Recension av boken Green Tyranny

Boken Green Tyranny – Exposing The Totalitarian Roots of the Climate Industrial Complex – av Rupert Darwall kom nyligen ut. Här kommer en recension av boken.

green-tyranny

Green Tyranny – Grön Tyranni – är en mycket faktaspäckad bok som handlar om det som hänt på miljöområdet sen 1960-talet fram till president Trump blev vald. Omläggningen av USA:s klimat- och energipolitik under president Trump har inte kommit med i boken. I förordet finns med att USA drar sig ur Parisöverenskommelsen.

Boken är uppbyggd mycket på citat där hundratals referenser finns med. Den handlar om hela miljöpolitiken och inte bara klimat- och energi. Boken kan ses som en historiebok och tar fram mycket nya fakta som jag inte visste om.

Olof_Palme

 

Olof Palmes stora gröna roll finns med

Sveriges roll under Olof Palme finns med i flera kapitel. I boken är Sverige under Olof Palmes ledning en av de stora gröna tyrannierna Och Sveriges roll med gröna socialdemokrater och professor Bert Bolins roll beskrivs ingående. Där finns också kopplingarna till kärnkraften i Sverige där farliga växthusgasutsläpp var ett argument för kärnkraft. (Detta tycks vara glömt av regeringen Löfven idag – min anm.)

Bert_Bolin

Bert Bolin

Sverige, Tyskland och USA är de länder som beskrivs ingående. Kanske för att de spelade den största rollen i skapandet av gröna övermakten. I Tyskland finns kopplingarna till nazismen och Frankfurtskolans stora roll finns med. De gröna använder skrämseltaktik för att uppnå sina ofta totalitära mål och författaren säger att boken handlar om frihet. Mycket av boken handlar om skogsdöden och surt regn.

Mycket är storpolitik där kommunismen med gamla Sovjetunionen försökte infiltrera och utnyttja de gröna för att försvaga Nato.

greenblob2

Författaren beskriver hur grön tyranni sprider sig till massa olika samhällssektorer. Hur klimatindustriella komplexet växte fram. Hur NGO:er (Non-Governmental Organizations) växer fram och används av politiker samtidigt som de finansieras av skattemedel. Kaliforniens extrema roll i den gröna överstatliga revolutionen är med.

Rupert Darwall introducerar Moore´s andra lag. Moore´s första lag handlade om dubblering av transistorer i halvledare var 18:e månad. Den andra lagen är: ”Ju rikare du är desto mer troligt är det att du vill stödja en grön agenda.” Författaren ger många exempel på detta. (Gäller även kungligheter – prins Charles – min anm.)

Obamas gröna agenda finns med och omfattningen var långt större än jag tidigare fattat. President Trump har ett stort jobb för att rulla tillbaka detta.

Rubert Darwall har läst historia och ekonomi vid Cambridge University och har arbetat som skribent till många kända tidskrifter – exempel Wall Street Journal, National Review, Daily Telegraph.

Boken är en mycket faktabaserad historiebok om de gröna men blir lite tungläst. Författaren hoppar i tiden, olika gröna agendor och mellan länder så det kan vara svårt att få den röda tråden.

Boken får tre solar av fem i betyg.

Betyg:  🙂 🙂 🙂

Du köper Green Tyranny t.ex. på Adlibris, pris 202:- för den inbundna versionen.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ann lh

  Äntligen! En bok sannolikt mer betydelsefull än någon nobelpristagarbok sedan jag vet inte när.
  Trump ja, han gör vad han kan och media kör sin agenda. Jag såg nyligen ett lämpligt citat:
  Problemet med Trump – utifrån ett socialistiskt globalistperspektiv – är att han inte är helt normal.

 2. latoba

  Lite OT. SvD fortsätter sin satsning på indoktrinering. Nu med ett nyhetsbrev om klimatet, givetvis med Jenny Stiernstedt som bas.
  https://www.svd.se/svd-satsar-pa-nyhetsbrev-om-klimatet

 3. Argus

  Apropå klimatpolitik.
  Jacob Nordangård, var finns han nu? Jag vet att han sa något i stil med att han nu skulle ägna sig åt andra saker, men visst är det mycket tyst.
  Är han ibland oss?

