulle kunna säga att det har varit mellan sex till åtta grader under det normala, men då ska man komma ihåg att SMHI baserar sin normalvärdes-statistik på 30 års medelvärden.”
  – Och Dagbladet Sundsvall:  ”nu har ett nytt köldrekord uppmätts i länet för november månad.  Enligt SMHI:s mätningar fick Midlanda -22,1 grader under natten mot tisdagen vilket motsvarar en minusgrad mer än för 50 år sedan.  – Det har aldrig varit så kallt den här perioden, säger Gunnar Berglund på SMHI.  Sedan SMHI startade sina mätningar 1943 har två extremt kalla temperaturer i november månad uppmätts – 1956 och 1957 – och båda åren var det -22 grader i Västernorrland.”

 39. Jonas#34
  Visst är det så. Vår önskan att ”att göra rätt” kombinerat med faran av att ”göra fel” är precis vad olika ”maktcentra” utnyttjar. Och maktcentra kan vara allt från kyrkor till diverse NGO:er, politiska maktcentra och ekonomiska maktcentra. Jag tycker just därför att det är en avgrundsdjup skillnad mellan AGW-proponenter och AGW-tvivlare just därför att de förra säger: ”Så här är det”, ”Sience is settled”, (”Gud har talat”) medan de senare säger:  ”Jag tvivlar”, ”Det stämmer inte”, (”tror inte på din gud)

 40. Claudius

  Den i SvD intervjuade Jonas är ett bra exempel som verifierar något som stod klart redan i det antika Rom, nämligen att Världen vill bedragas.
  Observera att Jonas är en intelligent och studerad karl; teknisk fysik på KTH är inget som en dumbom klarar av. MEN: Märkligt nog förekommer ibland en fascinerande kombination av intelligens och dumhet/dåligt omdöme, som kan ge fullkomligt bisarra resultat.
  Peter S #7: Tveksamt, just nu meddelar radions nyheter att kärnkraften står still, jag vet inte om det handlar just om Oskarshamn, men alla funkar således inte, inte idag.

 41. Lena Krantz

  Är det jag som har något fel på min webbläsare eller?
  Jag har skrivit två kommentarer på SvD-artikeln och jag ser att någon har svarat Peter Stilbs men jag ser inte hans ursprungliga kommentar.
  Eller är de borttagna? Men i så fall förstår jag inte varför för mina är absolut inte värre än några andras som är kvar…
  Ser ni mig?
  (ja inte här alltså…he he)

 42. Micke Johnsson

  Jag undrar när de ska ha någon som först varit klimataktivist för att sen bli normal? Jag skickade en förfrågan till Anna Lagerblad och hoppas på svar!   🙂

 43. Bertel

  Lena Krantz # 38
  Ifall ditt alias är Lena, så syns dina kommentarer, så du finns.  🙂

 44. Micke Johnsson

  Lena K
  De är borttagna. Det är värre än Pravda.  SvD måste nog ha WWF eller annan som inte gör annat än tar bort bra och lite upplysande artiklar mot klimathypokondrikerna.

 45. Peter

  Jag inför härmed: Klimatfri Måndag..
  Det innebär att jag inte vill höra ett enda skvatt klimatnojja och hysteriska artiklar om det ena än det andra under en hel dag.  Jag önskar samtidigt slippa klimatkyrkans co2-katekes dunkad i huvudet på mig under samma dag..
  Är ni med?
  Varje måndag… start nu den 6:e..  -Klimatfri Måndag!

 46. Lejeune

  Lena #38
  Det är mycket vanligt att SVD tar bort kommentarer, tror att  det räcker med att nån’ illasinnad AGW-mupp anmäler inlägget så åker det ut.
  Mig händer det ofta, men då är jag medvetet odräglig och raljant

 47. Lena Krantz

  Bertel #40
  Nej, det är inte jag, jag använder alltid hela namnet.
  Micke Johnsson #41
  Jag tror att du har rätt….de är borttagna.
  I så fall koncentrerar de sig på TCS:are.
  Skall prova lite senare med ett annat nick.
  Världen är galen!
  🙁

 48. Jonas B

  Artikeln i Svd var intressant, tycker jag. Dock inte som ett inlägg i klimatdebatten utan som en psykologisk fallstudie. Jonas Paulsson mådde uppebarligen inte riktig bra. Så kom artiklarna i DN som puttade honom över kanten… och sedan fräsningen och absolution i form av ”miljöengagemang”.
  Processen liknar den hos en gammal knarkare som finner Jesus. Det är bara att önska lycka till och hoppas Jonas P finner fortsatt bot för sin ångest. 

 49. Bertel

  Lena Krantz
  Vid närmare granskning hittar jag inte Peter,s inlägg och ser att hon/han som har alias Lena kan inte vara du. Vad skrev du?

 50. Peter Stilbs

  Re SvD Censur – vad jag skrev i morse var något mycket nära detta, undertecknat med mitt namn
  The bottom is nådd ?
  De två artiklar som Anna Lagerblad skrivit i dag och i måndags måste vara ett lågvattenmärke i SvD:s historia
  Damen(?) som kallar sig Lena undrade om det var för att jag ville behålla min höga inkomst ? 
  Ja, man undrar.
  Jag ägnar mig bara åt detta av vetenskapliga skäl – och det är min skyldighet.

 51. Bertel

  Lena Krantz # 44
  De inlägg som jag har läst av dig, utanför denna blogg, har jag uppfattat som väldigt sansade och jag trodde aldrig i min vildaste fantasi, att vi skulle hamna i DDR liknande Kafka värld, när det gäller censur, men vi är där för tillfället och det är minst sagt skrämmande när tom SvD är en av  dessa.

 52. Rosenhane

  Ha, Lena!
   
  Jag kopierade i stort min # 15 här i tråden och lyckades hålla mig kvar i 12 minuter.
  Vidriga Svenska Dagbladet, skäms!

 53. Jonas Paulsson: #21 Skönt att höra att du haft lite roligt mitt i din ångest. Alla behöver få sig ett gott skratt då och då.

 54. Rosenhane

  Djävlar anamma, jag försöker igen!

 55. Beträffande kommentarerna på SvD.se har jag fått veta att man skulle vara lite extra restriktiv idag. Det kan jag bara beklaga då det har inneburit ett oerhört nöje för mig att läsa dem.

 56. Rosenhane

  14.28 kom jag in igen men under tiden har ca 10 kommentarer försvunnit.

 57. Rosenhane

  Jonas Paulsson#53
   
  Kan du vara bussig och berätta hur eller av vem  du fick veta det?

 58. Förresten ”maggie”, kul att du sänker dig själv med sådana där vuxenmobbingkommentarer 😉 Om du är sådan som du verkar vill jag bara att du ska veta att jag är glad (och till o med lite stolt) över att jag inte är sådan.

 59. themotie

  Det är lite intressant att se alla dessa kommentarer om religion på en webbplats som är så långt bort från den faktabaserade verkligheten och som allt som oftast använder ett språk som den amerikanska kristna extremhögerna skulle bli rörd av 🙂

 60. Slabadang

  Hej Jonas!
  .
  Va  kul att du tittar in. Du förstår att vi har extremt svårt att skilja på  vad som är religion och vad som är vetenskap hos dem som resonerar som du. Jag tycker synd om alla som tror att slutet är nära.Vi ser den mest omfattande hjärntvätt pågå och väldigt få ställer grundläggande kontrollfrågor utan vevar på med samma mantran om och om igen? En misantropisk domedagsekt med sina tältmöten och profeter.
  Kom igen tror du verkligen att ”then end is neah?”

 61. Ratzz

  #56 Tycker inte du verkar må bra JP. Kompis som liknade dig i mönstret fick vi att gå på lite rådgivning för att hitta sig själv (som alternativ till frikyrkan) Han trivs betydligt bättre idag och är på en mittemellan punkt jmf med den hetsade affärsvärlden och självdestruktivt religiösa…

 62. Slabadang

  Thesmothie!
  ”Faktabaserade” ”Kristna högern” det var ju väldig konkret! Ska du inte påstå att vi jobbar för oljelobbyn också?
  Tyvärr så står inte fakta bakom katastrof och panik propagandan för klimathotet.Det är bara ett modernt substitut för syndafloden med sin botgöring och sina avlater.

 63. Gunbo

  Det är märkligt vilken intolerans många personer här, som hyllar liberala ideal, visar. Liberalism förespråkar, om jag förstått det rätt, individens frihet att välja livsstil och livsåskådning. Era reaktioner visar bara hur tunn den liberala fernissan är. Jonas Paulsson, följ din egen väg!

 64. Jonas B

  Jonas P > Om du tolkat mit inlägg ovan (#46) som vuxenmobbing ber jag uppriktigt om ursäkt. Livskriser går många av oss igenom och ångest är inte att leka med. För övrigt har flera av mina bästa vänner samma tro som du när det gäller AGW och de är inte sämre vänner för det…:=)
  allt gott
  Jonas B

 65. Lena Krantz

  Jonas Paulsson  #53
  Restriktiva är väl inte rätta ordet när det verkar handla om att cencurera ffa alla som skriver på TCS eller?
  Bloggmobbing pågår!

 66. Gunbo,
  Var ser du intoleransen mot andra männiksors val? Dom flesta har väl uttryckt medkänsla för Jonas P. Som fö både försökt skratta åt ’oss’ här och sedan känt sig ’vuxenmobbad’ pga Maggie glädjs åt hans glädjeämnen.
  Är det alldles säkert Gunbo att du inte återigen försöker läsa in dina egna önskingar här (om ”hur tunn den liberala fernissan är”)!?

 67. Lena Krantz

  Gunbo #61
  För mig handlar det inte om intolerans utan att defiera vad det egentligen handlar om, dvs i mitt tycke en tro och inte vetenskap.
  Däremot får man naturligtvis tro vad man man vill, religionsfriheten håller jag stenhårt på.
  Men jag håller lika hårt (minst) på åsiktsfriheten och den har SvD satt ur spel.
  Det är för djääävligt
  *Ggggggggrrrrrrrrrrrr*

 68. Lena Krantz

  Nu skrev jag:
  Religionsfrihet och åsiktsfrihet
  Eftersom jag är religionshistoriker gör jag kopplingen att klimathotet ÄR vår tids apokalyps och det är jag inte den första att göra dessutom. Vad är det som är så farligt med den åsikten att den måste censureras?
  Varför hyllar SvD numera inte åsiktsfriheten?
  Ja tack för min minut då (eller hur länge den här kommentaren får ligga kvar).

 69. Rosenhane

  Lena,
   
  dom måste ha somnat därborta i Marieberg, jag har legat kvar över en timme!

 70. Svempa

  Tagelskjortor kan nog vara bra ibland när det kliar för mycket. Bara man inte drar åt för hårt.
  27 nov var den sk. ”buy nothing day”. Det är väl liktydigt med att skicka pengarna till Greenpeace eller köpa utsläppsrätter. Prislista:  Buy nothing 1 USD, nothing deluxe 10 USD, Nothing premium 20 USD.
   

 71. Micke Johnsson

  #Jonas Paulsson
  Jag gjorde precis tvärt om(dock ej aktivist). När jag väl börja läsa kring ”klimathotet”så förstod jag snabbt att det hela var grovt överdrivet(bluff?) för att skrämma  människor som dig. Som tur är finns det inte många som lider som du.

