Anders Wijkman får svar på tal

Till Wijkman
Idag får Anders Wijkman svar på tal efter gårdagens vindkraftspropaganda och personangrepp på Newsmill.
Bla annat så här skriver undertecknad tillsammans med Marian Radetzki och Lars Bern;
”Anders Wijkman och andra som förstått klimatfrågans sagolika förmåga att generera pengar till feta omkostnadskonton för sig själva och diverse ljusskygga gröna projekt utnyttjar detta till fullo. Samtidigt som han predikar ”klimatsmarta lösningar”, för att vanligt folk inte ska få samma förutsättningar som han själv, så reser han jorden runt med flyg i en sällan skådad omfattning. Hyckleri kallas det visst!”
Själv sitter Anders Wijkman i Svensk Vindkraftsförenings styrelse och han är själv vindkraftsägare
Gå gärna in och läs och milla!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Olaus Petri

  Härlig sluggerfest Johnny!
   
  Vi pugilistvänner tycker att Anders W borde säga ”no Más”.
   
   
  http://www.youtube.com/watch?v=ygBz7Nda_Zo

 2. Rosenhane

  Bravo, herrarna Fagerström, Radetzki och Bern,
  det var en verbal upper-cut som heter duga!

 3. Slabadang

  Man känner liksom axelbredden och tyngden i artikeln!!
  ÄNTLIGEN!!”! Vicken härligt saklig klockren rallarsmocka! Han har skjutit fram hakan så länge så länge så länge…..

 4. Slabadang

  Schneider på podiet mot 46 skeptiker endast amatörer dock men ändå en början och en stämning som andas vanligt demokratiskt utbyte av åsikter och frågor.
  Tänk om klimatkyrkan vågat möta folk och skeptiker på det här sättet tidigare. Det sägs väldigt bra saker och ställs bra frågor just om varför debatten blivit ett krig med demonisering av skeptiker. Jag har bara sett tredje delen men den innehöll det jag var intresserad av.De demokratiska aspekterna
  http://news.sbs.com.au/insight/episode/index/id/302#watchonline

 5. UNDROMS TARZAN

  Ja, nog flyger han allt den där Anders W och när han flyger så flygs det första klass och den j-veln brukar alltid lägga beslag på det bästa vinet. 
  Han som troligen aldrig betalar sin biljett själv får alltid första tjing!!
  I vår familj kallas han för ”vintjuven”.

 6. Lejeune

  #4
  Har kollat på dom andra delarna oxå. Man måste ge Schneider en eloge för att han ställde upp. Det finns inte många AGW-frälsta som skulle klara av det så bra som han gjorde, även om han bitvis framstod som både överlägsen och arrogant, främst i början av programmet.

 7. ingemar

  Bra att ni påpekar det enorma hyckleriet i klimatpropagandan. ”Den gröna överklassen” (ni vet dom som har råd med elbilar, klimatkompensation för sitt globala jettande, höga elräkningar för sina flotta villor och tåg som går på biobränsle (prins Charles)) verkar helt oförmögna att förstå hur vanligt folk lever.

 8. Rosenhane

  UNDROMS TARZAN#5
  Han kallas också ”trevliga middagar-sabotören” p gr av sitt klimattjafsande.

 9. Inge

  Wijkman kallar dem för ”klimatförnekare”, visserligen ett poplärt uttryck om skeptiker bland AGW-förespråkare men jag tycker ändå att det är dålig stil av en officiell representant att använda detta nedsättande uttryck. Det visar att han inte klarar av att hålla en lämplig nivå i debatten. Sen är det väl också så att de inte har skaffat sig en lämplig vokabulär utan måste uttrycka sig så. I alla fall dålig stil i hans position.

 10. Spiegel On Line  skriver om ”Clean Tech Energy”  .  Biogas produceras i Östra Tyskland från odlingar i Pommern  25 km runt rötkammaren till en kostnad mer än 0.85€  per kWh.  Ryska gasen kostar 0.35 € per kWh – alltså bidrag från regeringen på 0.6€.   Villaägare installerar solpaneler på taken med bidrag  4.3€ per kWh  under 30 år.  Bidraget har sänkts till 3.5€  f rån  dec  med rusning till panellev., som nu är kineser.  Solarworld och Q-Cell går på knä  och politikerna börjar tveka.    Bosch, Siemens  m fl  har lockats ut på detta gungfly med löften om stora framtida affärer.  Det kan sluta med ett industriellt haveri av stort format.

