Klimatsvaret – Vägen till frälsning?

zgA7x1w

Den ideella organisationen Klimatsvaret säger sig ha lösningen på ”hotet från koldioxiden”. Denna otäcka förgörare som får vår växtlighet att frodas. Genom en ”snillrik” plan har Klimatsvaret helt tänkt att utradera utsläppen. Ondskan ska stoppas!

”Men vi vill inte bara minska utsläppen, vi vill stoppa dem helt. Därför måste de fossila bränslena göras dyrare och dyrare, år efter år. Detta åstadkommer vi med en stadigt stigande koldioxidavgift, år efter år, tills alla fossila bränslen försvunnit ur handeln.”

Men för att inte göra det så plågsamt ska statens skatteintäkter från koldioxidavgiften kärleksfullt delas ut till medborgarna.

”Vi föreslår att staten ska dela ut hela intäkten från koldioxidavgiften  till allmänheten månadsvis, i lika stora delar till varje vuxen medborgare (och halv andel till barn). Varje vuxen medborgare får då varje månad på sitt skattekonto sin del av den totala koldioxidavgiften. Staten behåller inte ett enda öre! Hela avgiften delas ut, i lika stora delar.”

Visst låter det fantastiskt? En morot att förändra sitt planetdestruktiva beteende. Ett veritabelt guldregn från ovan.

”Effekten av den stigande koldioxidavgiften kommer att bli att allt fler människor försöker undvika att köpa de allt dyrare fossila bränslena.”

Dessutom är den ”rättvis”:

“de som förstör klimatet måste betala för denna förstörelse och de andra slipper.”

För den nyvunna köpkraften kan man köpa ”snällel” från vind och solkraft. Vår plågade planet skriker av lycka.

Det finns dock olyckligtvis några små förbehåll.

“Men stadigt stigande koldioxidavgift har ändå några viktiga nackdelar som måste hanteras. Alla medborgare har inte samma chans att undvika att använda fossila bränslen. Glesbygd med dålig kollektivtrafik är mer bilberoende än andra delar av landet. Men att vara bilberoende är inte samma sak som att vara beroende av fossila bränslen. Det finns andra drivmedel som biogas, el och mycket snart även vätgas.”

Det är inte Södermalmshipstrarna som ska stå för kalaset. Det är istället de “inskränkta” bönderna på landsbygden som ska fylla de “klimatupplysta” världsförbättraragenternas spenderbyxor. Men är man så dum att man bor på landet och skitar ned med sitt fossilförorenade jordbruk och roar sig med Epatraktorstävlingar och andra lantisintressen får man kanske skylla sig själv? Varför misshandla planeten med ondskefulla koldioxidutsläpp när man kan gå till närbutiken? Där går det ju dessutom  att köpa klimatcertifierad ekomat där alla dyrbara transportmil från andra sidan jordklotet klimatkompenserats.

Klimatsvaret är dock inte resultatet av en svensk snilleblixt. Ursprunget till initiativet är istället den amerikanska organisationen Citizens Climate Lobby.

marshall saunders
Marshall Saunders

Plötsligt en dag 2006 fick fastighetsmäklaren Marshall Saunders en uppenbarelse som ändrade hans liv. Han blev alarmerad av det fruktansvärda plågor som vår planet fick utstå på grund av en illvillig koldioxidutspyende mänsklighet. Profeten Al “Klimatjesus” Gore fick Marshall att se ljuset och drillade honom därefter hårt till att bli en sann Climate Leader. En följare i profetens fotspår. Sanders övergav husförsäljningen och började i eldiga tal sälja in budskapet om den förestående katastrofen. Hallelujah!

Till sin hjälp med att sprida budskapet om klimatapokalypsen anlitades även klimathjältar som Reagans gamle utrikesminister George Schultz, James Hansen och klimatevangelisten Katharine Hayhoe.

Här ingick även generösa allmosor från de ärevördiga klimatkapitalisternas skattkistor. David Rockefeller Fund bidrog med en bunt gamla Exxonpengar som tvättats rena från klimatskuld. MacArthur Foundation lättade sin klimatångest genom välsignade vinster från försäkringsbolaget Bankers Life and Casualty Company. Himlens änglar blev tårögda.

Det var ett oslagbart team med planetens räddning som sin högsta mission. Pärleporten öppnades på glänt.

Men denna räddningsaktion kommer dock med en undran. Gör inte detta att vi gradvis kommer att få in mindre pengar på kontot när den ”onda” energin fasas ut och ersätts med ”snällelen”? Någon måste väl ändå betala in för att man ska få ut sin andel? Hur lätt blir det då att köpa sin planetfrälsande godhetsenergi och rädda Maldiverna från att slukas av havets käftar?

Al Gore
Profeten Al Gore

Men jag kanske inte har sett ljuset och istället förletts bort från Al Gores klimatfrälsande evangelium…


 

Stöd Pharos för sanningen och det äkta ljuset…

 

 

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. VERNER

  Klimatsvaret är i nivå med Molle Lindbergs Maranata. Dess religiösa företeelser kan alltid samla svaga människor som helt okritiskt bara följer sin ledare. Det finns otal exempel på detta där folk t.o.m. varit beredda att ta sitt eller andras liv bara för att ”ledaren” säger detta.
  Religion är tydligen något som många tyr sig till och måste ha.
  Religionens företrädare berättar sagor som är så fantastiska att det logiska tänkandet helt försvinner ur åhörarens tankevärld.
  Kan inte förstå hur den gamle mannen som kom hit från Italien på besök några dagar fick sådan uppmärksamhet när hans lära strider helt mot mänskliga framsteg när det gäller samvaro och könstillhörighet och klimat.

 2. Ann lh

  Drömmen om ”Det klimatfria samhället”.

 3. Lasse

  Klimataktivister förenen eder -nu är det som värst klimat här utanför.
  #1 Verner-det är inte konstigare än att en popstjärna samlar publik trots undermåligt leverne.
  Att man vill tillhöra de som tror eller dyrkar är väl ett svar på livets gåta. Varför inte?
  Men vi som är nyfikna vill gärna veta varför!

 4. Ivar Andersson

  Stoppa klimathotstroende att andas ut sin koldioxid och många problem är lösta.

 5. Svempa

  Det var ett tag sedan det var Al Gore-väder men det tidiga snöfallet i södra Sverige kanske kan klassas som sådant. Orsaken? COP22-festivalen i Marrakesh om någon vecka.

  En första grundplåt till ovannämnda fond att utdelas till medborgarna skulle kunna utgöras av en skatt på deltagande i COP koncilier. Blir ju samtidigt ett klimatkompenserande avlatsbrev för deltagarna.

 6. John Silver

  http://www.thegwpf.com/the-world-is-swimming-in-cheap-oil-stockpiles-show-largest-jump-on-record/

 7. Ingvar i Las Palmas

  En motvikt.
  En bok på Amazon.com (papper och Kindle) som fått goda vitsord från
  http://nzclimatescience.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1381&Itemid=1
  Amazon
  https://www.amazon.com/Climate-Change-Reality-Check-Dangerous-ebook/dp/B01DTNOG68/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1478036797&sr=8-1&keywords=Calvin+Fray

  $ 3.74

 8. Olle R

  För att travestera på en gammal EAP-paroll:
  MIljoner fattiga i Afrika kommer att dö om de inte får tanka sina SUVar med billig bensin..

 9. Peter F

  #8 Olle R

  Så här ser klimathotarnas verkliga värld ut.

  https://wattsupwiththat.com/2015/05/04/turning-our-backs-on-the-poor-cartoon-by-josh/

 10. Håkan Bergman

  Det här med att dela ut intäkterna från skatten kommer väl från James Hansen, och det stötte ju på patrull direkt från demokraterna. Så det är lite kul att Klimatsvaret har en bild av riksdagshuset på hemsidan, risken att våra politiker ska köpa en sån här ide torde vara försumbar. Nå man vet ju aldrig, det idiotsäkra upplägget i ”Det våras för Hilter” höll inte till slut, man gjorde allt för bra helt enkelt.

 11. tty

  OlleR #8

  ”MIljoner fattiga i Afrika kommer att dö om de inte får tanka sina SUVar med billig bensin..”

  Det påminner mig osökt om en by jag besökte i regnskogen i sydöstra Nigeria en gång. Där i trakten funkade det inte med SUV:ar eftersom vägarna inte medgav fyrhjuliga fordon, så alla transporter sköttes med lättviktare. Jag minns en ung kille som balanserade en säng framför sig på motorcykeln. När man kom till en flod fick man vada. ”Nu är det lätt” sa min chaufför ”när det är regntid får jag skruva isär cykeln och bära delarna över huvudet för att komma över”.

  Jag undrar vad folket i byarna där skulle tycka om bensinen kostade 15 kronor/liter?

  Förresten så har svenska motocross-klubbar missat en rekryteringskälla där. För de grabbarna skulle Novemberkåsan vara skrattretande.

 12. Christopher E

  #8

  Alltid detta hat mot just SUV:ar, troligen bottnande i avundsjuka från dem som inte själva har råd med en rejäl bil. SUV:ar har verkligen blivit klimathotsreligionens variant av satan i den kristna religionen.

  Afrikanerna är nog gladast om ni slutar tala om för dem att inte ”göra om vårt misstag”, det vill utveckla industri och välstånd med av hjälp av billig energi.

  Att de längtar efter just kraftigt höjda energipriser är inte troligt. Vi längtar inte heller, i alla fall vi normala som inte frälsts av prästen i sista bilden i inlägget.

  Här är en SUV i Afrika!!! Usch!! Stoppa den omedelbart innan någon svältande dör! NU!

  https://www.wfp.org/sites/default/files/Ourwork.jpg

  Eller…?

 13. Sören G

  Klimathotshysterierna kan sluta att andas ut koldioxid så försvinner klimathotet, d.v.s klimathotshysterikerna försvinner.
  Det s.k. Klimathotet finns bara så länge som någon påstår att det finns.