 72. Lena Krantz

  Rosenhane
  Och jag i nästan tjugo minuter nu. Jag tror att människan som censurerar har gått hem eller fikar.
  Fortsättning följer….
  (egentligen är jag så ARG så jag kokar)
  Det som är så groteskt är ju att detta censurerande bekräftar ju just det vi skriver. Du MÅSTE hålla dig till den rätta läran/åsikten för annars behöver du psykologhjälp….och tycker du inte att vi har rätt så har du ändå bara ännu mer fel men förstår inte ditt eget bästa. Jävla diktaturfasoner är vad det är!!!!!!!!!!! 
  *(=)(%&%#”?¤#¤”!½*

 73. Gunbo

  Jonas N,
  Här är bara några kommentarer:
  Att skriva artiklar om klimatet och lyfta fram en kille som uppenbart har personliga problem och indirekt försöka inbilla Svd:s läsare att det är hedervärt och ansvarsfullt att säga upp pensionsförsäkringen och i stället skänka pengarna till Greenpeace?”

  Oavsett vad man har för inställning till AGW, för eller emot så är väl påhittet att sluta pensionsspara och skicka pengarna till Greenpeace bland det dummaste man hört och detta oavsett vad man tycker om Greenpeace. Man kan inte hysa respekt för sådana stolligheter.”
  Jonas P har väl rätt att göra vad han vill med sina pengar (enligt liberal ideologi)?
  Jag undrar när de ska ha någon som först varit klimataktivist för att sen bli normal?”

  Vem är normal?

 74. Svempa

  Gunbo #71
  Klart grabben får smälla sina pengar hur han vill. Vill han ha omväxling kan han också svara på några Nigeriabrev eller köpa en flaska Crystal Champagne på Sturehof.

 75. Gunbo
  Jag ser ingenstans någon intolerans. Ditt första och sista citat handlar om SvD:s redaktionella val. Och de två första beklagar dumdristiga val han gör med sina egna pengar. Var någonsin läser du att han inte skulle ha rätt att göra så med sina pengar?
  Men killen har ju också ägnat sig åt civil olydnad och sabotage. Dvs han har tyckt att det varit OK att vålla andra kostnader både för att städa efter hans skit, och polisväsendet.
  Men du tycker (och skriver) att det är OK, och uppmanar honom alltså; ”Jonas Paulsson, följ din egen väg!” emedan du tycker att kommentarerna här visar för lite hänsynd till honom?
  Är det korrekt uppfattat, Gunbo?

 76. Gunbo

  Lena #65,
  ”För mig handlar det inte om intolerans utan att defiera vad det egentligen handlar om, dvs i mitt tycke en tro och inte vetenskap.”
  När jag skrev intolerans gällde det enbart hur Jonas Paulsson behandlats här på bloggen.
  Alla har rätt att tro vad de vill om klimathotet. Även om jag eller du är övertygade om att hotet inte är stort har vi ingen rätt att dårförklara någon som inte har samma övertygelse som oss.
  Frågan är inte avgjord ännu eftersom ingen vet

 77. Rosenhane

  Lena#70
   
  Håller med dejj!
   
  Peter Stilbs har just lagt in en bra kommentar:
  SvD Censur
  Kan käre redaktören tala om vems ärenden han/hon går när inlägg tas bort trots att de följer gällande regler, men innehåller för någon oönskade åsikter. Vad är detta kommentarsfält till för då ?
  Anmäl inlägget
  Svara på inlägget
  Peter Stilbs,

 78. Ratzz

  #71 Gunbo, du menar att du inte ser nått som helst anmärkningsvärt i killens beteende…

 79. Lena Krantz

  Gunbo #74
  Jag vet inte om du menade det som det nu kom ut men dårförklarar du alla religiösa eller?
  Allt jag har skrivit är ju att en tro på en kommande apokalyps ÄR en tro och skall sättas in i sitt rätta sammanhang. Det är ju hotet om en kommande domedag som har framkallat hans klimatångest och då måste man väl ”attackera” ångesten utifrån sitt rätta sammanhang för att försöka jobba sig bort ifrån den.

 80. SchnellPosten

  Jonas Paulsson#diverse inlägg#
  Visst kan man vara rädd för klimatförändringar för de finns på riktigt, ja jag talar sanning och vetduva de har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Så tyvärr spelar det ingen roll vad du nu hittar på för att ändra detta.
  Vad jag däremot är rädd för är den politisering som sker framför våra ögon och inte är relevant i sina handlingar, i synnerhet när de inte tar hänsyn till vad som egentligen händer i världen
  Jag fortsätter att idogt påstå att politiker och vissa vetenskapsmän är otroligt naiva och har dålig fantasi!!!!

 81. Staffan D.

  Eftersom debatten här kommit att röra sig om religion, kan jag ju påpeka att världen kommer att gå under p.g.a. kyla:  Fimbulvintern, tre års köld, föregår Ragnarök.  Så står det i Snorres Edda, så det är säkert sant.  —  Var det inte 2012 jorden skulle gå under, enligt Maya-indianerna?

 82. Slabadang

  586 kommentarer!!!
  Vill man se hur censuren fungerar på SVD kan man titta i kommentarsfältet på DN istället.Jag undrar hur länge de skall lyckas låstsas inom MSM att klimathotet står utan kritik eftersom revolten emot blir allt starkare. Nu n’r man läser alla kommentarer så är det helt klart att opinionen svängt och klimattalibanerna färktar alltmer desperat i sin lilla isolerade bunker. Tältmötesperioden lider definitift mot sin kollaps sanningsmonopolet är redan borta. Allr fler skrattar åt spektaklet och det gläder mig att allt fler kommentarer inte längre är lite sådär artigt tveksamt skeptiska utan tvärförbannade och hånar fundamentalisterna.

