Behöver vi verkligen detta?

Känner ni till att det numera finns en miljövänlig sökmotor? Jo, jo, dessutom är den skapad i Sverige. Den heter Treehoo och sägs bli allt mer populär. Treehoo, som även erbjuder gratis e-postkonton, planterar träd för 50 procent av sin vinst för att återsamla koldioxid från atmosfären och bekämpa den globala uppvärmningen. Frågan är hur stor vinsten är.
treehoo
Enligt sajten har man redan planterat över 10.000 träd. Snabbt marscherat, eller hur, med tanke på att verksamheten startade i mars 2008. Och visst är det bra att återplantera träd. Men allvarligt talat, behöver vi verkligen en miljövänlig sökmotor?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Maria Wetterstrand höll sitt partiledartal idag om den ”nya gröna ekonomin”, fast hon använde något engelskt uttryck. På något sätt påminner den om den ”nya ekonomin” innan IT-bubblan sprack.
   
  Utmärkande för ”nya ekonomier” är att dom inte blir gamla… 😉

 2. JR

  Nej

 3. Allt är snart miljövänligt, utom människan. Ska inte porr- och pokerindustrierna hoppa på detta tåget också?

 4. Åke Rullgård

  Nej, detta behövs inte! Enligt uppgifter i ett radioprogram är trädplantering av detta slag för en förment CO2-absorbtion tvivelaktigt eftersom CO2-balansen kräver att trädet får leva hela sin normala livslängd. Detta är sällan fallet eftersom dessa träd ofta planteras i trädfattiga områden där man hugger ned dem så fort de kan användas som bränsle, dvs. lång innan de gjort rätt för sig som CO2-uppsamlare.
  Och hur vet man att pengarna, för det handlar väl om att samla sådana, in går till sådan trädplantering?

 5. Åke Rullgård

  Begäran om bevakning.

 6. Håkan B

  Google theclimatescam 14500 träffar.
  treehoo theclimatescam 371 träffar
  Tror inte vi behöver den där.
  Skulle vara intressant att se en sammanställning av alla träd som påstås ha planterats, inklusive arealen. Hur är det nu, hur många Berlinmurar kan man bygga upp av alla souvenirstenar från den? Stickan Andersson hade nog rätt, ja Ni vet om vad!

 7. Ulrik

  Vilka personer tar de andra 50%? Vem reviderar TreeHoo? Var betalar de skatt?
  Jag vet inte vad det kostar att plantera träd. Säg 200 kr med  köp, administration och transport och sedan 2 kr till den fattige som stoppar ner roten i hålet. Det ger 2 mkr för 10 000 träd. Någon journalist som blir nyfiken?

 8. Sven-Erik

  Det kan väl aldrig vara fel att plantera träd, även om man nu inte skulle tro på klimatförändringen. Jag tycker att det kan vara en bra idé och sökmotorn är faktiskt inte så dålig heller. Det kostar ju heller ingenting att använda så varför inte?

 9. Tege Tornvall

  Minns salig Münchhausen, som ju sköt en körsbärskärna in i huvudet på en hjort, där den slog rot och utvecklade ett präktigt körsbärsträd. Man kan få ont i roten för mindre.