Koldioxidbantning i bokform

Staffan Lindberg

Sveriges koldioxidbantare nummer ett, Staffan Lindberg, är aktuell med boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen”. ”Boken är späckad med aktuella fakta om miljöfrågorna genom vetenskapliga referenser och länkar”, står det i pressmeddelandet. Inne i boken beskriver  Staffan Lindberg hur mörk eller ljus vår framtid kommer att bli beroende på hur vi tacklar klimatförändring (flåt, klimatförändringarna).

Det är grymt vad det skrivs böcker om klimat. Kanske borde jag också damma av min författarpenna? 🙂 En klimatförnekares bekännelser kan väl vara minst lika intressanta att läsa?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Lena Krantz

    Hmm, det är inte utan att man vill läsa den där boken om inte annat för att kolla alla fakta som sägs finnas i den.

  2. Labbibia

    Svedjebruk och 14 getter

    Ja det låter ju som ett bra sätt att minska sitt ekologiska fotavtryck…….Inte.

  3. Labbibia

    Lena K
    Ja det vore roligt att se vilka de ”vetenskapliga referenser” är.

  4. Tja, priset är relativt tillgängligt, så varför inte?

  5. Lena Krantz

    Labbibia
    Jag skall allt ta och kolla upp om den kommer till biblioteket snart. Ser på nåt vis framför mig en hel del floskler och drastiska förenklingar men det kanske bara är en fördom från min sida.

  6. Lena Krantz

    Maggie
    Precis, varför inte?
    😀

  7. Lena Krantz

    Så här beskriver förresten förlaget sin verksamhet:
    ”Verbum Förlag är Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur och ett av marknadens största fackboksförlag. Utgivningen är främst riktad till kyrkor och församlingar, och rymmer utöver böcker även undervisningsmaterial, handböcker och musik. Kärnan i verksamheten är teologisk, men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning, sökande och växande i den kristna tron. Vi sätter livsfrågorna i centrum. Verbum Förlag ger ut böcker och musik under namnen Verbum och Cordia”

  8. Lena Krantz

    Sådär, nu har jag reserverat boken på biblioteket där den är beställd men ännu ej levererad (såklart, eftersom den är så ny) och jag har köplats 1.
    Förmodligen får jag den i i slutet av veckan som kommer skulle jag gissa, lite lagom helgläsning med andra ord.
    🙂

  9. Svempa

    Då  tar vi tagelskjortan på då tar vi tagelskjortan på. Om man vill synda då och då det ju var och en förstå. Om själen den är ful och grå ända från hjässa och till tå då är det skönt att gå med tagelskjortan på.

  10. Lena Krantz: #7 Ännu ett bevis på att klimathysterin är en religion? 🙂

  11. Lena Krantz

    maggie #10
    Njae, jag visste nog inte riktigt i vilken hög jag skulle lägga den här boken bara, i teologihögen eller i faktabokshögen men det är ju förvisso ingen faktabok.
    🙂

  12. Lena Krantz #11

    En retorisk fråga om ditt bokinköp.
    Köpte du den för att lära dig mer om hur klimatet funkar? 😉

    Men jag håller med dig. Man blir nyfiken.

  13. Hasse på Fogdö

    Personligen har jag mycket emot Staffan Lindberg och hans gelikar som jobbar på att minnska sina CO2-utsläpp. det drabbar mina tomat och cilliodlingar, framför allt denna försommar när temperaturen är extremt låg.
    Och jag undrar fortfarande…. Fins det någon som kan peka ut var jag kan hitta vedertagna vetenskapliga bevis för AWG ???

  14. Lena Krantz

    Uffeb
    Nope, jag misstänker nämligen att jag vet mer än vad som står i boken. Givetvis kan jag ha fel men som du förstår så är det inte därför jag tänker läsa boken.
    Och jag köpte den inte, beställde den på bibblan istället!
    😀

  15. Lena Krantz #14
    Tack ske lov, jag trodde att du köpte den… 😉

  16. Lena Krantz

    Uffeb
    Nej nej inte då. Fast den kan ju ha sin plats i bokhyllan ändå, det får jag se när jag läst den.

  17. #9
    Jag var på revy i slutet av 70:talet, såg tre knas.
    De var kanske före sin tid?

  18. Gunnar#17
     
    Märkligt, jag tycker mig ha sett minst tre knas här på TCS, har  dom återuppstått? 😉

  19. Zack

     En av knasarna? 

  20. Zack

    Sorry knasen kom inte med

  21. Zack, så du hävdar att du är den fjärde?

  22. Zack

    Nej, nej det var en smiley typ Jesper Parnevik men den ville inte vara med.Provar med en låt istället, så här låter dom tre knasarna ibland.
    http://www.youtube.com/watch?v=eJuFDvH8wGs

  23. #22
    Tack den livsglädjen tar jag med mig in i drömmarnas värld.
     
    Det blir drömmar om fred och förbrödring.
    Jag har härdat ut, typ 60 min eurovisionsschlagerfestival  PHUUUU, cykelturen hem bjöd på något av det vackraste fågelsånger jag hört på länge, det är skillnad på sång och sång….
    Varför tävla i schlager?
    Hoppas Albanien Azerbajdzjan Armenien eller Turkiet vinner.
    (jag har dålig koll men vill att befolkningarna i de ”nya” tävlingsländerna ”vinner”)
     
    Lite som JonasN aldrig ger upp hoppet om insikt hos meddebattörer.
     

  24. Bertel

    Gunnar Littmarck #23

    Rätt låt vann(äntligen?) och den europeiska motorn(tyskland) behövs i gemenskapen.

    Ang fågelsång, är koltrasten vid morgonkaffet en härlig vän men duvhökens läte vid skogspromenad,är en höjdare .

  25. #24
    Då jag kom hem från BB 1983 den 20 Maj och min förstfödda dotter såg ljuset, sjöng en näktergal hela natten i tropisk värme (aldrig under 20C), jag spelade in någon timme, variationerna var fullständigt unika.
    Senare då jag hade nymfbarakiter i en stor bur utomhus, brukade näktergalningarna och papegojorna tävla med varandra, härmandes och utvecklandes varandras sång.
    Jag vet att många blir så trötta på dessa fåglar, men inte jag…
     
    Bra att Tyskland får än mer självförtroende, kanske de börjar ställa krav?
     
    Varför ska vissa länder leva bekvämare än deras BNP/capita samt EU-bidrag ger?
     
    Har ett land en oduglig ledning (beroende på odugliga väljare) så ska det lida.
    Grekland lär betala 140GSkr/år för sitt militära försvar (mot Turkiet, bägge är med i Nato???).
     
    Länder som Grekland ska tvingas lägga ner försvar och se till att de statligt anställda dels inte är fler än ett minimum, dels inte kostar en krona mer än minimum.
     
    Dessutom ska de tvingas till en effektiv skatteindrivning.
    De ska tvingas till en avbyråkratisering och regeländring så alla verksamheter bedrivs maximalt effektivt.
     
    Jag anser att nettobidragstagande länder måste ha sämre socialförsäkringar, högre skatter, mindre ofantlig sektor och försvar, än nettogivarna.
     
    Det kan Tyskarna snart komma att kräva, med än starkare nationellt självförtroende.
    Hoppas de gör det.
     

  26. Svempa

    Gunnar #17 och Rosenhane #21
    Tre Knas annodazumal var strålande visionärer.  Nutidens tre Knas – Erland, Anders och Johan – är ju också rätt komiska men når inte upp till de tre giganternas nivå

  27. Mats Jangdal

    Utgivningen av en sån där klimatalarmistisk bok måste väl vara planerad sedan länge. Jag menar, nu vet ju alla bättre så det kan väl inte bli någon storsäljare?
     
    Jag tycker förresten att ett varmare klimat är en förbättring. Det har ju svenskarna såvitt jag alltid tyckt, ända tills den här hysterin kom. så i konsekvens med detta kommer jag i fortsättningen att kalla AGW för klimatförädling! 🙂

  28. Svempa#26
    Förvisso har du rätt i att de tre du nämnde inte når upp till originalens nivå men medge att det ändå är lite ”Gösta Bernhards saga” över deras idéer. 😉

  29. Göran Lysén

    Religiositeten tar sig många former som AWG-köret. Allas vår ärekebiskop här i Uppsala har ju funnit lyckan i att kombinera sin ärkebefattning med AWG-spåret genom att finna att CO2n hotar den gudomliga skapelsen! Halleluleja! eller snarare Sancta Simplicitas! Saliga äro de som är fattiga i anden, så man får väl tro att biskopen har sitt på det torra vid ankomsten hos Sankte Per, men hon som säljer tvättbara dambindor med sex års hållbarhet får det nog litet svårare. Hur var det nu med månglarna i templet? Nu har jag varit en vecka i Ryssland och snackat vetenskap m.m., och man kan väl säga att verklighetsanknytning där överträffar det mesta i Sverige på alla områden. Rent uppfriskande att komma bort från det multiverkande hyckleriet här i landet. Går jag inte hem hos svenska kyrkan, så finns det ju alltid den ortodoxa – så ortodoxt är det ju inte utan takhöjden verkar oändlig hög, åtminstone i komparation. Den allomfattande svenska förträffligheten behöver sättas på plats! Är inte också denna en religion? Sista frågan! Kan någon tala om för mig var den berömda globala uppvärmningen tagit vägen, ty den fanns inte i Ryssland lika litet som i Uppsala?

  30. Göran Lysén

    Off topic!
    Ryssarna har börjat tillverka en ny vodka – mild som daggen en tidig morgon på dessa breddgrader (läs Uppsala och St. P.) – vid namn Lilla Putin!  Helt otroligt! Tänk er en vodka eller vad det nu kan vara som hette Fredde i dimuniativ och som såldes i välordnade små stånd på gatan eller i ”les super marchés”, som det krullar av i St. P.? Karln är något av den berömda amerikanska drömmen om att alla kan nå den absoluta toppen! Putin var barnhemsbarn men intelligent med vilja, som fick sin utbildning via KGB  (det var så på den tiden) på olika platser i Ryssland med bl.a. mrd juridikstudier i St. P. liksom Medvedhev. Den senare var lärare vid juridiska fakulteten på 1990-talet. Någon tog upp utbildningen här i landet och pekade på dess brister – sådana finns inte i Ryssland som alltid varit ett välutbildat folk liksom fransmännen. Tsaren slösade med intelligentsian, men det gjorde inte kommunismen, ty där gällde endast den tyska ”realpolitik” av ideologiska skäl. Man hade alltså inte råd att kasta bort begåvningsreserven, och det borde inte heller Sverige ha råd med. Det gamla skolsystemet var en perfekt dammsugare i detta avseende fram tills dess att studentexamen gick i graven 1968 (sista året) med muntlig tenta övervakad av censorer från universiteten (doktorer, lektorer, docenter och professorer). Nu kör vi proppen på proppen på proppen för att lära studenterna de mest elementära tingen. Att läsa och kunna skriva hjälpigt är ju kul, men bara litet över u-landsnivån borde siktet riktas, och då hade vi kanske kunnat undvika mycket av av allt AWG-trams. Är det så att bildningsnivån står i omvänd betydelse till AWG-tåget, som tycks sakna nödbröms?