 11. pekke

  Jag ser att den värsta diskussionen ligger i en annan tråd, själv ska jag diskutera mig till sängs eftersom jag ska upp tidigt i morron.
  Men en liten fredagsvideo ska jag lägga in ändå.
  Joe Bastardi spår: BRUTALA VINTRAR KOMMER !!
  http://www.accuweather.com/video/605456718001/future-shock-brutal-winters-ahead-from-2013-on.asp?channel=vbbastaj

 12. pecke #11: Än sen? Om brutala vintrar kommer så skyller de dessa på klimatförändringar orsakade av människan.

 13. Vill ni läsa visdomsord på nattkvisten?
   
  Det borde vara lika självklart att införa förbud mot att unga får gifta sig när de är förälskade som det är självklart att man inte får köra bil när man är berusad…….


  (dysantopi… sådant gillar jag ej…)
   
  De flesta beslut fattas omedelbart av vårt undermedvetna som agerar på negativa signaler, de andra långsamt på vårt medvetande (?) som ”agerar” på positiva signaler.
   
  Intressant är att de viktigaste besluten inte  fattas av vårt s.kl. medvetande, men är de bästa…
   
  De de dåliga besluten fattas som regel efter moget övervägande…
   
  Tänk på den ni alla mina vänner…
   
  Har vi månne oss själva emot oss?

 14. Nattens sista skriver jag till gubbskallen gugge (mig själv så jag får något att tänka på)
   
  Kunskapen om
  vad som går
  Skapar inte självklart
  kunskapen om vad
  som blir……………………………
   
  Natta alla liv i mörkret…………

 15. Labbibia

  Ryan Air:s VD
  Global Warming är bara bullshit!
  http://www.expressen.se/nyheter/1.2130716/ryanairs-vd-global-uppvarmning-ar-bullshit

 16. Christopher E

  Labbibia #15;
   
  Heja O’Leary men vilken urusel artikel i övrigt. ”Obekväm sanning”… och det vet en journalist som inte är torr bakom öronen…
   

 17. Mycket bra skrivet, Marian, Lars och Jonny!!!

 18. Rosenhane

  Märkligt att det inte finns en endaste kommentar till artikeln.
  Kan det bero på Newsmills modereringscensur?

 19. Lejeune

  #18
  …tror att man måste vara registrerad för att kommentera på Newsmill nuförtiden, det påverkar helt klart antalet kommentarer!

 20. Ture Marklund

  300 miljarder i subvensioner är alldeles för lågt räknat.
  Sett till den låga verkningsgraden och kravet på 30TWh tillförsel av energi, blir subvensioneringsbehovet ca 800 miljarder om man fortsätter med 50% bidrag till investeringar.
  Med dagens skatter blir El priset då ca 3,50 kr perKWh för vindkrafts El.
  skogsarbetaren

 21. Rosenhane

  Stockholmare:
   
  Alliansen intar Norrmalmstorg
  I dag, lördag 11 september, talar Alliansens fyra partiledare på Norrmalmstorg i Stockholm. Redan från 11.30 är det musikunder-hållning och 12.00 går de på scen. Kom och lyssna på ett av valrörelsens sista stora torgmöten!

 22. Jag skrev en kommentar på Newsmill…
  Om den inte kommer in så lägger jag den här, tyvärr har jag så dåligt med tid så jag skrev med autopiloten påslagen, de som vill kan redigera, tillägga och ändra efter egen önskan, jag bryr mig inte ett smack om andra lägger någon del av mina kommentarer som egna, det är orden som spelar roll inte vem som påstår sig formulerat dem… Så om någon känner sig manad att gå ut i debatten mot MP och alla andra vindkramare, gör en god gärning.
   
