Välkommen till vår nya sida. Som du ser har vi idag bytt grafiskt tema, presentationsfunktioner och format. Syftet är att förbättra läsbarheten och att anpassa sidan till läsplattor och telefoner och att lägga grunden till en breddning av innehållet. Vi arbetar på att i högre grad locka till oss gästskribenter med kompetens och erfarenheter som kompletterar våra ordinarie skribenter. Dessutom byter vi namn till ”Stockholmsinitiativet – Klimatupplysningen” för att bättre beskriva vad föreningen och hemsidan representerar och på så sätt kunna utvidga läsekretsen och kretsen av gästskribenter.
Efter ett hängivet, föredömligt och målmedvetet arbete som har resulterat i en stor och engagerad läsekrets har bloggens huvudredaktör Jonny Fagerström trätt tillbaka. Ansvaret för bloggen delas nu av Ingemar Nordin och Peter Stilbs.
Vid sidan av bloggfunktionen kommer vi efterhand att lägga till basfakta inom klimat- och energiområdet. För att ge plats åt detta på sidan kommer menystrukturen att anpassas. Vi tar naturligtvis gärna emot dina synpunkter på vår nya sida liksom dina förslag till förbättringar och kompletteringar på info@stockholminitiative.com . Och gärna även rapporter om eventuella inkörningsproblem!
Man kan nu nå hemsidan via tre adresser: www.klimatupplysningen.se, www.stockholmsinitiativet.se och som tidigare www.theclimatescam.se .
En god läsning önskar
STOCKHOLMSINITIATIVET
Per Welander Göran Ahlgren
Ordf. Sekr
NEEEEJ, nu måste jag ha javascript påslagen.
Hmmm….
Namnbyte: Bra. Det gamla namnet började kännas lite oseriöst (även om visst bluffas en hel del bland klimathotarna).
Layout: Ser lite rörigt ut. Gillar inte att inte hela inlägget syns, utan man måste klicka på det. Underlättar inte tex läsplattesurfning.
Reklam: Jo, jag respekterar behov av finansiering, men… Katastrof! Och insprängt i texten dessutom. Just nu ligger reklam för premiumastrology högst upp… hur seriöst känns det? Och sedan kommer väl WWF isbjörnsannonser rätt vad det är…
…och inga nummer på posterna, ser jag. Hur ska vi nu puckla på varandras retorik? 😉
Helt fel att byta namn eftersom det är själva scammen det är fråga om, inte klimat och än mindre om vetenskap. Det är politik och bedrägeri det handlar om och namnet ska naturligtvis spegla det.
Klimat som sådant är totalt ointressant och endast bokstavligen av akademiskt intresse.
Annars ser det snyggt och prydligt ut, fina bilder från Lars.
Grattis alla kämpar på TCS, Klimatupplysningen och Stockholmsinitiativet.
Snyggt.
Satte på radion i bilen i morse och kom rakt in i sluttampen på sista rigningen i programmet Ring P1.
En kille , kanske uskickad från TCS, 😀 började tala klarspråk om den uteblivna globala uppvärmningen och om att koldioxiden är en nyttig gas som vi behöver mer av och inte mindre osv. osv.
OJ,OJ,OJ sa programledaren Anna Lena Ringarp, Detta kommer du att få påhopp för. Hon lät helt chockad.
Den killen blir väl portad för evigt i det programmet.
Håller med Christopher E i post ???. Hur ska vi referera till tidigare inlägg i en lång radda från samma författare?
Lade just in adblock i IE9 så nu ser det renare ut och astrologerna är blockerade.
Verkligen ingen förbättring. Borttagna numren på inläggen gör att det måste bli mycket mera citerande. Och läsbarheten är sämre inte bättre, ni bryter mot en grundprincip för läsbarhet, nämligen att <i>aldrig</i> använda sans-seriftypsnitt i löpande text.
Hoppsan!
Har väl ingen uppfattning egentligen, utseendet på bloggen är nog mest en vanesak? Men ”Klimatupplysningen”? Kanske en vanesak det också, men det ligger inte väl i mun…..tycker jag.