 83. Rosenhane

  Otrooooligt!!!!
   
  Peter, din senaste är bortblockad!
   
  Uppmaning till samtliga:
   
  Gå in på Svd och kommentera detta, det är ju horribelt!

 84. Gunbo

  Jonas,
  ”Och de två första beklagar dumdristiga val han gör med sina egna pengar.”
  Beklagar?
  Det här låter nog lite mer än så: ”..och skicka pengarna till Greenpeace bland det dummaste man hört och detta oavsett vad man tycker om Greenpeace. Man kan inte hysa respekt för sådana stolligheter.”
  Civil olydnad har använts av många rörelser under långa tider både i demokratier och totalitära system. Utan Ghandis civila olydnad hade Indien knappast blivit självständigt.
  Jag har en son som satt två år i fängelse för att han vägrade vapen, också en form av civil olydnad.
  Sabotage är inget jag sanktionerar men vanligen brukar ju sabotörerna få böta och på så sätt sona sitt brott. De är ju också medvetna om påföljderna.
  Så jag säger fortfarande: ”Jonas Paulsson, följ din egen väg!”
  Är det uppfattat, Jonas N? 

 85. Gunbo

  Razz #76,
  ”Gunbo, du menar att du inte ser nått som helst anmärkningsvärt i killens beteende…”
  Jag ser att han har ångest inför framtiden och att han tacklar sin ångest genom att göra någonting konkret. Det finns många som har samma ångest men väljer att förneka det de är rädda för. Man kan ju fråga sig vilket beteende som är mer anmärkningsvärt.

 86. Gunbo …
  Jo, jag hade redan innan fattat att många gånger är ditt perspektiv helt upp-och-ner jfrt med mitt.
  Att vålla andra människor kostnader är vad du bejakar här (upprepade ggr tom), men tycker att folk som kritiserar hans val,och tycker att hans val är dumma, är intoleranta!? Att de inte är tillräckligt respektfulla?
  Så lät det stenkastande patrasket under Göteborgskravallerna också.
  Ja du, Gunbo. Du har nog inte riktigt fattat vad tolerans är heller. Och du kanske tror att sabotörer vanligtvis får böta också? Du kanske tom tror att dom får betala kostnaden för vad de ställt till med. Du är bra rolig du, Gunbo …
  Och ja, det har jag uppfattat! 🙂

 87. Gunbo

  Lena K #77,
  ”Jag vet inte om du menade det som det nu kom ut men dårförklarar du alla religiösa eller?”
  Nej, det menade jag inte! Ingen ska behöva dårförklaras p g a sin tro så länge det inte finns bevis för att det man tror på inte existerar. Och det gör det inte i klimatfrågan ännu – tyvärr.

 88. Red Hansen

  #83
  Sämsta undanglidandet hittills om du säger dig ha nån koll på funktionen på insidan av folks huvuden.

 89. Gunbo #82
  Stå på dig, men låt för ordningens skull Jonas N få sista ordet.
  Annars blir det ju en snudd på olidlig följetong.
  Det du vill ha sagt är begripligt redan utan alla förklaringar för Jonas N som har sin egen syn på omgivningen… hur den nu är.
  Han lyckas ju aldrig förklara den annat än genom sitt knepiga uppträdande med ständiga angrepp på inlägg som han av någon anledning inte gillar.
  Men alla kan ju inte vara normalt resonabla.
  Det finns ett stort mått av populism i Jonas N´s kommenterande här, och då menar jag naturligtvis att han är populär i det ”lokala samhälle” (eller sociala gemenskap) som den här bloggen utgör.

 90. Ratzz

  #83 Gunbo Så allt inklusive extremistiskt självdestruktivt beteende går att ursäkta med att den tacklar ett problem, Ok då vet vi vilken generation av shrinks du tillhör. Tror jag har en annan syn på vad som är konstruktivt och hälsosamt

 91. Gunbo

  Jonas
  ”Så lät det stenkastande patrasket under Göteborgskravallerna också.”
  Det är stor skillnad på patrasket i Göteborg som förstörde enskild egendom för miljontals kronor bara för att det var kul och miljöpartisterna som dumpade hästskit utanför jordbruksdepartementet. Det går inte att jämföra ”aktionerna”!
  Märk väl att jag skrev ovan att jag inte sanktionerar beteendet men att det var något stort brott har jag svårt att se. 

 92. Gunbo

  Uffeb,
  Tack för tipset! Du har helt rätt! Tyvärr hann jag inte se det innan jag postade min senaste kommentar till Jonas.

 93. Gunbo, det är skillnad i omfattning, men inte artskillnad. Och min poäng var just att precis samma ’försvar’ fick man höra från dem!
  Och nej, de förstörde heller inte för att det bara var kul, utan för att de var så in i bomben ’engagerade’ mot ’imperialismen’ och faktiskt tog tag i saken själva och ’gjorde något konkret’ (som du skrev i #83).
  Men när Paulsson här inte får tillräckligt mild behandling med verbala silkesvantar, då är det den ’liberala fernissan som är tunn’ …
  Som sagt, var dina sympatier hamnar är uppenbart, och var inte svårt att gissa i förväg. Men argumentationen eller principer vill framhäva för dessa sympatier är bara tomma efterkonstruktioner. Och som jag påpekade, de låter precis som vänsteraktivsterna i Göteborg och (tyvärr) många andra sk ’gatufester’ …

 94. Gunbo #90
  Jodu, det är inte så lätt att bara bli tyst när Jonas N kommit med ett av sina dräpande personangrepp, men när man dels vet att han själv njuter av det, dels ser hur formuleringarna blir enahanda och lite tjatiga, så kan man kliva ur fighten (med ett empatiskt leende, som man inte behöver dela med andra).
  Trots att det då av publiken uppfattas som en stor förlust för den som drar sig ur. 
  Och jag kan näsan lova dig att det kan bli lättare att föra ett samtal med Jonas N privat genom hans egen mailadress. Nu var det några år sedan jag hade den kontakten med Jonas N, men du hittar hans mailadress via hemsidan om du klickar på
  namnet i hans inlägg.

