Hjärntvätt av dagisbarn – METRO hejar på

Metro3
En uppmärksam läsare hade mer noggrant kollat dagens Metro – tack för tipset, J.  Jag såg rubriken men läste aldrig resten (klicka för läsbar text).
Ovanstående är egentligen helt förfärligt på flera plan, och man undrar verkligen i vilkas händer man släpper sina barn, som uppenbart blir skrämda och störda. Springa omkring i mörka rum och ängslas?
De är givetvis inte heller  mogna att inse hur urbota dumt allt är. De föräldrar som är berörda och som förstått vad barnen utsatts för borde också skämmas.
a) Ett snabbt överslag (rätta mig om jag har fel) indikerar att gasolanvändning i denna skala är 5-10 ggr dyrare än att använda el
 b) Gasolen är ”fossil” och ”icke förnybar” – så vad vill man egentligen åstadkomma?  Svensk el är dessutom i stort ”koldioxidfri”

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Usch… Ska man ge 6-åringar ångest och tvångstankar över sådant de ändå inte kan rå över? Är det i Stockholm så vill Mp dessutom införa genuspedagog på varje dagis så att barnen kan bli ännu mer förvirrade. Det ska böjas i tid…

 2. Ingemar

  Det här är så absurt så man misstänker ju ett försåtligt anti-Earth Hour budskap. Men risken finns ju att folk tar Earth Hour på allvar och släcker ned. 🙂

 3. robjoh

  Instämmer med Matte Matik på lördag ska jag tända upp för att gratulera mänskligheten för den tekniska kunskap vi har, och den nytta vi har skapat.

 4. freetheworld

  Ett nytt hot som vi kan presentera för de stackars ovetande barnen: Den svenska Gulspinken är på väg att utrotas!! Därför uppmanar jag alla miljömedvetna människor i landet, att under Earth Horror (var det väl?) stå på ett ben och skrika:”Gulspink”. WWF må belöna er i sin himmel.

 5. Jan-Erik S.

  Peter, du frågar vad dom vill komma åt?
  Svaret är att människor ska lära sig tänka med hjärtat och inte med hjärnan.
  När hjärtat styr handlandet så är det lättare att kontrollera folk.

 6. Ingemar

  Att ge sig på dagisbarn är ett tecken på desperation. Vuxna tror ju allt mindre på klimathotet (eller bryr sig mindre om det) enligt alla opinionsmätningar.
  Subventionerna för sol och vind minskas i Europa. Handeln med koldioxidrättigheter minskar och investerare drar sig ur. Det skrivs inte så mycket om klimatet längre (trots Metro som går mot trenden, åtminstone idag). Och den globala temperaturen har planat ut.
  Peiser idag:  Unless a significant warming trend re-emerges in the next 10 years, it will be near impossible to revive climate change as a major public concern.
  http://www.thegwpf.org/opinion-pros-a-cons/2688-benny-peiser-climate-fatigue-leaves-global-warming-in-the-cold.html

 7. Toprunner

  Skulle vara kul att se lille Adams min när man stänger av hans tv, dator och data/tv-spel och istället sätter en helt analog bok i händerna på honom.

 8. Ingemar B

  ”helt förfärligt på flera plan” . Rimligtvis skämtar du, för du vet att ”Earth Day” är till för att vi ska stanna upp en liten stund, och fundera över hur hållbart vårt sätt att leva egentligen är.         Jag är väl humorbefriad just idag, for trots att jag gillar absurd humor, förstår jag inte vitsen med Ditt inlägg….

 9. Ingemar B

  ”Earth Hour”, menade jag…. 

 10. Peter Stilbs

  Ingemar B – som de flesta på denna blogg bedömer jag att krafterna bakom Earth Hour – ex WWF – inte har detta som huvudsyfte. 
  Saken har kommenterats grundligt här på TCS – gör en sökning i rutan högst upp till höger på  Earth Hour  så kan Du läsa synpunkter som avviker från Din egen. 
  Du kanske då också kan stanna upp och tänka i andra banor.    
  Det finns för övrigt ingen absurd humor i mitt inlägg, så Du har inte missat något. Det är inget att skratta åt överhuvudtaget.