Väldigt vackra bilder av Lars. Men något jag aldrig kommer vänja mig vid är reklam för Greenpeace mellan artiklarna. Inte bra! 🙁
Jag tror man lämpligen citerar namn/tidpunkt istället, så är numreringsproblemet löst
Tack det behövdes en modernisering av sajten.
Vid förändringar som denna finns det alltid de som tycker ”att det var bättre förr”.
Att klippa av inläggen med en ”Läs mer…” länk ger en bättre överskådlighet och bättre funktion.
Den saknade numreringen av kommentarerna borde inte vara något större problem att fixa.
Klart bättre!!
Bra förändring-nu kan jag kliva 3 m bort från skärmen och slippa alla strålning-eller vad är syftet?
tty, det är bara att ställa in browsern att bara visa New Times Roman.
Det typsnittet lär vara det enda som explicivt är utvecklat för att vara läsbart på skärm.
Vad skulle vara vunnet med att inte ha numrerade kommentarer öht?
Snyggt!
Tycker det är mer rörigt nu. Gillar inte att inläggen är klippta. För spinkigt teckensnitt mot kritvit bakgrund är jobbigt att läsa. en svagt grå bakgrund och byte av teckensnitt till Times New Roman eller kanske Arial är mitt tips. Och numrerade inlägg. Gillar heller inte att de olika delarna inte är ordentligt avdelade, man ser liksom inte direkt när den ena texten går över i den andra.
I det hela så tycker jag tyvärr inte att denna uppgradering var någon hit. Nu kommer jag inte att sluta läs här, för bloggen tar upp ett så viktigt ämne, men det har hänt ett antal gånger att jag slutat läsa på bloggar/hemsidor av ingen annan anledning än att de har gjort om layouten till något modernt men ack så rörigt. Hoppas inte det blir fallet för TCS/Klimatupplysningen.
Hoppla!
Noterar med viss glädje förändringen, men väntar med omdöme. Det är lite som med ett par nya skor, man vet inte direkt om man kommer att gilla dem.
Ett svenskt namn som komplement till theclimatescam är helt rätt tänkt. det är fortfarande flera generationer svenskar som inte känner sig bekväma med något främmande språk. De har också rösträtt och bör inte skrämmas iväg till charlataner med dunkla syften.
Lite OT. Era röster behövs som mothugg mot allt nonsens som står i detta inlägg. Följ länken och rösta.
http://www.dagenssamhalle.se/debatt/timbros-vindkraftskalkyler-bortser-fran-miljoenyttan-5384?vote=1#roster
Times New Roman är bra att läsa på papper. På webben föredrar jag Verdana. Lite mörkare text skulle vara att föredra
Jag läste nyligen en undersökning som sade att text i Baskerville ger maximal trovärdighet (och Comic minst) – vi har diskuterat typsnittsfrågan, och saken är tydligen av datatekniska skäl inte så lätt som man kan ledas tro. Göran kan redogöra för det – jag minns inte vad han skrev.
Det var bättre förr, ju förr desto bättre.
Ni har använt Helvetica. Jag tycker den är för stor med för mycket luft runt kommentarerna. Men den är också för ljus mot bakgrunden. Jag vet att man blir stämplad som en bakåtsträvare, men läsligheten och översiktligheten är betydligt sämre nu. Avatarer och alla bilder/wigdets till höger ger också ett lite oseriöst och hemmasnickrat intryck.
Och jag saknar verkligen numreringen…
Första intrycket bra. Funkar bra på surfplattan. Saknar dock numreringen.
Går det att återinföra löpnummer inom varje tråd? Det vore nog en stor fördel. Gärna också ett snäpp större typsnitt.
Climate Scam var ett bra varumärke och jag tycker det är synd att ni släpper det.
Adolf G 13.59
Verkar inte finnas en enda kommentar till de tre kommunalrådens enfaldiga resonemang om vindkraftens välsignelser. Förmodligen har dom bara fått bassning och det släppes tydligen inte över bron!
Bra med namnbytet! Det känns mer passande.Ser också fram emot nya gästskribenter, även om ni som brukar skriva, naturligtvis fortfarande, är mycket läsvärda.