 95. Ratzz

  Vi som inte ser det liberala som bara en påmålad fernissa kan mao fortsätta att göra nått konkret åt hotet mot civilisationen och tackla problemet med ekofascismen och klimatvidskepelsen där vi träffar på den. Som på SvD…

 96. Ratzz #95
  Hur menar du? Är SvD ett språkrör för ekofascism (vad nu det är) eller menar du tvärtom (vad nu det skulle vara) på något konstigt vis?

 97. Micke Johnsson

  Nu har sidan havererat på SvD! Det står endast 79 kommentarer…

 98. En februarikväll,  då Jonas som vanligt satt och slösurfade,  hamnade han in på en hemsida som som behandlade -Klimathotet-. Då hörde han plötsligt en röst inom sej som sade : Jonas, är du där ? Du skall  sluta pensionsspara och skänka alla pengarna till Greenpeace ! Och då gjorde han det.
  Ja, så kan det gå
  (fritt efter Martin Ljung)

 99. Göran Lysén

  Mitt inlägg på SvD klipptes på 30 sekunder:
  quote
  två observationer om artikeln
  1) Jonas har uppenbarligen psykiska problem, som kunde ha utlösts av vad som helst, nu blev det sk. klimatångest. Hoppas att han får adekvat läkarvård eller annan sådan.
   
  2) Om det nu är så att SvD söker läsarnas kommentarer (oftast av kritiskt slag), så duger det inte med att plocka bort en massa kritiska inlägg. Hur var det nu med åsiktsfriheten – SvD? Vad räknar SvD med att få för respons på en artikel, som inte ens når upp till fotknölarna?
   
  unquote
   
  För övrigt kan jag meddela att intet nytt finns att rapportera på uppsalafronten – den globala uppvärmningen lyser klart med sin frånvaro alltsedan förra vintern (egentligen), som började  den 6 december, då första snön föll. I år är det ännu värre fast tidigare! Carlgren, Thomas, Jonas P. och alla andra klimatfanatiker – skotta hit värmen innan veden tar slut! Inte ens våra alphundar vill ut i snön och kylan utan föredrar braskaminen! Hundarna ligger i var sin soffa och jag själv i en stor fotölj. Min bättre hälft gossar sig just nu inne i staden med centralvärme  (dvs. sopvärme till dyra pengar).
   
  När jag tittar på de gamla gravarna här på fastigheten, särskilt de från bronsåldern, så kan jag inte låta bli att undra över vad tusan de skulle säga om läget i landet idag. Kallt som fan??!! Och??

 100. Göran Lysén #99
  Stångas inte med datorns möjligheter. Skriv ett brev på vanligt hederderligt papper till tidningen och förklara hur du mår och vad du menar.
   
  Lägg till lite om dina olika gravar på fastigheten och vilka slutsatser du drar av det, så får du kanske inte bara en insändare.
  Det kan ju bli ett intressant debattinlägg.
  Ett debattinlägg om något vad som helst.
  T ex temperaturer, eller hur andra lever och mår…

 101. Göran Lysén

  Uffeb post # 100. Det värmer i själen att du bryr dig om hur jag mår! Den värmen kan säkert kompensera för minusgraderna utanför. I övrigt kan meddelas att intet hänt här på uppsalafronten, ty de bofasta producerar alltjämt en massa nyttigheter såsom ved, varför denna inte lär ta slut även under den kommande fimbulvintern (trots den globala uppvärmningen). Tror du att de som levde på 1600-talet och svalt ihjäl pga kylan och uteblivna skördar hade överlevt, om de hade varit förvissade som Jonas P. om att det rådde global uppvärmning?

 102. Anders L.

  S. Andersson #5,
  ” Bevisar återigen att miljöorganisationerna har tagit frikyrkornas plats i samhället. Ett ställe dit man kan gå och riktigt ge sig hän! Där alla tycker lika och man är övertygad om sakens godhet.”
  Ähum, hur var det nu … ”Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?”

 103. Göran Lysén

  Ett PS apropos global uppvärmning.  En sådan måste ju ha funnits, när isen smälte, och tycks vara starkt deklinerande, om man titter ut genom fönstret och kollare termometern??!!!

 104. Som Teknisk Fysiker har Jonas P  nog med sina kunskaper i matematik och statistik gjort en riskanalys över situationen – låg sannolikhet för AGW  mult. med  mycket stor effekt.  Då är situationen inte så enkel som många här gör gällande.

 105. Rosenhane

  Gunbo#91
   
  Det är stor skillnad på patrasket i Göteborg som förstörde enskild egendom för miljontals kronor bara för att det var kul och miljöpartisterna som dumpade hästskit utanför jordbruksdepartementet. Det går inte att jämföra ”aktionerna”.
  Inte sant.
  Det är ingen skillnad alls för det är samma patrask, nämligen attack, klimataktion, grönpissare, reclaimare, den minkutsläppande delen av mänskligheten(ursäkta om jag upprepar mig) m fl på extremvänsterkanten.
  Ditt försök att göra någon slags åtskillnad är rent och grönt(!) önsketänkande.
  En fundering utan att vilja vara ofin, din son satt i finkan i två år för vapenvägran säger du.
  Vad hade han mer på sitt samvete?
  Som jag minns från 60-70-talet fick vapenvägrare högst några månader. Har straffskalan skärpts sedan dess?

 106. Göran Lysén

  Holmfrid! Då kan man nog endast konstatera att Jonas P. hamnat någor snett i sina beräkningar!

 107. Labbibia

  Rosenhane
  En god vän till mig satt i fängelse för vapenvägran, sk ”tomhylsa”.
   2 eller 3 veckor fick han sitta i annexet till fängelset i Sundsvall? (tror jag det var) Själva fängelset var nämligen fullt. När han skulle anmäla sig för arbete i fängelseverkstaden sa förmannen åt honom att sjukskriva sig. Det fanns inget jobb åt honom då det var så många fångar just då. Han tillbringade alltså sin ”fängelsetid” med att bo i ett hotelliknande utrymme, läsandes böcker. Så det var verkligen ingen lek att ta straffet för vapenvägran…..det var ett stort skämt!
  Efteråt skrev han dessutom en artikel som han sålde in till tidningen Expressen….. 🙂

 108. Gunnar Strandell

  Uffeb #100
  Jag tar upp temperaturhandsken du katade åt Göran Lysén här.
  Under källen har jag läst på Judith Currys blog där hon sökt efter kloka skeptiska inlägg och hamnade så småningom här:
  http://chiefio.wordpress.com/2010/11/26/small-tyrants-large-tyrannies/
  Sakligt och kraftfullt resonemang kring medeltemperatur och anomalier. Det kanske också kan få Jonas Paulsson att inte tro på allt som är ”sant”. 😉 

 109. Göran Lysén #101
  Jag bryr mig faktiskt inte mer om dig än du bryr dig om en Jonas P – som jag inte heller känner.
  Och när det gäller de som levde på dina marker förr. Dom hade det nog inte alltid så lätt.
  När du tittar ut genom fönstret och drar personliga slutsatser om klimatet utan att egentligen tänka själv ( i meningen fundera),  ja då är du bara att lyckönska. 
  Du har ett spännande liv framför dig om du hittar ett sätt att få fart på din egen nyfikenhet.
  – Att tänka fel och få lära sig något nytt är stort.
  – Att tänka rätt och få applåder för att man vet är smått.

 110. Rosenhane

  Labbibia
   
  Han som slog ihjäl gumman i Landskrona fick 2 år, han kan säkert också sälja sin story till Expressen.
  Dom betalar bra, Camilla Henemark fick 200 tusen.

 111. Gunbo

  Rosenhane #105,
  Det var inte här i Sverige han avtjänade sitt straff.

 112. Göran Lysén

  Uffeb! Vilket trams! Gitter inte att svara dig!

 113. L

  Vi får väl hoppas att Uffeb har lite mer förstånd än det han visar på TCS.

 114. Göran Lysén

  L! Quite right!

 115. Rosenhane

  Gunbo#111
   
  Å fan, deserterade han från främlingslegionen?

 116. magnus

  Rosenhane
  Lägg ihop 2 och 2. Gunbo nämner sin finska rakhet i tidigare tråd…
  Du som tänker så bra själv kanske bara inte orkar just idag?

 117. Gunbo

  Uffeb #109,
  ”- Att tänka fel och få lära sig något nytt är stort.
  – Att tänka rätt och få applåder för att man vet är smått.”
  De här orden ska jag skriva ut och rama in och hänga på väggen vid mitt skrivbord!

 118. Gunbo

  magnus #116,
  Hi, hi, en del tänker själva!

 119. L #113
  Kul att du dök upp. Kanske.
  Om du funderar över mitt förstånd så kan du koppla av och ägna dig åt mer intressanta egna tankar.

 120. Bertel

  Göran Lysén & Lena Krantz
  SvD verkar ha tagit till sig av kritiken, eller, har ”censuretatorerna” avgått av fri vilja, för era alster är fortfarande läsbara på kommentatorsfälten.
  En vinst för demokratin och oss(yttrandefrihetens vänner)!  🙂 

 121. Bertel #120
  Var inte så ivrig när det gäller kommentarer på tidningars webbutgåvor.
  Det fladdrar hit och dit när dom uppdaterar sidan.
  Hanteringen är helt annorlunda jämfört med en blogg som den här.
  Rent tekniskt menar jag.

 122. Rosenhane

  Bertel#120
   
  Nej, det har dom inte, gå in och titta det plockas hela tiden
  och dom har uppenbarligen ett Peter Stilbs-filter.
  Vi måste ligga på, jag har hängt med idag; mer än hundra synnerligen hovsamma kommentarer har plockats bort.
   
  Det känns som att Svd har tagit på sig rollen som pr-byrå för DDR-Pol Pot- och den nordkoreanska  medlöparadeln i Sverige.
   
  PJ Anders Linder, kom igen med en kommentar om detta på TCS, prenumerantnumerären kan stiga om du håller tungan rätt i munnen!
   
  (Bertel, dess värre tror jag han inte vågar trots att jag vet att han läser här!) 🙁

 123. Jag ser att Gunbo har funnit lite tröst och medhåll hos Uffe. Den senare har en lite kuslig och klängig person-hang-up, som han dock inte vågar agera på. Hans övriga insatser här mest är att regelbundet upprepa för övriga här att han dels är nyfiket intresserad och att moln hänger ihop med temperatur, luftfuktighet och tryck.
  Men det glädjer mig att du, Uffe och Gunbo ibland finner varandra.

