Brev från ansvarig klimatöverbefälhavare, år 2030

klimatdiktatur

Här är ett gästinlägg från framtiden apropå miljöpartiets klimatplan: Se även inlägget om proppen här .

Till
Fru NN
Lövingatan 56
12345 Romsonstad

Kopia: Herr NN, läger 30.

 

Bästa fru NN,

Det har kommit till vår kännedom att Er man har begått en del illojala handlingar gentemot vår Klimatkamp. Han har vid upprepade tillfällen uttalat sig negativt till det överhängande hot som vår planet befinner sig i och försökt motarbeta allas vår sak.

Er man befinner sig nu under statens omsorg på ett omskolningsläger. Detta är en nödvändig åtgärd från vår sida – för mänsklighetens bästa. Hur länge denna omsorg kommer att pågå är helt upp till er man. Han måste botas från sin sjukdom att förneka det vetenskapligt fastslagna faktum som FNs klimatpanel, EU och regeringen fastslagit för länge sedan, nämligen att vi befinner oss i en akut klimatkris.

Detta brott kan förorsaka allvarliga skador på vår nations anseende och för vårt internationella samarbete med parterna som skrivit på Agenda 2030, Parisavtalet, Sveriges klimatlag och regeringens klimatplan. Sveriges engagemang för klimatet, liksom överlåtelsen av makt till FNs olika klimatorgan får inte ifrågasättas. Tvärt om måste vi visa världen att vi går före! Det är därför absolut nödvändigt att ingen skall kunna kritisera oss för att det finns illojala element med en snedvriden uppfattning bland vår befolkning. Vi som nation strävar efter samma mål och arbetar alla för att uppnå världssamfundets klimatmål. Det får inte finnas några sprickor i muren av enighet!

Vi förstår att detta omhändertagande har förorsakat en viss oro och undran om vad som har hänt med er make sedan han försvann förra våren. Men, som sagt, så befinner han sig under klimatmyndighetens vård fram till dess att han har återhämtat sig från sina sjukliga villfarelser.

Vi ber också om förståelse för att era barn kan behöva ett särskilt omhändertagande, förorsakad av deras nära anknytning till sin far. Vi har därför Er familj under särskild övervakning för att se hur ni och era barn utvecklas som en fungerande och lojal familj i nationens och världssamfundets intresse. Er mans psykiska sjukdom kan lätt ha smittat av sig på Er och Era närstående, varvid preventiva åtgärder kan behöva implementeras.

Med varma klimathälsningar,

December 2030

Johan Stenström, klimatöverbefälhavare för Sverige

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Daniel Wiklund

  Med en sådan klimatplan lär det nog krävas ett klimatstasi. Klimatplanen är politik i sin sämsta form. Ju mindre parti ju fler klimatåtgärder. Det finns ju några stasispioner som lever i Sverige. Om dom nu lever, allt kring stasi i Sverige är hemligstämplat i 75 år. Stasis 57 agenter i Sverige är hemligstämplade, men en är avslöjad, fd kyrkoherden professor Alexander Radler, bor i Burträsk. Han kanske är beredd att ge goda råd till klimatstasi agenter.

 2. Ingemar Nordin

  Jag tror att det kommer genomföras speciella träningskurser för ett kommande ledargarnityr, inom alla områden. De gamla som inte pallar för de hårda nypor som blir nödvändiga kommer att ersättas med yngre ”Gretor” som har blivit drillade i klimatideologins historiska nödvändighet sedan skolåldern. Våra veka politiker måste inse Lenins visdomsord: ”Man måste krossa ägg för att göra en omelett”.

 3. Thorleif

  Ja…högtalarna på gatan (tänk kulturrevolutionen Kina eller varför inte Röda Khmererna) motsvaras av media som DN och SVT. Egentligen är det väldigt läskigt……..just för att politiken tillåter inte avvikande uppfattningar!