  ”Mycket bra skrivet, ett stort tack för att ni tar på er detta otacksamma uppdrag:
  Att belysa hyckleriet och personlig vinning från många som ofta av journalister lyfts till de högsta moraliska skyarna.
  Om Anders W kan läsa så kan han se att IAEA (06092010) visar att ny kärnkraft redan är billigare än kolkraft (utan rökgasrening eller CO2-skatt) med 10% ränta, med 5% slår redan dagens reaktorpriser naturgas.
  Förenade Arabemiratens ledare kunde tydligen räkna då de köpte 4st AP-1400 av Sydkorea den 27/12 2009… För att tjäna mer på att sälja sin naturgas…
  Nu inleder Kuwait samtal med Japanska kärnkraftsproducenter för samma sak.
  Saudiarabien är med en nation med ambitioner i detta avseende.
  Men alla som hänger med och sett den revolution som skett vad gäller reaktorkonstruktion de sista fem åren, inser att dagens kärnkraft kommer sjunka i pris med 50% på bara 10 år..
  Kina bygger fabriker för att masstillverka AP-1000 i moduler.
  Dessa kommer kosta under hälften av vad AP-1400 gjorde för Arabemiraten…
  Det intressanta är att kärnkraft kommer sjunka i pris och öka i kvalitet med extrem kraft då masstillverkningen ersätter styckvis platsbyggnation, vilket leder till något mycket positivt.
  Vi kommer inte vänta till 2030 för att få GenIV, ty om reaktorerna bara ska ersätta tillväxten för den globala kolkraften, hinner inte uranbrytningen med.
  Detta inser Ryssland Kina och de jag gillar bäst Indien.
  Indien startar sin första GenIV med toriumcykeln och driven av det som felaktigt kallas avfall i Sverige, nästa år.
  Den följs av fyra till de närmaste åren, så 300st. till 2050.
  Dessa reaktorer ingår som steg två i det Indiska kärnkraftsprogrammet, där steg ett är dagens typ av reaktorer, men som kostar under 1$/We steg tre är toriumreaktorer till samma pris men som startar av bränslet som tillverkats i de 300GenIV.
  Ryssland startar BM-800 2012 vilket är en GenIV men altför dyr för att kunna spela någon roll.
  BM-800 har redan köpts i två ex av Kina och de ska gemensamt med Rosatom utveckla den till BM-1200 och sedan BM-1800 vilken kommer kunna priskonkurrera.
  Samtidigt tar Ryssland fram en GenIV  med ett helt annat koncept, det är i grunden en U-båtsreaktor som är kyld av bly-vismut.
  Den första av den civila modellen ska vara klar 2015, sen tar det fart och 2020 ska de masstillverkas kompletta i fabrik där de startas och stoppas , så får blylegeringen stelna och kompletta reaktorer transporteras till kärnkraftverken.
  Dessa får bara 100MWe i effekt (de måste vara så små att de klarar uppgiften, dessutom är tekniken inte möjlig att skala upp.
  De ska kunna kopplas samman i upp till 16 st på samma ånglinje (jag tror det blir syperkritisk sluten CO2 linje om 10 år).
  SVbr-100 kommer stoppa projektet med de natriumkylda BM-reaktorerna om det lyckas hela vägen, vilket jag tror då 7 U-båtar haft dem en tid..
  Det finns många fler GenIV modeller som kommer testas de kommande åren min absoluta favorit är Alivin Weinbergs smältsaltreaktor med toriumcykeln.
  Nå inser du Anders Wijkman (förresten alla på den människofientliga Tällberg klubben) vad som krävs för en global välfärd?
  Inser du Anders W att vindkraft utarmar och förlänger kolepoken?
  Inser du Anders W att du och dina propagandaovänner försöker hindra (i praktiken, jag tror verkligen inte att det bedrivs medvetet) de ända tekniker som kan skapa en global välfärd till 2050?
  Inser du Anders att en global välfärd är en förutsättning för en global miljövård?
  Inser du Anders att en global välfärd är en förutsättning för global fred?
  Anders, att ha fel är inget att skämmas för, alla har vi fel, vid olika tillfällen, om man inser att man har fel, men ändå inte ställer sig och öppet deklarerar det, då är man klandervärd.
  Tänk på det Anders W .”

 23. Jag blev så tänd och nu är det valtid, jag skjuter ett antal projekt i dag och skriver en artikel till Newsmill.
   
  Om någon vill korrekturläsa så får alla som ber om det en kopia efter mail till mig.
   
  Jag skulle uppskatta om Thomas Palm eller någon annan som delar min önskan om en ännu bättre värld för hela mänskligheten, men har diametralt motsatta medel dit, vill ha en kopia för att bemöta många av de dumheter som säkert slinker med.
   
  Om någon av er stora här som jag ser upp till anser att jag ska lägga ner detta och i stället gå ut och utföra det som var planerat, skriv det snabbt innan jag slösat med tid.

