Klimatnyheter från Grönköping

GK Miljökontor

Miljökontoret i Grönköping letar efter växthusutsläpp

I syfte att
nedminska å det växthusutläpp, vilket utpyser ur oss människor (ex.vis Hjo- och Skövdebor) har härv. Miljökontor i Grönköping framkastat ett förslag, vilket går ut å att förbjuda folk från att utandas eftersom ”utandningsluft till så stor del består av växthusdelar i form av s.k. koldioxid, vilket är ett farligt toxiskt gift.” Vi gratulera till det framsynta klimatförslaget och hoppas, likt den kände US-amerikanske f.d. nästan-presidenten, att Gore det så Gore det.

Förmedlat av Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter F

  Uppenbarligen har förslaget redan fått genomslag. Vindkraften levererar just lite drygt 1 procent av vår elproduktion.

  http://www.svk.se/drift-av-stamnatet/kontrollrummet/

 2. Peter Stilbs

  Aha – har ansvariga politiker äntligen kommit på att organismers metabolism är en del av kolcykeln?

  Jag skulle tro att de flesta miljömuppar inte förstår det

 3. Olav Gjelten

  Jag är pessimistisk nog att tro att vi får leva med miljöreligionen, inklusive påståendet om klimathotet, tills en katastrof av något slag tvingar oss tillbaka till verkligheten. Detta ”uppvaknandet” det har talats om i många år nu har åtminstone inte jag sett något av.

 4. Mats G

  Det är lätt att se i dagens värld hur lätt det är att tappa taget. Hur lätt det är för nationer/civilisationer att regregera. Det tydligaste exemplet är ISIS som har fallit ner ända till barbari. Den lägsta fromen av mänsklighet. Där har det mänskliga livet inget värde.

  Nästa exempel är Turkiet som är på väg bort från demokrati och mänskliga rättigheter. Fri press och opposition rensas ut.

  Jag ser en uppenbar fara med postmodernism och relativitismen. Det är helt ok att slänga ur sig vad som helst. Den upplevda sanningen är mer sann än sanningen.

  Som en del redan skrivit. En del kommer få ett abrupt uppvaknande genom Brexit och Donald Trump.

  För de som detta kommer som en chock så är det här en uppvisninga i verkligheten. Det går inte att ignorera den eller fantisera ihop en alternativ verklighet. I slutändan är det verkligheten som kommer vinna och göra sig brutalt påmind.

 5. Svempa

  #4 Mats G.

  Med anledning av din referens till the Donald kan jag rekommendera Calle Bildts artikel i Washington Post idag. Det gäller att inte bländas av kattguld.

  https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/does-trumps-america-first-policy-mean-allies-last/2016/07/21/899ef600-4f81-11e6-a7d8-13d06b37f256_story.html

 6. John Silver

  Fotografiet är från en inspektion av MP-monumentet.

 7. Mats G

  5
  Svempa

  Jag underskattar inte Bildst klokskap. Det tog ett tag för mig att förstå vad han menade med att tjata om stabilitet under arabiska våren. Han hade rätt och jag var naiv.

  Jag tror det finns något mycket djupare än kattguld i görningen både när det gäller Brexit och Trump. Den gemensamma nämnaren är att de utmanar etablissemanget. Etablissemanget har fjärmat sig så mycket från sina väljare att det till slut inte blir hållbart i en demokrati. Det innebär att vi kommer få en annan politik än etablissemanget förespråkar på gott och ont. En annan gemensam nämnare är att först tar vi hand om våra egna problem och sedan andras. Kankse en ordning som inte är helt fel. Men Bildt har rätt att det finns många ’out here. som bara väntar på rätt tillfälla att slåt till. Kanske äve de borde först fixa problemen hemma först. Då skulle inte en extrovert utrikespolitik behövas. Som vi alla vet är det en distraktion för att dölja egna probelm eller gör nåt smusslande när blickarna är riktade anorstädes.

  Och som slutkläm. Kanske det renat va skulle vara bättre om USA stannade på hemmaplan. Mellanöstern är ju ingen succé direkt.

 8. Olav Gjelten

  Även här på KI upplever jag en smygande politisk korrekthet någonstans i bakgrunden. Jag upplever den på så sätt att den som är populär här, helt oavsett verkligheten, uttrycker sig positivt om att klimathotsstolleriet är på väg att falla – helst här och nu. Pessimister som jag, som inga tecken ser på detta, belönas aldrig med att någon håller med, utan fryses bort genom tystnad.

 9. Mats G

  8
  Olav Gjelten

  Hur tolkar du Brexit och Donald Trumph. Båda fenomen vill dra igång den inhemska kolkraften och verkar inte ta intryck av miljölobbyn.

 10. John Silver

  #8

  Jag håller med dig i din pessimism vad gäller Sverige.
  Däremot kan man vara optimistisk om en stor del av världen.
  Det finns ju andra länder.

 11. Olav Gjelten

  Särskilt stor förhoppning ställer jag till Donald Trump, som jag ser som västvärldens sista hopp under min livstid.

 12. tty

  ”utandningsluft till så stor del består av växthusdelar i form av s.k. koldioxid, vilket är ett farligt toxiskt gift”

  Det kan låta som ett absurt skämt, men Arbetsmiljöverkets korttidsgränsvärde för CO2 är 10 000 ppm, och halten i utandningsluft är 40 000 ppm, så om man är arbetsgivare bör man alltså inte använda livräddning enligt mun-mot-mun metoden på en anställd, eftersom man då bryter mot arbetsmiljölagen.
  Rent medicinskt anses den höga koldioxidhalten i utandningsluften som en fördel vid mun-mot-mun eftersom den stimulerar andningsreflexen.

 13. Ingvar i Las Palmas

  Affärsnyheter från Grönköping
  För att stimulera människor att ransonera på utandningsluften så erbjuder staden fria koldioxidpåsar för att ta hand om koldioxiden. Varje påse som innehåller en godkänd mängd koldioxid betalas med 4 kronor. Om det även finns återvinningsbar alkohol i påsen kommer det en bonus på 3 kronor per påse.
  För att starta upp försöksversamhet så bidrager kommunfullmäktige med 65000 kronor till bolaget Trickåråna som drivs av tidigare vice tillförordnade sekreteraren i lokalavdelning av Hells Angels.
  Förlåt, Tricorona skall det vara

 14. JIMMY

  Jag det var en härlig underbar framtidstro sommarnatt med Fox News och att kunna utan censur hinder kunna internet lyssna på Donald Trump och hans Americanism, America First Not Globalism med mysiga ännu mera utan gräns sköna kol bensin och olje-vänner!!!

  Så långt bort från en sluten likriktad (MP-Medeltidspartiet) och Svenska 7 klövernyanser av samma MSM kartell ankdammen demokratur man kan komma i Svenska varma sköna sommarnatten!!!

  Skål i Champagne http://www.zahitvstation.com/watch-fox-news-live

 15. Ann lh

  Olav G – jag får inte ihop 8 och 11. Förklara gärna.

 16. Alienna

  Olav Gjelten #8

  Jag håller i all tysthet *alltid* med dig (och Jonas N).

 17. Ingvar i Las Palmas

  Lite kul kommentarer från Jo Nova
  http://joannenova.com.au/2016/07/backflip-antarctic-peninsula-posterchild-of-polar-disaster-has-been-cooling-not-warming/

 18. Mikael W.

  Kan bara instämma med föregående talare om herr Trump.
  Trump ger hopp för USA och hela världen.
  Great minds think alike.

 19. Ingvar i Las Palmas

  Visst vore det kul om någon svensk politiker skulle köra ett propaganda race ala Trump!