  Och apropå politiken; här träts det om albedo, cirkulation, halter, klyvöppningar, isar, trösklar, vindskjuvning etc etc. Tty, TP, Olle R, Lennart B, Cristopher, Guy (ingen glömd). Och då får jag för mig att detta är exakt vad som avses!

  Individerna bakom det massiva klimathotandet har zero betänkligheter inför 500 eller 600 ppm CO2.
  ………….
  Och då passar det galant att de ’seriösa’ vetenskaparna med all sin skarpsinnighet ägnar sin och andras tid till något som aldrig kommer klaras ut till allas belåtenhet. Fältet ligger öppet för djärva ’satsningar’. Bevare oss!

  I sanning ondskefullt uttänkt: att utnämna människoutsläppt CO2 till monsterhotet!

 4. Ingvar i Las Palmas

  #3 Argus
  —- snip —-
  Och apropå politiken; här träts det om albedo, cirkulation, halter, klyvöppningar, isar, trösklar, vindskjuvning etc etc. Tty, TP, Olle R, Lennart B, Cristopher, Guy (ingen glömd). Och då får jag för mig att detta är exakt vad som avses!
  — snip —
  Visst är det så. Det gäller att hålla oss klimathotstvivlare sysselsatta med strider i flanken så att vi inte börjar inse att huvudangreppet är ett politiskt maktprojekt.

 5. Lasse

  Jag kom in på miljöfrågan på 1970 talet-efter att ha läst boken :Tyst vår.
  Vi har sen dess fått väldigt mycket bättre regler och lagar som givit oss bättre miljö.
  Inte bara min förtjänst-men delaktig.
  När CO2 frågan dras fram så står jag upp på ”fel” sida!

  Kanske för att jag ser hur den utnyttjas i alla sammanhang.
  Klimatsmart för mig är väl att dra till varmare länder.

  Talet om att vi bör gå före och ytterligare minska våra utsläpp från de 3,9 ton vi ansvarar för skrämmer mig och jag ser det som ett försök montera ner vår industri.

 6. elias

  #4
  Bra kommentar att främst hålla koll på huvudangreppet. Det ingår i begreppet krigskonst!

 7. Arne Nilsson

  Jag såg ju inslaget från BBC om dieselmotorn. Mycket intressant. Speciellt om hur effektivt det är att frakta saker över halva jordklotet om de kan odlas eller tillverkas mer klimatsmart på andra platser. Det går åt mer energi för att lokalt distribuera varor än det går att per båt frakta dem över halva jorden. Idag företräder ju många ”klimatomställare” tesen om lokal produktion. Samtidigt vill man ta bort lokal produktion här om den står för utsläpp. Hål i huvet skriver jag. Hur dessa har tänkt att ersätta dieselmotorn med elmotorer kan man ju fundera över. Ett containerfartyg kan gå 2,5 gånger runt klotet på en tank. Hur långt kan det gå om de ska ha batterier? Javisstja, vi ska ju göra allt lokalt, eller lägga ner det.

 8. Ann lh

  # 4 Ingvar i Las Palmas, viktigt påpekande!

 9. Thomas P

  Lasse #5 På den tiden var du ung och radikal och kämpade mot gamla grå herrar som tyckte att ”så här har vi alltid gjort”. Nu är det du som blivit äldre och står på andra sidan. Sådan är livets gång.

 10. Lasse

  #9 Thomas
  Kanske är det så. Men då var det en annan fråga som överskuggade allt och där har vi inte svaret i en koldioxid fri miljö. Tvärt om!
  Befolkningsökning och svält bekämpas inte med solceller och vindkraft utan med utveckling.
  Så jag är nog på samma spår som tidigare.

 11. Thomas P

  Lasse #10 Du kanske noterat hur det finns många här som även ser Tyst Vår som ett förhatligt dokument och tycker DDT bara är fint? Hur det närmast är hädelse att som du se befolkningsökning som ett problem, resurserna är ju oändliga? Precis som du är de ”på samma spår som tidigare”, deras spår är bara aningen äldre än ditt. Det är så lätt att det blir så, världen förändras men själv stannar man kvar på samma plats med samma värderingar.

 12. Arne Nilsson

  Thomas P #11 Nu fattar jag ingenting av din kommentar. Det brukar jag ju inte göra vanligtvis heller eftersom du ju har en något annorlunda approach till de problem de flesta av oss här ser. Men att majoriteten av oss skulle se Tyst Vår som ett förhatligt dokument tror jag inte. Till skillnad mot koldioxidebatten handlade Tyst Vår om riktiga miljöproblem varav DDT var ett. Att resurserna är oändliga på jorden ser jag inte många här som förespråkar men att därför vilja ta död på alla västerlänningar som ”de Gröna” vill tycker jag är att gå för långt. Givetvis säger inte ”de Gröna” rakt ut att de vill ta död på oss men kyla och svält är effektiva metoder. Tänk Gulag.

 13. Thomas P

  Arne #12 Jag skrev ”många” inte ”majoriteten”. Jag har aldrig gjort någon opinionsundersökning. Sök på ”DDT” här på bloggen för att se på de olika åsikterna. Det där med oändliga resurser är t ex Ingemar Nordins tes.

  ”men att därför vilja ta död på alla västerlänningar som ”de Gröna” vill ”

  Kan man inte diskutera sakfrågan på rimligt sätt kan man alltid bre på ordentligt och se fiendesidan som ohemult ond. Det går inte att debattera sakligt med sådana fanatiker som du. Skall jag på samma sätt sluta mig till att du vill ta död på större delen av jordens befolkning via AGW? Sen kan vi ju stå där och slänga slagord på varandra.

 14. Lasse

  #11
  Världen förändras i olika takt.
  De problem vi hade har numera de länder som ligger efter oss i utveckling.
  Det som skiljer nu från då är att de ser möjligheterna till utveckling och vill följa våra framsteg.
  Jag vill gärna tro att de kan få del av dessa utan att vi behöver avstå från dem.
  Såhär långt tycker jag det går utmärkt! Lite disigt i Kina och Indien , men det är inte CO2 utan brist på el för matlagning! De lagar oftast mat på öppen eld såsom det vore barbecue varje mål!

 15. Daniel Wiklund

  Du Thomas P som alltid är på den rätta sidan, vad anser du om dagens tråd.

 16. Ingvar i Las Palmas

  boken finns i kindle format på amazon.com
  https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=node%3D154606011&field-keywords=green+tyranny

 17. Arne Nilsson

  Thomas P #13 Du är duktig på att märka ord. Många eller majoriteten strunt samma. Att jag skulle vara fanatiker får stå för dig. Påhopp av det slaget ägnar jag mig inte åt. Det verkar svårt för dig att diskutera om du inte får rätt. Att du har rätt är du ju övertygad om även om några av oss här nog är lite skeptiska.

 18. Svempa

  Thomas P’s enda syfte med sina inlägg är att göra Lidbomare. Dvs för iväg diskussionen från ämnet – Se där blev jag också ett offer för de gröna tyrannernas torped Thomas P. – fast för sista gången (i denna tråd i alla fall)

 19. Peter F

  Thomas P. Har Du läst boken den här tråden handlar om ?

 20. Thomas P

  Arne #17 ” Påhopp av det slaget ägnar jag mig inte åt. ”

  Nej, det var väl alldeles för försiktigt för dig. Du tog till grova artilleriet direkt och anklagade fiendesidan för att vilja ägna sig åt folkmord. För att visa än mer tydligt var du står slängde du till med att det var ”västerlänningar ” som var offer vilket ger en fingervisning om din ideologiska bakgrund. Men visst, spela offer du, det är en gren ni ”skeptiker” är oöverträffade i.

 21. Bim

  Ingvar i LAS Palmas. #4
  Helt rätt, det har jag tyckt länge. Att tjafsa om vetenskapliga detaljer hit och dit ger bara Thomas P och andra fanatiker näring att komma med en massa påståenden och teorier som för in debatten på fel spår.

  Ingen vet ännu exakt hur klimatet fungerar, inte ens om det blir varmare eller kallare i framtiden.
  Vad som behöver diskuteras är ju den politiska fanatismen som frodas. Skattepengar öses ut på helt galna projekt och dränerar ekonomierna överallt. Skolbarn som indoktrineras med skrämselpropaganda. Företagens Greenwashing som växer så det knakar. Allt sådant borde motverkas genom debatt.

  Jag gillar inte cencur men varför hålla på att tjafsa med Thomas P. Det är ju snart han som driver hela bloggen. Han måste ju vara anställd för det han håller på med. Låt Thomas tjafsa med sig själv. Han kan väl svara på sina egna frågor.
  Ni har ju förnämliga skribenter här på bloggen som tillexempel Ann-LH, Per Welander, med flera som tar upp väsentligheter.
  Vetenskapen kan ju ganska lätt kollas eftersom verkligheten berättar sanningen efter hand som tiden går. Hittills har ju det funkat väldigt bra. Snart tror ingen längre på larmandet, vindkraftsbolagen kursar och samma kommer juatt hända med solelen. Batterifabriken uppe i Norrland är kanske nästa svindyra , superskitiga flopp. Tänk bara om alla bilar, järn-aluminiumverk och annan tung industri skall gå på batteri. Eller ens vara beroende av batterier som uppbackning. Det är ju ett skämt.

 22. Peter F

  #21 Bim

  Vi kan väl förpassa Thomas P till Gulag UI där han hör hemma. Sluta tjafsa med han som aldrig varit eller är konstuktiv på trådämnena.

  Beträffande batterifabriken (som ska byggas där jag växte upp) känner jag massor med flopprysningar, inte minst av miljöskäl, men också vibbarna att det liknar den nedlagda gruvan i Pajala och etanolfiaskot.

  http://norran.se/affarsliv/expert-ser-batterifabrik-som-hogriskprojekt-911237

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/batterifabriken-en-ytterst-miljofarlig-verksamhet

 23. Lasse

  Här kommer moderat miljöpolitik.
  https://www.aktuellhallbarhet.se/moderaternas-nya-miljopolitiska-talesperson-cirkular-ekonomi-och-gron-skattevaxling
  ”Moderaterna har ofta kritiserat Miljöpartiet för att vara tillväxtfientligt och här menar Maria Malmer Stenergard att Moderaterna kommer att vara fortsatt tydliga med en optimistisk grundsyn.”

  Inget stöd till elmopeder!

 24. Kenneth Mikaelsson

  Peter F
  Jo nog kommer det att floppa.. Men se det från den positiva sidan det hjälper ju statsmakten att omfördela skattepengarna till de bättre behövande (läs stor kapitalisterna) Sen får ju bönnren nått att glo på..
  Sen att hela dealen kommer att vara passe innan bygget är färdigt när det stupar på råvarubrist samt vikande kundunderlag…

 25. Arne Nilsson

  Bim #21 Du har så rätt. Jag borde ha lärt mig att man inte svarar Thomas P. Men ibland är det svårt att låta bli. Han är ju envis och som du skriver, han tar över bloggen. Så jag ska försöka att ignorera honom.

 26. Svempa

  #22 Peter F.
  När jag såg inslaget om den ev. kommande batterifabriken à 40 miljarder slogs jag också av likheten med etanolsatsningen som ett antal kommuner däruppe torskade på. Den gången var det aposteln Etanol-Jesus denna gång ”Tesla-svensken” Peter Carlsson.

 27. Arne Nilsson

  Skellefteå förresten. Kommer inte Löfven från de trakterna? Vad har han lovat?

 28. jensen

  Betr.Northvolt

  Och varifrån kommer upphovsmannen?
  TESLA
  Och hur klarar TESLA sin ekonomi
  Subventioner, subventioner subventioner.

  Pajala 2

 29. Ingemar Nordin

  Thpomas #13,

  ”Det där med oändliga resurser är t ex Ingemar Nordins tes.”

  Jamen det är ju sant! T.o.m. guld som folk tycker att det är så ont om att de betalar höga summor för det finns i mängd därute. När två neutron stjärnor nyligen krockade så skapades tio månar i rent guld. 🙂

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/guldets-ursprung

  Så kom inte och säg att det råder brist på olika sorters ämnen i universum. Allt handlar om tillgång på energi (vilket det också finns gott om via atomkraft), teknologi och pengar för utvinning. Ju rikare vi blir och ju mer avancerade vi blir teknologiskt desto mer naturresurser kan vi skapa.

 30. Thomas P

  Ingemar #28 Tack för att du hoppade in och bekräftade att jag hade rätt i min beskrivning av vad du ansåg. Inga gränser här inte.

 31. Ingemar Nordin

  Thomas P #30,

  ”Inga gränser här inte.”

  Tack för att du håller med mig.

 32. Thorsten Bergqvist

  Arne Nilsson. ”Skellefteå förresten. Kommer inte Löfven från de trakterna? ”
  Nja det är väl en 50 60 mil ifrån? Området norr om Gävle är kanske svårt att föreställa sig?

 33. Bengt Abelsson

  # 32 och 27

  Stefan Löfven är uppväxt i Sollefteå och arbetade på Hägglunds i Örnsköldsvik – ca 18 mil från Skellefteå.
  Den monumentala okunskapen om geografin norr om Stockholm upphör aldrig att förvåna.

 34. Lars Cornell

  #2 latoba. Jag har skrivit e-mail till SVD.
  http://www.tjust.com/2017/svd-satsar.pdf

  ”Vill verkligen SVD med en värdegrund av förenad liberalism och konservatism att vi skall införa en global planekonomi, med något som liknar världskommunism? Det är falsk marknadsföring och oetiskt att vilseleda så, att peka höger men springa vänster. ”

 35. latoba

  #34 Lars
  Tack för att du mailade till SvD. Jag har själv tidigare vid flera tillfällen mailat Jenny Stiernstedt och påpekat vilken ensidig propaganda hon ägnar sig åt. Hennes enda redovisade kontakt har varit Johan Rockström och allt hon publicerat har varit PK.

 36. Thomas P

  Ingemar #31 Kanske kan du i alla fall tro på ljushastigheten som en gräns? I så fall blir din guldreserv av lite begränsat värde.

 37. Bim

  Bra Lars.
  Skriv samma till Kyrkan, Påven, Rockis, Svetsarn och EU, så kanske världen går att rädda.

 38. Bim

  Bra Lars.
  Skriv samma till Kyrkan, Påven, Rockis, Svetsarn och EU, så kanske världen går att rädda.

 39. Michael E

  #36 Thomas P, har du inte läst att NASA av misstag hittat en möjlig teknologi att resa snabbare än ljuset? Det borde vara något för dig läs bara, ”To clarify, the EmDrive resonance chamber is a proposed method of interstellar propulsion: basically, this could end up being the engines that the starships of the future use. The advantages of using such a device are numerous: it’s electrically powered (som en el-bil fast i rymden!!), it features no moving parts and doesn’t require any material fuel to move. If it ends up working as planned, there’s a good chance that it could lead to a new breed of engine”, http://www.techtimes.com/articles/49360/20150428/nasa-may-have-accidentally-discovered-faster-than-light-travel.htm

  Nu ska man kanske inte tro allt man läser men visst kittlar det nyfikenheten och visst ser framtiden allt lite ljusare ut 😉

 40. Fd Chaffis

  #27, 32 o 33

  Det här med avstånd tycks vara svårt. Men Sollefteå till Övik är ca 10 mil och från Övik till Skellefteå är det knappt 25 mil

 41. Håkan Bergman

  Michael E #39
  Nej det blir kolsvart om man kör ifrån ljuset.

 42. Guy

  Michael E # 39

  Jag har för mej att människorna trodde att tågets 30km/h var absolut maximum och döden väntade på andra sidan. Följande gräns var ljudhastigheten. Överskridandet ledde till katastrof eller var helt enkelt omöjlig. Sedan har vi ljushastigheten. För att precisera, ljusets hastighet i vacum, ifall något sådant existerar. I andra medier varierar ljushastigheten. En dansk forskare lär ha kommit ner till 0 hastighet. Vet inte om det stämmer.
  Trevligt att Nasa nu kan tänka sig överljudshastigheter. Extra kul eftersom skeptiker många gånger har kritiserat Nasas klimathistorier och blivit nedsablade av klimathotare eftersom Nasa är ett sanningsvittne. 😀 😀

 43. Guy

  Håkan Bergman # 40

  Bara om det var det enda ljuset som finns. ;-/

 44. Michael E

  #41 Guy. Bara för att vara extra tydlig. Jag har själv betydande svårigheter att tro på att man uppfunnit en motor som bryter mot grundläggande fysik även om jag tycker det är lite kul att det kommer från just NASA. Om det verkligen är en effekt kan ju också ifrågasättas, effekten man ser är bara några få standardavvikelser från mätfelet (kanske känns igen från CAGW diskussionen). Man får en drivkraft om ca 30-50 mikroNewton med ett mätfel om ca 10-15 microNetwon. Tre olika grupper har fått tre olika resultat, olika drivkraft vid olika ineffekt. Dock rör det sig om ett fenomen som man inte riktigt förstår så även om man inte når över ljushastigheten så är det ändå något som kan vara av intresse att studera.

  Nu behöver man ju inte heller interstellära resor för att hitta stora mängder ädelmetaller, se t.ex. http://fortune.com/2015/07/20/asteroid-precious-metals/

 45. Håkan Bergman

  Man behöver bara resa till Månen för att hämta framtidens bränsle.
  http://www.popularmechanics.com/science/energy/a27961/mit-nuclear-fusion-experiment-increases-efficiency/
  http://www.esa.int/Our_Activities/Preparing_for_the_Future/Space_for_Earth/Energy/Helium-3_mining_on_the_lunar_surface

 46. Lars Cornell

  #39 #40 #42
  Om en stjärna långt bort fjärmar sig från oss med ljusets hastighet så når den stjärnans ljus aldrig fram till oss, eller hur. Det är därför himlen är svart.
  Om en stjärna långt borta (hypotetiskt) närmar sig oss med ljusets hastighet och själv sänder ut ljus, med vilken fart närmar sig det ljuset oss?

 47. Fredrik S

  # 34 Lars Cornell
  Apropå SVD och MP-Jenny där så verkar de tagit bort artikeln om SVD satsning. Jag hittar den ialla fall inte just nu, kanske är lite trött såhär vid tolvslaget. Men det är lika bra det, orkar egentligen inte läsa skräpartiklarna som alltför många inom den svenska journalistkåren lyckas prestera. Numera får man tyvärr ofta vända sig utomlands för att få en nykter syn på omvärlden. Försöker läsa NZZ och FAZ, även om min tyska är lite rostig. Tex hade NZZ en artikel i våras om att isförlusten i arktis har/hade naturliga förklaringar. Sånt har jag aldrig läst i svensk media.

 48. Lennart Bengtsson

  En liten Limerick om ljushastigheten och för de som sett för mycket amerikansk science fiction

  Det var en ung dam vid namn Ellen
  Som for fortare än ljuset på himlapällen
  Hon försvann en dag
  Enligt Einsteins lag
  Ock kom tillbaka den föregående kvällen

 49. latoba

  #46 Fredrik S
  Här finns artikeln
  https://www.svd.se/svd-satsar-pa-nyhetsbrev-om-klimatet

 50. elias

  Om elbilar och batterier:
  Vad jag har svårt att förstå är varför informationen om batteritillverkningens nedsmutsningsproblem inte debatteras mer än vad som är fallet (dvs inte alls).

  Informationen är följande: När en helt eldriven bil börjar köras som ny, har den redan smutsat ned lika mycket som en vanlig bil har gjort efter 4 varav kring jorden (dvs i stort ca 16000 mil).

 51. JIMMY

  Tack Per Welander för detta superbra boktips!!

  Och det är ju ingen hemlighet ! att melon ecofascism malthus kultur marxism gröntäckmantel kommunistiska ”SR Ekot Studio Ett” ”SVT -Aktuellt -Rapport”

  Aldrig kommer berätta det som verklighetens verkliga värld utanför klimat vanföreställningar redan vet om ( UN – Maurice Strong FNs lögn politiska nincompoop IPCC och Club of Rome ) sedan minst 10 år på grund av internet och engelska språket.

  Trevlig helg i champagne. 🙂 🙂 🙂

 52. Gunnar E

  #42#

  ”Om man springer fortare än ljuset svartnar det för ögonen.”
  Blandaren

 53. sibbe

  # 47 Fredrik S

  Både FAZ = Frankfurter Allgemeine Zeitung och NZZ Neue Züricher Zeitung, förr högerkonservativ är lika grönvänstermedier som nästan alla norr om Alperna. Både tittar väl varje morgon först i der Spiegel, vilka
  Artiklar som de får ta in, för att inte stöta sig med tyska Pravda.
  Just nu kör alla tyska tidningar på att de grönas partiprogram borde passa bäst för den nya regeringen.

 54. Fredrik A

  # 53 Sibbe
  Ha ha, ord och inga visor! Tja du har nog rätt i att NZZ var mer högerkonservativ förr. Men jag tycker fortfarande att man hittar neutral faktabaserad journalistik där, i betydligt större mån än hemma.

 55. Fredrik S

  #54
  Jag skrev fel i namnet Fredrik S ska det vara.

 56. Kan Öindblom

  #45 Det ljuset närmar oss med ljusets hastighet.

 57. Fredrik S

  #49 Latoba
  Tack, Fredric Karen är lika insnöad han.