Björn Lomborg i amerikanska MSNBC

Bjorn Lomborg MSNBC
Se intervjun med Björn Lomborg i MSNBC.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Det är säkert bra att han är i farten, även om det är mycket armviftande.
   
  Men Lindzen och Christy är mer förtroendeingivande i klimatfrågan…

 2. Michelangelo

  GWPF:
  Why is the temperature unchanging?
  It seems probable that 2010 will be in terms of global annual average temperature statistically identical to the annual temperatures of the past decade. Some eminent climatologists, such as Professor Phil Jones of the University of East Anglia’s Climatic Research Unit, suggest the global annual average temperatures haven’t changed for the past 15 years. We are reaching the point where the temperature standstill is becoming the major feature of the recent global warm period that began in 1980. In brief, the global temperature has remained constant for longer than it has increased. Perhaps this should not be surprising as in the seven decades since 1940 the world has gotten warmer in only two of them, and if one considers each decade individually the increase in temperature in each has barely been statistically significant. Only when the warming in the 1980’s is added to that of the first half of the 1990’s does the change exceed the noise in the system…….
  Om detta är rätt vad surrar karln om ?
  En annan lycksökare i klimathysterins spår ?

 3. Lomborg är korkad, att Stern är avsevärt dummare och Gore har en referensbegåvning (0).. gör inte saken bättre.
   
  Det enda som är bra är att journalisterna är så extremt korkade så de förstår Lomborg, men inte Lindzen eller Spencer..
   

 4. Torbjörn

  Mmmm, tillbaka till en av mina käpphästar ”Vad är jordens medeltemperatur och hur kan man mäta den?”. Om vi mäter med tex en termometer per kvadratmil och tar medelvärdet av dessa mätningar – får vi då ett bra mått på jordens medeltemperatur?
  Jordytan är ungefär 48 000 000 kvadratmil stor och 48 miljoner jämt utspridda termometrar finns väl inte (2/3 eller så över vatten).  Och i det sammanhanget använda tillväxten av träd på några ställen för att estimera ”jordens medeltemperatur” syns mig barockt.
  Om isen smälter i Antarktis eller Arktis kan väl inte självklart vara nåt bevis för att ”jordens medeltemperatur” har ändrat sig.
  ???
   
   
   

 5. Torbjörn du glömmer det viktigaste, T4.
  Dina punkter ska mätas vid ett och samma tillfälle, så upphöjas till fyra, summeras, summan ska divideras med antalet punkter och dras fjärde roten ur…
  Eller hur?

 6. Torsten Wedin

  Gunnar #3:
  Instämmer!
  Totte

 7. Lennart Paulson

  Gunnar #5
  Så om jag har en termometer på framsidan och en på baksidan
  huset och den ena visar 10 grader och den andra 11 grader så kan jag inte säga att jag har en medeltemperatur på 10,5 grader 🙂 Fan va allt ska va krångligt :):) Innan jag hunnit utföra alla dessa räknoperationer så är det säkert kväll.

 8. Slabadang

  Gunnar!
  Alla vägar bort ifrån symbolisk svindyr icke resultatorienterad energipolitik är guld värda.Att femtio procent av fantasicentrum är bortoperarat på klimathotare är ett handikapp de dras med.Lomborg pratar om reala effekter vettiga prioriteringar som underlag för politiska beslut.Man kan väl inte göra annat än tacka för ansatsen
  Att han samtidigt är AGWtroende kan jag faktiskt ha överseende med.

 9. Ingemar

  Gunnar L #3.
  Lomborg är smart. Kanske för smart. Genom att propagera för stora satsningar på forskning om ny, ”klimatsmart” forskning så hoppas han få över en massa forskare på sin sida (särskilt på den teknologiska sidan). Samma spår som Pielke Jr o.co. kör.
   
  Men jag tror att det är lite som att skjuta sig i foten. Aldrig bra att undanhålla fakta. CO2-hotet är faktiskt inte något som är vetenskapligt underbyggt på ett hållbart sätt. Och Lomborg och Pielke vet det. Bättre att hålla sig till sanningen.

 10. #9 det är just det jag menar.
   
  Jag önskade få draghjälp för att priskonkurrera ut olja (utan avgifter skatter eller subventioner, bara ett nytt regelverk) av CO2-hotet, nästan alla nukheads kör fortfarande det.
   
  Så faller CO2-hotet faller då de kanske tyngsta argumenten för att tillåta en revolution på energimarknaden.
   