 11. Om jag lyckas komma ihåg Earh Hour på lördag ska jag givetvis tända varenda lampa som jag har under den timmen, för att protestera mot denna nyandliga, religiösa ritual.
   
  Men tidigare år har jag knappt märkt att några grannar släcker ner, så de flesta verkar vara ganska ointresserade.
   
  Trist att ICA, där jag handlar, börjat en kampanj där anställda skär upp kött i mörkret. Får lust att gå till COOP ett tag, om de inte gör likadant.
   
  Låt oss komma ihåg begreppet alternativkostnad. All annonsering kring Earth Hour är inte gratis. Även om medierna ger platsen gratis till WWF hade den kunnat användas till annat. Det är därför en GIGANTISK annonskostnad för detta, vare sig WWF betalar själva, eller får det gratis.

 12. Micke Johnsson

  Jag ska även ha bilen igång denna timme, för att vara riktigt obstinat!

 13. Karin

  Även jag har reagerat mot dessa gratistidningar, Metro, Lokaltidningen etc. Jag tittade efter i det finstilta och såg att det var en av tidningen Politikkens 40 (då) olika blaskor. Min naturliga tanke är inte  ”Oj vad generöst av dem”, utan snarare: Varför?
   
  Min uppfattning blev att det är skrämselpropaganda-blaskor för att fånga upp alla, i händelse av att någon skulle undgått den viktiga samhällsinformationen från MSM!
   
  Jag fann att innehållet mest bestod av skrämselpropaganda i olika former: ”Villainbrotten ökar”, ”Rånarligors främsta mål”, ”Titta så många brott vi löst tack vare alla uppsatta kameror”.
  Naturligtvis ompackat av all den vanliga ytligheten med ”Kulturella” nyheter!
   
  Jag kom cyniskt fram till att meningen är att skrämma folk. Undersökningar har visat (kommer inte ihåg var, nu) att rädda människor oftast hoppas på lösningar utifrån, istället för att tänka själva. Vi ska bli tacksamma för ett ökat inflytande från stat och myndighet, fler poliser, fler övervakningskameror..!
  NÄE! FY SJUTTON!!!

 14. Ingemar B # 8 och 9
  Haha, DET var roligt! 😀

 15. Michelangelo

  Är killen efterbliven eller ?

 16. OT
  (men det stämmer bra med Hjärntvätt)
  Naturvårdsverket klassar ju numera snö som miljöfarligt avfall, vilket väl tyvärr säger en hel del om vilken sorts stollar som numera befolkar åtminstone vissa av våra statliga verk och myndigheter.
  Men nu tycks åtminstone Trafikborgarrådet i Sthlm, Ulla Hamilton fått nog av stolligheterna! Hoppas att fler politiker börjar ifrågasätta den nya religionen!
  ”Vi har en tuff och bra miljölagstiftning i Sverige, men konsekvensen av Naturvårdsverkets klassning av snö som avfall är orimlig. ”
  På vardagssvenska kan det kanske översättas att betyda…..
  Jag törs inte komma med kritik mot något  som i sammanhanget överhuvudtaget har ordet ”miljö” eller ”natur” i sig, för det är politiskt självmord, men nu får ni väl för fan ta och skärpa er, miljömuppar! Snö är fruset vatten, puckon!
  (Obs det är min tolkning) 😀
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/orimligt-att-klassa-sno-som-avfall_6028471.svd

 17. Michelangelo

  Metro tycks i alla fall inte hänga med.
  http://www.publicserviceeurope.com/article/136/climate-fatigue-leaves-global-warming-in-the-cold

 18. Michelangelo

  #16# Politiker om några vore väl vara vana med saltat snömos.
  En välbetald produkt som för det mesta är helt ofarlig.

 19. Johan Tisell

  Det var jag som tipsade Peter, men jag ville ha fokus på:
   
  1) Gasol är mycket dyrare än el samt kräver fysisk transport till förbrukningsplatsen.
   
  2) Gasol, till skillnad från svensk el, ger CO2 (jag tror ca 2 kg per kg gasol)
   
  Grattis dagisfröknar och andra utan naturvetenskaplig utbildning. Skall vi låta er operera på sjukhus också?

 20. Staffan D.

  Miljö-mupparnas framtid, garanterat eko-vänlig och hållbar (Ramirez Editorial Cartoons, 3/23):
  http://www.investors.com/EditorialCartoons/Default.aspx

 21. Karin

  Labbibia #16
   
  Nej, nu får de snart ge sig! Fast ju dummare uttalanden desto snabbare hädanfärd, kan man hoppas!
   
  Men å andra sidan så har redan t.ex. Moskva ansett snö som ett problem och därför sprayar från luften i hopp om att slippa röja i stan och ha fint väder under parader, etc. Det går dock inte alltid som man tänkt sig, utan en gång fick Beijing det värsta snön på evigheter..
   
  Detta nämns ca 10 min in i denna filmen med Dr. Coen Vermeeren, Aerospace Engineer, Delfts University där han undersöker olika rapporterar från Case Orange, Owning the Weather in 2025 och andra.
  http://www.youtube.com/watch?v=I0JhrDgepyk
   
  Ca 39 min in.Bl a hänvisar han till detta ”paper” från oktober 2009, (dvs före Climategate 🙂  ),
   
  Modification of cirrus clouds to reduce global warming, by Mitchell och Finnegan
   
  Det pratas inte lika högt om Geoengineering efter Climategate…
  Kanske lite svårare att motivera, månde?

 22. Jan-Erik S.

  Hmm…för att hårddra det hela så borde man ju även släcka strålkastarna på bilen om man är ute och kör.
  Sparar ju in något på minskad bensinförbrukning då strålkastarna + bakljusen är på ca 130 W.

 23. Ingemar

  Jag fick min kvartalsräkning från Telenor idag. På baksidan av den medsända broschyren står det att ”Telenor sponsrar Earth Hour”, och att bolaget därmed också sponsrar WWF.
  Finns det något, enda sätt att undvika att betala pengar till denna maffiaorganisation????

 24. Bertel

  Labbibia # 16
  Läste samma artikel.
  Några tankar föddes av detta.
   
  Vad gör jag med all snö på infarten. Skall jag köra den till tippen, samt vad gör jag med övrig snön på tomten.
  Under promenaden med Diesel(hunden) i skogen såg jag att avfallet(snön) låg kvar??? Vad skall vi göra åt detta??? för vi vill väl leva i ett avfallsfritt natur och närmiljö.
  Nu blev jag orolig för nästa vinter eller att rengnvatten(snö i smält form) får samma benämning(klassas som avfall) och det blir obehagligt att få avfall in på huden under sommarmånader.
  Man kan få ångest av mindre.  🙂

 25. Rosenhane

  Ingemar#23
   
  Vi tycks alla ha ingått tvångsgifte med WWF och måste leva tillsammans med dom i nöd och lust tills döden skiljer oss åt.
  Byt leverantör!
   
   

 26. Inge

  Lite OT:
  För en stund sen på Östnyttsa dom att att svenska folket tappat förtroende för forskning, att den är ekonomiskt beroende och flummig! Det kommer nog mer i andra nyhetssändningar.

 27. Rosenhane

  Bertel#24
   
  Lite provocerande att ha en hund som heter Diesel, va?
  Jag menar det får mig att associera till Big Oil så jag föreslår namnbyte, till exempel Doktorn eller varför inte Professorn?
  Kanske ett mer miljövänligt namn, Hållbar eller lite mer ålderdomligt klingande Rigello?
  Eller helt enkelt Nisse efter alla miljönissar? 😉

 28. Gunnar Strandell

  Johan Tisell #19
  Den som ska opereras under ”Earth hour” vill nog i alla fall att ljuset ska vara tänt. 
  Kan man köpa en licens från WWF? 😉

 29. Ingemar

  Rosenhane #25,
  Konsumentmakt! Se https://www.klimatupplysningen.se/2011/03/23/ica-slacker-ner-for-earth-hour/#comments #3.

 30. Kent Forssgren

  Bertel #16. Har du inte förstått! Detta är nästa smarta drag från politiker (och de som hänger på) som vill ha makt över oss skattebetalare för att kunna sko sig själva. Först skattebelägger man vår utandningsluft, den som växterna skall leva av. Nu avgiftsbelägger man den snö som nu kommer att falla över oss än mer, när den globala  temperaturökningen har ändrats till global avkylning. Dom är smarta.
  Larm som larm, ena stunden varmt, andra stunden kallt! Finns alltid några som ser affärsmöjligheter. 
   

