Lite Fredagsroligt igen kanske kan behövas?

I dag är det fredagen den 13.e och dessutom mycket allvarsamma tider för Sverige. Sitt inte här och uggla vid datorn, utan sök Dig ut för lite naturupplevelser i helgen:

image001 image002 image003 image004 image005 image006 image007 image008 image009 image010 image011 image012 image013 image014

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Att uggla är en naturupplevelse. Men det är Skavlan i kväll. Kanske sitter det en livslevande skeptiker där i kväll också?
  Skavlan har kanske blivit lite slapp på hjärnkontoret? Eller så är det Skavlanredaktionen som blivit senil.

 2. Ingemar Nordin

  Tack Peter! Jo, det behövs verkligen lite muntrationer denna regntunga dag i november. Härliga bilder!

 3. Thomas P

  Vart tog alla bilder på söta kattungar vägen? Dessa påstås ju, tillsammans med porr, vara nätets huvudsakliga syfte.

 4. Thomas P
  Bara för dig!
  https://www.youtube.com/watch?v=JsysNml153M

 5. Pelle L

  Tack Peter, toppen med ett nytt fredagsroligt i novembermörkret!

  Skall vi dra slutsatsen att allt detta beror på den globala uppvärmningen?
  Ungefär som vårt eget svenska https://www.youtube.com/watch?v=KPn_fcrhZ40

  PS
  Har Thomas P kommit i puberteten 😉

 6. Thomas, katter kommer (liksom snö) snart att vara ett minne blott. På grund av ’Global Warming’ …

 7. Bäckström

  Lena #4
  🙂
  Antar att kissarna tror att det är en orm, fast Freud hade ju såklart haft en annan tanke 😉

 8. Thomas P

  Jonas #6 Du har tydligen fortfarande inte fattat att det där är en retorisk poäng för att beskriva hur cyniska västerlänningar bryr sig mer om döda katter och hundar än om döda människor.

  Jag tror Lenas video är tänkts som beskrivning av hur man startar den berömda evighetsmaskinen med en smörgås fastspänd på ryggen av en katt.

 9. Snicksnack Thomas,

  Hon förutspådde just det:

  The loss of pet cats and dogs garnered particular attention among wealthy Westerners, but what was anomalous in 2023 soon became the new normal

  Men visst, hon drömmer säkert, liksom du, om alla möjliga andra katastrofer också, som nu när som helst, i hennes fall 2023 (och mer regelbundet i 2040), skall inträffa och att framtiden skall retroaktivt ge er klimathotsjunkies rätt:

  By 2040, heatwaves and droughts were the norm… In wealthy countries, the most hurricane- and tornado-prone regions were gradually but steadily depopulated… Then, in the northern hemisphere summer of 2041, unprecedented heatwaves scorched the planet, destroying food crops around the globe. Panic ensued, with food riots in virtually every major city. Mass migration of undernourished and dehydrated individuals, coupled with explosive increases in insect populations, led to widespread outbreaks of typhus, cholera, dengue fever, yellow fever, and viral and retroviral agents never seen before… The European Union announced similar plans for voluntary northward relocation of eligible citizens from its southernmost regions to Scandinavia and the United Kingdom…

  Men du har säkert rätt: Orekses är bitter för att ’rika västerlänningar’ idag inte kan se framtiden lika klart och lysande tydligt som hon/ni kan, och att de ’cyniskt’ väljer att fokusera på andra angelägna frågor. Och att detta mest var ett retoriskt grepp, Thomas …

  Visst. Det är mest retorik numera från ert håll.

 10. ”Enligt den amerikanske utrikesministern John Kerry kommer [klimat-]mötet [i Paris] inte att resultera i ett bindande avtal.
  – Om det inte blir bindande så blir det inget avtal, svarar nu Frankrikes president François Hollande.”

  Låter lovande.

 11. Monodemon

  Åsa Romsons första kommentar till terrordåden i Paris:

  ”Det mycket allvarliga händelserna i Paris
  just nu kan försvåra för klimattoppmötet i
  dec då över 100 regeringschefer planerat
  delta.”

  via Twitter.

 12. Peter Stilbs

  #11 – MP i ett nötskal

 13. AOH

  350.org är inte nöjd med att Frankrike krånglar med visumansökningar för aktivister från utvecklingsländer
  http://act.350.org/letter/peoples-cop21/

  November 28–29th
  Global Climate March
  The weekend before the climate talks start, the world will stand together in a weekend of global action, paired with an enormous march in the streets of Paris.

  Nägon känd f.d väder TV-personlighet tycks tillhöra denna aktivistorganisation ”350”
  ( se FB-profil) Undras kan det om han har ansökt om visum. 🙂

  Pär H.
  På söndag kväll springer vi genom Uppsala!
  Jag springer med ”stafetten” sträckan från Ulva kvarn till Gamla Uppsala kyrka, och fortsätter sedan med klungan vidare in mot Uppsala.
  Haka på!

 14. Gunnar Strandell

  Thomas P #8
  Citat:
  ”Jag tror Lenas video är tänkts som beskrivning av hur man startar den berömda evighetsmaskinen med en smörgås fastspänd på ryggen av en katt.”

  Feltänk!
  Det handlar om att överreagera på något som finns i naturen bara för att det för ögonblicket ser ut att vara en anomali.

  Din tolkning är tabu, dels för att man inte får göra så mot djur och dels för att i den mest spridda versionen handlade det om tigrar som sprang tills de blev smör och att det var lille svarte sambo som låg bakom, för att rädda sitt liv och sin by.

  Länkar :
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Story_of_Little_Black_Sambo

  http://www.bokborsen.se/Bannerman-H%C3%A9l%C3%A9ne/Svarta-Sambo-Fibs-Gyllene-Bok-Nr-25/5220566

  Eftersom tråden handlar om fredagsnöje föreslår jag att du köper och läser boken i länk nr 2 innan du möter ”verkligheten” genom att läsa länk nr 1.

 15. Gunnar Strandell

  AOH #13
  Med anknytning till katterna, Uppsala och Gösta Knutsson ovan påstår jag att du har gett katten Måns ett nytt ansikte. Vi får själva associera till Bill och Bull. 😀

 16. Thomas P

  Gunnar #14 Vad jag tänkte på var varianten där man har två ”lagar”:
  1. En katt landar alltid med fötterna ned
  2. En smörgås landar alltid med smörsidan mot golvet.

  Binder man därför fast en smörgås på ryggen av en katt kommer denna därför rotera i evighet eftersom den inte kan bestämma sig för vilken sida som skall vara nedåt när den landar. Jag tror inte det finns något släktskap mellan denna och din historia.

 17. Gunnar Strandell

  Thomas P #16
  OK
  Jag gjorde min tolkning utifrån det jag läst i femårsåldern, och jag har inte, förrän nu, hört den version du beskriver. Jag frågar mig istället vilken sidan som kommer upp när de landar, och då anser jag att katten har överläge med en svans som kan reglera rörelsemängdsmomentet.
  Men eftersom både jag och och Peter Stilbs, som startat tråden, häckat under en tid i samma kvarter som Pelle Svanslös är jag nog i grunden svarslös. 😀