Burning down the house

Facebooksidan Cheeky Climate lägger upp bilder ”för skojs skull”. Den här bilden har väckt extra uppmärksamhet. Påminner lite om 10:10 filmen ”No Pressure” där ”klimatförnekare” exploderar och blodet och extremmiteter skvätter.
Burning down the house
Enligt en kommentar på Facebooksidan är bilden tagen vid en brandövning vilket förklarar att flickan ler. Det är ju inte på riktigt.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Göran Johansson

  Samma människor som hela tiden försöker att spela på känslosträngar är ju Telge Energi med sitt ”soluppror” och sin Solfilm.
  Filmen anmäldes till Reklamombudsmannen och fälldes med följande motivering:
   
   
  Anmäld reklam Film om solenergi från Telge Energi
   
  Marknadsförare Telge Energi AB
   
  Anmälare Privatperson
   
  Uttalande Reklamombudsmannens opinionsnämnd finner att reklamfilmen är vilseledande genom att den innehåller ett vilseledande miljöpåstående och ett opreciserat jämförande miljöpåstående. Den strider därmed mot artiklarna 5 och E1 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.
  Jag hoppas att vi slipper se mera av den här varan frånCO2 maffian.

 2. Mikael

  Är inte uppvigling straffbart längre?? Skrämmande låg debattnivå.

 3. bom

  Alarmisternas ökända smaklöshet!

 4. Ingemar Nordin

  Om jag minns rätt så hade Telge energi en annons i SvD häromdagen där man uppmanade människor att skriva på en uppmaning till politikerna att sänka skatten på solel. Det löd ungefär ”Skriv på vårt upprop för sänkt skatt på solel, annars kanske vi skriver på ett upprop för att höja pensionsåldern”. Humor?

  Uppenbarligen vände de sig till äldre människor. Man fick 21 000 namnunderskrifter som nu vidarebefordrats till Hatt.

 5. Internetkampanjen går tydligen inget vidare för greenpeace, trots att jag klickar på deras länkar minst tio gånger om dagen 🙂
   
  Idag hade de sänt ut en armé av vilseleddaungdomar i märkliga kläder för att samla in pengar till sekten. Jag tog mg tid att prata lite med några av dem och det visade sig att det är värre än vi trodde. enligt dem är 99% av forskarna överens om att klimatet går åt skogen. dåligt väder och smältande polaris, glaciärer mm är en realitet. Oljeutvinning i arktis kommer att få oerhörda katastrofala konsekvenser för människor eftersom det inte finns några människor där som omgående kan bekämpa ev. oljeläckage.
   
  Det finns en gräns för hur mycket dumhet man förmår bekämpa på en gång men jag tror att jag lyckades sätta en del myror i huvudena på de små liven. De hade t ex ingen aning om att temperaturen står still, att koldioxid får öknar att blomstra eller att isen i Antarktis inte smälter och mycket annat.

 6. Slabadang

  Perfekt!
   
  Mot dumheten har … inget försvar

 7. Slabadang

  Hjärntvätt tragedi eller komik?
   
  Bestäm själva en klimatexert uttalar sig i Bonn!
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_hcz0NwtU7Q

 8. Slabadang

  IPCC möte i Stockholm i September!
  Naturvårdsverket :
  http://www.naturvardsverket.se/Miljoarbete-i-samhallet/EU-och-internationellt/Internationellt-miljoarbete/Multilateralt-samarbete/IPCC/
  Ta reda på hur deltagarlistna i ”arbetsgruppen” ser ut. vad som sker på detta möte är att politruker och byråkrater skall förändra den vetenskapliga rapportens sammanfattning utifrån den preliminära som tydligen är hemligstämplad!

 9. Stickan no1

  Då vet vi att det blir besvärligt vädret  i Stockholm 23 till 27 September.
  Varje gång IPCC senare år haft möte har vädret ställt till med spratt. Skall vi gissa på kraftig höststorm med rekordtidigt snöfall denna gång?
   

 10. Kommentar? http://climate.nasa.gov/blog/938

 11. Lasse

  Denna typ av debattinlägg är samhällsfarlig! Flickan på bilden har säkert äldre bröder som misslyckats i livet och vill ha nått att skylla på och kan inspireras till nåt otänkbart.
  Tex elda bilar och skolor!

 12. Anonymous
  http://climate.nasa.gov/blog/938
  Otroligt1
  Det räckte tydligen inte med att blev av med Hansen. den enda konsensus jag kan se bland klimatforskare är att Cooks studie är uppåt väggarna fel.

 13. Ingemar Nordin

  Anonymous 2013/06/14 kl. 00:43

   

  Det här är ännu en i raden av opinionsundersökningar av dålig kvalitet. Det enda syftet med dem är att man skall kunna upprepa memet ”97%” gång på gång och hänvisa till en publikation. Men bara för att det blivit publicerat i en mindre nogräknad tidskrift gör det inte till en sanning.

  Cook et.al. har gjort ett synnerligen biased urval av artiklar, klassificerat dem (delvis felaktigt), och sedan räknat ut att 97% är troende (även den siffran visar sig för övrigt vara felräknad – det blir 98% om man räknar på deras eget urval).

  Bland annat har Richard Tol har kritiserat studien, se här

  http://wattsupwiththat.com/2013/06/02/the-madness-of-97-98-consensus-herds/

  med länkar

  Det hela ganska tjatigt och ovidkommande eftersom studier av denna typ alltid visar sig vara felaktiga. Har du inget bättre att komma med?

 14. Ingemar
  Igår var det tom 99% när jag pratade med kultmedlemmarna från Greenpeace. Det är värre än vi trodde

 15. Ingemar Nordin

  Till Perfekt, Sören och andra,

  Som ni kanske förstår så finns det ingen chans att jag skulle hinna moderera alla trådar kontinuerligt, särskilt när de inte är mina egna. Håll er till kommentatorsreglerna så spårar inte diskussionerna ur.

  Det är inte heller någon god idé att diskutera en debatt som förs på en annan blogg, såvida inte tråden handlar om detta.

 16. John Silver

  Äh, det är ju bara lolkids istället för lolcats.

 17. Björn

  Skrämmande! Det var väl på det här sättet som man skapade äkta hitlerjugend.