Jag passar också på att förnya mig och lägger bort Gaupa som ”namn”.
mvh/ Astrid
När man jobbar med webben så måste man tänka på att webläsare har bara tiigång till ett begränsat antal typsnitt som är allmänna, alltså som man kan räkna med finns i användarens dator. Med åren har det tillkommit några men det är fortfarande ett begränsat utbud och hur de presenteras skiljer sig också mellan olika webläsare och plattformar. Den webläsare som är allra sämst på detta är Internet Explorer där den senaste verisionen (9) börjar komma ikapp de andra, Firefox, Safari och Chrome m.fl.
Man kan nu också till de modernaste systemen skicka typsnitt med koden som läses in när man kommer till en sida. Det öppnar upp för lite mer dynamisk layout och upplevelse på en sida.
Det finns tyvärr fortfarande en stor andel websurfare som använder Internet Explorer 6, den är en katastrof, många sidor har idag spärrar för den webläsaren. Man talar helt enkelt om för besökaren att här kommer saker att se helt fel ut och vi garanterar inte att du kan se allt. Sen rekommenderar man att uppgradera. Tyvärr går det inte för alla då en del företag är inskränkta och lever kvar med gamla system av olika anledningar.
Vill bara tala om att det blev väldigt mycket bättre när man läser i en smartphone. Inte alla som jobbar framför en datorskärm hela dagarna. Lysekilsfärjan, lätt bris, sol och varmt.
Tack för den stora texten både på dator och android (HTC)
kent
Det är väl som med nya Svenska Dagbladet. Det tar lite tid att vänja sig, men jag tycker nog att man tappar överskådligheten med t.ex det stora radavståndet. Det blir en massa scrollande för att läsa texterna. Tycker också att det är synd att ta bort numrering av kommentarerna.
PT
Problemet med SvD är att jag inte kunnat vänja mig vid innehållet. Layouten hade jag nog kunnat stå ut med.
Ett problem med numrerade kommentarer har alltid varit då vi i efterhand godkänner väntande kommentarer, eller t.o.m. måste lyfta dem från filtrets skräppost. Då dyker de upp i efterhand och ställer till med problem i de efterkommande kommentarerna som kanske redan hunnit referera till en numrering som ändrats.
Undrar om vi ändå inte skall försöka vänja oss vid att referera till namn + tid som Peter Stilbs föreslog i # … öhh … Peter Stilbs 2013/05/16 kl. 12:34 ovan 🙂
Skall vi ta bort avatarerna?
Ingemar Nordin2013/05/16 kl. 18:18
Man får ju tydligen en fungerande direktlänk till kommentaren om man klipper och klistrar dess header (blått, ovan) – det är ju perfekt i så fall … ?
Snyggt! Det var lite 1990-tal över förra layouten. Och klimatmyten från den epoken är ju över nu…
Varumärkesbytet kräver djupare kännedom om användarna, kan locka till sig nya. Jag vet inte. Men layout-moderniseringen var well overdue!
Om det här med namnbytet:
Jag har hört att det utbrutit stor förvirring, ja närmast panik på Uppsala-bloggen.
Vad skall de nu använda för nedsättande namn på denna blogg när Skammen inte längre funkar?
Kanske en liten pristävling vore på sin plats?
Första pris: Ett paraply till midsommar 🙂
Pelle L 2013/05/16 kl. 20:23 Namnet ja. Vi på KU gillar upplysning – upplysningstiden tex.. Förr i världen, ni vet, då före postmodernismen när man ännu trodde på vetenskap och förnuft.
En annan variant är att se namnet från det skämtsamma hållet: ”Klimatupplysningen – tryck 1 för upplysning om extremväder, tryck 2 för upplysning om koldioxidcykeln, …” 🙂
Jag respekterar att man vill förnya, men… texten är löjligt stor och spretig. Jag testar nu på en iPad, och en någorlunda kort kommentar tar upp halva skärmen. Om man har tangentbordet påslaget för att kommentera blir det plats för endast 8 rader gles text ovanför… går ju inte läsa det man kommenterar på ett vettigt vis. Det blir ett fasligt skrollande och ögat orkar inte följa i sidled. Det är nog den största text jag sett på någon blogg eller forum.
