G som i gourmand?

Enligt en kortare artikel i Aftonbladet blev G8-ledarna på mötets första dag serverade en sexrätterslunch och en åttarättersmiddag. Bara några timmar innan hade Storbritanniens premiärminister Gordon Brown uppmanat folk världen över att minska sin onödiga matkonsumtion. Enligt brittiska Telegraph var de afrikanska ledare som deltagit i dagens diskussioner inte inbjudna till festligheterna.
Det kan tyckas minst sagt stötande att dinera i sådant överdåd samtidigt som världens livsmedelspriser stiger så kraftigt att miljoner andra tvingas gå hungriga. Mycket riktigt fick frosseriet rejält med kritik.
Nedan en bild på dagens meny.
meny

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Politiker har väl aldrig haft någon klass, sån slabbig plockmat skulle jag aldrig äta. Tonfisk och ål är väl dessutom snart att jämföra med isbjörnar?

 2. Christopher E

  Vi kan säga att Brown har dålig timing på sin retorik…
  En annan som har dålig timing är vår centerledare Maud som går ut med nya subventioner för etanolbilsköpare samma dag som media lyfter fram en rapport från världsbanken som visar att de höjda globala livsmedelspriserna till 75% beror på biobränsleboomen…

 3. Inte mkt på menyn jag skulle kunnat få i mig, men sjöborre vore häftigt att testa.
  (hela händelsen är så trage-komiskt att kommentarer bara förtar effekten)

 4. dv

  Såg på nyheterna igår att de enades om en halvering av utsläppet eller koncentrationen(*) av den hemska gasen till år 2050 jämfört med dagens nivå. Det var många som miljömuppar som reagerade kraftfullt och tyckte att halveringen skulle gälla från 199X.
  Själv ser jag det hela på distans och kan bara konstatera att en verkligen kraftfull kompromiss har ägt rum med tanke på att alla närvarande grånande herrar är ute ur leken 2050 och ger blanka den i vad den hemska gasen har för ppm värde i atmosfären vid den tidpunkten.
  Skål mina Herrar och låt er väl smaka! (Rapa lagom efteråt)
  * Egalt vilket i sammanhanget

 5. dv: Med tanke på att inget land lyckats efterleva Kyoto-målet (utom möjligen duktiga Sverige), så är det högst tveksamt att G8-herrarnas uttalande har någon som helst vikt.