 31. Mats Geijer

  Det hela verkar lika vansinnigt som det jag läste i ICA:s kundtidning Buffé. För en månad sedan hade de en stor artikel om en klimatsmart familj som skulle minska sin KONSUMTION av koldioxid. Givetvis svarade inte chefredaktören på mitt e-brev som ifrågasatte detta patetiska dravel.
   
  För några veckor sedan blev det så dags att gå ur Amnesty – detta efter en helt obegriplig artikel om klimatet (egentligen temperaturen) och hur synd det var om alla u-länder som drabbas av det elände som vi i västvärlden ställt till med. En KLIMATTRIBUNAL dömde västvärlden som kollektivt skyldiga. Amnestys tidningsredaktör höll med om att artikeln inte var något vetenskapligt mästerverk men menade att tidningen inte själv skriver sådant dravel utan får det sig tillsänt. Bra ursäkt – inte.
   
  Mvh//Mats

 32. Rosenhane

  Ingenar#29
   
   
  Mycket bra.
   
  Alla företag som sponsrar WWF och där vi är kunder borde utsättas för en massiv boj(s)kott.
   
  Upp till kamp emot dessa!
   

 33. Rosenhane

  Mats Geijer#31
   
   
  De är av samma skrot och korn alla dessa organisationer, Greenpeace, WWV, Amnesty m fl.
   
  Ett annat exempel är läkare utan gränser; nu tror jag att jag retar upp en och annan men dom är inte ett dugg bättre.
   
  Läkare utan gränser får mig att associera till doktorn i Lund som sövde ner kvinnliga patiener och satte på dom.
  Där kan man snacka om läkare utan gränser!

 34. Bertel

  Rosenhane # 27
  Ang hundens namn(Diesel).
   
  Det retar alltid någon sk miljöryttare som söker sanningen och sin försörjning i skuldbelagd pengaregn där ansvarfrihet garanteras iom att ev felaktigheter kan härledas till programvaran och därmed är läpparnas bekännelse enbart en sk modellering, men tom Diesel vet när ”han” har gjort fel(fast han är en hund) och rättar sitt beteende efter korrektion, vilket är ej fallet med våra tvåbenta vänner(trots övervägande bevis) inom miljöalarmismen med rötterna i vänsterrörelsen,s ideologisk plantskola.  🙂
    

 35. Mats Geijer

  Rosenhane
   
  Jag hoppades faktiskt att Amnesty var bättre men det stämde inte. Undrar om Human Right´s Watch är av samma skrot och korn. Ska undersöka.
   
  Mvh//Mats

 36. bom

  Mats Geijer #31
  Det är WWF och SNF med flera som driver en veritabel propagandacentral på detta sätt. Dom har ett gäng SmåGöbbelsar som serieproducerar hotartiklar. Dessa skriverier skickas sedan till lokalföreningarna som hemsöker lokalpressens redaktioner i avsikt att få dessa tidningar att återge skiten. Det är därför som hälften av Svenska folket tror på dyngan. Det stod ju i tidningen så då måste det väl vara sanning. Amnesty med flera jobbar på samma sätt. Folk vill fred och det kan ju aldrig vara fel eller? Sen har vi välgörenheter i stil med Röda korset, Postkodlotteriet och SAP-lotteriet där man lockar in pengarna (som är verksamhetens verkliga mål) med några få procents återbetalning i form av ”vinster” och så de rena bedragarna som stippar 100% av det vi skänker rakt ner i den egna fickan Tvind med flera! Fy fan för dessa skurkar och låt er icke bedras – svält ut dom djävlarna!

 37. Olle

  En tanke bara.
  Ja, el i Sverige är i stort sett fri från koldioxid. Men den elen vi producerar täcker nätt och jämt vår användning.
  Vad gör vi då behovet ökar? Vi importerar. Och den elen kommer mest troligt komma från förbränning av kol, vilket är otroligt vanligt i övriga europa, något som i allra högsta grad inte är fritt från koldioxid.
  Och om vi inte slösat med elen? Jo då kunde vi ha exporterat denna koldioxidfria el till övriga europa. Så länge inte all el i världen är koldioxidfri är det ett löjligt att mena att vi med gott samvete kan slösa på det i Sverige utan att det har någon påverkan.