Att använda serifer i rubrikerna och sans serif i brödtexten är upp-och-nedvända världen, och helt fel läsbarhetsmässigt. Ta en titt på Watts Up With That, till exempel, och se vad en lagom teckensnittsstorlek och rätt använda teckensnitt gör för läsbarhet och översiktlighet. (Jag föredrar själv ytterligare något mindre text än WUWT, men förstår och respekterar att många har en syn som gör det lite för svårt).
Jag kommer inte att orka referera till kommentarer där det krävs 20 tecken + alias där det tidigare räckte med 3-4 tecken + alias. Utan numrering har man heller ingen aning om var man är i en lång tråd.
Detta låter negativt, jag vet, men det är för att jag gillar bloggen och välment. Ta lite hjälp av någon design/layoutkunnig om ni har möjlighet. Det är väl ingen tillfällighet att Maggie fick den förra layouten så tydlig och stilren då hon jobbade på reklambyrå. Med det menar jag förstås inte att den inte kan ändras på, men detta var ingen förbättring, tyvärr.
Christopher E – läs mitt tips här – det som följer ä klippt & klistrat, och Du får en direktlänk : Peter Stilbs
2013/05/16 kl. 18:34
Det smärtar att behöva säga det men detta är en klar försämring av denna i övrigt eminenta blogg. Och ”Klimatupplysningen” låter tyvärr som nåt ställe i Oskarshamns kommun dit man kan vända sig för att få prata med en klimatterapeut när man drabbas av klimatångest…
Det var mycket bättre tidigare.
Peter
Detta skulle vara meningsfullt om man vill klicka på länken för att kolla vad som besvaras. Men utan att göra det är det fort klart knepigare. Jag vet fortfarande inte vad som skulle vinnas på att inte ha nummer. De ggr det blev fel var ganska få ..
Peter #?
Jag lyckas inte kopiera bara tidsstämpel eller namn+tidsstämpel med en iPad. Försöker jag får jag med hela formateringen, med plats för (nu osynlig) avatar och allt. Åtminstone i inmatningsrutan. Testar…
Peter Stilbs2013/05/16 kl. 20:55
Försöker jag bara kopiera tidsstämpeln blir resultatet detta:
https://www.klimatupplysningen.se/2013/05/16/baste-lasare/#comment-334524
Testen ovan visade att inklistringen av hela headern såg bättre ut efter publicering än i förhandsgranskning. Tabuleringen försvann tack och lov. Men jag tycker ändå varken det är snyggt eller praktiskt, och rätt svårt var det att markera headern. Jag talar alltså läsplatta nu, inte dator.
Betyder namnbytet att TCS fogat sig in i ledet bakom ”Klotet” och vetenskapsredaktionen i ett försök att undvika konfrontation?
Jag tror inte att upplysning fungerar särskilt bra i kontakt med pseudovetenskap som har moraliskt och ekonomiskt stöd från statliga och överstatliga organ. Och upplysningen har fått ge sig för den nya tidens vetenskap där allas åsikter har samma värde oavsett vilken insikt de bygger på.
Till sist en teknikalitet. Jag använder Internet Explorer 8 och det jag skriver blir så litet så felslagen ser jag inte förrän kommentaren är skickad.
Jag tycker Upplysning är en bra markering men önskar tillbaks typsnitt, numrering mm från nyss.
Utseende – njaaa, vi får se.
Namnbyte – SI ok, men kredit.. öh , klimatupplysning har ingen snärt som The Climate Scam har.
Ingemar Nordin 2013/05/16 kl. 20:45 Aha, det är därför länkarna till era vetenskapsartiklar är borttagna. Och förresten, jag vill ha tillbaka porträtten i SI-styrelsemedlemslistan.Ni är mina idoler!
Eftersom jag redan nästan upphört att läsa TCS på grund av alla meningslösa diskussioner mellan ni vet vilka, så spelar det kanske ingen roll vad jag tycker, men det här var nog att dra ur proppen. Namnet TCS blev med tiden ett starkare varumärke än vad Maggie anade och i det stora hela fungerade grafiken utmärkt. Det enda jag saknade var en redigeringsmöjlighet av egna inlägg.
Klimatupplysningen är nog det ängsligaste namn jag sett… 😉
OT
Svante Axelsson har skrivit om lönsam miljösatsning som ger fler jobb. Finns på ledarsida i Gotlands Tidningar men troligen i olika tidningar runt om i landet.:
http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=8559823
Läsbarheten på denna sidan är hemsk just nu, texten är suddig utgråad och man får svårt att fokusera på det man försöker läsa. Däremot blir texten som man skriver när man skriver en kommentar som denna skarp och bra, även om den är lite liten på en börbar dator med en stor widescreen.
Om jag ska vara ärlig så är texten så suddig att jag kommer att känna samma nöje at komma hit och läsa alla intressanta inlägg som jag gjort tidigare pga av läsbarheten har blivit dåöig. Jag har inga synproblem och inga glasögon/linser. Synen kollad bara för någon månad sedan.
Ett förtydligande och en kommentar till en kommentar till en kommentar på Stockholmsinitiativets blogg, som jag gjorde för några dagar sedan, men omöjligen kan leta upp nu bland alla skriverier. 🙂
”Ang klimatskrämselpropagandan om uppvärmning så är det delvis ett sätt att få oss att acceptera lägre levnadsstandard, trots att skälet inte är klimat utan ekonomi och globalisering.”
Vill bara förtydliga eftersom jag fått reaktioner på detta. Jag tog inte ställning i sakfrågan (tror även jag skrev det i kommentaren, pga jag inte satt mig in i detta alls – inte läste en enda vetenskaplig artikel i ämnet) utan skrev att oavsett om vi har global uppvärmning eller inte och oavsett vad detta beror på (eller inte) så ANVÄNDS det här för att införa förändringar (negativa) på helt andra områden. Det är naivt att tro att politikerna verkligen är uppriktigt bekymrade över några grader varmare klimat, utan detta är ett utmärkt sätt att MOTIVERA olika åtgärder, som ytterst sätt inte alls har med klimat att göra – även om tyvärr alltför många verkligen tror på fullaste allvar att alla klimat,öten verkligen har med politikers oro över klimatet att göra.
Jag skiljer på global-uppvärmningsfrågan och det andra med kemikalierna i vardagen som redan fått långtgående effekter på växt- och djurliv (grodor med två kön, fiskar fulla med både läkemedel och tungmetaller, gravida kvinnor fulla med framskyddsmedel vilket får effekter på avkomman osv) , som jag bla skrivit om här: http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/12/13/norge-avskaffar-genusforskning-och-lite-om-underkastelse-foda-och-evolution/
DET ÄR FÖR MYCKET WHITE SPACE HÄR!
GÅ EN GRUNDKURS I TYPOGRAFI FÖRST!
Apropå det här med numrering av kommentarer. Med den tidigare layouten använde jag aldrig mobilvarianten när jag läste TCS på mobilen, just för att där saknades numrering. inte kan det väl vara så svårt att ordna det?
Vad alla gnäller?
Visst får ni fila lite här och där, men i stort är det ett lyft.
/Bäckström
Vad jag förstår ska numreringen återinföras och texten göras svartare.
Haven tålamod
Peter Stilbs
Tålamod? Har vi tid med det?
Haven håller ju på att koka bort 😉
PS
Glöm inte fredagskul är du snäll 🙂
Peter Stilbs
Svartare text?!?!
Har du inte tänkt på albedot? Det är ert fel att haven kokar bort. När jag var nere i fiskaffären var både havskräftorna och räkorna kokta och ålen var rökt, förmodligen pga denna site.
John Silver,
Typografi,ett mycket viktigt ämne, tyvärr tror jag inte att man kan hoppas på god typografi i öppna internetfora.
Från wikipedia:
”Vid god typografi ska horungar inte förekomma”
Vi lär nog få dras med de som jag benämner med detta favoritepitet men inte mig emot,, jag tycker att de blir allt roligare.
Den nya stilen på bloggen vänjer man sig vid – också grå text mot grådimmig bakgrund. Ligger i dagens trenden! OK, alltså, även om det är lättare att stå fast vid det gamla. En sak måste dock rättas till, nämligen numreringen av inläggen. Denna defekt har redan skapat förvirring.
