Klimatpolitik i Grönköping

Då fakta om

klimatet icke varit samarbetsvilliga vad gäller de klimathotstroendes domedagsscenarier, har detta föranlett gruppens talesperson, frkn. Lizette Ruda (MP), att uttala sig i frågan.

-Jag har lärt mig att solen är en social konstruktion, säger hon (MP). Därför kan jag förneka den och den inverkan densamma har å klimatet. Varför skulle icke jag ha rätt till min sanning?

Grönköping

Miljöpartiets Lizette Ruda å jakt efter solen – den sociala konstruktionen.

Rolf Oward

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Evert Andersson

  Hon bör passa sig så det inte går som för Ikaros!

 2. Göran J

  Frkn Lizette Ruda har hittat ett nytt sätt att Klimatkompensera. Enligt uppgift från vanligtvis välunderrättat håll skall hela MP gänget påtaga denna kostym när dom åker tåg. Detta för att tro att man flyger och kommer snabbare till destinationen. Samtidigt som man utropar jag är inte rädd jag kan klimatkompensera.

  Att den rätta TRON är viktigare än verkligheten har bl.a. Alice i Underlandet vittnat om flera gånger. Det verkar som hon talar i tungor när hon talar i klimatkyrkan och tar sig ett bad i rosor (Rosenbad).

 3. Fredrik S

  Här är två kretiner som tror att folk är korkade.

  Fast den ena har Gunnar Sträng som sin stora förebild, har hon sagt så det kan kanske förmildra det hela lite.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/lAJEg9/vi-behover-bli-mindre-beroende-av-omvarlden

 4. Sten I

  Om Maggan fyllde tanken i stället för bilen skulle hon komma billigare undan

 5. Fredrik S

  Efter att ha blivit fullkomligt bombarderad av budskapet om tågets förträfflighet blev åtminstone jag förvånad över att sista tåget från Sthlm-Gbg avgår 18:05.

  Det får bli flyg och sparad hotellnatt.

 6. Klimatet är inget att skoja om….
  https://www.youtube.com/watch?v=K4S2QHK0DIg&fbclid=IwAR2KcSb_LYmtwDE8s5hLu6liugOX1eUEgkgHSjxI7XzN-iYZpqpRqjEeEj0

 7. Lasse

  🙂
  https://wattsupwiththat.com/2019/05/09/svensmarks-force-majeure-the-suns-large-role-in-climate-change/#comment-2699272

 8. Isidor

  Vad säger gruppens kunniga kommentatorer om detta? Ex.vis tty – till samma pris i pumpen? Kan det stämma?
  https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FMb_8DJF6Hp0%3Ffbclid%3DIwAR0MUMx0s9FoZkglvj189xk-IaJfd8HUbXlBx4OLUzlsuZpEdQkvOvXMq30&h=AT1PaiAFfvinyipbZqmnJvYMBOnGoHMhrSmKBSbfqzKcydGlwWnL9BRCdBCMIu2OcYG4bTixw_uBAOTb7miovqEg6U26Iuh2G0NlLHEySLj2sOygtPr6dcBW2_Si-jl0GhCbScyFW_wH4w-I–c

 9. Lasse

  Kommer ni ihåg början av veckans Arktiska möte-där USA inte ville skriva på om exceptionella klimatförhållanden där uppe.
  Trump har nu Twittrat om en rapport han läst där förhållanden var likvärdiga på 1900 talet som idag.
  Nån stängde av TV och han fick tillfälle sätta sig och läsa lite.
  https://rd.springer.com/article/10.1007%2Fs00704-018-02763-y
  🙂

 10. Ingemar Nordin

  Fredric S #5,

  Jag har också gått över till flyg: bekvämt, snabbt, priser fullt jämförbart med SJ:s svettiga och försenade tåg. hemresa till Skåne möjlig även på kvällen.

 11. Ingemar Nordin

  Isidor #8,

  Om du förväntar dig svar på din kommentar så får du nog ge oss en sammanfattning om vad din länk handlar om. Annars är det rätt meningslöst att bara slänga ur sig en länk här.

 12. sibbe

  Isidor:
  Vad menas? Skriv ut på vanligt svenska och dölj dig inte bakom märkliga IP adresser…

 13. Isidor

  Ingemar #11. Trodde att det skulle bli en rubrik automatiskt. Men denna blogg funkar visst inte så. Det handlar om att man tar upp CO2 ur luften och processar tillbaka den till drivmedel som man påstår sig kunna sälja till samma pris som konventionell bensin. Låter väldigt fantastiskt men jag har inte kompetensen att bedöma om det är sanning / scam eller mittemellan.

