En reflektion om Rockefeller och en upplysning från Pharos

Efter mina tio långa inlägg med temat ”Rockefeller och klimathotet” är det nu tid för reflektion och fastställande av nya målsättningar.

När jag påbörjade projektet om Rockefellerfamiljens inflytande över klimatfrågan i början av 2016 hade jag tänkt mig en kortare redogörelse i min tidning Bulletin of the Mad Doctor. Det var en del av Wardenclyffeprojektet där temanumret skulle förklara den vetenskapliga bakgrunden till vår sång Rockefeller. Musiken styrde mitt fokus. Jag insåg dock snabbt, efter att ha gått igenom Rockefeller Brothers Funds årsredovisningar från 1940 och framåt, att materialet var alltför överväldigande för att lätt kunna sammanfattas i några rader vilket gjorde att det hela omvandlades till ett bokprojekt.

Min nyfikenhet att granska detta spår närmare uppstod för många år sedan när jag  hade skrivit klart det klimathistoriska kapitlet till min avhandling Ordo Ab Chao. Det var uppenbart att Rockefellerfamiljens stiftelser (tillsammans med ett par andra filantropiska industrialister) hade haft en mycket viktig roll med att finansiera klimatet som mänsklighetens stora ödesfråga och hade gjort detta sedan 1950-talet.

Jag fick efter det frågan om deras motiv. Varför finansierade en familj, som hade byggt sin förmögenhet på att göra världen beroende av olja, klimathotet? Kände de ett gnagande samvete för att de höll på att orsaka en klimatkatastrof och bar de på ett äkta uppsåt?

Som jag redogjort för i min artikelserie så fanns det helt andra  orsaker, där central kontroll av naturresurser, mänsklig aktivitet och befolkningstillväxt stod högt på agendan för familjen. En ambition som delades av deras allierade i den amerikanska och brittiska eliten och den malthusianska rörelsen. Det hela liknar en militär operation där sofistikerade propagandametoder enligt behavioristisk modell används för att skapa stöd och tilltro till teorins giltighet och ”nödvändiga” (ofta antihumana) policyåtgärder.

Något som är framträdande är det svenska deltagandet i uppbyggnaden av klimathotsdiskursen, med en mycket nära relation och partnerskap till USA från 1920-talet och ända fram till idag. Det finns även starka band mellan Rockefellerfamiljen och den brittiska eliten (exempelvis genom Fabian Society). Klimatteorins mest lysande stjärnor, många av dem meteorologer, är dessutom geografiskt begränsade till några få länder (Sverige, USA, England och Tyskland).

Det finns även djupare motiv invävda som inte enbart låter sig förklaras med Rockefellerfamiljens maktambitioner. Strävanden om att skapa en teknokratisk utopi har ett betydligt äldre datum.

Det är nu min ambition att gå vidare för att både utreda några av de kvarstående frågetecknen i den historiska beskrivningen, samt att mer noggrant granska den fjärde industriella revolutionens implikationer (skapandet av den hållbara utopin) för mänskligheten.

Jag arbetar för tillfället med att ta fram en föreläsning där jag tydliggör några av bokens centrala teman och slutsatser. Detta är tänkt att i förlängningen utmynna i en dokumentärfilm.

Rockefeller - Controlling the Game (kopia)

Dessa arbetsområden är nu en prioritet för stiftelsen Pharos upplysande verksamhet. Vi hoppas nu på stöd för att kunna nå ut till en bredare och internationell publik och att vi kan få fler och större bidrag till att både trycka upp boken, möjliggöra våra andra projekt samt att kunna gynna en öppen debatt. Det handlar givetvis också om att bevaka och analysera det som sker i klimatfrågan. Tack till alla er som redan lämnat donationer och förhandsbokat boken. Vår hemsida www.stiftelsen-pharos.org är nu öppen med donationsmöjligheter. Vi finns också på Facebook. Gå gärna in och gilla oss för att få fortlöpande information om våra kommande aktiviteter.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Eldsjälar med moralkompass!

  Jag vill tacka dig för den du är Jacob. Det finns allt för många som vill se ut som eldsjälar men som faktiskt bara har egoistiska motiv. Vi kan kalla dem för charlataner och opportunister. Du fyller alla kriterier för vad som är en äkta eldsjäl och ditt arbete kommer ge en avkastning på sikt. Ingen utöver de som ljuger vill leva i ett förljuget samhälle. Det är enormt starka intressen som inte vill att täckelsen skall falla för vad de sysslar med och sysslat med så länge.
  Det är en djävulskt stor best du avtäcker och du har hjälpt oss att förstå hur stor den faktiskt är och hur långa och hur många hår hårstrån svinpälsen har den har. Vi har fått en lektion hur du gör och vad det kostar att ljuga en hel världsbefolkning upp på läktarn. En kunskap extremt viktig för beståendet av demokratin upplysningen och förnuftet.

