En klimatbyråkrats lyxliv

Australiensiska Herald Sun avslöjar hur mycket klimatkonfererandet egentligen kostar. Anställda på Australiens Department of Climate Change flög under 12 månader första klass (!) till inte mindre 64 globala klimatkonferenser till en total kostnad av 4 miljoner AUD (lite drygt 26 miljoner kronor). Bland destinationerna fanns bl.a. Grönland, Maldiverna, Japan, USA och Bolivia.
Regeringens specielle utsände i klimatfrågor, Howard Bamsey, leder ligan med 229 000 AUD (1,5 miljoner kronor) i resekostnader under 2009-10. Inget dåligt resekonto där inte. Någon mer än jag som funderar på att sadla om? 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingemar

  Maggie,
  Det är nästan ofattbara summor i omlopp när det gäller den här affärsrörelsen; byråkrater och ”forskare” som reser på än den ena än den andra konferensen, energiföretag av olika slag som plockar hem miljardvinster på regelsystem som klimatlobbyn hittat på, forskningsinstitut med massor av anställda för att forska på klimatförändringens effekter, flygplansbolag som forslar delegaterna från land till land, en massa NGO:s som kan anställa spindoktorer och kampanjledare, mängder med TV-kanaler och tidningar som producerar alltmer skrämmande framtisscenarios, osv  – tänk att ett framtida, modellgenererat hot skapat hela denna fantastiska karusell! Det verkar ju vara rena tillväxtmotorn; resebyråerna tjänar på det, hotellrörelsen, vindkraftsindustrin, solcellsindustrin, konferensanläggningarna, restaurangerna. Varför har inte ekonomerna insett detta långt tidigare; hela världen kan ju bli rik på inbillade framtida hot?
   
  Eller tänker jag fel nu? 🙂

 2. Micke Johnsson

  Maggie!
  Det är ju så att de är vi och dem mentalitet. De flyger ju för den goda saken skull  🙂  Vi andra flyger ju som turister… Ni hörde väl Maria W när hon fick frågan om pendlandet till Finland? Hon blev röd i ansiktet och sade sen att de klimatkompenserade de flygningarna!? Men sade reportern”Co2 är ju redan utsläppt så hur kompenserar man för det”. Maria bytte ämne till att MP inte var emot flygandet…men bara vissa flygningar…kompensera…stam,stam.

 3. Även våra svenska alarmister tillhör våra mest beresta medborgare. Vad var det han sa? Jo, man klimatnätverkade.

 4. Slabadang

  Själv flyger jag Ryan Air ! 🙂
  Det är nog bara de som flyger på skattebetalarnas bekostnad som tycker att de kan lyxa till det.

 5. Ingemar

  Jo, jo. Alla gillar inte konkurrens om att leva högt på gröna beskattningar. Här är en rapport från Stockholm Environment Institute om hur en del företag kammar hem vinster på regleringar som miljökämparna på institutet förmodligen varit behjälpliga med att införa:
  http://sei-international.org/news-and-media/1883

 6. L

  Och jag jobbar på distans genom internet, nästan inga möten alls…

 7. J-O

  Den gröna eliten skall givetvis ha sin privilegier.  Vare sig djurfarmen är ekologisk eller inte så är vissa mer jämlika än andra …