  Nu kör jag med global välfärd och de möjligheter det ger för livet på jorden.
   
  Man ska alltid använda ärliga argument och visioner, aldrig dolda.
   
  Därför jag anser Lomborg korkad, som ett antal rocket scientists 😉
   

 11. Torbjörn

  Jodå, jag håller med  alla ni som protesterar. Det är mkt mer komplicerat än vad jag skissade. DET FINNS INGENTING  (menar jag) som är ”jordens medeltemperatur”.
  Visst kan man definiera ett sådant mått. Men jag vägrar att tro  ett sådant mått kan ha en fyskalisk betydelse eller överhuvud taget kan definieras vettigt. I vilken ekvation skall man plocka in begreppet???

 12. Lomborg privat tjänar såklart på att nischa in sig så här, och det är givetvis enkelt att visa på det vansinniga resursslöseriet motiverat av det vetenskapligt avvisade CO2-hotet, men man bör ändå av moraliska skäl visa att Bjørn personligen inser att CO2-hotet saknar vetenskapligt stöd.
   
  Det är så enkelt:
   
  Bara så här:
  Antag att CO2-hotet är reellt, vilken är då det snabbast möjliga vägen att globalt minska utvinningen av olja kol och fossilgas?
   
  Det blir mycket svårt att komma dragande med sol, våg, vind och energispar… bara att bolla tillbaka med statistik för de länder vars ledare går i täten… Norge t.ex. Danmark…
   
  Så sätta det i perspektivet att vi snart har 4ggr så många på jorden med minst lika stor köpkraft som vi.
   
  Det finns bara kärnkraft, inget annat system har potentialen..
   
  Ersätta kol olja och gas, samtidigt som produktionen fyrfaldigas… Testa vind… vilken blåsning… be en 12åring räkna på vad det skulle kräva… WWI… larvigt det var ingen ansträngning för något av de inblandade folken i förhållande till detta.

 13. #11 och vad ska man ha medeltemperatur till?
  Jag kan inte ens se vitsen med den energimässiga medeltemperaturen enligt T4.
   
  Väsentligt är om det globala klimatet blir än livsovänligare (kallare vintrar för polerna) eller livsvänligare som före denna istid… bara åtminstone som för 6000år sedan vore mycket bra. Några meter högre hav som det var då, det klarar vi, det gäller ju inte för tropiska öar, där stiger inte haven, ty de blir ju inte varmare… lika lite nu som då..

 14. Svempa

  Torbjörn #4. Lägg därtill att på många platser fanns inga termometrar innan satellitmätningarna. Hur många fanns det i Arktis? Vilken temperatur var det över Arktis under 40-talets kalla vintrar i Sverige  eller när fet-Kalle X gick över bälten? Varmare än vanligt?

 15. Michelangelo

  Bjorn Lomborg is Al Gore lite
  By Steve Milloy
  GreenHellBlog.com, November 16, 2010
  Skeptics distance themselves from Bjorn Lomborg as he uses their names in vain to promote his new movie, ”An Inconvenient Truth (Children’s Edition)”…
  The full story with links is at GreenHellBlog.com.

 16. Claudius

  Björn Lomborg figurerar med en egen artikel, en Commentary, i senaste numret av TIME: ”A Quick, Clean Fix?”
  http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2030804,00.html

 17. ThomasJ

  M.a.a. stundande 1-årsjubileum av Climategate återfinns nedan [satir] hos WUWT:  😉
  http://wattsupwiththat.com/2010/11/17/climategate-anniversary-humor/
  Mvh/TJ

 18. Thomas

  Den som vill ha något mer seriöst kan läsa det här om M&M:
  http://deepclimate.org/2010/11/16/replication-and-due-diligence-wegman-style/#more-2745
   
  När M&M påstod sig visa hur slumpvisa data gav kurvor som såg ut som hockeyklubbor visar en analys av deras kod att vad de gjort var att de genererat 10,000 slumpvisa kurvor, sorterat dem efter hur klubblika de var och sedan bara visat upp de som låg nära toppen. Snygg metod! I inlägget beskrivs också en hel del mer tekniskt kritik.

