Från vänster till höger: Michael Mann, David Titley, Patrick Moore, samt Judith Curry.
I ett inlägg från den 14:e juni så presenterade jag Judith Currys inlägg i en debatt som Spilman Thomas & Battle organiserade. Deltagarna ser ni ovan. Det skedde en direktsändning från den debatten, men tyvärr var ljud och bildkvalitén urusel. Nu har det emellertid kommit en videoinspelning med betydligt bättre kvalitet.
Judith Currys mycket innehållsrika och tänkvärda inlägg kommer ungefär 20 minuter in i inspelningen. Patrik Moore, också med ett mycket lärorikt inlägg, ligger sist. Men lyssna gärna på hela debatten. Ljudkvalitén är tyvärr lite sämre under den avslutande frågedelen.
Enjoy!
https://www.youtube.com/watch?v=lyNCl7NzjaM
Ingemar Nordin
Professor emeritus i filosofi. Forskningsinriktning är vetenskapsteori, teknikfilosofi och politisk filosofi. Huvudredaktör för Klimatupplysningen.
Patric Moore var absolut den mest publikvinnande, eller den mest sakligt och pragmatiskt beskrivande. Visst, CO2 är inte ett problem, men kan bli det om innehållet i luften blir för låg. Synd att inte frågorna gick att höra, åtminstone via min dator.
”…CO2 är inte ett problem, men kan bli det om innehållet i luften blir för låg…”
Absolut. Debatten borde vara inriktad på vad som händer om jorden blir kallare och en väldigt stor mängd CO2 börjar ackumuleras i haven och nivån i atmosfären sjunker. Hur mycket mindre blir växtligheten vid en nivå på 250 ppm? Kan jordens befolkning försörjas med mat då?. Hur påverkas näringsinnehållet vid en nivå på 250 ppm? Kan kossor producera mjölk då? Kan vi i Sverige hinna med att få tillräckligt med hö, för att föda kossorna under vintern, då det växer mycket långsammare vid 250 ppm än vid 405 ppm?
Det skulle inte förvåna mig om vi i en framtid kommer att se enorma växthus i Sverige som värms upp med petroleum för att koldioxiden som produceras ska få det att växa ”normalt”.
Och vad anser man i Japan, Isabella?
http://notrickszone.com/2018/07/06/leading-japanese-scientist-tells-national-audience-focus-needs-to-be-on-cooling-not-warming/
jensen [3]; Ja, man kan ju bara undra hur man tänker, när man påstår att det blir varmare, när solen på alla fronter sänker sitt energiflöde? Dr. Takeda vågar framföra offentligt det andra inte vågar. Det räcker med att fundera kring hur de senaste 10 årens integrerade energi från solen har mer än halverats jämfört med tidigare solcykler.
#2!
Inte för att säga emot men vi är faktiskt i det läget i år (avseende foderbrist) pga för lite regn.
Finns det någon klimatlögn som motiverar en ändrad utrikespolitik? JA, säger jag.
Härom står jag uppenbarligen ensam.
Alla andra (?) vill luta sig mot det gamla hierarkiet där EU skall bestämma över oss!
Varför vågar vi inte ensamma stå upp för sanning och rätt?
Eftersom våra egna politiker inte är ett dugg bättre än de som bestämmer inom EU kommer inte vi att vinna något på ett Swexit. Snarare tvärtom tror jag. Då kommer våra politikers bäst-i-klassen attityd att accentueras och vi kommer att få ännu fler pålagor som tåligt bärs av befolkningen medan våra politiker försöker spela världsamvete.