 14. Isidor

  Sibbe #12 – det är bara en länk till ett Youtubeklipp , som ser konstigt ut – men inte är det

 15. Lasse

  #11 Nytt drivmedel direkt ur CO2
  Låter lockande eftersom fossila bränslet är rekorddyrt säger de på radion idag.
  Kommentarerna under filmen är dock upplysande-det finns en kostnad i form av el.

  Dyrare bränsle beror på svag krona och höjda oljepriser säger SR utan att nämna den skattehöjning som följer med priset uppåt.
  60% är skatt en skatt som regeringen höjt i närtid.
  Propagandaapparaten är igång och försöker kollra bort verkligheten.

 16. Lary

  #Isidor

  Om energin som krävs för omvandlingen av CO2 till bränsle är gratis eller extremt billig skulle det vara möjligt. Ur en effektivitetssynpunkt är det helt galet, verkningsgraden är oerhört lag

 17. Egon

  Början på Maj har varit kallare än vanligt.
  Metreologerna har visst fått fel.
  Det skulle ju bli tokvarmt nu?
  Har väder-Per fått allt om bakfoten?
  ………..

 18. Olav Gjelten

  En helt sann historia, men vet inte om jag är enda orsaken:
  För ett år sedan började en av Nossebros lokala företag att använda klimatfloskel i sina annonser till kunderna. Jag svarade med att skriva en artikel på deras hemsida om hur verkligheten ser ut.

  Sedan dess har jag inte sett att klimatet längre används i deras reklam. Var det jag som var enda orsaken eller var det också andra som hörde av sig?

  Jag uppmanar iallafall andra som också är arga på bruket av idiotiska klimathotsargument för vissa varor att vara besvärliga. Var inte rädda för att företagsledning och personalen är pålästa och kunniga i klimatfrågan. Min erfarenhet är att de är både okunniga och mycket besvärade när jag bemöter företag med den här typen av reklam. Inte konstigt det eftersom företaget inte vill stöta bort några av sina kunder.

 19. Kjell Lindmark

  #13 Isidor
  Jag har förvisso begränsade kunskaper i kemi o fysik men om jag förstår det hela rätt så kostar processen att återföra CO2 från atmosfären till bränsle i princip lika mycket energi som detta bränsle sedan kan ge. Så den omvandlingen verkar oekonomisk om den ens är möjlig i stor skala.

 20. Olav Gjelten

  Egon # 16
  Den slingrande och oärliga klimathotsmobben ger inte upp bara för att vi råkar få den snörikaste vintern i mannaminnet eller den kallaste sommaren på 150 år. Båda dessa händelser upplevde vi i Sverige för några år sedan. Sådant tas sådant aldrig upp i debatten och bemöts bara som helt naturliga väderhändelser inom normalen. Andra tongångar hör vi varenda gång Kalifornien, Australien eller exempelvis någon del av Arktis skulle få en period med lite ovanligt varmt eller milt väder. Då är det aldrig snack om väderhändelser, utan alltid farliga ”klimatförändringar”. Minns du till exempel hur reaktionen blev när Oyjakom i Sibirien uppmätte norra jordhalvklotets lägsta temperatur någonsin för ett par år siden? ? Jämför den reaktionen med att ”våra barnbarn i Sverige kommer att brännas till döds till följd av klimatförändringarna”, såsom Isabella Lövin uttryckte sig för några månader sedan gällande fjolårets varma sommar i Sverige.

  Tusentals fakta till trots: Vi kommer säkert aldrig lyckas ”vinna” tillbaka religiöst hängivna klimathotsförkunnare till sans och förnuft. De är helt oemottagliga av fakta. Bättre att forska i PÅ VILKET SÄTT frälsningsbudskapet i klimatreligionen påverkar de troende till ABSOLUT FAKTARESISTENS.

 21. Gunnar E

  #18#
  Plus förluster som man aldrig kommer ifrån vid energiomvandlingar.

 22. Fredrik s

  Läste någonstans att SVT har en enda Europakorrespondent baserad i Bryssel.

  Om det nu stämmer innebär det väl att de sitter därute i ovanjord-bunkern vid Gärdet och tycker och tänker om saker och täcker upp åt denne stackare i Bryssel utan att vara på plats.

  Känns lite Grönköping för mig.

  Fast Erika B är väl ute och flyger runt.

 23. #20 Olav

  >Bättre att forska i PÅ VILKET SÄTT frälsningsbudskapet i klimatreligionen påverkar de troende till >ABSOLUT FAKTARESISTENS.

  Och att sprida kunskap om vad som egentligen är motorn i klimathotsprojektet.
  Tips: Det handlar inte om klimatet!

 24. tty

  #8

  Det här är ett nonsensprojekt som dyker upp om och om och om igen.

  Problemet är att det inte går att få ut någon ytterligare energi ur en CO2-molekyl. Det finns inte någon molekyl den kan omvandlas till med energivinst. I stället måste man tillföra energi för att omvandla den till något användbart, t ex metan eller kolmonoxid som sedan kan användas som bränsle. Problemet är att ingen sådan process är 100% effektiv, så normalt sett är det bättre att använda den energin direkt i stället för att först konvertera koldioxid och sedan få ut en mindre mängd användbar energi. Ska det vara någon idé måste antingen energin vara i praktiken gratis, eller det hela finansieras av ”någon” via skatter vilket i praktiken är det som de här projekten alltid går ut på.

  Den enda praktiskt användbara metoden att göra det här är växter med fotosyntes. De använder solenergi för att förvandla koldioxid till kolhydrater, som man kan använda som bränsle (=ved).

 25. Peter N

  #24 tty
  Du har naturligtvis rätt. Men om vi nu skulle lyckas producera el eller värme till mycket låg kostnad. Då skulle vi, trots stora processförluster, kunna producera ett rent bränsle med hög energitäthet, lämpligt för mobil användning som lånväga väg- och flygtransporter.
  Möjliga energikällor kan bli gen.4 kärnkraft, solenergianläggningar i ökenområden eller kanske billig överskottsel från överetablerad vindkraft.

 26. Isidor

  Tack tty #24 – som vanligt, låter det för bra så är det inte sant.

 27. Håkan Bergman

  400 ppm CO₂ kanske låter mycket för somliga men det blir inte mer än lite drygt 0.2 g C per m³ luft. Vi har visserligen gott om luft men fläktar drar energi också.

 28. Fredrik S

  Snart kan de som bor i miljövänliga länder vara klimatsmarta efter döden också.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/smarta-likkistor-kan-radda-miljon/

 29. RIP

  Eftersom jag tror på ett liv efter döden / i form av positiva effekter av mitt hittillsvarande liv/ , kvittar det hur mitt gamla lik hanteras klimatsmart. Så kista kan helt besparas. Så idén om den klimatsmarta kistan borde vara dödfödd.

 30. Olav Gjelten

  Gång på gång på gång har jag blivit tvungen att konstatera att vi inte vinner ett meningsutbyte med klimathotstroende genom att framföra argument som är bättre än deras.

  Tvärt om! Vi blir då bara ännu okunnigare enligt grön teologilära. Mot denna bakgrund inser jag att religion inte går att bekämpa genom upplysning. Folk måste få känna in på bara skinnet – genom svält och umbäranden – vad den gröna religionen får för konsekvenser. Allt annat är verkningslöst och till och med kontraproduktivt.

 31. Lasse

  #24 tty
  Vem bryr sig om verkningsgraden?
  Det är möjligheten att tjäna pengar på CO2 fångst och få skattebefrielse för icke fossilbaserat bränsle som lockar.
  Vi har en politik där solceller kan ge oss skattefri el året runt dygnets alla timmar utan kostnader för nätverk eller elproduktionsapparaten, så varför inte en CO2 fångare som likt bitcoin suger ut energi men ger lönsamhet tack vare mängden villiga investerare.

 32. Staffan Lindström

  En flodhäst i tesalongen
  Brittisk långfilm från 2017.
  Komedi om den försupne poeten och teaterskribenten Ted Wallace, som nyligen avskedats från tidningen han skrivit åt. Hans gamla vänner Lord och Lady Logan förbarmar sig över honom och bjuder in Ted till sin herrgård, där det ska ha skett en del oförklarliga mirakel på sistone. Sonen i huset, den 16-årige David, verkar besitta läkande krafter och de något naiva föräldrarna hoppas kunna göra hans namn vida känt. Men Ted har genomskådat unge David och funderar nu på hur han bäst ska lyckas avslöja honom. Filmen bygger på Stephen Frys roman med samma titel. Regi: John Jencks. I rollerna: Roger Allam, Fiona Shaw, Matthew Modine, Tommy Knight, Emily Berrington, Emma Curtis m.fl. (The Hippopotamus)

  Information om En flodhäst i tesalongen – En flodhäst i tesalongenPUBLICERADES
  Fre 26 apr 02.00
  KAN SES TILL
  Ikväll 23.59 (19 minuter)
  MER OM PROGRAMMET
  JAG hittade den här rullen på SVTplay sent igår kväll…. Är det någonting någon på SVT vill säga om helbrägdagörare/helbrägdagörerskor?? Stephen Fry tror inte på dem men mycket väl på klimathotet….officiellt…. Jag har inte sett den än… Återkommer med rapport! Andra SVT-tips utan klimathot!: Stina Ekblad och musiken rekommenderas varmt (ligger kvar ett längre tag)

 33. Ivar Andersson

  #17 Egon
  Har väder-Per fått allt om bockfoten? 🙂