 19. Slabadang

  Thomas!
  Seriöst?? Hahahhahahahahaha! Hahhahahahahhaha! Vilka lallare!
  Att Mann är ertappad med fillingarna vid fotknölarna är vad som är problemet.Att desperat försök´skjuta budbärarna istället är bara patetískt Thomas.Manns oproffessionalitet och statistiska övertramp är ingen fråga längre och trädringar är en skitproxi för temperaturhistorik.En telefonkaktalog med bortförklaringar hjälper inte.

 20. Ingemar

  Thomas #18,
  Mer seriöst är det kanske. Men problemet med Mann et al är ju: ingen varm medeltid, inge kall lilla istid. Tror du verkligen på det?
   
  ThomasJ:s länk i #17 ger nog tyvärr en mer sanningsenlig bild av hur Mann, Jones och Co bedriver sin forskning.

 21. Thomas

  Ingemar, tittar du på ”hockeklubban” ser du att skaftet lutar, dvs även i den rekonstruktionen var medeltiden varmare om än inte så mycket som andra vill tro. Nu var dessutom inte detta en fråga om Mann utan om att M&M&Wegman ägnat sig åt direkt forskningsfusk. Vad anser du om detta?

 22. Ingemar

  Thomas # 21,
  Så vitt jag vet har inte Wegman ägnat sig åt forskning inom detta område. Han gjorde bara en utvärdering åt Amerikanska Kongressen. Så, om han har ägnat sig åt forkningsfusk så måste det vara inom ett annat område. Men du kanske vet bättre.
   
  De anklagelser som man riktat mot Wegmans rapport om plagiat är fullkomligt irrelevanta i sammanhanget.

 23. Ingemar

  Thomas ”21,
   
  Du borde skaffa dig glasögon. ”Skaftet” i hockeklubban visar ingalunda någon värme under medeltiden eller någon större kyla under lilla istiden. Den är rak. Det var just detta fenomen som fångade McIntyres och McKitricks intresse.

 24. Peter Stilbs

  Jag förstår inte varför folk orkar älta Mann’s hockeyklubba. Felgränserna i den är så stora redan i den ursprungliga versionen att man får samma situation som på TV-nyheterna nyss i kväll – man ägnar 2-3 minuter åt någon väljarundersökning, och diskuterar ändringar i detalj, och avslutar sen med att säga att ”inga förändringar är statistiskt säkerställda”.   Jaha ?

 25. les miserables

  Ger begreppet whitewash en handfast innebörd
  http://greenhellblog.com/2010/11/17/lomborg-paint-it-white/
  Smart eller helkorkad – svaret ges av bankontot.

 26. Thomas

  Ingemar, du kanske anser att akademiker som skriver rapporter och vittnar i kongressen inte har några krav på sig vad gäller vetenskaplig etik (och den här gången handlar det inte om plagiat utan något betydligt värre) , jag håller inte med M&M skrev dessutom vetenskapliga artiklar. Kan du nu svara på vad du anser om deras metod att ta några speciellt utvalda kurvor och presentera dem som om de vore typiska?
   
  Lutningen är inte så stor som en del av er kanske vill ha den till, men visst finns den där:
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Hockey_stick_chart_ipcc_large.jpg
  Som Peter Stilbs konstaterar är dessutom den angivna osäkerheten mycket stor.

 27. #24 men nu ska vi jättekoncentrera oss på…. jaha
  ……….  😀
  Ser fram emot att mötas i slutet av januari.

 28. Labbibia

  Thomas # 26
  Så synd då att IPCC och Mainmedia som publicerade grafen inte nämnde de ”stora osäkerheterna” då! Svensson kanske inte har full koll på hur Mann läser ”hockeyklubbor”.
   I stället får/fick vanliga Svenssons läsa att ”forskarna är överens”-” Konsensus råder”, så här illa är det……osv
  En fråga: brukar du gå ut och protestera på de sidor där grafen presenteras och skriva att…….”Men vänta nu, Den medeltida värmeperioden kan ju ha varit Mycket varmare, det kan man faktiskt se i grafen”?
  Nehej, trodde inte det heller.

 29. Thomas

  Labbibia, jag brukar faktiskt hänvisa till ”spagettidiagrammet” som har med även rekonstruktioner med en varmare medeltid:
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:1000_Year_Temperature_Comparison.png
  MBH:s rekonstruktion var ett stort framsteg när den kom, men den var inte det sista ordet, vilket även framgår i senaste IPCC-rapporten. Tittar du istället i TAR så finns osäkerheterna mycket väl inritade, även i SPM.
  Konstigt sen att ni ”skeptiker” skall ha så svårt att säga något om vad ni anser om den metod McIntyre&McKitrick använde sig av.