 8. Slabadang

  Extra Extra!
  Gomorron på er.Lite klimatvetenskapligt insiderskvaller till morgonkaffet?
  I går kväll fick jag ett roligt samtal och okey för att här på TCS flagga för denna generella beskrivning.
  En artikel som med största säkerhet kommer möta extremt motstånd förbereds för att bli ett accepterat ”prospect” i en av de stora vetenskapliga tidsskrifterna (om det nu har nåt värde idag? Det verkar som peer review funkar bättre efter publicering än under). Men den här innehåller egentligen två ANTI CAGWhypoteser så de lär få sina fiskar varma under processen.Hurvida de ska utgöra två separata artiklar eller en är vad jag förstod under taktiskt övervägande.
  Hypotes ett. Solens magnetfält påverkar jetströmmarna (inte bara temperaturskillnader) genom att påverka jordens.
  Hypotes två. Jetströmmarna förändrar planetens albedo.
  Hypotes två är inte beroende av hypotes ett men en koppling till hypotes ett presenteras.Håller tes nr ! Så kan inte CO2 vara drivaren bakom uppvärmningen och de kan inte heller läsa orsak och verkan baklänges.Alltså att CO2 i såfall genom uppvärmning skulle styra jetströmmarna och därigenom albedot.
  Det förklarar all den uppvärmning vi sett sedan början på åttiotalet med att planetens albedo förändrat sig pga av jetströmmarnas förändrade lägen och att det alltid gör så. Pluspoängen är att vår kära bortglömda sols magnetfält påverkar planetens magnetfält och artikeln handlar om att faställa samband mellan hur förändringar i magnetfältet direkt påverkar jetströmmarnas lägen och energi som i sin tur förändrar och förskjuter molnigheten och vattenångorna och vindar.
  Studierna visar höga korrelationer mellan nord/sydläge på jetströmmarna samt med uppmätta förändringar av både hav och yt/marktemperaturer.
  Genom att studera temperaturförändringar mellan olika regioner som tex syd kontra Nordatlanten för sig och utifrån jämförelse med jetströmmarnas effekter hittat svaret på den ”Globala uppvärmningen” vilken alltså då INTE beror på CO2 utan på att jetströmmarna i stor regional skala omfördelar/förändrar albedot över planeten.Artikeln ger också svaret till varför ”uppvärmningen” avstannade runt millenieskiftet.Jet – strömmarna flyttade då albedot lite söder ut.Och håll i er!! Bara dessa variationer kan orsaka uppvärmning/nedkylning på upp till tre grader om de råkar hamna i extremt gynsamma (varma)/missgynsamma (kalla) långa cykler och lägen.Men är helt naturliga variationer.Om det var med PDO/AMO cykler medräknade eller ej glömde jag fråga.
  Fan va kul!!?? 
  Bastardi och Corbyn lär öppna skumpa flaskorna och spraya ner Punchari. De har ju bla byggt sina framgångrika långtidsprognoser på solens/jetströmmarnas inverkan på vädret.Nu presenteras en hypotes om att de också styr den globala medeltemperaturen. Visst e de kul med klimatvetenskap!.
  Det vi dagligdags brukar förknippa med ”jetström” är de som ligger på tiotusen meter och som på vår halva av klotet befinner sig pendlande mellan 32-70`N och nån mil bred.Men även i stratosfären och mesosfären finns jetströmmar och de kallas stormar eller orkaner då de är vid markytan. Våra polar jetströmmar har sina motsvarigheter runt tropikerna och antarkis och alla varierar i både latitud och energi/hastighet.Max Plack institutet var ju förvånade över att inte vattenångan uppträtt och ökat som förväntat under ”uppvärmningsperioden”.
  Nu kanske de får en viktig pusselbit till den gåtan också
   
  Nu väntar jag bara på en skiträdd kommentar från Thomas om att CO2 styr jetströmmarna också! 🙂
  Jag ställer följdfrågan i förväg. Jaha ja å då styr väl i så fall CO2 solens magnetfält också?
  Om jetströmmarnas styrka och lägen är ett viktigt reglage för molnbildningen och strålningsbalansen/albedot med långa cykler så kan vi verkligen tala om att bli nedtrampad av kamelen när man studerar myggan CO2 i sammanhanget. Klimatkänsligheten uppmätt av Spencer och Braswell och kan sättas in i ett nytt sammanhang och sägas representeras av vad bla jetströmmarna gjorde med albedot och strålningsbalansen till under de tretton år som deras mätningsperiod omfattade.Men klimatets ”jämviktsläget” blir ett mycket fetare intervall där tiondels grader blir som en piss i missisippi och inget konstigt alls. 
  Vi vet ju att en förändring av molntäcket med en ynka procent kan förklara hela uppvärmningen på 0,7 C. Bara VAR molntäcket och vattenångan befinner sig påverkar den globala medeltemperaturen/strålningbalansen.Nu presenteras en ny vad som kan klassas som en  ”intern forcing” till klimatekvationen och håller hypotesen/studierna så lär det i alla fall inte vara den sista pusselbiten heller.Men CO2 hotarna kan gå och anmäla sig till omskolning hos ”skeptikerna” som fortfarande bedriver det som fortfarande kan kallas för nyfiken vetenskap där det inte råder tankeförbud mot att testa alternativa hypoteser.
  Studierna bekräftar också Spencers ”Big blunder” resonemang till stor del.
  Jag kan inte låta bli att tänka på Rossby som nu kanske kan sluta snurra i sin grav och få sina ”Rossbyvågor” nyupptäckta som en möjlig mycket viktig men på Rossbycenter bortglömd nyckel för klimatets variationer.
  Back to basics och en återupprättad heder för herr Rossby!

 9. Slabadang #8
  Intressant att läsa hur du morgonpiggt skriver så många ord om sådant som många aldrig riktigt har förstått.
  Kanske inte ens du?
  Men varifrån har du fått intrycket att Rossbycirkulationen skulle ha glömts bort som en viktig påverkan på vädret? (det lokala klimatet menar jag…)
  Nästa intressanta upptäckt kanske blir att solens magnetfält även ställer till det för de som mäter var sängen ska stå i förhållande till Currylinjerna?
  God morgon.   🙂

 10. FcH

  I de 4 AUD är nog inte klimatkompensation med.
  Vår miljöminister är noga med att kompensera för sina resor.
  Dock inte med egna beskattade pengar utan med våra skattemedel. Medel som går till ”betrodda” och ”säkra” utsläpps handlare. Finns m.a.o icke betrodda och icke säkra handlare (ryska maffian).  Skönt veta att miljöministern är medveten om farorna som lurar.