  Tack Jacob and Keep it up!

 2. Sören G

  Hörde på nyheterna att Sverige ska gå före och ratificera det s.k. Parisavtalet utan att vänta på övriga EU.

 3. Ann LH

  … Och just idag meddelas att våra självsvåldiga politiker kommer att godkänna Paris överenskommelsen även kallat avtalet. Samtidigt lobbar Löfven för ytterligare en ny Global Deal i FN, med målet att ”den ekonomiska utvecklingen ska komma alla till del” genom en ”ny global ordning”, denna gång på arbetsmarknaden, enligt SvD. Visst har vi hört det förut i något annorlunda tappning.

 4. Lars Cornell

  #3 AnnLH – Vid valet var alliansen passiv och lät SD ensamma tala klarspråk. SD ångade på mot öppet mål.
  Sedan sa Löfven och Reinfeldt ”vi har varit naiva” och gjorde helt om.

  Nu håller det på att hända igen. Medan kunniga Sverigedemokrater i debatten i ÖC den 15:e talar klarspråk om koldioxidhysterin är Alliansen tysta. Insikten växer om att mer koldioxid är till mycket större nytta än skada för mänskligheten och vårt klot. Tidigare Trumph men nyligen även Hillary Clinton ansluter sig till den skaran.

  Tänker Alliansen återigen sitta vid dikeskanten och se SD ånga förbi? Eller tänker Kinberg Batra redan nu säga ”vi har varit naiva”, kliva upp på vägen och tillsammans med SD säga NEJ till att slösa bort ytterligare 13 miljarder på meningslösa miljömål endast tillkomna för att ge Mp stöd.

  http://www.corren.se/asikter/debatt/sopa-framfor-egen-dorr-om4303605.aspx
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/09/21/americans-tire-eco-panic-hillary-quietly-drops-climate-change-rhetoric/

  Tack för ditt arbete och ditt mod Jacob !

 5. Peter F

  Riksdagen kan komma att ratificera Klimatavtalet redan 12 oktober. Begrunda hennes uttalande om att den fossila framtiden är död. I artikeln står också att USA redan har ratificerat avtalet vilket inte är riktigt.

  http://www.dn.se/nyheter/politik/sverige-gar-fore-eu-om-klimatavtalet/

 6. Jan-Åke

  Grymt bra igen Jacob
  Skummade lite i en studie av Bengtsson,Vladimir,Semonov,Johannessen et.al
  ”The Arctic 1920-40 Warming is one of the most puzzling climate anomalies of the twentieth century,over som 15 years the Arctic warmed by 1,78 C and remained warm for more than a decade”
  Även IPCC nämner den här tiden i fjärde rapporten 2007 ”….Arctic temperatures have high decadal variability and a warm period was observed from 1925 to 1945”
  Co2 låg ju som bekant runt 300 ppm vid den här tiden…ändå kommer en tydlig klimatförändring.
  Den ryska forskaren Sergey Pisarev om skriver oberoende av ovanstående om Arktis 20-30- talen ”retreat of glaciers and permafrost,decrease of sea ice amount,increase of air temperature,biological indications of Arctic Warming,ease of navigation”

 7. Jan-Åke

  Sen åter till Antarktis där jag inte alls tänker lugna ner mig utan tvärtom
  Isutbredningen slog rekord sedan satteliteran 2012 med ”The new record 19,44 million square kilometers in 2012” the previous record of 19,39 million was set in 2006″NSIDC fortsätter sedan om septemberutbredningen ”….The maximum extent for each september since 1979…there is a lot of variability from year to year though the overall trend shows growth by 0,9 percent per decade”

 8. Jan-Åke

  Lars #4
  ”Även Hillary ansluter sig till den skaran” låter lovande var kan man läsa om detta ?

 9. Jan-Åke

  Häromdan var det en del förslag om nya ord för klimatskeptiker och klimatalarmist
  Klimatsansad och klimatmissledd eller klimathotssansad och klimathotsmissledd är bättre..