 30. Thomas;
  Jag ville för en gångs skull bygga en mesig familjebåt.
   
  Se hur det gick.

 31. Labbibia

  Thomas # 29
  Tack för länken Thomas.
  Intressant graf. MWP visas som ungefär ” noll” dvs ingen anomali alls?
  De ca tusen följande åren var det däremot ”anomalier” (dvs kallare än normalt enligt grafen då) så det räcker och blir över.
  Ledsen Thomas, men den där grafen skiljer sig rätt rejält från vad historiska källor berättar…………
  En fråga….
  Är du verkligen övertygad om att den graf du länkar till beskriver något slags ”sanning” i temperaturhistorik det senaste milleniet? Den visar att ”dagens” temperaturer är ca 0,4-0,5  grader varmare än MWP. 
  Det finner jag lika troligt som att solen går upp i väster i morgon.

 32. Svempa

  Thomas var du på kårhuset 1968 med en röd bok i handen?

 33. Ingemar

  Lomborg gör tydligen ett uttalande om att han förespråkar idén om att måla hustaken vita:
  http://greenhellblog.com/2010/11/17/lomborg-paint-it-white/
  Han säger visserligen att hellre än att vi låter det sunda förnuftet försvinna under panik- och skrämselpropaganda så är det bättre att visa på positiva åtgärder. Men i all sin dar, det här är väl knappast att hålla fast vid det sunda förnuftet? Hur mycket färg går det åt? Vad kostar det? Vad kunde pengarna användas till annars? Vad blir konsekvenserna av att tillverka färgen? Och av att sophantera färgen på ett säkert sätt?
  Synd att Lomborg undergräver sin egen trovärdighet på det här sättet.

 34. Labbibia

  Gunnar L # 30
  Tack för länken!
  Jag förstår/utgår ifrån att den ”lilla” motorn är för eventuella ”svenskefärder”, med tanke på den nya sjölagen (0,2) här i förbudens förlovade land? 😉
  (Härliga sommarbilder, tack!)

 35. Labbibia

  Ingemar # 33
  Det är nog här Rot-avdraget kommer in i bilden?! 😉
  För övrigt tror inte jag heller ett smack på att hustaksmålning kommer att ”rädda planeten”.
  Ger mig fan på att Lomborg har intressen i Beckers. Så sjuk är egentligen hans tes………

 36. L

  Ingemar, Lomborg är dessvärre politiskt korrekt i alla väderstreck…

 37. Thomas

  Labbibia, dina historiska källor är inte representativa för ens hela norra halvklotet. Tittar vi på ett klassiskt exempel som vinodling finner vi dessutom att det odlas vin längre norrut idag än under medeltiden i Europa, och det trots billigare transporter som gör att odlingarna tvingas konkurrera med sydligare vin. Du har dina anekdoter,  jag föredrar mer solid forskning som den jag länkade till.
   
  Svempa #32, röd bok? Jag är grön taliban, har du inte förstått det? Nej, faktiskt så röstade jag moderat på den tiden jag gick på KTH.

 38. Thomas

  Ingemar #33, hustak måste i alla fall renoveras emellanåt, och betänk att det går åt mer energi åt kylning än åt uppvärmning i världen. Vita tak spar en hel del energi.

 39. Labbibia

  Thomas # 29 (igen)
  Och du….Om man presenterar en graf över tusen år, som görs i din länkade graf……Och nästan ALLA värden ligger långt under ”normalt” dvs ”noll”….då borde man kanske flytta ”nollan”? Såvida inte de ca 30 sista åren uppväger alla negativa värden. Men det gör de väl knappast va?
   (rätta mig jättegärna om jag har fel. Som du vid det här laget mycket väl vet är jag inte naturvetare…..osv) 

 40. Labbibia så här gick det med svennebåten förra året.
   
  Nu närmar vi oss min gamla Smuggler C-2 28.. den gick bara i drygt 70 knop och då med nitrooxid och en massa extra bensin, nu kör vi famlijebåtar på handelssoppa— nästa år har jag en 100knops offshore familly projekt, vi ska segla och allt bättre än allt…. jotack pröva är i vart fall en start….

