Indien förklarar krig mot Greenpeace

greenpeace

Greenpeace har gjort sig kända i media genom att använda ganska uppseendeväckande, och ofta olagliga, metoder för att protestera mot sådant som organisationen anser vara mot miljön. I Indien har de organiserat protester (inklusive fysiska intrång och blockeringar) av projekt som de ogillat. T.ex. mot kolkraft, kärnkraft och genmanipulerat utsäde (MGO).

Normalt behandlas Greenpeace och deras lagöverträdelser med silkesvantar av de länder där de agerar. Men den nuvarande Indiska regeringen har fått nog eftersom Greenpeace är så utvecklingsfientliga. Stora delar av den indiska befolkningen lever fortfarande i yttersta armod och det sista man behöver är att det delvis utlandsfinansierade Greenpeace använder sina ekonomiska muskler för att förhindra en välståndsökning. Greenpeace verkar heller inte deklarera sina inkomster på ett sätt som följer regelboken i Indien.

Här är några tidningsartiklar som tar upp den senaste utvecklingen i kriget mot Greenpeace (tips från Benny Peisers CCNet):

http://blogs.wsj.com/indiarealtime/2015/04/09/greenpeace-bank-accounts-frozen-by-india/

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/04/09/why-india-is-at-war-with-greenpeace/

http://www.thehindu.com/sci-tech/energy-and-environment/mha-suspends-greenpeace-indias-registration/article7084953.ece

http://www.deccanherald.com/content/470813/greenpeace-india-guilty-lobbying-says.html

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Christopher E

  Jag gillar Indien och önskar dem lycka till att begränsa denna organisation som bygger på illegal verksamhet.

  Andra länken är intressant. Där nämns speficikt ”skandinaviska grupper” som försöker stoppa utvecklingen mot mer energi och tillräcklig matproduktion i Indien. Tyvärr är man inte förvånad.

  På bilden som illustrerar artikeln i samma länk ser vi också hammaren och skäran i kamp mot genförbättrad föda. Inte så konstigt i och för sig, kommunister har ju Lysenko för att öka avkastningen…

 2. Utmärkt Indien!
  Nu väntar vi bara på att Frankrike återställer sin klassning av Greenpeace som en terroristorganisation. Som det var när de tillsammans med Margot Wallström seglade runt Mururoa i samband med franska kärnvapenprov.

 3. Ingvar

  Indien verkar vara styrt av rationella människor. Satsar på utbildning (framför allt ingenjörer) och energi. Inte många sådana i världen. Som jag sagt några gånger förut. BRIC-länderna kommer att köra skjortan av oss.

 4. Christopher E

  #2 Mats

  Ojdå, jag hade helt missat att Wallström gjorde bort sig i Franska Polynesien också. Jag hade själv varit där året innan och befann mig fortfarande på resa 1995, och följde inte svenska nyheter särskilt mycket. Nära vänner på Nya Zeeland seglade till Muroroa för att protestera 1995, och jag sympatiserade inte med det, även om inte vänskapen påverkades. Själv seglade jag väster mot Indiska Oceanen istället.

  Greenpeace bör inte vara tillåten i något land förrän de accepterar att följa lagar. Gör de bara det har de yttrandefrihet som alla andra. Okunnighet är ju inte förbjudet heller.

 5. Kenneth Mikaelsson

  Vaa hur understår ni att fulprata om en av Svenska staten under stödd organisation!!! (sark)

  nog för att vi uppmuntrar Daesh (IS) med konvalescens samt utlovande om arbetsmarknads åtgärder..
  (understödjande av terrorism) tack tack regeringen….

 6. Greenpeace har ju redan förklarat krig mot mänskligheten. Det är dags att mänskligheten fattar det och slår tillbaka. Aktivisterna i Greenpeace är inga ofarliga och missledda ungdomar. De är farliga och militanta. De arbetar ständigt för att människor ska få det sämre och miljöproblemen öka.

  Greenpeace påstår sig arbeta med fredliga metoder. På vilket sätt skulle det vara fredligt att ständiga bryta mot lagen? Eller att invadera folks arbetsplatser och hänga upp banderoller? Att i sin propaganda mer eller mindre klart påstå att vissa människor sysslar med ond verksamhet?

  I och för sig kanske Greenpeace inte påstår sig använda fredliga metoder, utan icke-våldsmetoder? Vilket inte gör någon större skillnad. Våld behöver inte innebära att slåss eller använda vapen. Det kan också vara att uppträda hotfullt, använda psykiskt skadlig propaganda eller förstöra saker som kan göra gott för människor (till exempel GMO-odlingar).

  Aktivisterna i Greenpeace kostar redan nu människoliv genom sina ”icke-våldsaktioner”. Det är oklart hur många, men en enda är för mycket. De strävar dessutom efter att orsaka ännu fler dödsfall.

 7. Monodemon

  Indienfonder är en ganska stor del av mitt pensionssparande, så det är med stor tillförsikt jag läser nyheter av det här slaget!

 8. Sören G

  På TV-nyheterna i kväll: En köttbutik vandaliserad.

 9. Janne

  En del har tydligen börjat kriga här i Sverige:
  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/sabotage-mot-vindkraftverk