 124. Lena Krantz

  Bertel #120
  Jo men jag tror att censurmannen har gått hem för länge sen och tar idogt upp sitt värv imorgon igen…
  😉

 125. Rosenhane

  Jonas N
   
  Ixoida personligheter kanske har en tendens att kleta samman….
  Nej usch, nog med perfiditeter, jag stänger ner mitt tangentbord för i afton, Godnatt Blogg.
   

 126. Bertel

  Lena Krantz # 124
  Ok, men vi får hoppas det motsatta för att bevara lite av vår tilltro för mänskligheten/liberalismen   🙂   ,sen är det så sköööönt, tack vare internet(och Maggie,s blogg), att få debatera/reflektera/driva/dela med sig sina tankar utan censur.

 127. Lena Krantz

  Bertel #126
  Ja herregud! Tack och lov för att det inte är någon censur på den här bloggen.
  Det innebär ju att man får läsa kommentarer som man gillar och sådana som man inte gillar, ungefär som livet alltså!
  😀

 128. Rosenhane, jag har iofs förståelse för dem båda. Jag låter ju ofta inte Gunbo komma undan med flum och bludder, och han intar nästan omedelbart och reflexivt försvarsställning och skall gräva ner sig ytterligare. Att han tycker att det är jobbigt att bli tilltalad av mig har jag full förståelse för. Uffe snarare, håller i varje läge på den personen som säger emot mig. Nästan oavsett vad det gäller. Det är generellt ingen framgångsstrategi. Därav hans många puerila in- och försök till påhopp.

 129. Bertel

  Rosenhanne #122
  För närvarande är deras kommentarer kvar, utsikt från min datorskärm/anslutning och ny inloggning mot SvD ca 23.55.   🙂 

 130. Bertel

  Uffeb # 121
  Du är en gullig varelse som bejakar förmågan att göra skriftliga innhopp med fladdrande spänst mot det okända.    

 131. L

  Bertel #130, och han befinner sig i fritt fall sen han hittade till TCS… 🙂

 132. C.A.

  Daniel F #27
  Det är bara skägget som fattas, men bortsett från det skulle vi nog, men facit i hand, kunna utse väder-Per till årets ”väder-tomte”
  Häpp!

 133. Bertel

  L # 131
  uuuuuiiiiiiii……….osv               🙂

 134. Klimatångesten,härör från barndomen,undanträngda tankar ,vilket
  orsakar klaustrofobiskt liknande panikkänsla är naturlig.
  Det kan vara många hot som utlöser dessa snabba panikkänslor,
  svininfluensa för att ta ett näraliggande av aktuella händelser.
  Att bearbeta dessa känslor, är att långvarigt lära känna sin egen
  ångest och med förnuft tänka efter.
  ALI.K.

 135. Bertel

  ALI.K # 134
  Psykiatrin måste högprioriteras, för i närtid kommer individer med klimatångest samt sk fober(homo,hetro,islamo), att välla in på psykiatriska akutmottagningar för frigörande samtal och ev inläggning tills sanningen kommer ifatt förnuftet.  🙂   

 136. Det behövs ingen inläggning,det tillhör en förgången tid.
  Allt kan man bearbeta själv,det är bara tidsfråga.
  ATT öka sin kunskap och värdera olika innehåll ,lita till sig själv,
  att förstå SAMHÄLLETS OCH MEDIAS Propaganda och sätta olika
  Politiska agendor och  påverka oss medborgare,med Rädsla och
  skrämmande perspektiv ,nu är det inte BIBELN som gäller,men det är
  ’samma propaganda som förr i ’NY SKEPNAD’RELIGION’ alltså.
  ALI.K.

 137. Jonas Paulsson: #58 Vuxenmobbning? Nej, det var inte alls meningen att mobbas. Jag menade faktiskt att det är kul att du, trots all klimatångest, kan ha roligt åt en massa stollar som vi.

 138. Peter Stilbs

  En till lagerbladare i dag  – jag kommenterade nu
  The Bottom is Nådd – SvD Censur
  Jag upprepar vad jag skrev i går – Lagerblads nu tre artiklar är ett lågvattenmärke i SvDs historia.
  och
  Kan käre redaktören tala om vems ärenden han/hon går när inlägg tas bort trots att de följer gällande regler, men innehåller för någon oönskade åsikter. Vad är detta kommentarsfält till för då ?
  Detta suddades i går – hur många sekunder får det vara kvar i dag ?

 139. Labbibia

  God Morgon Peter!
  Jag kan inte se ditt inlägg på SVD? Redan raderat?

 140. Labbibia

  Sorry Peter
  Det är alltså en ny artikel av Lagerbladskan…..
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/psykologi/klimathotet-far-oss-att-kanna-skuld_5761301.svd#articlecomments

 141. Peter Stilbs

  Labbibia – nej – det verkar ligga kvar – just nu som nr 2 i listan

 142. Peter Stilbs

  Labbibia – jag borde ha uttryckt mig tydligare – tack för att Du stoppade in länken. Däremot kan man konstatera att dessa humorlösa individer inte verkar fatta ironin i Berglins teckning.

 143. Labbibia

  Peter S # 142
  Där kanske en psyolog som Gunbo kan göra en insats? Han kanske kan förklara varför samma människor som okritiskt ”köper” vilka dumheter som helst när det gäller ”klimathotet”, dessutom verkar vara socialt handikappade i det att de tycks sakna humor? 😉

 144. Peter S

  Labbibia – nu är min kommentar ovan (#138) borta från SvD. Tja 30 minuter ? De kanske drack kaffe.

