Om skumma organisationer

Magdalena Andersson

I sitt senaste nyhetsbrev https://stiftelsenpharos.substack.com/p/magdalena-andersson-ar-ny-medlem  så berättar Jacob Nordangård om att fd. statsministern Magdalena Andersson nu har blivit medlem i den s.k. Trilaterala Kommisionen https://www.trilateral.org/. Det är ännu en av alla dessa makt- och tankesmedjor som skall styra världen. Klimatet, hållbarhet och skyddet av framtida generationer – de är i vanlig ordning de honnörsord som döljer kommissionens politiska strävan efter en centralstyrd värld.

Jacob Nordangård har i många år studerat olika skumma organisationer – alltifrån FN och EU till World Economic Forum och Världsnaturfonden. Han tittar på vilka medlemmarna är och vad de vill. I nedanstående intervju i Folkets Radio med Jacob Nordangård så lägger han ut texten om detta.

Drömmar om en enad värld under en världsregering (där alla får vara med) är knappast ny och har förts fram under flera hundra år. Men alla de här organisationerna får ständigt nya stimulantia, nu senast genom digitalisering och AI.

Man behöver inte hålla med Jacob Nordangårds analys. Jag tror exempelvis inte för ett ögonblick att organisationernas planer kommer att genomföras. Han har en tendens att överdriva Oligarkernas roll i det hela, och USAs. Det som enligt min mening saknas är att man inte tar i beaktande andra maktcentra i världen som vill åstadkomma liknande saker, men inte under de grönas digitala hatt. T.ex. Kina, Iran, Indien, rika oljeländer, BRICS etc. Och någon minskning i Världen av konflikter och krig har vi knappast sett. Än mindre en samling kring idéer och värden värda att försvara.

På Jacobs hemsida har han listat alla svenska medlemmar i den Trilaterala Kommissionen:

Svenska medlemmar:

(2004-2017) Urban Ahlin, talman, riksdagsledamot Socialdemokraterna

(1995-2016) Erik Belfrage, SEB, Investor

(2001-2003) Urban Bäckström, Riksbankschef, VD Svenskt Näringsliv

(1998-) Carl Bildt, statsminister och utrikesminister för Moderaterna, Bilderberg Group

(1995-1998) Bengt Dennis, SEB, Riksbankschef

(2010-2016) Anna Ekström, GD Skolverket, Utbildningsminister för Socialdemokraterna

(2017-2023) Tove Lifvendal, chefredaktör Svenska Dagbladet

(2017-2019) Annie Lööf, f.d. partiledare för Centerpartiet

(2020-) Cecilia Malmström, f.d. EU-kommissionär

(2020-) Claudia Olsson, VD Stellar Capacity

(2013-) Magnus Schöldtz, Senior Advisor, Wallenberg Foundations AB

(1995-2007) Björn Svedberg, Ericsson, SEB

(2017-) Jacob Wallenberg, Investor, Bilderberg Group

(2005-2009) Marcus Wallenberg, SEB, Investor, Bilderberg Group

(1993) Peter Wallenberg, SEB

(2010-2016) Peter Wallenberg Jr., Foundation Asset Management

(2001) Margot Wallström, EU-kommissionär, Utrikesminister för Socialdemokraterna

(1995-1998) Carl Johan Åberg, AP-fonden

Om deras ambition är att med AIs hjälp hålla koll på varenda människa i hela världen för att därigenom kunna styra dem så är det ju utmärkt att sådana som Jacob Nordangård håller järnkoll på de individer som vill göra detta.

Visst kan de sitta och lite halvhemligt smida planer på hur de skall kunna ta över världen. Och visst kan det vara värt att göra allmänheten uppmärksammad på vad de håller på med. Men med tanke på de magra resultaten så får man nog betrakta dessa organisationer som klubbar för inbördes beundran, och för gemensamt önsketänkande.

Ingemar Nordin

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Människans psykologi blommar i större grupper – snabbt träder maktbegäret och dess agendor in.

    Mindre grupper däremot – blommar inte sällan av gemenskap och omhändertagande, bl a pga att där behövs varje individs egenskaper mer..och överlevnad beror av att ingen skadas eller omkommer.

    Redan när jag gjorde millitärtjänsten fick jag uppleva detta.
    Jag ingick i en liten grupp på 4 personer, som skulle tränas för uppdrag på fiendesidan, vi tog hand om varandra och en fantastisk gemenskap blev resultatet.
    Ibland skulle vi dock tillbringa några dagar med större infanterigrupper eller liknande – och vips fick man se deras maktspel och kampen om förmåner.

    Så är det även med eu, FN och andra större sammanslutningar – med åren kokas deras psykologi ner till dom sämsta dragen hos människan – just makt och girighet.

    Sådana där maktcentran drar till slut in hela länder i krig.

    Det har ju lyfts några gånger på senare år – hur eliten i dessa grupperingar allt hårdare befäster sina platser i maktcentrat.
    Den som vill bli en del av den makttoppen behöver bevisa sin lojalitet- som här I väst och våra maktcentran, där är det Inte läge…Att visa tvivel om klimathotet eller antropogen CO2.

    Copernicus som är Eu:s lojala knähundar – är livrädda för att norra Europa dras in i en kallperiod pga andra klimatologiska storheter än den Antropogena Co2:n…Det vore en katastrof för makteliten, som lagt alla ägg i samma korg.

    Dom kommande 10 åren blir klimatologiskt superviktiga – både för makteliten och våran demokrati…jag tror det blir kallare..

  2. En sak till om maktspelet – historien lär oss att klimatet och vädret ALLTID har varit maktens vän och fiende.
    I det gamla Egypten och hos Sydamerikas indianer osv – makten dömdes av vädergudarna.

    Våra europeiska fälttåg och krig avgjordes ofta pga väder och klimat.

    Eu och FN och alla dom andra är såtillvida helt rätt ute – klimat och väder är makt.

    Nu får det bli Bohusläns klippor igen – det är bråttom, hösten tycks redan vara påväg och den bromsas inte av mer antropogen CO2.

  3. Ivar Andersson

    Pandemier ger mer makt än krig. Vi såg hur alla nationer böjde sig för WHO och vaccintillverkarna.

  4. Lasse

    Med de personer som räknades upp verkar organisationen mer som ett sätt att styra eliten än tvärt om.
    Men det är utmärkt att dessa organisationer får kritiska ögon på sig.

  5. Tege Tornvall

    Jacobs lista över svenska medlemmar är ju en ganska spretig församling, sins emellan oenig om mycket. Det luktar mer samtalsterapi än samlad dådkraft. Kan de med olika uppdrag, agendor och särintressen ens enas om gemensam kafferast?.

  6. Det handlar väl mest om att träffas och ta selfisar. Men med dom senaste mobilkamerorna kan vem som helst fixa en egen selfi med valfri kändis, vad ska dom hitta på då?

  7. Benny

    Tege, den gemensamma nämnaren för dessa figurer är klimatalarmism, globalism och den ”liberala” versionen av ”demokrati” som i dessa kretsar anses vara den ultimata formen av statsskick? Att den här ”liberala” versionen av ”demokrati” leder mot fascism och förtryck av oliktänkande är bara ett smärre problem på deras väg mot sitt utopiska samhälle där sådana som Makt-Alena Andersson och hennes gelikar ska styra och ställa oemotsagda!

  8. Ingemar

    Angående din kommentar: ”Det som enligt min mening saknas är att man inte tar i beaktande andra maktcentra i världen som vill åstadkomma liknande saker, men inte under de grönas digitala hatt. T.ex. Kina, Iran, Indien, rika oljeländer, BRICS etc.”

    Jag har ännu inte sett att något egentligt alternativ har presenterats för mellanstatligt samarbete. Många pekar på BRICS som en utmanare men som jag ser det fungerar de mest som en samlingsgrupp inom det större G20-systemet (som i år leds av tre BRICS-länder). G7 samlar västländerna och BRICS de framväxande ekonomierna. För att bli BRICS-medlem krävs dessutom att nationen ska vara ”committed
    to global governance reform and upholding international law”, ”support comprehensive reform of the United Nations, including its Security
    Council, with a view to making it more democratic, representative, effective and
    efficient, and to increase the representation of developing countries so that it can adequately respond to prevailing global
    challenges” och ”be committed to the achievement of the Sustainable Development Goals”.

