Om ni följt solens aktivitet den senaste tiden så vet ni att inte mycket har hänt. Den senaste solfläcken som härstammar från solcykel 24 syntes den 14 januari. Sedan dess har tre små solfläckar uppträtt (19 jan, 27 jan och 12 feb). De två sistnämnda hörde till solcykel 23. Den förstnämnda var oklar. Sedan den 12 februari har solen varit blank. Som på bilden nedan.
Det är fömoligen mindre spännande för solen som lär ha gått igenom samma resan hundratals miljoner gånger förut.
http://www.torium.se/Ebook2030.htm
.exe tillåter ett lättäst och lättladdat digitalt förmat med länkar. Garanterat virusfritt.
Om du INTE har Windows, så finns en pdf oxå.. 1 cm längre ned. För svårt kan hända.
Pdf-filen kan du väl läsa i alla fall.
Nej, mina föräldrar döpte mig till det i kyrkan. 🙂
> så finns en pdf oxå.. 1 cm längre ned. För svårt kan hända.
html-sidan kanske beter sig vettigt i iexplorer, men i firefox är det inte uppenbart att det är en länk. Måste klicka på filnamnet (till vänster om punkten) för att få exe-filen, men på suffixet (till höger om punkten) för att få pdf-filen.
Men nu har jag hittat den.
Om länkarna ser riktiga ut i Google Chrome, men inte i andra läsare, så är det nog Google Chrome man inte skall använda för att testa sin html-kod.
Angående #7, hur garanerar du virusfrihet i exe-filer som skall hämtas från ett web-hotell?
Använder SiteStudio för html och ebook Maestro för .exe..
Använde Iexplorer för skönhetstestet
Säkert en del issues her och der med annat …
Virusfrihet : Bra fråga, vet ej. Har inte fått klager hittils. Men du måst vel själva hålla din stuga ren ? Skall man zippa .exe ? Tack för tips..
http://dotearth.blogs.nytimes.com/2009/02/23/gore-pulls-slide-of-disaster-trends/?hp
Något säger mig att Al kommer att få backa från en hel del saker framöver. 😉
Att distribuera .exe-filer är väl inte så välbetänkt idag när de flesta skyr dessa som pesten. Att zippa hjälper väl endast dem som känner dig privat och vet att de kan lita på dig.
Kanske jag ändå — i hopp att någon skeptiker reflekterar över detta — får nämna SMHI:s diagram med årsmedeltemperatur för Uppsala 1722 – 2005. Text här:
http://www.smhi.se/cmp/jsp/polopoly.jsp?d=8881&a=25030&l=sv
Diagrammet i en PDF:
http://www.smhi.se/content/1/c6/02/50/31/attatchments/upps_www.pdf
Själva siffrorna finns också att hämta som en zip-file. SMHI säger att ”de nyare värdena har justerats nedåt för att motsvara gångna tiders mer lantliga miljö.” Inte påfallande mycket, kan man anta.
Den påtagliga förändringen är väl att de kalla åren har saknats sedan (c:a) 1987. Jag hävdar att detta bör hänga samman med att tusentals höga industriskorstenar i det röda imperiet slutade att spy ut rök efter 1989/91.
Vad man gärna ville se är en spec av vinter- resp sommartemperatur. Vintrarna här i Östergötland har blivit mildare — men somrarna har inte varit påtaligt varmare än förr.
Men om 1723 var det allra varmaste året, och årstemperaturerna 1735, 1738, 1775, 1779, 1934 och 1938 alla låg över 7º, liksom åren 1989 och 2000 — då tycker jag nog att talet om hotande klimatkatastrof verkar en aning överdrivet.