 145. Dan

  Peter S #144:
  Jag tror det räcker med att någon läsare anmäler insändaren så tas den bort. Har själv provat med en dum j-vel som tog bort min insändare hela tiden.
  Spara texten nånstans och skicka in den igen. Och igen, tills vederbörande anmälare måste börja jobba. 

 146. Peter Stilbs

  Dan – #145 – jag tror det är någon på redaktionen i detta fall.

 147. Dan

  Peter #146:
  Njaaa… det skulle ju förutsätta att någon där är läskunnig…

 148. Lars W

  Bara en sak att göra!  Rösta med fötterna och sluta prenumerera.

 149. Kunde inte hålla mig. Skickade nedanstånde till Martin Jonsson på svd
  ————–
  Jag har med stigande förvåning följt diskussionen om artikeln om Jonas Paulssons ”klimatångest”
  och 2 andra med samma tema där psykologer uttalar sig om ”problemet” med att människor undviker
  att ta ”hotet” på allvar
  Jag har samtidigt följt diskussionen på ”The Climate Scam”
  Vad som med all önskvärd tydlighet är att kommentarer till framför allt artikeln om Jonas Paulsson censureras
  och det är många kommentarer som visserligen är kritiska men ändock censureras bort efter 1 eller 30 minuter
  Man ser även en tydlig förändring i hur Svd behandlar frågan om det förmenta klimathotet. Från att ha varit en stark proponent
  för ”AGW” har man nu till synes övergått till att publicera artiklar där de som tvivlar på klimathotet gör det pga
  någon sorts psykologisk ”defekt”
  När skall mainstream media inse att de är utnyttjade för att sprida propaganda om ett hypotetiskt hot? När skall MSM göra lite grävande journalistik
  om AGW?
  Det är i sanning en evinnerlig tur att vi (än så länge) har ett fritt internet där de många falsarierna runt AGW har fått spridning och resulterat i att
  inte bara ”amatörforskare” och ”Klimatförnekare”  diskuterar utan även en mycket stor kader av respekterade forskare presenterar sina resultat öppet.
  Och visst är det ett smart grepp att etikettera tvivlare som ”klimatförnekare”. Va ger det för assocciationer?? Och dessutom, man kan inte förneka ”klimatet”
  Jag ser fram mot en artikelserie som kritiskt granskar företeelsen ”AGW”-hotet. Det kan väl knappast undgå Svd att falsarierna är många likaså kritikerna.
  Att  gå i ledband och ge majoriteten/överhetens åsikt maximalt utrymme istället för att granska den kritiskt är inte snyggt. Och inte heller pressens roll i en
  demokrati.
  Inte heller att censurera kommentarer till artiklar när dessa följer regler som svd ställt upp-
  Jag är MYCKET besviken på Svd.  Var är den kritiska granskningen av ett mega-projekt som kommer resultera i stora pålagor för människor
  och stora kostnader industrin och som tom av ICCP-företrädare har beskrivits som att inte vara en fråga om klimat utan bvara ett projekt för att
  ”rättvist omfördela jordens resurser”. Och där ett system med  ”Handel med utsläppsrätter” skall sjösättas som inte kommer att ha någon inverkan
  på klimatet men planeras omsätta TRILJONER dollar. Och kommer att göra många mycket rika, bla Al Gore som satsat miljoner i det projektet.
  Vem betalar?  OBS, retorisk fråga
  SVD!   Vakna upp!  Se!  Kejsaren har inga kläder!

 150. Det  är  bra  Jobbat  Ingvar Engelbrecht   med  flera!
   
  Genom  detta  sjuka  POL  POT  Kommunist  censur  policy  så  har  SVD  gjort  bort  sig  totalt  och  en  bland  många  tidningar  som  tänkande  människor  helt  kan  ignorera  då  man  inte  är  en  normal  demokratisk  tidning.  Har  själv  helt  slutat  läsa  SVD  Aftonbladet  Expressen  med  fler och  liknande    skämt  låtsas  idiot  fejk  köpta = ( Journalister????)
   
  PS -Ingvar Engelbrecht   INTERNET  är  fortfarande  inte  Censurerat  och  kommer  kasta  dessa  levande  döda  fejk   Skendemokrati  tidningar   i  glömskans  hav.
  http://www.gluefox.com/kontr/demokrati.shtm
  Sverige — en totalitär demokrati?
  Vad är en totalitär demokrati? 
  Den konventionella uppdelningen av länder i demokratier och diktaturer är inte längre relevant. Det är dags att införa ytterligare ett begrepp — den totalitära demokratin. Ett uttryck som jag inte själv kommit på, men som jag tycker är väldigt passande. Låt mig i några punkter försöka definiera vad som karakteriserar ett totalitärt demokratiskt land:
  1. Skenbart är landet i fråga en demokrati. Det förekommer fria val, det finns flera partier att välja mellan. Vid ett viss valresultat tvingas det regerande partiet att lämna från sig makten (till skillnad från länder som Egypten och liknande där det också förekommer ”fria val”, men oavsett valresultatet sitter den regerande presidenten kvar — verkligheten visar att denne endast kan avsättas genom revolution eller militärkupp).
  2. I landet förekommer formellt yttrande- och tryckfrihet. Massmedia är inte statligt censurerat.
  3. I skolan talar man mycket om de ”demokratiska värdena”, allas likhet inför lagen, jämlikhet på alla plan etc, etc. Skolan sysslar inte med hjärntvätt eller partipropaganda, utan försöker officiellt ge eleverna en allsidig utbildning, där man diskuterar olika åsikter, ideologier och religioner.
  Så långt är allt gott och väl. De egenskaper jag hittills räknat upp kännetecknar också verkliga demokratier. Nu kommer emellertid det som är speciellt för just den totalitära demokratin:

 151. Jimmy!
  Väntar med spänning  🙂