 14. Bengt Abelsson

  # 8

  Miljoner dör pga luftföroreningar från kokeldar, i avsaknad av el
  Miljoner saknar kylskåp, iavsaknad av el
  Miljoner kan inte läsa läxor kvällstid, i avsaknad av el
  Miljoner måste bära vatten, i avsaknad av el till pumpar

  Vad vill Olle R göra? Hur hjälper vi dessa miljoner genom att skvätta bort resurser på odugliga vindkraftverk i Sverige?
  Likheten med medeltida flaggellanter och avlatsbrev är uppenbar.

 15. Jensen

  Dagens pärla:
  I dagens TV-debatt om klimatmötet i Marakesh:

  Från en av paneldeltagarna, på frågan om vad målsättningen i Marakesh är?

  ”Det är att inte bli alltför oense om vad vi kom överens i Paris.”

  Jag tyckte att paneldiskussionen var en bättre pjäs än ” Den inbillade sjuke”

 16. Christopher E

  #15 Jensen

  😀

  Underbart!

 17. Mats G

  ”klimatevangelisten Katharine Hayhoe.”

  Wow… Var skall man börja?

  ”Jag är inte bara kristen, jag är vetenskapsman också… ”
  Hon är så full av skit att det är svårt att förstå hur hon gör för att det inte skall rinna ur henne.

 18. Ingemar Nordin

  Religösa fundamentalistiska rörelser är ofta inte att leka med. Det går väl an när fundamentalismen enbart berör rörelsens egna medlemmar utan att detta tvingar folk utanför att anpassa sig till deras levnadsregler. Men värre är det med kristna fundamentalister om abortfrågan, islamister om sharialagar och den klimatreligiösa fundamentalismen som lyckats infiltrera statsapparaten för att på så sätt tvinga alla andra att dansa efter deras pipa. Alla har de sin egen motivering (Gud, Naturen, Vetenskapen, Historisk Nödvändighet, etc) till varför de anser att det är RÄTT att tvinga alla andra till underkastelse.

  Ett bra och välkänt tecken på denna vilja till makt är intolerans mot avvikande uppfattningar. Man är överhuvudtaget inte intresserad av att diskutera den grundläggande frågan om Guds existens, Hans vilja, Naturens Gränser, Vetenskapens Gränser, Historiens Lagar, etc). Allt är för den trosvisse redan fastlaget och får inte ifrågasättas.

  När man hör sådant så bör varje tänkande människa med självrespekt höra larmklockorna ringa och omedelbart lämna sekten ifråga.

 19. Verner

  Katharine Hejåhå är verkligen en troende alarmist och hon är gift med en pastor gudbevars!
  Jag såg på videon som var länkad här och vad denna människa bubblade på, hon blandade friskt mellan väder, klimat och CO2 och så lite Fader vår i mellan. Dessa människor är mycket farliga för dom har en tro som dom oftast fått med i modersmjölken och i en församling kan man inte ifrågasätta det som är skrivet.
  Det är idag många troende som fortfarande TROR att Adam och Eva var dom första människorna på jorden.
  I dessa församlingar och i Vatikanen förnekar man vetenskapen om jordens uppkomst och nu har man fått ytterligare en sak att förneka nämligen, att CO2 är en gas som är förutsättningen för livet på den här planeten.

 20. Sören G

  Och barnen indoktrineras som i diktaturstaterna.
  http://www.climatedepot.com/

 21. Ulf L

  ”och i Vatikanen förnekar man vetenskapen om jordens uppkomst”
  Jag hoppas du är medveten om att det var en katolsk präst, Georges Lemaittre, som först framkastade teorin om universums uppkomst, en teori som vissa nedlåtande kallade the big bang theory.

 22. Thomas P

  Ulf #21 Jo, de mest fundamentalistiska och vetenskapsfientliga har man alltid hittat bland olika protestanter. Copernicus hade t ex mycket mer problem med protestanter än med katoliker när han talade om en heliocentrisk världsbild.

 23. Mats G

  20
  Sören G
  ”barnen indoktrineras”

  En intressant fråga i dessa sammanhang. Vem äger subjekten i en stat. Ägs de av staten eller någon annan.

  I Sverige är vi oägda men vi måste ändå rätta in oss i leden. Det gär man på lite olika sätt med myndighetsutövning, propaganda, socialtryck och numera åsiktkorridoren. Allt för att få ett fungerande samhälle. Priset vi får betala för att åtnjuta fördelarna av ett land som Sverige.

  I andra länder har man lite annan syn på det. Oftast i odemokratiska länder tillhör befolkningen staten. Under Sovjettiden var det så. Nu vet jag inte riktigt.

  Det mest flagranta exemplet är NordKorea där befolkningen mer eller mindre är slavar. Jag har ofta kritisera den ekonomiska zonen melan syd och nordkorea. Arbetarna från nordkorea i de sydkoreanska fabrikerna kan inte betraktas som något annat än slavarbetare. Bilindustrin har stor närvaro där.

  Så.. Kan frihet bli nåt annat än en illusion eller utopi?

 24. Argus

  ’Do your own things, in your own time.’

  Typ.

  Nyckelrepliken i *Easy rider*. Men, men, han fick plikta med livet med den insikten.
  Så illa är det nog.