Nytt nummer av Katternötidningen

Katternö 3-13

I detta nummer finns bl.a. en lång artikel och en intervju med Björn Lomborg (s. 6 – 11). En annan artikel (s. 12 – 13) tar upp IPCC-evenemanget när man släppte sin Summary for Policymakers. Författaren, Svenolof Karlsson, har samlat synpunkter från Donna Laframboise, Hans von Storch, Richard Lindzen, Judith Curry, Björn Lomborg och (i all blygsamhet i detta celebra sällskap) undertecknad. Och dessutom flera andra spännande artiklar.

Som vanligt ett läsvärt nummer!

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Tack för länken till Katternö-tidningen, Ingemar! 😀

  Betänk om (obs OM!) en enda svensk publicering o/e ngn ’ansvarig’ för densamma kunde få ’sig’ till att våga öppna ögonen/öronen – och helst även de grå mellan öronen… – och ’bara’ referera till Katternö-tidningen… 😉 TelgeEnergis [t.ex.] kommunikationsansvarige vore iaf en intressant sådan ’ansvarig’… 😉

  Mvh/TJ

 2. ThomasJ

  Helt OT! Något liknande reportage kommer a l d r i g förekomma i svensk MSM o/e PS:

  http://newsbusters.org/blogs/noel-sheppard/2013/10/18/dr-carson-tells-roland-martin-why-obamacare-s-worst-thing-slavery

  Mvh/TJ

 3. ThomasJ

  Varning – igen! Där förekommer, random, annonser för allehanda dittan-dattan på bloggen, vilket förvisso kan motiveras, dock kommer allt som oftast en sådan upp med meddelandet, att ’Your PC performance is poor – Fix Now’. Vänligast! Ge 100% ph**n i denna annons! Alltså: Klicka absolut INTE på ’Fix Now’!

  SI; görligast undvik slika trojanska ’annonser’, precis som [borde] gälla för WWF/GP – just block ’em! Thanks plenty! 😀

  Mvh/TJ

 4. ThomasJ

  Kompletterande till KatternöTidningens innehåll – riktigt bra, med minus för Lomborgs mer/mindre flum – kan nedan vara av, minst regionalt, intresse(*):

  http://stevengoddard.wordpress.com/2013/10/20/the-sea-level-error-fraud/

  (*): mrr Rummukainen/Bergström har ’bevisat’ (hah!), via ’ensamble av datormodellkörningar’ (hah!), att där påtvingats, av Länsstyrelsen i V:a Götaland, ett min av 3,6 mtr över MSL (vad nu det är..?) för nollhöjd, dvs bottenplattan på ett hus för att få bygglov… Herrarna ’profs’s’ ’utredning är så att man kan ROTFLYAO… Tyvärr sitter där en raddans ’tjänstemän/-kvinnor’ i kommunala plan-/bygg-/samhällsförvaltningar som till 100% ’köper’ och agerar i enlighet med detta BS^5^5+ i form av ställningstaganden i sina s.k. ’tjänsteskrivningar’ som, i sin tur, ligger som underlag för politiska nämnders beslutande… Huruvida fastighetsägare drabbas/inte ger dessa politokrater högaktningsfullt pah**en i – huvudsaken är att lönen kommer in på kontot… 😉

  Go figure i(nom) din egen kommun…

  Mvh/TJ

 5. PelleTundra

  Alla förnekare och strutshuvuden i en korg. Björn Lomborgs närvaro i seriösa diskussioner är sen flera år utesluten, Ingemar. Du borde veta bättre innan du hamnar där själv.

 6. Mycket bra!

 7. LBt

  Det är väl närmast anmärkningsvärt hur liten gruppen av källreferenser är i SI:s värld och hur liten SI:s supporterklubb är.

 8. Börje S.

  #5 PT och #7 LBt

  Jag förmodar att Ni med dessa inlägg redovisar det mesta av innehållet i Edra tankevärldar.

  En av Er förmedlar en varning att huvudinläggets författare kan hamna i något slags korg. Den andre av Er konstaterar av någon anledning att de som stöder bloggen är fåtaliga och att antalet källhänvisningar är på tok för litet för att passa hans smak.

  Ni måste ha blivit helt utschasade av att så självutlämnande formulera Edra tankevärldar i ord.

  Eftersom inläggen är föredömligt korta kommer bloggens övriga läsare inte ha några problem med att memorera dem. Upprepning är således helt onödigt. Publiken på denna blogg har fattat hur Ni ser på, som här, Katternötidningen, Björn Lomberg och på den svåra klimatfrågan över huvud taget .

  Om Ni ändå vill upprepa arbetet med att formulera Edra resultat efter lång tids intensivt grubblande, så som Ni gjort i Edra inlägg #5 och #7, varför inte förgylla någon annan blogg med vad Ni så mödosamt kommit fram till! genom åren?

  Vi vet, som sagt, redan hur det är ställt med Er, men det gör inte de enorma folkmassorna som alls inte ger denna blogg support. De kommer säkert att jubla över det avgrundsdjupa innehållet i Edra tankealster!

  Som avslutning en rekommendation: Att formulera sig kort och koncist i en så komplicerad sak som t ex klimatet är kan ge huvudvärk. Om Ni drabbats av denna obehagliga åkomma så vänd Er med förtroende till en specialist! Att söka professionell hjälp när man behöver det är verkligen inget att skämmas över! Så gjorde en av Edra meningsfränder och i nedanstående filmklipp kan Ni själva se hur han genom kunnig och varsam behandling blev botad:

  http://www.youtube.com/watch?v=M68GeL8PafE

 9. Ann L-H

  Ännu en ljusglimt från öst! Har skickat en kopia för kännedom till redaktionen på GP, sannolikt fruktlöst.

 10. ThomasJ

  OT(?): Equity i klimatfrågor/-förhandlingar kommer att diskuteras/informeras om enligt inbjudan från Ekskan, den som har möjlighet att närvara kan la försöka göra så och vänligast återkomma hit med referat, länk:

  http://www.regeringen.se/sb/d/17944/a/226801

  Mvh/TJ

 11. S. Andersson

  Helt otroligt, en av de mest intressanta och välskrivna kundtidningarna i Europa kommer från en av de mest avlägsna provinserna. Jag tror baske mig inte heller att det finns en enda journalist i Sverige som kan uttrycka sig så elegant på svenska språket. Hör ni det, ni som arbetar på Katternötidningen. Ni kan göra karriär i Sverige!!! En ren njutning att läsa.

  Om man jämför med det politiskt korrekta ”jorden-går-under-om-ni-inte-köper-vår-miljöel”-dravel som E.On lyckliggör sina kunder med framstår Katternö som rena Nobelpriskandidaten (i flera grenar :-)).

 12. ThomasJ

  S. Andersson #11: Amen to that! 😀

  Mvh/TJ

 13. ThomasJ

  Komplettering till #12: Är övertygad personerna hos Katternötidningen är alltför båd smarta, duktiga och, inte minst, kloka/intelligenta för att ens överlägga en ’karriär’ i NorraNordkoreas MSM-propaganda-cirkus-blufferi-och- bågeri-verksamhet… Utengemärkt bra att de fortsätter med sina värdefulla värv där de nu är och i en miljö där slikt fortsatt ’är tillåtet’ – det ’skvalpar’ ju, tacksamt, lite över Östersjön… 😉

  Mvh/TJ

 14. ThomasJ

  BTW; intressant läsning från whiskeyns förlovade land:

  http://windfarmaction.wordpress.com/2013/10/23/paying-the-price-of-our-stupidity-scotsman-23-10-13/

  Mvh/TJ

 15. ThomasJ

  Hur långt kommer ’man’ med en miljard US$ per dag? Inte så värst många nanometer iaf… 😉
  Men betänk vilken verklig nytta dessa ohemula mängder penga-penga SKULLE kunna göra, om inte om (och en helsickes massa ’no-gooders) funnits asså… Länk:

  http://www.thegwpf.org/world-spending-1-billion-day-tackle-global-warming/

  Go figure!

  Mvh/TJ

 16. ThomasJ

  Och, som lök pa laxen, eftersträvar Ekskan (med back-up av resten inom alliansen) ett avtal gällande etablerandet av den beramade (från Nopenhagen -09) ’gröna fonden’ á 100 miljarder US-dolares/år!!! nu inför kommande lekstuga i Polen…

  Vem ph**n har givit dessa nollor slikt mandat??? Ingen vad jag känner till iaf… (förutom en/annan ’expert’ inom centristernas dolda handläggar-kår…) Go figure!

  Mvh/TJ

 17. ThomasJ

  Vi ska la inte ta upp temat att Svenska Kraftnät (GD: Mikael Odenberg, fd. major & försvarminister – lika nollad i båda positionerna, dock osäker vad gäller förstnämnda..) ’anser’ det var anödvändigt att investera sisådär 60 MILJARDER monopolkronor i utbyggnaden av distribution(-snät) av, primärt, ’förnybar [el-]energi från till 199++++% helt/totalt onödigt byggande av tekniskt förhistoriska propellermonument…
  Fytt-i-grisen, som våra, ännu kloka, grannar västerut plägar uttrycka idiotier.

  Men det é ju å andra sidan rätt så klart; är man utbildad frisör så KAN man ju allt om både IT och Energi, jfr. med f.d. postkassörskan som sa, att Internet är ’bara en sommarfluga’… (hon var ju oxo ansvarig för det fullödigt vansinniga att täcka över ’Estonia’… jösses, sitter nu som landshövding i Blekinge, tror jag, definitivt inget som bibringat personen ett uns av minsta något!) Och, förvisso, säger Annie-’get-your-cork-gun’ Lööf, nyligen att antalet nyetablerade företag är 200x fler jfr förra mätperiod. Vad hennes kork inte förmäler är att av dessa är ~ 95% bildade pga skattebetalda ’nystartbidrag’ (á < 200 tkr) och när dessa är gångna så återstår endast kk. Statistiskt sett (SCB) sker ju detta bra många månader efter TV-debattens uttalande (Lööfs, asså)…

  Go figure!

  Mvh/TJ