 10. Ann L-H

  #4 Lars, att Hillery nu tagit bort CC ur sin vokabulär är intressant. Hennes numera vän och vapendragare Santer har fått uppdraget att stå fast vid den berättelsen. Kanske smart, han får ta smällen om Brexit-Clexit-UNexit-vinden växer medan hon är fri att vända kappan efter vinden allteftersom den vänder och vrider sig. Hur det än blir med det så verkar det amerikanska folket anse att Trump är ärligare än sin medtävlare.
  En intressant rapport från ICECAP kanske sista spiken i kistan, eller?:
  https://thsresearch.files.wordpress.com/2016/09/wwww-ths-rr-091716.pdf

 11. Lars Cornell

  #8 jag gav dig länken i #4

 12. Ingvar i Las Palmas

  OT
  Men med anknytning till ett tidigare inlägg av mig
  Den 30 sept händer något med anknytning till valutor och kanske främst vad som skall hända med USD
  Mina privata spekulationer har berört möjligheten att vi får en världsvaluta med möjlig anknytning till ”Cryptovalutor”
  Om jag läser och tolkar nya information i ärendet så ser det snarare ut som att man kommer att på något sätt kommer att koppla till guld. Eller kanske en kombination.
  Ryssland köper guld. Kina har köpt guld länge. Guldpriset stiger.
  Cash is King?
  Gold is King!

 13. Håkan Bergman

  Lars C. #4
  Dom är redan nere i diket. Vilket sammanträffande att IPSOS har avskaffat decimalerna, eller var det DN som beställde det så, Mp och Kd får 4%, alltså vad som helst mellan 3,5 till 4,4 %.
  http://www.expressen.se/nyheter/sd-nar-ny-hogstaniva-i-ny-matning-fran-ipsos/

 14. sibbe

  10 Ann L-H
  Valet i USA kommer att avgöras i Swingstaterna, och de flesta ligger i det s.k. rostbältet (de gamla industrisamhällen väster, öster och norr om Appalacherna) som Ohio, där Obama redan har stängt flera kolkraftverk och gruvor. Om Clinton skall vara säker på att vinna, måste hon ge avkall på att fortsätta i Obamas fotspår, med den risken, att ingen riktig längre tror på henne… Hon måste lova att inte förlänga det s.k. avtal som Obama godkände per dekret i nåndera av TV-debatterna…

 15. Håkan Bergman

  Tillägg till #13
  Man kan inte läsa DNs artikel men dom har en rätt skojig rubrik och bild, säkert arkivbild.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/dnipsos-moderaterna-har-svart-att-ta-valjare-fran-sd/
  Ska vi tolka den, AKB sitter och frotterar sig med sitt verkliga problem, ni vet det där som gör det svårt att ta tillbaka väljare från SD, väljarna är nämligen inte så korkade som AKB tycks tro. Jimmie Åkesson sitter uppenbarligen och läser opinionssiffror.

 16. Jan-Åke

  Lars 11 # ok tack men att hon bara sen juli inte nämner CC är kanske lite för kort tid ,men visst är det lovande !

 17. Peter F

  OT

  Hur står det till med UI egentligen ? Förr kunde man ju alltid reta upp sig på deras enögda inlägg och egna kommentarer (bl a fr Thomas P), men numer ser de ut att närma sig fossilstadiet. Men de dyker kanske upp om en miljon år, vem vet. Undrar vad Thomas P tycker om UI:s dalande nedgång. Populär är inte sidan i alla fall och kritiska röster släpps heller inte på kommentatorsfälten.

 18. LaCi

  # 17 UI ? Utrikespolitiska Institutet ? vad menar du?

 19. Mats G

  Jag må ha varit kritisk mot Jacob och jag har hållt en låg profil för jag märkte att det inte föll i god jord.

  Anledningen att jag kommenterar nu är att jag håller med… Ron. Jacob har i denna konspiratoriska värld lyckats hålla sin integritet och presenterat vedertagen info…. som tar det hela ur den konspiratoriska realmen till något konkret. Jag förstå mig fortfarande inte på målet ala Jacob.

  Hitta makten är lite som de ryska dockorna….

 20. Peter F

  #18 LaCi

  Lol

 21. Sten Kaijser

  Hej LaCi,
  UI står för Uppsalainitiativet

  Och jag vill instämma i allt beröm till Jacob!

  Du har såvitt jag kan påminna mig enbart kommit med fakta

  utan att pådyvla avsikter som aldrig uttalats.

  När jag läser vad du skriver så kommer jag att tänka på min egen uppdelning av begreppet makt
  i ”befogenhet” och ”inflytande”.

  I ett bolag har VD befogenhet medan styrelseledamöter har inflytande

  Rockefellerfamiljen spelar helt på inflytande!

 22. Andreas

  Om ni händelsevis är i Västerås någon gång så gå in på ABB Meeting point på Mäster Ahls gata.
  Till höger i receptionen har Investor ställt upp ett antal informationsskyltar som i stora drag beskriver de industriella revolutionerna i Sverige fram till den pågående s.k. fjärde. På ett par av skyltarna märker man tydligt av de vibbar som Jacob tar upp i sina artiklar/inlägg, m.a.p. klimat och miljö. Bl.a. omnämns förstås boken ”Tyst Vår” av Rachel Carson.