 24. Rättelse i  Holmfrid #10.
  Alla priser  reduceras med en faktor 10.  T ex  0.85€ blir 8.5 €c.

 25. Jag har alltid föraktat beröm, men faktiskt är det de snälla ord som många här skrivit på mina ofta förvirrade kommentarer som gör att jag offrar en dag på att skriva en artikel till Newsmill.
   
  Tänk det skulle inte mina äldsta vänner kunna tro, de lärde sig att jag bara blir arg av beröm….
   
  Kanske finns det hopp att kunna ta den nästa hälften av livet som en ganska annorlunda person?
   
  Jag sysslar dagligen numer med att lyfta andra människor och göra dem glada, förut var det enbart produktionsmaximering, allt skulle alltid förbättras, de bästa resultaten var aldrig nog, var natt gick jag igenom dagen för att finna vad jag kunde gjort bättre…
   
  Jag ska försöka fortsätta med att var kväll gå igenom vad jag gjort som jag är nöjd med under dagen… hm… jag kommer sväva i ett lyckorus… som en hippie…..

 26. les miserables

  ”4” Intressant länk. Gör mig bara än mer övertygad om att
  klimatvetenskap enl IPCC har mer av astrologi än vetenskap över sig. Hur exakt är temperaturmätning med hjälp av ett träds  årsringar. Är temperaturem den enda parametern att ta hänsyn till när det gäller trädets tillväxt? 
  M-teorin räknar  med 11 dimensioner. 
  Inom IPCC lever man i en endimensionell värld.
  Här finns en avgrund att fylla. 

 27. Slabadang

  Gunnarius Littus Markus!
  De e solklart att du skall skriva.När du fokuserar och prioriterar vad du vill ha sagt så gör du det på ett lysande sätt.
  Att utveckla motsatsen mellan välfärd och vindkraft och sambandet mellan den nya kärnkrften och milkjöns och den mänskliga välfärden är politiskt sprängstoff.
  Vi har en efterbliven energipolitik som jobbar med ideologiska skygglappar. Kör Gunnar!!
  Du har kompetensen att driva upp ögonen på svedalas befolkning och politiker.

 28. les miserables

  Stoppa handeln med elcertifikat. Ren principiellt tycker jag att bidrag skall utgå till behövande enskilda personer och inte till företag. Vilken annan bransch  hålls så under armarna som en viss del av elproducenterna gör  ?  Vissa vindkraftsägare propagerar dessutom för ett (högt) fast minimipris för sin miljöförfulande elproduktion. Skandal ! Ocker ! Bondfångeri!
  Och det är du och jag som skall betala. Släck ner riksdagshuset och stäng av värmen och förbjud riksdagsledamöterna att åka taxi – låt dom gå !

 29. Peter Stilbs

  Jag har faktiskt lyckats bli bjuden på fint vin av AW (2 flaskor, delade av 6 vid ett bord på Grönland). Men jag tyckte mig se en grimas när han fick notan – det är inte billigt där…  Kul ändå (för mig i allafall)

 30. Lejeune

  Vinkraftstalibanerna är igång igen, idag i GP:
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.447326-ta-bort-hindren-for-en-lonsam-vindkraft

 31. ThomasJ

  Lejeune #30: Ja, det é la i denna riktning de vill driva det hela…?
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/mafias-dirty-money-linked-to-clean-energy-2080467.html
  Mvh/TJ

 32. Christopher E

  Lejeune #30;
  Vilket dravel i din länk… Vindkraften är ”konkurrenskraftig”, skriver Annika. Kan man skriva något mer lögnaktigt än det?
  ”Det gör det väsentligt dyrare att bygga ut vindkraften, vilket drabbar konsumenterna.”

  Om Annika inte vill att konsumenter drabbas, finns det ett överlägset förslag; bygg inte vindkraften alls då!!!
  Och vad beträffar skatteuttaget, varför ska inte vindkraftverksägare förmånbeskattas precis som alla andra som plockar ut varor till sig själv. Här är det ju dessutom en subventionerad vara som plockas ut. Det är verkligen inte negativ särbehandling!

 33. Lejeune

  #30
  I hennes fall, i likhet med många andra gröna profeter, är det plånboken som talar, vi prata om hennes levebröd!
  Tur att det finns godhjärtade och oegennyttiga människor som Fagerström, Radetzki och Bern, som utan en spänn i ersättning tar upp kampen mot den moderna motsvarigheten till forna tiders väderkvarnar, likt riddaren av den sorgliga skepnaden och hans väpnare Sancho Panza på sin tid.