  Och så lite demokrati: regeringen med svikarna L och C har upprättat Klimatplan som faller in under mandatperiodens 4 år. Därför har Lövins departement inrättat t.ex ett 4 års-program för Afrika under Naturvårdsverket. Det program som handlar om hur föregångslandet Konungariket Sverige ska lära afrikanerna (5 utvalda länder) om klimathotet. Detta i länder som också har kolkraftverk i pipeline via Kina.

  Programmet ingår under UNEP och liknar något som ser ut som gamla tiders missionärs-verksamhet där spridandet av kristendomen ramade in övrig hjälp på marken. Vi får följa upp hur finansieringen redovisas, dvs om miljödepartementet tar pengarna över statsbudgetens u-hjälp (svenska = det finare nysvenska ordet bistånd) eller en egen post. Som jag skrev under gårdagens ”Öppna tråd” startade Sverige sin predikan för 5 nya länder i Nairobi i september i år. Verksamheten ser ut att bedrivas som s.k Workshops tillsammans med utvalda myndigheter i värdländerna. Varje missionsresa ser ut att kosta mellan 2-400 tusen (flyg och boende etc) beroende på antalet deltagare/myndigheter. SMHI är överstepräst på resorna.

  Workshopen i Mali 2018 kostade 300 Kkr (UNDP). De flesta utgiftsposterna avser olika typer av konvent dit deltagarna flyger in.

 4. Ulf

  2030 är klimathotet helt överspelat. Då vet man redan att de enorma utsläppen ifrån Asien av CO2 utgjorde inga problem.
  Sverige kommer återigen användas som avskräckande exempel om hur det kan gå om riktigt dålig politik får dominera. Sverige har därför tyvärr blivit mycket fattigare pga djupt irrationell klimatreligion och Europa har hamnat efter ytterligare. Med sin åldrande befolkning och katastrofala klimatpolitik är man långt efter USA och omkörda av Asien som inte lagt alla ägg i en korg utan satsat på ett brett spektrum av energikällor. Tyvärr flyttade många högutbildade och frihetsälskande människor ut ifrån Sverige när ransonering av flygresor infördes, vilket gör landet ännu fattigare.

 5. En mörk framtid är lätt att måla upp, men själv är jag långt mer optimistisk. Lögner och förvanskad vetenskap brukar inte bli så långlivade och naturen styr ingen. Inte ens MP.

 6. juve45

  I fd. Stasi-land har man utrotat plastpåsar vid inköp. På besök i Schwerin vid deras Julmarknad och efter kort besök i City inga plastpåsar i sikte till välsignelse för alla valar och deras magar! Julhälsningar Stasi-Schweden

 7. Ingemar Nordin

  Alvar N #5,

  Den där optimismen du uppvisar är misstänkt. Är du en klimatförnekare? Här skall vi inte vara optimister, utan domedagsprofeter!

  IPCC 1.5 har redan bevisat att det kommer att gå åt helvete senast 2030. Hur VÅGAR du ifrågasätta Vetenskapen. – Nej, det får nog bli ett omskolningsläger för dig ganska snart 🙂

 8. Erik

  #7.

 9. Ivar Andersson

  Klimatdiktaturen Löfven/Lövin kommer att snarast inrätta omskolningsläger för de som inte tror på klimathotsreligionen. Förebilden är Kina.

 10. #7
  Ja, tänkte inte det inte på det…
  Men jag är lydig och lovar sluta andas senast 2100. Det bör väl räcka?

 11. Alldeles för realistiskt för att vars roligt. Fullt trolig kommunikation från en myndighet om 5-10 år.

 12. Bernt O

  TRUST -takes years to build, seconds to break – and forever to repair ( Buddha )

 13. Fredrik S

  Thorleif #3

  Undrar hur och var Naturvårdsverket bokför de utsläpp som dessa workshops genererar?

  Bygger och investerar inte kineserna i kolkraftverk i Kenya dessutom?

  De får börja med att lära ut att kineser är onda.

 14. Rolf Mellberg

  O.T.

  Välgjord och effektiv film som argumenterar skickligt mot Greta-kulten och apokalypsen.

  Sevärd!

  https://wattsupwiththat.com/2019/12/21/climate-change-fears-of-teen-activist-are-empirically-baseless/

 15. Robert Norling

  Klimatfascismen brer ut sig mer och mer i samhället.
  Indoktrineringen och propaganda smyger sig in i det mesta av den mediala verkligheten som vi konsumerar.
  Företag ”vågar” inte längre gå emot fascisterna i tron att de måste stå på de ”godas” sida.
  Så vi – kättarna – har ett gediget jobb framför oss att få folk att förstå att allt bara är fejk av maktlystna människor som vill ta ifrån oss vår valfrihet.
  Som väljarstödet är i undersökningar så är vi i väldigt stor majoritet och vårt stöd växer, bara än tidsfråga innan fascisterna är bortsopade.
  Ju mer vansinniga beslut desto fortare kommer det att gå. Synd bara att det kommer att kosta så f..banat.

 16. PK

  Bäste Johan Stenström,

  Vill på min mans vägnar beklaga alla problem han ställt till med. Han drev för många år sedan Klimatupplysningen, men lämnade den genast då han fick besök av herr Hultman som påvisade onödigheten att gå emot er utmärkta klimatplan med 132 punkter. Klimatplanen har visat sig vara utmärkt då vi redan har nått nästa istid. Ja det kallas ju så, innan kriget pga fattigdom kom emellan då de flesta länder inte hade råd att föda sin befolkning. Tror, som ni, att det inte var kärnvapnen som skapade det kalla klimatet. Men kallt är det.

  Kan på inga sätt se, herr Stenström, att det var era och FNs åtgärder som fick de flesta västländers statskassor att tömmas. Men tänk att det gick så snabbt? På bara 1,5 år efter klimatplanen levde vi alla i fattigdom. Flyg- och bilförbudet behövdes inte då ingen förutom regeringens medlemmar hade råd med detta.

  Mina barn kan jag rekommendera då de alla är med i Gretajugends. Som vanligt kommer de åka på klimatläger i helgen. Nästa år kanske de till och med kan få en del utmärkelser från Jugendfonden. Alla är så duktiga att tälja flis till spisen.

  Nästa år kommer jag och barnen byta tält och sätta in en rökfläkt för att få bort en del av smogen. Ja det är ju dimmigt i de flesta städer nu för tiden. Solen sägs dyka upp om fyra år.

  Om ni skulle besöka det väldiga landet Kina eller oljerika Afrika kan ni väl ta hem lite förnödenheter. Barkbröd och vatten börjar bli svårt att föda de minsta barnen på. Ja vi är så glada att ni nu ser till att hjälpen från Ryssland har återupptagits. Vi har inget att klaga på.

  Med varma hälsningar,

  Fru NN

 17. Ingemar Nordin

  PK #16

  🙂

 18. Sören F

  En XR:are, Morten Steiniche, slår alla rekord i danska Information: https://www.information.dk/debat/2019/12/20-anbefalinger-saadan-boer-medierne-daekke-klimakrisen?fbclid=IwAR2VW6mOKIoo0WCg1TQ4LYrwkLcrUE8lJOCdOMQF082opVp8Y4lW1pTjL5Q

 19. Dan

  #1, #2:

  ”Jag ser de krossade äggen, men var är omeletten?”

 20. Bengt Abelsson

  Jag som trodde att Orwells bok ”1984” var en varning.

  Det visade sig vara en instruktionsbok.

 21. LarsF

  #16 PK – ”gretajugends” fick mig att tänka på ett filosofiska rummet om Bildning jag hörde härom natten, en repris.

  En Sverker något, var av uppfattningen att Greta var så otroligt väl insatt i allt och han var rejält imponerad.
  Intressanta var att han skrivit en bok om just Bildning – hmmmm……

  Åsa Wikfors, gäst i samma program, skrivit en bok om fakta och fiender till fakta osv – hon var väl lite mer realistisk i hur Greta egentligen mest hänvisade till forskning osv. Men överlag helt med på tåget om hur detta faktum med klimatkris osv bara inte tas in av somliga.

  Så med tanke på denna ”intelligentia” och ”höga nivå” – som uppenbarligen tror de vet nog att skriva böcker i ämnen kring fakta och bildning – så bävar man att dessa någonsin blir rådgivare åt beslutsfattare.

  Tanken som slår en är om dessa nämnda som söker sin tillflykt till höga titlar inom universitet och högskolor är de minst lämpade. Ingen skulle lyssna på dem i något annat sammanhang – utan titeln. Och dessa är de första att utfärda ”förnekare” till höger och vänster.

  Jo, vi kommer alla att bli sända till korrigeringsläger – det är helt klart – om det inte vore för just vår tid med verkligt mycket större fria media och kanaler att nå ut. Så skicka julklapp till alla ni gillar som står för något som kan hålla demokratins spelregler där dom bör vara – med var och ens sunda förnuft som avstamp upprätthåller ett samtal och dialog.

  Nuvarande regeringskoalition har grävt sina skyttegravar och kommer säkert att nyttja klimatet som ursäkt att införa allsköns begränsningar i fria ordets flöde – helt i linje med artikeln/brevet – tack för den.

 22. LarsF

  ..snabb på avtryckaren som vanligt….

  Kollade in denna kommentar att Bern mot Löfven/Lövin
  https://www.youtube.com/watch?v=ml1qRpt-Yz8

  det vettigaste jag hört av Bern någonsin – balanserat, fritt från konspirationsteorier osv.
  Och saker i perspektiv – saker de pratar om är 1000 år bort.

  Man blir häpen över dessa fantasier som Löfven/Lövin-bubblan innehåller.

 23. jensen

  5 A.N.
  Med tanke på de största ” utsläpparländerna ” kanske du har rätt. Men hur kommer det att gå i Sverige?
  Tänk på hur envist Eugeniken, som startade i USA, men höll i sig allt värre och längre inte bara i Tyskland utan tidsmässigt ännu längre i Sverige.
  Och Lysenkoismen, som höll i sig ända in på 60-talet i CCCP-
  Och Flogiston-hypotesen, som höll i sig åtminstone 50 år, tills oxidationshypotesen överflyglade,
  Och Platt-Tektoniken , som motarbetades drygt 50 år.

  Beträffande Klimatismen kommer den nog att i just Sverige hålla i sig lika länge som ovannämnda paradigm- förändringar, inte minst med tanke på det långa, egentliga perspektivet beträffande klimatförändringar, vare det nu skall bli kallare eller varmare. Dock är jag övertygad om den långtidsenliga nedåtgående trenden , nu under Neoglacialen, där man dock får ha ett perspektiv på ett antal tusen år.
  Egentliga Klimatförändringar är inte skapade för att kunna avgöras varken under en eller ett par generationers tid. Snarare kanske efter ett 10-tals eller 20-tals generationers sanna datainsamlingar.
  Den anskrämligaste klimatbedömningen står Vice Statsministern för, som genom att titta på sina bruna fläckar i gräsmatten kan avgöra klimatförändringar.

 24. Göran

  Brevet bör avslutas med: PS. Sänd varma kläder till er man. Vår transportplaneringsavdelning är på klimatutbildning och leveranserna av varma kläder sändes fel och hamnade i Tanzania. DS.

 25. Fredrik S

  Det är ju turligt nog att MP har svensk media som oförtrutet släpper fram alla klimatidioter de kan leta upp.

  Här är en vegansk yogaguru/personlig utvecklare, klimataktivist, grönsaksodlare etc som får lite marknadsföring.

  Hon har kurser på Aruba och lever på att folk flyger dit från hela klotet. Detta kompenseras av att träd planteras och som verkar vaktas av herdar eller något liknande livet ut.

  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/yoga-girl-jag-har-ett-budskap-om-aktivism/

  Själv råkade jag köpa paraffinljus av bara farten och får nog fira jul utan stöd från den nya kyrkan.

 26. Håkan Bergman

  Fredrik S #26
  Hm, planterar träd Costa Rica, men det är kanske lätt att tro om man lever en ö i Karibien. Själv bor jag Södertörn, Sveriges tredje största ö enligt SCB, nåt som inte gillas av dom som bor Orust.

 27. Fredrik S

  Håkan Bergman #26

  Frågan är om något stämmer i artikeln?

  https://www.webaruba.com/renewable-energy-dashboard/aruba

  Nä, de surar på Orust. Dessutom låter det ju som om hela Henån håller på försvinna under ytan där.

 28. Ulf

  Har svårt att släppa att det är samma klantar som drivit på barnbegränsningspolitiken i u-länder som också drivit på klimathotet.
  Man har skapat ett underskott på 170 miljoner kvinnor med denna politik.
  Bl a indiska politiker har uppmärksammat detta samband. Kina kommenterar i princip inte klimathotet. Med detta bagaget tror någon att Asiens folkrikaste länder någonsin kommer att lyssna på klimathotet? De kör på till 2030 och sedan garvar de åt västvärlden och drar på ännu mer. Vad vi gör här och nu kommer aldrig ha någon betydelse

 29. Fredrik S

  Ulf #28

  Läste för ett tag sedan att en undersökning visade att en överväldigande majoritet av kinesiska folket stöder parisavtalet och trodde på climate change. Staten gör ju det.

  Det visade sig dessutom att en majoritet av dessa inte riktigt förstod exakt vad de svarade på.

  Det visade sig också att de många nog egentligen pratade om luftföroreningar, vilket är logiskt.

  Själv både tror jag på och stöder just nu Jultomten men det är mest för att det hunnit bli julafton och det är ju dumt att chansa.

 30. Ulf

  Svar 29

  Tveklöst stöder Kina Parisavtalet det missgynnar trots allt Väst oerhört mycket jämfört med Kina och är därför nog rätt viktigt för Kinas strategi att bli den dominerande makten i världen. Vad folket tycker är helt ointressant det handlar om en diktatur.
  När jag nämner att Kina inte kommenterar klimathotet menar jag egentligen kinesiska vetenskapsmän ( eller som man säger i Sverige ”vetenskapen”). Varför hör vi aldrig dessa eller talespersoner ifrån Kina kommentera själva forskningen? Kina är redan nu ett stort och mäktigt land. Om klimatförändringar nu är så viktigt borde vi även höra lite pip ifrån Kina om detta också. Är locket på? Rapporterar inte media om detta? Eller skulle det motverka Kinas agenda?

 31. Rolf Mellberg

  #21 Lars F

  På tal om Åsa Wikfors har vi en bra film här:

  https://www.youtube.com/watch?v=ouDZ8-ZDA6U&t=329s

  Filmen är ytterst orwellsk men vid ca 57 minuter anklagar en student en proffessor i Geologi att vara KLIMATFÖRNEKARE och har har vi ett ypperligt fall för GretaJUGENT att gripa in och renska bort skiten INNE PÅ SJÄLVA UNIVERSITETET!!!

 32. PK

  #31 Rolf M
  Intressant diskussion i paneldebatten. Undrar hur kvinnan i panelen tänker när hon svarar (min 57, frågan kommer vid ca 56,20) att det är ett problem att det inte är konsensus inom akademien?? Frågeställaren leder in henne på det svaret. Utan en bred och oliktänkande forskarkår hade vi fortfarande åkt på häst och vagn. Hur tror någon att det någonsin kan bli konsensus i klimatdebatten??