 41. Labbibia

  Thomas
  Vad sägs om verkligheten då?
  I slutet av 900-talet koloniseras södra Grönland. En livskraftig koloni på uppemot 4000 individer lever och verkar där. I slutet av 1400-talet har de fått problem, allvarliga problem. Bara några årtionden innan Columbus ”upptäcker” Amerika, dör kolonin slutgiltigt ut…….
  För mig är dessa fakta betydligt pålitligare som indikation över klimatet på Norra halvklotet, än dina  ”spaghettigrafer” från några få träd.
  Vi lär väl knappast komma överens i frågan, men jag tycker ändå att du bör respektera även historiska källor, även om de inte passar din agenda.

 42. Thomas

  Labbiba, nollpunkten i det där diagrammet är godtycklig, och är vald så att den motsvarar medel under våra perioden med instrumentella data. Vad menar du att det skulle göra för skillnad om du flyttade nollan en grad upp eller ner?
   
  Grönland är en ö i Norra Atlanten. Vad får dig att förutsätta att klimatet där är representativt för resten av världen? Här har du en artikel som kanske kan intressera dig?
  http://www.giss.nasa.gov/research/briefs/shindell_06/
   
  Gunnar, funderat på bärplansbåt nästa gång?

 43. En annan båt film av Lasse på min svennebåt

 44. Jag sabbar, så då kan jag fortsätta tills maggie sätter mig i båset..
   
  Detta är Lasse version,, kanske lite häftigare för er yngre?

 45. Ingemar

  Thomas # 38,
   
  Hustak skall vara RÖDA (tegel) eller SVARTA (tjärat papp)! Allting annat är ju osvenskt 🙂
   
  Har du förresten inte noterat det senaste i byggbranschen, att man gör hela huset svart. Det är väl de där galna miljötalibanerna antar jag som tycker att vi skall spara på solvärmen.

 46. Labbibia

  Thomas # 42
  Om, som jag utgår ifrån, de instrumentella datat visas av den svarta linjen, alltså ifrån ca år 1850 (vilket verkar troligt, är det rätt uppfattat?)……..Den passerar ”nollan” dvs normaliteten i diagrammet först ca år 1950 -60. Du menar alltså på fullt allvar att de sista årens temperaturanomali är så ”hög” så den uppväger de övriga 850 årens temperaturer, vars ”anomali” ligger under ”nollan”? No way!

 47. Labbibia

  Alltså, det här med hustak…..
  Hur stor del av Jordens yta består av hustak? Och är verkligen hustaken problemet med UHI? Knappast? Kanske dags att tänka igen där?

 48. Thomas jag såg aluminium Volga 44knop 96 hk sursex diesel utan överladdning,, en kompis köpte en och kastade i en V-8 det var kass..
   
  Jag byggde om min Smuggler 18 till bärplan… det blev som en smörklick i en steckpanna…  (jag hade en massa fenor… men nej.. jag var för korkad).
   
  Vill och tål du Thomas att jag berättar hur jag blev världsmästare på hydrodynamik?
   
  Eller är det mer behagligt att jag fortsätter visa mig just så dum som jag känner mig (som jag inser att du min vän gör, till skillnad mot Peter Stilbs)?

 49. Labbibia

  Gunnar L # 40,42,44
  Hrrmmm…Tack!
  Jag blir, måste jag erkänna, avundsjuk……. Mitt gamla åbäke till båt kan möjligtvis fås att prestera 22-24 knop….Å andra sidan…..jag har bara 15 minuters f(j)ärdväg till Waxholm. 😉

 50. Nu har jag ingått ett med livet förpliktande vad……. med mig, vem av er har någon mer betydelsefull en er, just ni, du och alla, ett vad mot oss är det mest betydelsefulla.
   
  Min pluttbåt ska göra 76knop 2011………!!!!!!!!!!!!!
   
  Nu skojade jag, vem bryr sig?
   
  Vadet mot mig är att jag ska starta en engagemangsvängning mot framtiden, en positiv känsla, Yes We Can.
   
  Jag tror att några av mina mest tyngsta debattmotståndare kommer med på tåget mot den ljusa framtiden… annars har jag inte lärt något från de ryska bärplanens tid…. 4o år sedan… nu vet jag… vi flyger på markstuds som sjöfåglar..
  Mitt vad med och eller mot mig är:
   
  Jag måste lyckas samarbeta konstruktivt med de som närmast religiöst har motsatt lösningsvision (det vet jag att Thomas inte har..lovar…hoppas..)
   

 51. Jag har varit och är försvagad sedan några år…
  Så berättar jag för min yngste son:
   
  Nu känner jag mig på uppgång, fixat 45 armhävningar på 60 sek…
   
  -Du farsan är gammal och sjuk, jag testade för att se hur sjuk du är.
  44 på en arm och med en6 kg hantel rakt  fram i den hand som inte pumpade…jag väger 95 du 78,,, du är sjuk farsan… bara så sjuk…

 52. Labbibia

  Thomas # 42
  Tack för länken.
  Tittade på bilderna för de modellerade temperaturrekonstruktionerna för Maunderminimum samt de ”historiska” temperaturrekontruktionerna.
  Vad som obedelbart slår en, är väl att Nordpolen, under Maunder Minimum, enligt modellering, skulle vara så relativt sett, varm? Ytterst tveksamt? Å andra sidan…..Så har vi ju ett solfläcksminimum nu oxå.
  Det var ju tydligen ”över det normala” vid Nordpolen även i vintras, samtidigt som vi lite längre söderut på norra halvklotet fick uppleva en riktigt kall vinter, kallare än normalt. Slutsats? Varmare än normalt vid Nordpolen= kallare längre söderut på norra halvklotet? Idel frågetecken…….. 

 53. Labbibia

  Thomas # 42  igen….
  Under ”discussion” gällande grafen du länkade till (Wiki), står att läsa:
  A Bizarre Mess
  At first glance, this graph is quite complicated and confusing. You need to thorougly read the summary (Which is several paragraphs long and has two other related graphs) to even understand what each of the myriad of lines mean. When shown on an article, it means absolutely nothing to the average reader. There isn’t even a graph key on the image! Jedibob5 (talk) 17:02, 5 January 2010 (UTC)
  The graph is complex, but inevitably so. Removing the complexity by simplifying the picture would lose information. This is not a simple subject; a graph that makes that point is appropriate William M. Connolley (talk) 22:31, 5 January 2010 (UTC)
  Ja du Thomas……..Ständigt denne Connolley! 🙂

 54. Bertel

  Gunnar L # 51
  När ”huvudövertaget”/självklar fysisk  respekt?(gentemot fadern) lämnar tankefältet?… tar……realiteten vid…och tills dess är, 150 kg på bänken ”otränad”, en av onödiga markeringar.
  Eller hur Gunnarn L?????
   

 55. Bertel du har helt klart rätt.
  Jag bara hat så svårt att se mig som fysikt vem som helst.
   
  Har alltid arbetat ifrån de bäst tränade och i min gubbskalle tror jag att jag med enkelhet jobbar ifrån Lucas.. jotack det var nog fyra år sedan.. men jag vill tro att köttet inte sviker mig…
   
  Så korkad är jag…
  nästa vecka ska jag ta 48 armhävningar , bara det är så mesigt.. har spräckt bukhinnan så jag måste pressa tillbaka det som finns i magen.. funkar inte som jag är van… gammal gubbe bara så gammal…
   
  En gång blev jag utvald som en av Sveriges mest lovande ungdomsboxare… det var då det… med Hasse Tomsen… Brons 72…..

 56. Labbibia

  Gunnar L
  Med risk för att vara motvalls igen…. 😉
  En liten travesti…..
  Det är inte dina muskler vi människor behöver i framtiden Gunnar, det är din hjärna……
  Och det är fan så mycket större!
  Agree?

 57. Bertel

  Gunnar L
  En av livets sanningar ang oss män…….Vi är hårda i fejset men ack så lösa i magen….?     🙂

 58. Svempa

  Thomas #37.  Du är inte röd-grön färgblind va?
  Moderat på KTH! – själv röstade jag på snuspartiet när jag gick på teknis. Man fick en gratis snusdosa om man lovade rösta på dem. Ungefär som man skulle kunna få en gratis vindsnurra om man röstar på MP idag. Vad man nu skall ha ett sånt husdjur till. Låter ju mest som en trånsjuk ko och ger stroboskopfladder.

 59. Thomas

  Labbibia #53, noterade du min ironiska kommentar i tråden om artiklarna i Elbranschen. Du är fantastisk på att hitta spår av denne Connolley var du än letar.

 60. Labbibia

  Thomas # 59
  Det är inte ens hälften så fantastiskt som  faktumet att denne Miljöaktivist/gatekeeper, William Connolley tycks inblandad i mer eller mindre varenda artikel/graf du länkar till på Wiki.