  Vi skall göra Sverige känt igen!
  Ta tillbaks Volvo!
  Ta tillbaks SAAB
  Utbilda fler ingenjörer!
  Satsa hårt på gen 3 reaktorer
  Skapa ett nytt ASEA Atom!
  Ta tillbaks Viking-andan! Den positiva delen. Handel.
  Ställ krav på invandrare! INGA SOM HELST UNDANTAG pga sharia-lagar. Kör hårt med ”Ta seden dit du kommer”. Detta är Sverige. Sharia-lagar gäller inte. Giftemål med minderåriga är förbjudet!
  Stoppa ”Mångkulturalismen”!! Håller med Vaclav Klaus 100% här. Det är totalt vansinnigt. Om invandrare har ritualer eller sedvänjor som inte står i strid med svensk lag och som inte uppfattas som direkt motstötande står det naturligtvis envar fritt att utöva. Jag är inte intresserad. Jag är svensk. Jag gillar sill och brännvin, kräftor, bugg och V8-or, segling och skärgård.
  Och. Endast Sverige svenska krusbär har. 🙂
  Sverige är svenskt. Eller åtminstone nordiskt. Om inte finskan var så djefla konstig skulle jag föredra att vara finne. Dom tar ingen sk-t.

 20. Micke S.

  Hur kan du då klara dig i Las Palmas? Du har alltså tagit till dig alla lokala sedvänjor och lever helt efter den lokala kulturen trots att du är svensk?

 21. Svempa

  #19 Ingvar. Finns det svenskt kaffe i Las Palmas?

 22. Ingvar i Las Palmas

  Micke S #20
  >Hur kan du då klara dig i Las Palmas? Du har alltså tagit till dig alla lokala sedvänjor och lever helt efter >den lokala kulturen trots att du är svensk?
  Den är trots allt ganska västerländsk och internationell. Har jobbat i USA och England. Visst finns det vissa saker som man inte gillar men det får man ta. Och jag är i Sverige på sommarhalvåret. Ju äldre man blir desto sämre tycker man om vintrarna i Sverige. Är pensionerad sen flera år men är aktiv programmerare. Uppdrag och egna projekt.

  Svempa #21
  >Finns det svenskt kaffe i Las Palmas?
  Ingen aning? Finns ett svenskt Kafé. Har druckit pulverkaffe i många år och det finns.
  Las Palmas är en storstad med allt vad det innebär. 75 meter till playan. Snabbare internet (Koax) än vad jag har i Sverige. Välsorterade varuhus. Mycket bra och välsorterad datorbutik.

  Levnadsomkostnader ca 70% jämfört med Stockholm
  Saknar OP

 23. Olav Gjelten

  Ann # 15
  Jag misstänker du inte gillar Donald Trump, som visseligen kanske kan kritiseras på flera sätt, men som ändå är den enda person av i dag som stora delar av världens folk sätter sin förhoppning till.
  Han vill göra USA stort igen. Det sker inte genom att, som i Sverige delegera makten till fundamentalisterna inom klimat och miljö Trump vill förhandla både med Ryssland och Nord-Korea i stället för att fortsätta konfrontationspolitiken, som sedan den började på tidigt 1950-tal visat sig medföra noll framgång.
  Trump är både de rikas och de fattigas favorit inför presidentvalet i USA. De som hatar honom är det stora etablissemanget, de vi i Sverige kallar ”de politiskt korrekta.
  Undrar vilket alternativ du ser som bättre än Donald Trump??

 24. Ann lh

  Olav Gj. #23 Du misstänker att jag inte gillar Trump – jaha.
  Personen Trump vill jag inte diskutera här.
  Min uppfattning om hans eventuella betydelse för klimathotsfrågan tycker jag att jag redovisat klart och tydligt så där skulle du inte behöva hysa några misstankar om du verkligen läst vad jag skrivit.

 25. Olav Gjelten

  Ann # 24 Det är lite svårt att ge dig ett bra svar när det förutsätter att jag följt allt du skrivit under kanske en längre tid. Jag vill gärna erkänna att så duktig har jag inte varit.

 26. Ann lh

  Olav Gj. #25 Hemmasnickrade misstankar utan grund med andra ord. Inte speciellt roligt att bli påkletad sådana.

 27. Guy

  Trump! Jag hoppas han är så ryggradslås som jag tror han är. I annat fall är han livsfarlig.

 28. +

  Sk ’klimathotet” är blå dunster för att avleda uppmärksamheten från det otäcka som sker islamiseringen!