    BRICS svär sin trohet till hållbarhetsagendan vilket förstås inkluderar att hantera ”klimatutmaningen”. Det framgår också högst tydligt i deras möteskalender. I slutet av denna månad hålls exempelvis BRICS Climate Agenda in Modern Conditions Forum i Moskva där representanter för regeringsorgan, företag och vetenskapssamfundet ”will discuss the strategy for combatting climate change through the lens of sustainable development.”

    Det är också detta som FN:s framtidspakt handlar om. BRICS stödjer aktivt det arbetet och vill förstås att deras medlemsländer får mer att säga till om i ett reformerat FN. De vill också ta del av den tekniköverföring som pakten innebär (den digitala gröna hatten) och som väst till stor del får betala. Inkluderandet av utvecklingsländerna utreddes och föreslogs redan under 70-talet av TriCom i rapporten Reform of International Institutions.

    Jag skriver om BRICS och G20 i ett tidigare inlägg: https://stiftelsenpharos.substack.com/p/g20-brics-wef-och-byggandet-av-en

  9. Claes-Erik Simonsbacka

    Summit of the Future
    “Summit of the future” är ett toppmöte om framtiden som hålls den 22–23 september i år. Mötet handlar om hur FN:s medlemsstater ska gå tillväga för att uppnå de många mål som har satts upp, däribland de som beskrivs i Agenda 2030.

    https://www.un.org/en/summit-of-the-future

    Mvh,

  10. Ulf

    Jaha nu verkar i alla fall fler vakna vad gäller statens risktagande i gröna stolleprojekt. Riksgälden har väl redan riskat 30 mrd och ytterligare 50 mdr är på väg. Det väcker sedan tidigare väldigt lite debatt.
    https://www.di.se/nyheter/uppmaningen-till-regeringen-ga-ur-grona-industriprojekt/

    Hoppas regeringen har modet att snabbt stänga detta MP projekt och spara 50 mdr innan det är försent. Kanske redan är det.

  11. Thorleif

    #4 Lasse

    Medlemskapet handlar om en inbjudan fr dessa ”sällskap”. Att det tar slut tror jag beror på att vederbörande inbjuden efter ett tag inte ser sig direkt intresserad/motiverad. Möjligen känner vissa att de sympatiserar med synen som framställs. Jag tror ivf att få vågar uttrycka kritik.

    De som blir kvar år efter år som vissa näringsintressen (Wallenberg) inser att de dels får förståelse för hur denna västliga maktelit tänker vilket förstås får betydelse för strategiska investeringar, dels kan framföra en egen syn på hur risker och möjligheter bör mötas.

    Den som däremot avviker är förstås Carl Bildt som främst karriärmässigt ser till egna privata intressen än Sveriges. Den saken är klar.

    Cecilia Malmströms närvaro är nog i likhet med övriga snart till ända tror jag.

  12. Thorleif

    Kina m.fl vill förstås vara en del av det internationella samarbetet och det inkl Ryssland. Ukraina har slagit in en kil i detta samarbete men Kina vill ändå inte isolera sig med Brics. Man är för hållbarhets-planerna men sätter ändå landets utveckling framför koldioxiden. Kina är trots allt fortfarande i stort beroende av handeln med väst.

  13. Brutus

    # 7 Benny : Fyndigt . Dock med tanke på s’s ”makt till varje pris” kanske det skulle vara Makt-Allena A?

  14. I videon från Folkets Radio talar Jacob Nordangård om OS i Frankrike. Vid 41-42 min säger Nordangård: …”det är ju som en provokation”… Det var en avsiktlig provokation.
    När den konstnärlige direktören för OS, Thomas Jolly och hans medarbetare Patrick Boucheron planerade OS-ceremonin var målet att ”få fascisterna att gråta”. Med fascisterna menas de som röstade RN i EU-valet och parlamentsvalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *