Veckans Gröna Affärer

veckans affarer1
I det senaste numret av Veckans Affärer slår ”Sveriges Vassaste Börsredaktion” på bastrumman för klimatförändringarnas betydelse för affärslivet.
”Klimatförändringarna är en förändringskraft som har potential att rita om de flesta marknader i grunden”, skriver Pontus Schultz och Karin Nilsson i sin ledarartikel ”Det gröna kriget – Det är dina smutsiga pengar de vill ha”.
På sida efter sida berättas det om hur olika företag hakat på Rädda-klimatet-trenden. Wallenius Marine, Axfood, ABB, Scandic Hotels – överallt försöker man värva nya konsumenter som vill rädda isbjörnen och planeten.
Det är viktigt att agera. ”På sikt kommer klimatförändringarna att påverka i stort sett alla branscher och alla bolag”, skriver Per Olof Lindsten i en annan artikel i VA.
Det är svårt att avgöra vad redaktionen på Veckans Affärer egentligen anser om klimatförändringarna. Det enda som är klart att även de utnyttjar klimatfrågan för att sälja fler tidningar.
Köp gärna pappersupplagan eller läs VA på nätet.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Magnus S

    Det är vidrigt. Det är som ett eget ekossystem där aktivister, forskare, organisationer, jornalister, politiker alla tjänar på att lura oss. Sedan en tid även närningslivet. Självklart är det ingen konsipration det handlar om, men ett system där de alla tjänar/boostar kariär genom AGW.
    Kvar står vi skattebetalare och konsumenter snopna med räkningen.
    De andra är på Bali och solar sig och löser ”världsproblem”. Vi sitter hemma och svettas med ekonomin.

  2. Christer

    Veckans Affärers chefredaktörs hustru anges av honom själv vara klimatforskare, alltså bör redaktionen vara välinformerad om läget i allra högsta grad genom direkt kontakt med forskningsfrontens uppfattning – se länk http://www.va.se/asikter/bloggar/pontus/2007/10/15/alfahannarna-hade-arets-vi/index.xml

  3. Jag kommenterade VA:s artikel så här:
    Koldioxidnivån i atmosfären är självreglerande genom dess fysikaliska egenskaper i samverkan med fysikens termodynamik och gravitation.
    Naturen sköter själv avskiljning och säker deponering av överflödig koldioxid motsvarande den mängd som människans verksamheter producerar, och förvarar koldioxiden i den okända sänka som alla undviker att tala om.