Notis: Påminnelse om höstens klimatkonferens

politiserad vetenskap

Det kan vara dags att påminna om att föreningen Klimatrealisterna inbjuder alla till en konferens 26 – 27 oktober i Mölndal strax söder om Göteborg. https://klimatupplysningen.se/notis-klimatkonferens-i-host/ . Konferensspråket är engelska rakt igenom och temat är ”Science and Politics”.

Jag håller på och snickrar på programmet nu i denna stund, så jag får återkomma med det när det är färdigt. Emellertid kan jag meddela namnen på föredragshållarna:

Eva Marie Brekkestö (No)

Sören Hansen (Dk)

Ingemar Nordin (Sv)

Benny Peiser (UK)

KarI Iver Dahl-Madsen (Dk)

Jan Erik Solheim (No)

Olav Martin Kvalheim (No)

Anders Bolling (Sv)

Geir Aaslid (No)

Marcel Crok (Nl)

Magnus Cederlöf (Sv)

Jag återkommer som sagt med en presentation av talarna, samt kort om innehållet i respektive föredrag. Och tider förstås.

Så boka in 26-27 oktober i era almanackor redan nu. Hotellet vill helst att man bokar rum tre veckor i förväg (om man nu vill bo där).

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. stig morling

    Hej Ingemar! Fick just en intressant reflektion från Johan Hakelius – ja i hans veckobrev, citat: Vecka 33
    JAG TVIVLAR PÅ ATT FRANSMÄNNEN KOMMER ATT INFRIA MARTIN GELINS FÖRHOPPNINGAR
    Johan Hakelius sammanfattar de sju senaste dagarna. Reflektioner kring: Att Alex Schulman fått kronologin om bakfoten, Yoko Onos urvattnade konst och Torbjörn Tännsjös lakoniska vurm för tyranni.

    Fredag
    Den är större än de flesta av grannarnas lägenheter i fastigheten”, berättar Hitta, när jag slår på bostaden som tillhör en av de sex undertecknarna av debattartikeln i DN, som kräver ”starkare incitament för att vi ska bo och arbeta på mindre yta” för att ”rädda klimatet”. Det är visserligen ingen jättelägenhet, bara 95 kvadrat, men grannarna verkar ändå mer lyhörda för de ”incitament” för trångboddhet som redan existerar.

    Vad gäller de andra fem undertecknarna bor en i en fyra på Söder, också den ”större än de flesta av grannarnas lägenheter”. En annan i en Lidingövilla på drygt 200 kvadratmeter – ”ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc” – större än de flesta grannfastigheter. En tredje i en villa på 126 kvadrat i Enskededalen, större än grannarnas. En fjärde i en villa i Vaxholm, större än det lokala snittet, på en sjönära tomt på drygt 16 000 kvadratmeter, vilket är större än medeltalet i området. Bara en femte har ett hus mindre än grannarnas, men å andra sidan rör det sig om en sjönära villa i Stocksund, så grannarna kan antagligen spela badminton inomhus, utan att stöta i möblerna.

    Det är bråttom att ”få bort den slentrianmässiga överdimensionering som emellanåt sker” förklarar de sex. Lycka till med flyttarna. ”
    Stigs kommentar: Ja så kan det gå, kära vänner när inte haspen är på!

    Salve
    Stig

  2. Tege Tornvall

    Personalen på festivalen Way Out West fick inte ha kött i sina medhavda lunchlådor. Citat från festarrangören Lugers pressansvarige Hilip Hiltmann: ”Vi vill ha den här policyn.” Vad personalen till äventyrs vill ha betydde tydligen inget.

    Samma andas barn men i större skala var OS-arrangören i Paris, som ville påtvinga de tävlande köttfri diet och härdande nattläger med måttligt bekväma sängar.

    En totalitär syn under förment välmenande täcke. Duplantis för sin del föredrog hotell – med känt resultat,

  3. foliehatt

    Tege, #2,
    vet du något om hur artisternas ”riders” såg ut? dvs vilka krav som de i kontrakten ställde på mat och dryck? kanske skiljer man även inom Way out wests ledning på plebejer och patricier?

  4. Tege Tornvall,

    #3. Inge aning.

  5. BG

    #2

    Way Out West har länge hållit på med sina stolligheter:

    ”Way Out West comes with a food offering out of the ordinary. Everything vegetarian with a large vegan offering and something to suit all tastes. The festival is vegetarian and has been completely meat free and largely dairy free since 2012.”

    Man skulle kunna säga att den är ”way out. ”

  6. BG #5
    Låter ju som en lysande affärsidé att stå utanför och kränga [kårvmäbrö].

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *