Öppen Tråd

körsbärsblom
Det har varit en lite kylig inledning på maj månad. Men lugn, värmen kommer! Tills dess kan vi ju alltid fördriva tiden med en öppen tråd om klimat och energi.
Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Slabadang

  Det är inte CO2 – hypotesen om accelererande havsnivåer som är fel … det är observationerna som inte stämmer! 🙂 🙂 🙂 🙂
  Mätdata från både satelliter och kuststationer ”maskerar” den acceleration som säkert finns där om de bara hittar sitt järtecken i bruset i de data som pekar helt åt andra hållet! För säkerhets skull så hoppas de också att vi skall vänta fram till 2030 innan denna ”forskning” skall vara klar!! 🙂 🙂 🙂
  http://wattsupwiththat.com/2014/05/09/study-sea-level-rise-acceleration-still-uncertain-we-wont-have-statistical-certainty-until-2020-2030/#more-108887

 2. Lars Cornell

  Hur gör man?
  Redan är de här. De små irriterande och kittlande flugorna. Snabba är de och nästan omöjliga att fånga. Är det någon som vet en bra metod?
  http://www.tjust.com/sience/index.htm

 3. Slabadang

  Tillägg jag tänker på Sten Bergström på SMHI!
  Han är ju Sveriges ”expert” på havsnivåer. .) 🙂 🙂 🙂 Han borde ta jobb som journalist de är precis lika bra på att ljuga länge om damma sak. Men hånet fastnar lite i halsen med tanke på de multimiljarder Sten Bergströms lögner kostar. Alla de fem ledande satellitdataserierna visar inte bara bristen på acceleration .. de påvisar deacceleration:
  http://jonova.s3.amazonaws.com/graphs/sea-level/sea-level-rise-cazenave.gif

 4. Slabadang

  Morrn Lars C!
  Uppe med tuppen eller med flugorna? De är båda godsömnsförstörare men jag är tolerant emot dem då fåglar och höns har glädje av dem. Men samtidigt så gillar jag tupp i vin och tycker att bäde flugsmällor och sirapstejp är bra produkter.

 5. Lars Karlsson

  Dagens stolle artikel.
  ”Bannlys alla politiska beslut som ger mer klimatutsläpp”
  http://www.dn.se/debatt/bannlys-alla-politiska-beslut-som-ger-mer-klimatutslapp/

 6. tolou

  The effectiveness of CO2 as a greenhouse gas becomes ever more marginal with greater concentration
  From the present concentration of atmospheric CO2 at approaching 400 ppmv, only ~5% of the effectiveness of CO2 as a Greenhouse Gas remains.
  It is impossible to ever reach the much vaunted policy upper limit of +2.0 °C that has been promoted by politicians as a target upper limit of temperature effect caused by man-made CO2 emissions.
  http://wattsupwiththat.com/2013/05/08/the-effectiveness-of-co2-as-a-greenhouse-gas-becomes-ever-more-marginal-with-greater-concentration/
  PDF
  http://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2013/06/ed_hoskins_co2_concentrations.pdf
  eller
  http://tallbloke.wordpress.com/2013/10/10/ed-hoskins-the-influence-of-carbon-dioxide-on-temperature/
  och en ”skeptisk” sida
  http://www.skepticalscience.com/argument.php?a=82&p=5

 7. bom

  #5 Se det var ett riktigt stolleprov så här på lördagsmorgonen. Alla tre storstollarna var tillstädes Väderpär, Wirrijman och Rockis. Med dem ett antal mindre stollar från Akademia. Deras studenter kräver insatser för demokratins nedmontering och stärkning av det välvilliga FN. Det förfaller som om dessa stollar har nu insett att deras önskemål om en stenhård miljödiktatur som lägger all makt i deras egna händer skrämmer oss alla och därför pekar de nu på sina ”studenter” som upphov till kraven de ställer. Märkligt nog hade man glömt behoven hos våra barnbarn och deras efterkommande – något som annars ofta och gärna framhålles från dessa kretsar. Ödesfrågan klimatutsläpp my foot!

 8. Peter F

  #5
  Man undrar vilken i värld artikelförfattarna lever i. Ett förbud mot politiska beslut som leder till ökade CO2-utsläpp skulle ju sätta stopp för flertalet nyinvesteringar i industri- och transportsektorn. Tänker de aldrig på konsekvenserna av de galna idéer de framför.

 9. Daniel Wiklund

  Hur kan så många högutbildade åstadkomma så mycket trams. Tala om mental miljförstöring,den om nån borde ”bannlysas”. Just nu ser jag stora snöflingor utanför mitt fönster,den globala uppvärmingen har tagit en liten paus. Fick en 50-sidig annonsbilaga häromdagen med dagstidningen. Framtidsveckan ska för första gången hållas i Norrbotten. Naturligtvis handlar det också om klimatet. Där kan man i ett upprop läsa att ”lösningen (i klimatfrågan)är i skrift mycket enkel,vi måste sluta släppa ut koldioxid nu”. Det var bara det som fattades,vi måste sluta andas: – ). Snön fortsätter att vräka ner utanför mitt fönster. Den täcker snart den spirande grönskan. Inte riktigt vad man vill ha nu,har ju ställt undan skidorna. Men det är väl den hemska koldioxidens fel.

 10. Slabadang

  Lars K … Klimatkyrkan bannlyser i DN! 🙂 :): 🙂
  Rubriken sitter som en smäck och man behöver egentligen inte läsa artikeln den bekräftar bara att rubriken är ovanligt korrekt och väl genomtänkt.
  McIntyre tar nytt tag om Mann made global warming. Dagens artikel på WUWT är en mycket bra komprimeratd beskrivning om hur fusket gick till och vilka intressen som låg bakom. Vi får väl se om Thomas P vaknar till liv och försöker lägga sina dimridåer över det faktum att hockeygänget är korrupt.

 11. Efter att ha läst DN debatt har jag skrivit ett motinlägg:
  På DN debatt (”Bannlys alla politiska beslut som ger mer klimatutsläpp” 2014-05-10) går ett antal makthungriga professor till angrepp mot demokratin. De begär att få vetorätt mot politiska beslut som tas i riksdagen och andra politiska församling. Det är miljöfascisterna som manar till strid.
  ”Politikens sätt att lösa svåra problem måste prövas mot erfarenheten – klarar man av att uppfylla de krav vi står inför? Politikens sätt att lösa svåra problem måste prövas mot erfarenheten – klarar man av att uppfylla de krav vi står inför? Att svara att vi får nöja oss med det politiska system vi har räcker inte om klimatkrisen går mot katastrof, vilket många tecken tyder på. ”
  Vilka områden inom politiken vill professorerna avgöra? I artikeln nämner de skolpolitiken, infrastrukturen, försvaret, energin, Vattenfall, Östra länken, transporter, importen. Får de inte beslutanderätt inom politiken så hotar de med sina studenter: ”Studenternas förtroende för politikerna är inte förbehållslöst: man önskar en reformering av politikens spelregler”.
  Tankarna går till Maos kulturrevolution 1966. Då använde Mao studenterna för att få än mer makt. Nu hotar professorerna med att engagera sina indoktrinerade studenter att ta iut med demokratin och överföra makten till miljöprofessorerna.
  Vad har fått miljöprofessorerna att skriva sitt upprop just nu? ”Enkäter bland dem visar att en majoritet inte längre tror att den globala temperaturökningen under detta sekel skall kunna begränsas till 2 eller ens 3 grader.” Det går inte att lita på professorer som styrs av enkäter om studenters oro.
  Att det är makten det handlar om blir tydligt. Miljöprofessorerna nämner inte Kärnkraften, trots dess möjlighet att minska utsläppen. Kärnkraften är ett lackmustest på om kraven gäller omsorg om klimatet eller krav på makt för att omskapa samhälle.
  Den rätta vägen är den rakt motsatta. Miljöaktivister har idag en motorväg in i det politiska organen. Det finns ingen anledning att ta speciell hänsyn till miljöorganisationernas åsikter. Politiska beslut ska grundas på expertutredningar som tar fram det underlag politikerna vill ha. Intresseorganisationer, NGO, bör exkluderas från det politiska beslutsfattandet. De har idag alltför stora möjlighet att kasta in grus i beslut om byggande av vägar, bostäder, industrier och åtskilligt annat.
  Frågan bör ställas om det inte finns för många miljöprofessorer. Stiftelsen Mistra fick sitt kapital från löntagarfonderna 1966. Sedan dess har de betalt ut 2,7 miljarder till miljöforskningen (http://www.mistra.org/om-mistra/kapitalforvaltning.html). Energimyndighetens stöd uppgift till 1,3 miljarder per år (https://www.energimyndigheten.se/Forskning/).
  Vore det inte bättre att den akademiska forskningen var fri och själv avgöra vad det ska forskas om?

 12. Slabadang

  Hörrrni .. ni som kan Googles policy bättre än jag! (dvs 100% av er?)
  Att de sidor som har google ads förstår jag prioriteras vid sökningar. Men jag blir förbannad på att jag får upp sidor som prioriteras på andra grunder än sök/beök/relevans. När jag öppnar googlecrome så förstår jag att min bank några av de medier och den sida jag bettar på sportresultat är prioriterade som ”default”. Men hur fan och på vilka villkor dyker UI upp som rena spammet på datorn? Jag var inne EN GÅNG förra veckan och jag har gått igenom min sök/besökhistorik och sedan dess ligger UI på 403 e plats av mitt inhtresse. Lik förbannat dyker UI nu en vecka efteråt upp som ”favoritsida” medan klimatupplysningen försvinner på en dag om jag inte är inne. Lika så om du söker på ett klimatbegrepp så nog f.n är det lögnhalsarna på Skepticalscience som utgör de tre fyra översta träffalternativen trots att de endast har en bråkdel av klimattrafiken. Hur och vem kan muta/köpa Google och på vilka andra villkor än google ads? Är det inte en självklarhet att det skall framgå VARFÖR olika sidor är prioriterade och ATT de är så?

 13. Ingemar Nordin

  Hans Iwan Bratt #11,
  Bra replik! Lycka till med att få DN att ta den!

 14. Slabadang

  Är det Googles ”Author rank” som spökar och har en prislapp? Högstbjudande?

 15. Urban Sandberg

  Daniel Wiklund #9.
  Framtidsveckan – månne ett utdrag ur Klimatkyrkans bibel?
  Jag blir både ängslig och förbannad när jag ser sponsorerna. Vad f-n har Norrbottens läns landsting för rätt att lägga pengar på detta?
  Det finns en sk ledare i drapan, undertecknad av en projektledare. Borde det inte stått Pastor? Inlägget saknar ett par saker. Halleluja och fakta som stöder påståenden. Helgen är definitivt förstörd.

 16. Gunnar E

  2
  Lars Cornell
  Boken ”Flugfällan” av en som jag nu tappat namnet på. Skriver en del o Svd och samlar blomflugor på Runmarö STHLM:s skärgård. Världskändis för att ha hittat en som inte borde vara där. Boken är trevlig på många vis. Annrs finns många tips om man söker på ordet. Själv gör jag det enkelt. Tar en sillburk eller likn. hugger ett spår m gammal kniv i locket. Lite matrester och ngt vatten samt enstaka droppe av matolja eller diskmedel. Ställer flera sådana på rad mellan mitt och kohagen . det minskar def. förekomsten av dessa gäster inne hos mig

 17. Peter Stilbs

  Hans Ivan Bratt – året 1966, fyra rader från slutet, kan inte vara rätt

 18. Slabadang

  Hans Iwar Bratt!
  Du fick den publicerad här och MSMs makt och inflytande blir allt mindre. När sakargumenten samlas på hög vid sidan om MSM så minskar deras makt och betydelse i samma omfattning. Var den verkliga kompetensen och kritiskt granskande seriösa analysen finns blir ett dragplåster från MSM till nätet! Därför skall du publicera klimatartiklar här på KU i första hand. Varför bidra till ett varumärke som inte förtjänar det?

 19. Kenneth Mikaelsson

  Slabadang
  GOOGLE är en gren av USA´s propaganda och spionnät.. så vad Kenyanen säger så lyder GOOGLE…
  har Kenyanen sagt att det är människornas fel att klimatet har cykler så är det lag…

 20. Slabadang

  Hans Iwar!
  Jag skal kanske tala om att ditt svar är mitt i prick. Kliamtprofitörernas tidevarv går mot sin skymning därav paniken!

 21. Lasse

  DN debatt visar på det orimliga i att vi skall gå före i denna fråga.
  I en öppen värld får man hålla sig till de begränsningar man är villig att göra.
  Skall vi sluta tillverka något så får vi förbjuda importen av det oxå.
  Redan idag är vår import mer förorenade än vår produktion tack vare en koldioxidfri elmix.
  Herrar och damer som har ungdomens öron bör i stället undervisa dem i framtidstro, kopplad till kritiskt tänkande! Allt är inte styr av modellberäkningar-tvärt om borde de visa. Modellerna är fel ute!

 22. Kenneth Mikaelsson

  #15 Urban
  Gör som jag sitter och täljer pålar och tänker på alla skattekronor jag betalat i onödan för gröna idioter..
  tvinnar min silkestråd när jag tänker på alla felbeslut som politruckerna tatt..
  och säger som det gamla testamentet att räkenskapens tid snar är här….

 23. ThomasJ

  Slabadang #12: Du kan/bör kolla filen ’Hosts’ som finns i: C:\Windows\System32\drivers\etc. och editera denna. I Vista resp. W7 kommer du bara åt den via att köra ’Anteckningar’ som administratör (högerklicka på ’Anteckningar’ och välj ’Kör som administratör’). Editeringen kan var lite ’bökig’ och där finns tips/tricks över hur, resp. färdiga ’Hosts-filer’ att ladda ner. Här en länk som måhända är användbar för dig:
  http://www.rackspace.com/knowledge_center/article/how-do-i-modify-my-hosts-file
  Mvh/TJ

 24. Peter #11 Har Wikipedia fel? ”Mao inledde Kulturrevolutionen år 1966 vid ett möte med partiets centralkommitté; den pågick till 1976. Den handlade officiellt om att rensa upp Kina från kapitalister och borgerligt tänkande inom alla samhällsområden. ”

 25. ThomasJ

  Ja, DN-debatt-artikeln är i sanning århundradets bottennapp och ’debattörerna’ borde banne mig kunna åtalas för allehanda vilseledande respektive bedrägligt förfarande, naturligtvis oxo DN som publicerar sk*ten! Att de inte skäms, di djefvlarna!!
  Tvärtemot DNs stolleartikel rekommenderas en beskrivning från insidan hur det går till i ’korvfabriken’ (IPCC), länk:
  http://www.economist.com/news/science-and-technology/21601813-scientists-versus-diplomats-intergovernmental-panel-climate
  Mvh/TJ

 26. Slabadang 12
  Kör mest Firefox. Har inte upplevt nåt liknande. Google är ju lite grand gröna aktivister.

 27. pekke

  Debattartikeln i DN sågas vid fötterna i kommentarerna, ligger klimatkyrkans fanklubb och sover fortfarande eller har den gröna elen tagit slut i deras datorer och mobiler !?
  Man kan undra varför klimatalarmisterna alltid anser att Sverige ska satsa mer och vara före andra länder än att följa övriga världens utveckling.
  En sån politik riskerar alltid att kosta mer än det smakar, speciellt om övriga världen väljer en annan väg.
  Försvinner mer jobb och skattepengar p.g.a. satsningar på olönsamma gröna projekt så kommer nog de gröna och deras politiker få sina fiskar varma från skattebetalarna när deras jobb och välfärd går upp i den gröna röken.

 28. S. Andersson

  Med risk för att verka tjatig, men har jag varit ute och åkt i Tyskland igen och likt en modern Don Quijote räknat vindmöllor. Gårdagens tur gick mellan Travemünde och Zürich via Hannover, Würzburg och Stuttgart. Det som verkligen sticker i ögonen är att åtminstone en av tio snurror står still fastän grannarna snurrar på fint. Ibland t o m sämre, en av sex eller åtta. Bättre är de inte, dessa fågelfärsgeneratorer.
  Man hinner tänka mycket under tio timmar på Autobahn i splendid isolation. Bl a på det motsägelsefulla i att man å ena sidan spenderar alla dessa pengar på miljöförbättrande (?) åtgärder, å den andra så bygger man ut motorvägsnätet i en omfattning som vi i Sverige bara kan drömma om. Den enorma ”Blechlawine” som man observerar, inte minst lastbilar, får åtminstone mig att tänka på Ragnarök. Det är intressant att observera hur varenda rastplats utmed Autobahn fylls sprängfulla med långtradare på kvällen. Förarna måste innehålla vissa viloperioder och sover i hytten.
  Det är också intressant att observera den vackra naturen i Tyskland, med väldiga skogar varvat med öppna kulturlandskap. Jag får en känsla av att det finns mer naturlig skog i Tyskland än i Sverige idag. Min referens i Sverige är sträckan mellan Malmö och Stockholm där det i princip inte finns någon naturlig skog kvar, bara odlade monokulturer. Jag satt faktiskt och funderade på att erbjuda ”skogsmulleresor” till Tyskland för svenskar!
  Vem ligger bakom den totala skövlingen av svensk skog? Varför har inte miljöpartiet engagerat sig i frågan? Varför är inte svenska folket mer upprört över detta?

 29. Lasse Forss

  Det är sällan man ser en debattartikel bli så nedsablad som professorernas (och några andra) artikel om koldioxidmoratoriet. Själv fick jag in följande:
  Sveriges koldioxidutsläpp uppgår till 1 promille. Kinas årliga ökning är tio gånger Sveriges totala. På två år uppgår alltså Kinas ökning till 20 gånger Sveriges totala. Och då påstår ett antal professorer att vi ska offra oss för att rädda klotet. Hur är det möjligt att till synes omdömesgilla personer så totalt saknar sinne för proportioner. Det måste rimligen vara viktigare att spara pengarna för att minska eventuella skador, eftersom vår promille saknar verkan i sammanhanget.
  Lasse Forss, 11:40, 10 maj 2014. Anmäl

 30. Kenneth Mikaelsson

  S.Andesson
  Därför Sverige är ett smyg fascistiskt land ända sen de stora brukens tid.. (kanske att det redan började på Wasas tid.)det är storkapitalet som styr för inte tror du att om rätten till privat mark har varit stark här att älvarna i norr blivit utbyggda eller att skogarna blivit monokulturer…

 31. Peter F

  #28 S.Andersson
  Du kan åka Stockholm – Haparanda eller Umeå – Hemavan eller vilka sträckor du än väljer och uppleva samma tråkiga sak. Du får ge Dig in i naturreservaten för att uppleva gammelskogen.

 32. Peter Stilbs

  Hans Iwan Bratt #24 – jag avsåg 1966 här ”…Frågan bör ställas om det inte finns för många miljöprofessorer. Stiftelsen Mistra fick sitt kapital från löntagarfonderna 1966. Sedan dess har de betalt ut 2,7 miljarder till miljöforskningen ”…

 33. #32 Tack Peter för att du såg det och sa det.

 34. pekke

  S.Andersson
  När det pratas om hur mycket fin skog det finns nere i Europa så skall man komma i håg att det fanns en tid när deras skogar var utrotningshotade.
  http://www.nyteknik.se/incoming/article434995.ece
  ” På 1700-talet var en stor del av Europas skogar nedhuggna. Värst utsatt var lövskogen. Ek var en strategisk vara som användes till skeppsbyggnad, och i sjöfararnationer som England och Danmark försvann ekskogarna praktiskt taget helt.
  Men också barrskogen i Sverige levde farligt. Gran och tall behövdes inte bara till byggnadstimmer och bränsle, utan framför allt till tjära och till träkol för järnframställning – landets två största exportprodukter. Dessutom var höga furor reserverade som skeppsmaster.
  Skog hade blivit en utrotningshotad resurs i hela Europa. Hur skulle den kunna räddas? ”
  Tyskland har faktiskt en stor papperstillverkning och ligger på fjärde plats som exportör av skogsvaror, jag vet inte hur mycket de tar ut av sina skogar, men jag skulle tro att deras virkesuttag är mindre än här i Sverige som är på tredje plats efter Kanada och USA som exportör av skogsvaror, skulle tro att Tyskland importerar mycket färskmassa och använder mer returpapper vid sin papperstillverkning.
  http://www.skogsindustrierna.org/branschen/branschfakta
  Tyskland har nog blivit mer rädda om sina skogar tack vare att de nästa var helt nerhuggna en gång i tiden.
  Sverige är ju för övrigt mer beroende av sin export av skogsvaror än Tyskland.

 35. Öppen tråd, så jag tar chansen och gör lite reklam för min egen blog. Jag har skrivit till 12 partier som ställer upp i EU-valet och ställt en ledande fråga så att de alla vet vad jag vill ha för svar. Inte ens hälften svarar. Jag har nu redovisat det hela i fyra delar, två återstår, med den mest spännande imorgon söndag.
  http://www.frihetsportalen.se/2014/05/eu-valet-del-1/

 36. Daniel Wiklund

  Den senaste klimatkatastrofen i Sverige, som inträffade under nödåren på 1860-talet, långt innan dom fossila bränslena gjort entre. I augusti 1867 så var biskop Beckman i Haparanda och pratade om den stora nöden. ”Varifrån har då all denna nöd kommit? Vi tveka icke att svara. Den är Herrens hemsökelse.
  Vem, utom honom, skulle kunnat sända denna ihållande vinter, vilken in i sommarmånaden tillslöt våra hamnar med ogenomträngliga isband, förhindrade samfärdseln med de länder, som hade bröd nog, och även hindrade såningsmannen att i rättan tid kasta in säd i jorden?
  Varför låter han då ett sådant järnris gå över oss, arma lärkar? Det är våra synders skuld att vi så slagne och plågade varda.” Även idag har dom som anklagar oss för att klimatkatastrofer orsakas av dåligt leverne vita rockar på sig. Även om det bland undertecknarna till debattartikeln inte fanns någon präst eller biskop å tror dom nog att dom är Guds väktare av moder jord.

 37. Ann LH

  #16 Gunnar E- Fredrik Sjöberg – Flugfällan

 38. Björn

  Daniel Wiklund [36]; Det finns tveklöst liknande dagboksanteckningar och brev över hela världen som vittnar om kyla och torka, med hungersnöd och elände som följd. Dessa skrifter är om något empiri och människorna bakom dessa iakttagelser, är trovärdiga observatörer. Klimatforskarna har tydligen glömt bort historiens mänskliga vittnen.

 39. Brandingenjör

  #36 #38 Daniel Wiklund och Björn
  1867 är de kallaste året som uppmätts i Sverige. Vintern 1867-1868 var svälten som värst, det var då maten inte räckte hela vintern. Även våren sommaren 1867 var det besvärligt för att våren var sen. Jag har släktforskat och min morfars mormor och morfar hade 3 barn som dog i månadskiftet april/maj 1868. Kyrböckerna från mellansverige är fulla av främst barn som dog vårvintern 1868. Min morfars mor föddes 1870.
  Det var våren och sommaren 1867 som var kall. Enligt uppgifter från den tiden så var det så kallt på våren att i mellansverige så var våssådden i juni och i södra Norrland efter midsommar. Därför blev skördarna mycket mindre det året.

 40. Björn

  Brandingenjör [39]; Det är ju intressant med detta årtal 1867, för då var det enligt solfläcksstatistiken från amerikanska NOAA, solfläcksminimum. Man kan även utläsa av denna statistik, att solfläcksutvecklingen efter Dalton minimum med början 1790, var mycket låg. Jag vill framhålla att solfläckarna är optiskt synlig magnetisk aktivitet och bidrar därmed till det energiflöde från solen som går under namnet TSI, Total Solar Irradiance.

 41. Kenneth Mikaelsson

  En belysande länk:
  http://www.nature.com/nature/journal/v509/n7499/full/nature13260.html

 42. Kenneth Mikaelsson

  Och lite bra helg läsning..
  http://johncolemanweather.com/daily-blog/

 43. Gunnar E

  ”Ann LH
  2014/05/10 kl. 14:54”
  Tack!
  Trevligt skriver han , tycker jag. I övr. får jag glädjas så länge jag inte glömmer mig kvar ngn-stans.

 44. Kenneth Mikaelsson

  Inte för jag gilla Nature men de publicerar ibland rent bra matrial.. speciellt när man ser editorns krystade försvar för en död sak.. :Further research will be needed to establish whether or not the Pacific changes themselves are a response to the effects of human activity on the climate system.:
  men de publicerade artikeln…
  http://www.nature.com/nature/journal/v509/n7499/full/nature13260.html

 45. Kenneth Mikaelsson

  Här kommer en goding till..
  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303417104579545510182551226?KEYWORDS=climate+change&mg=reno64-wsj

 46. Ett parti som vill skrota IPCC!
  http://www.frihetsportalen.se/2014/05/eu-valet-del-5-klassiskt-liberala-partiet/
  http://www.liberalapartiet.se/content/miljo

 47. Slabadang

  Jämför!
  Observation havsströmmar ekvatorn:
  http://bobtisdale.files.wordpress.com/2014/05/figure-10.gif
  med temperatur atmosfär :
  http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_April_2014_v5.png
  Jag tycker att det är kul för när jag såg den övre grafen trodde jag först att det var UHA-data. Det är som om det är samma observationer med lite olika upplösning bara?

 48. Kenneth Mikaelsson

  Slabadang
  ta och lägg till vad som skrivs i länkarna ovan till Nature.. vet att det är en dyr och nalta fattig tidskrift men vad som avhandlas passar bra in på dina länkar..

 49. Hä värk’ som hä ä’ mang pitbo ienna som iär troit uppa såsaldemokrata!

 50. Håkan Bergman

  I supermakten USA går det framåt vill jag lova, man har kommit på att man kan göra el av solljus, sen använder man elen till att göra varmvatten. WOW!
  http://www.dn.se/ekonomi/hemliga-solceller-pa-vita-huset/

 51. Olav Gjelten

  Jag hoppas världen går mot en sommar lik den från 1816 då man fortfarande vid midsommar kunde gå på isen över Siljan. Det året kom vinteren och snön tillbaka redan i augusti.
  Kanske, kanske då skulle folk flest vakna ur sin gröna dröm och börja ifrågasätta klimatreligionen?? Kanske.

 52. Börje S.

  #51 Olav
  ”Kanske, kanske då skulle folk flest vakna ur sin gröna dröm och börja ifrågasätta klimatreligionen??”
  Det kan du glömma.
  Religioner försvinner inte för att folk fryser häcken av sig. De som tror tolkar sådant som
  ”Se! Vi hade en gammal glödtrådslampa som vi glömt byta i garderoben och nu kommer straffet: Naturen slår tillbaka med köld och elände! Vi måste dörför offra ännu en metanrapande ko till henne och be sålunda: Låtom solen åter lysa över oss!

 53. Olav Gjelten

  Börje # 52
  Tja, mycket möjligt du har rätt. Jag kan emellertid inte låta bli att fundera över vad som skall till för att folk flest skall vakna och vända ryggen till klimatgalenskapen.
  En vändning i USA då med en framtida republikansk regering vid rodret? Kan det vara en möjlighet? Vi vill ju gärna följa USA. Ser du själv några chanser?

 54. Olav Gjelten

  Pete # 8
  Den gröna drömmen är just att avveckla industrin, förbrukarsamhället och välfärden. Väldigt många debattörer har inte förståt detta enkla samband.