 11. Sören

  Det låter som det Stephen Wilder brukar skriva. Ingen av delarna i det känns helt ny, men kan det presenteras sammanhållet, trovärdigt, pedagogiskt kvantitativt vore det bra. Mest osäkerhet då nog kring mekanismen sol-jetströmmar. Det med klimatzoner och albedo ligger helt i det möjligas huvudfåra 🙂 har blivit mitt intryck med tiden.

 12. Sören

  Stephen Wilde skulle det vara.

 13. Thomas

  Slabadang, att solaktiviteten påverkar jetströmmarna är varken speciellt nytt eller kontroversiellt. Ändringen i UV-strålning under en solcykel är större än ändringen i total solintensitet och UV absorberas i stratosfären och värmer denna.  Påverkan av albedo är kanske nytt, jag har i alla fall inte hört talas om den hypotesen. Att detta skulle förklara 1900-talets uppvärmning och visa att CO2 inte har någon effekt är en helt annan sak, men Slabadang får väl vänta tills artikeln är publicerad så vi andra kan se vad som verkligen står där.

 14. Pehr Björnbom

   
  Här kommer lite om Cancun som talar för sig självt:
   
  http://www.apollo.se/SE/vart-vill-du-resa/Nord-ochCentralamerika/Mexiko/RivieraMaya/Cancun/Pages/default.aspx
   
  http://www.google.com/images?hl=sv&q=cancun&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=ffG-TNaCGozrOeys9E8&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=5&ved=0CFEQsAQwBA&biw=1916&bih=802
   
   

 15. Bäckström

  Pehr Björnbom
  Cancun verkar nice 🙂
  Vad tusan tänkte dom på när dom la en klimatkonferens i Köpenhamn i december? Inte undra på att det gick som det gick:)
  Jag vill minnas att man vid någon konferens tom stängde av luftkonditioneringen så att delegaterna fick svettas lite, eller det kanske bara är en skröna?
   
  /Bäckström

 16. Börje S

  Brudar, vita sandstränder, fornminnen att skryta med när man kommer hem, sol och drinkar…
   
  Ju mer tiden går desto mer förstår jag vilka enorma drivkrafter som ligger bakom när det härna klimathotandet  härjar som värst. Bara kolla uppställningen med alla miss worldbrudarna!
   
  ”Wao!”, tänkte IPCC-delegaterna och deras manliga svansar. ”Cançun är verkligen värt lite klimathotsmässande!”
   
  ”Och va många dom där missworlddamerna är. Det blir säkert en över till mig, när Patjari och Tranbäret och Osanter tagit sina”

 17. Michelangelo

  #10# Nutida flagellanter piskar inte sig själva men låter  däremot oskyldiga slita extra för att bli bestulna på sin rättmätiga förtjänst så att  makthavarnas kan döva sitt  ”samvete”.
  Hur länge kan denna utsugning pågå?

 18. Bäckström, det var i USAs Congress 1988, när James Hansen skulle ha sin dragning om kommande klimatarmageddon (bla skulle West Side Highway på Manattan stå under vatten 20 år senare, dvs 2008).
  Då hade man sett till att föredraget gavs på en vanligtvis väldigt het dag, man hande bjudit in extra många TV-team med sin utrustning och som du sa, manipulerat med luftkonditioneringen för att alla skulle svettas ordentligt under dragningen … vilket också skedde!

 19. Sören

  Slabadang #8 Igår var det på WUWT en intressant utdragen ordväxling mellan Stephen Wilde och främst Salvatore Del Prete om hur enligt Wildes hypotes stratosfären nu ska ha blivit varmare igen pga en mer passiv sol.
   
  Wildes hypotes är som Svensmarks en koppling sol-albedo, men nog enklare och mer tilltalande. Svensmark kan då ha delvis rätt, medan Wildes mekanism ev visar sig vara huvudorsaken.

 20. Sören

  Det var i diskussionen efter den här tråden: http://wattsupwiththat.com/2010/10/29/spencer-bottom-falling-out-of-global-ocean-surface-temperatures/

 21. Slabadang

  Sören!
  Vi kan vara säkra på att molnbildningen styrs av många olika faktorer.Max Plank intitutet var ju förvånade över att det iten blivit mer vattenånga i amosfären trots ”uppvärmningen”.Vi lever med en situation där osäkerheterna och okunskapen står i grov kontrast med de som låtsas veta med all säkerhet vad som styr klimatet.

 22. Sören

  Mången läser nog och lär i tysthet från sidolinjen – vackert så. Skepsisen kan få se sig stå och försvara ny konsensus och modeller om/när varmsidan börjar hålla fram osäkerheter och dissa framväxande prediktiva modeller med solkopplad naturlig variation. 😮