Peter … nummer # _ _
Bra!
🙂
Men jag vill uttrycka en personlig åsikt angående namnet (inte nödvändigtvis ett ’önskemål’)
Klimatupplysningen låter både trist och är missvisande. TCS (!) är ingen portal för ’klimatupplysning’ (lika lite som GWPF, SEPP är det i första hand), utan en sajt där sådant som MSM och alarmistsidans alla propagandister vill förtiga och tom förneka diskuteras och omnämns.
TCS är alltså snarare ett nödvändigt och oumbärligt komplement till dem som vill vara informerade. Inte någon som gör anspråk på att tillhandahålla hela, fulla, eller bara den bästa beskrivningen och sammanställningen.
Personligen tyckte jag det var lite Schwung i TCS .. och att den kallades ’skammen’ på andra ställen uppfattade jag närmast som en hederutmärkelse. Bland dem här som känner mig använder vi ju också ’skammen’ som kärvänligt namn på sajten .. och som en lite ironisk gliring åt/drift med alla de andra som tillbringar sitt känsloliv åt att önska sig att TCS och diskussionerna där vore ngt helt annat (och sämre) än de är.
För övrigt anser jag dessutom att ’Climate Scam’ är den absolut korrekta benämningen på all politik som push:as med ’klimat’ som förevändning. Där finns inga åtgärdbara klimatförändringar. Och ingen av alarmisterna hävdar ens ngt annat om man pressar dem på den punkten … Klimatpolitik är verkligen inget annat än en gigantisk Climate Scam! (Och tyvärr också en hel del av den ’forskning’ som rider på samma våg .. dock inte all)
Ingemar Nordin gav ju en bra motivering till namnet, tycker jag.
Ingemar Nordin2013/05/16 kl. 20:45
Trevlig helg! 🙂
Instämmer med Jonas N i post #?
Camilla, Astrid, Ingemar N mfl
Jag gillar okså upplysningstiden och allt positivt som kommit ur det förhållningssätt till riktig vetenskap (ngt som dock undermineras och raseras av all politik som ar velat flytta in sina agendor i sådant de vill kalla ’vetenskap’, ivrigt påhejat av alla dem som egentligen ogillar riktig kunskap och vetenskap, men önskar att få vara med på den sidan som skriker högst)
Men TCS kan inte hävda att den står för upplysningen … inte ens i klimatfrogan. Att vilja alludera till detta blir lätt lite pompöst, som inbjuder till förlöjligande redan efter att ngn artikel lyfts fram som sedan visar sig dra ogrundande eller felaktiga slutsatser.
Jag hade mycket hellre sett ngt i stil med:
Klimatdebatten – Det ’experterna’ inte vill att du skall få veta … läsa … se
Klimathotet – Den andra och viktigare sidan av storyn
Klimatsans — Motsatsen till hysteri
Klimatdebatt – Men utan hysterin!
Eller ngt liknande …
Går in på http://www.theclimatescam.se och möts av en stooor annons på temat ”kvinnor söker män” ?! ?
Eh, trodde allvarligt jag kommit fel. Det tog sedan en bra stund innan jag förstod att jag ändå kommit rätt, när jag hittade den vackra bilden… i sidans underkant! !
Visst, förstår behovet av finansiering, men det här känns lite billigt. Annonser likt den jag nämnt förstör dessutom det seriösa intrycket.
Och varför ändra varumärket The Climatescam, när det fungerar mycket bra i vår svängeska tid. ”Klimatupplysning”, nej inget fel i det kanske, men nog låter det, som någon redan påtalat, i ängsligaste laget?
Gör man en förändring bör det vara mot en förbättring, det är ju dock inte så i det här fallet. Det har tyvärr både blivit mer svårnavigerat och svårläst, och det på samma gång. Man blir ju fullständigt yr när man ska försöka scrolla och läsa kommentarer.
Nej gör om, gör rätt, eller återgå till det som fungerat hitintills.