 23. Slabadang

  Ann LH #10 !! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Vilken dödsstöt för klimatjihadisterna. Nu tog de seriösa klimatvetarna stryptag bakifrån med armlås på alarmisterna. Vi har sett några artiklar där men pekat på ENSO och som påvisat sambandet. Nu gick de längre bredare och djupare tempdatan och slutsatserna är obegripligt enkla att förstå. Varför man inte skall justera tempdatan för MEI blir en extremt svår uppgift för klimatjhadisternas alla charlataner och opportunister att försöka slingra sig ur. Jag repterar Globalisterna är körda! EU är kört! MSM är kört!, och allra tydligast är nu klimatidioterna lämnade till fiskmåsarna av alla parter.
  Lars Karlsson på UI professor i artificiell intelligens har tydligt bevisat på vilket sätt hans intelligens är artificiell! Vi har studerat den tills fram till nåt år sedan då den påvisade vara så artificiell att Barbiedockan började te sig naturtrogen i jämförelse, och man orkade inte läsa den skit han knappade in och kallade för ”artikel” på den lilla klimatjihadistiska sektens lilla tältmöte på UI. Att blådårar som Holmström och Karlsson får gå lösa på våra universitet är fanimej samhällsdestuktivt. Förnekelsen av naturliga klimatförändringar sitter i själva ideologiska låsningen.

  Är det nåt ”papper” som förtjänar en egen artikel så är det denna!

  https://wattsupwiththat.com/2016/09/22/study-tropical-hotspot-fingerprint-of-global-warming-doesnt-exist-in-the-real-world-data/

  Jag har länge länge hävdat att det är nåt helvaj med hela begreppet ”klimatkänslighet” och nu bevisar det sig egentligen betyda ”klimattålighet” eftersom CO2 effekten och tillika hotspoten inte går att finna något signiikant spår utav.

 24. Ann L-H

  Slabadang, tummen upp! Det finns mycket att säga om detta ”papper”. Mina tankar gick direkt till en av mina hjältar, Alan Carlin.
  https://www.klimatupplysningen.se/2015/08/19/alan-carlin-en-okand-storhet/
  Carlin fick som väl var uppleva välbehövlig upprättelse och står nu som en av granskarna till rapporten, men vilket ”upprättelse” väntar etablissemanget med Clintons-Obama, UNFCCC-kramare med Margot Wallström och hela den gröna svans som ännu för en tid styr över vår oss?
  Hösten blir intressant!

 25. Ann L-H

  # 23, 24 Mera om ”dödsstöten” här:
  http://icecap.us/index.php/go/joes-blog
  ”The most important assumption in EPA´s CO2 Endangerment Finding has been conclusively invalidated”

 26. Slabadang

  Ann LH !

  vart tog klimatjihadisterna vägen på denna tråd? 🙂 🙂 🙂

  Å nu Sundbergs 0.3 C för CO2 (ej korrigerad för MEI) Ha ha ha ha ha !!

 27. Ann lh

  Slabadang, med anledning av denna kan vi kalla det högtidsdag läste jag igenom kommentarerna till inlägget om Alan Carlin (#24). Där minsann var det full fart på försöket att oskadliggöra Carlin, denne ”hållbara hedersman”, men utan större framgång. En underhållande och roande läsning från min horisont.
  Men, nu som sagt nu är det tyst minsann.

 28. Ingemar Nordin

  Slabadang, Ann LH,

  PIK-forskarna har ju bevisat att den globala temperaturen ökar när man räknar bort ENSO – så det så. Vetenskapen har talat! 🙂

 29. Ann lh

  Kändismässan i Gbg är i full gång och alla tycks vara där. Ulrika Björksten Vet. radions veckomagasin filosoferar därifrån i veckan program. Från min. 38-39 talar hon nya tekniker, om yttrandefrihet och om hur lätt det är att är bli förledd av de mest spridda och också ovetenskapliga skrifterna på internet. 40 min in i programmet talar hon om att nya tekniker påverkar på sätt som är svåra att förutse. ”Klimatproblematiken som den industriella revolutionen lett till t.ex.”
  Självkritik är kanske inte hennes bästa sida. Skrämmande och roande, inte en tanke på den obefintliga yttrandefriheten i klimatfrågan och om hon själv kanske tillhör de förledda i samma fråga.

 30. Peter Stilbs

  #29 – Ann – tråkigt med Björksten – jag minns henne som en person med öppet sinne för 10 år sedan. Nu verkar den politiska korrektheten ha tagit över. Omsorg om anställningstryggheten?