Efter den beska kritiken ovan, så måste jag avslutningsvis ändå tacka för det fantastiska arbetet bakom The Climatescam, som jag i övrigt följt sedan Maggies start.
Några till idéer och förslag som jag har funderat på.
Det bästa som kommit ur upplysningsepoken är ju ’den vetenskapliga metoden’ dvs en uppsättning förhållningsregler att hålla sig till när man undersöker verkligheten, när man försöker förstå och förklara den, mha hypoteser (förklaringsmodeller) man ställer upp och testar. Och försöker falsifiera.
I princip allt som är fel med ’klimatforskningen’ handlar om att man övergivit denna. Allt! Allt från IPCCs raopporter och ’konsensus’, och ’klimatforskare’ som argument, till ’kom upp med en bättre förklaring då’ och ’innan dess är vad vi tror bästa kunskap’ till föreställningen att ’peer reviewed’, ’publicerad’ och hög ’impact factor’ betyder faktagranskat och håller högsta klass.
Ännu mer uppenbart är det väl när ’förklaringarna’ beskrivs som ’consistent with’ eller ’high (alt. moderate) degree of confidence’ osv. För att inte tala om all den forskning som bygger på har som premiss att dylika tidigare antaganden och förhoppningar stämmer till punkt och pricka.
Sållar man bort det som inte strikt hållit sig till den vetenskapliga metoden, är det inte mycket som blir kvar. Och allt tyckande eller hänvisningar till auktoritet och majoritet försvinner .. eller iaf blir kvar bara som tydligt framfört tyckande och förhoppningar (men är då inte riktig vetenskap längre)
Om TCS skulle kunna ägna sig åt skillnadsmängden mellan det som kallars klimatforskning, och den del av densamma som övergivit ’den vetenskapliga metoden’ skulle återstoden vara väldigt matnyttig och intressant. Och ffa det som TCS skall lyfta fram.
Klimatet – Men med den vetenskapliga metoden!
(Men jag anser att TCS dessutom skall jaga idiotpolitik med blåslampa. Och valspråket ”För en genomtänkt klimatpolitik” anser jag närmast vara en oxymoron)
Jag har ett bättre namnförslag:
Klimatkriget
När det gäller namnet så har det varit mycket diskussion och mycket delade meningar bland skribenterna och i styrelse, tro inte annat. Och precis som diskussionen här ovan visar så associerar folk i olika riktningar när det gäller namn. Det är alltid svårt att överge ett inkört varumärke.
När det gäller layouten så kan man inom dess ramar ändra, lägga till och ta bort. Som tur är har vi numera professionell hjälp med basservicen (säkerhet, uppdateringar etc). Men om jag får framföra en kritik mot WordPress så tycker jag att administrationssidan är rätt krånglig och rörig, vilket gör att det tar ett tag att lära sig vilka ”knappar” man skall trycka på.
Jonas N 2013/05/17 kl. 20:36
Bra lista över möjliga etiketter, men jag tycker att de alla täcks in av: ”THE CLIMATE SCAM”.
Klimatfrågans ”Sverker Olofsson” med ett några väsentliga skillnader:
– De som känner sig förorätttade har möjlighet att gå i svaromål och t.o.m få sista ordet. (BjörnT)
– Här möts forskare och allmänhet i en frodig blandning av dialog, diskussion och debatt.
– Den som känner sig förorättad kan lämna ”skammen” bakom sig och få tröst hos UI.
Men jag är nöjd så länge det med bibehållen anständighet går att läsa bloggen med Maggies valspråk ringande i öronen (”tinnitus”?)
THE CLIMATE SCAM – FÖR DIG SOM TÄNKER SJÄLV!
Jonas N 2013/05/17 kl. 21:39
Jag tolkar det vi skrivit ovan som att vi är inne på samma eller parallella spår.
Kombinationen av Maggies valspråk ”För dig som tänker själv.” och Jonas N:s avslutning av kommentarer till kommentarer med: ”Hur tänkte du då?”
Det är höjdpunkter under de år jag följt TCS och jag hoppas att det kommer flera….
Jag ser att många efterfrågar numrerade kommentarer. Det är enkelt fixat, Googla på ”wordpress numbering comments” och följ de instruktioner som ges.