Klimatsmart i Almedalen

Helagotland.se rapporterar att årets Almedalsvecka kommer att inledas ”klimatsmart”. Den 28 juni erbjuds ett 2,5 timmar långt seminarium med klimatbudskap i fokus.
Landshövding Marianne Samuelsson och ett antal andra ”klimattjejer” (för inte är de väderflickor, väl?), bl.a. Margot Wallström och Ebba Lindsö, kommer att berätta hur vi kan rädda planeten. Ebba Lindsö är VD för företaget Respect som hjälper andra företag att bli ”klimatneutrala”.
Hela programmet kommer att läggas ut på Almedalsveckans officiella hemsida. Redan nu kan jag dock berätta att både The Climate Scam och Stockholmsinitiativet avser att delta i festligheterna.
Några höjdpunkter (eller inte):
söndag 6 juli, 14:00. Global rättvisa i klimatförhandlingarna?, Svenska kyrkan, Stockholm Environment Institute, Diakonia och Naturskyddsföreningen.
måndag 7 juli, 15:30. Behöver Sverige vindkraften?, Svensk Vindenergi
tisdag 8 juli, 09:30. Hur klimatsmart är det att ligga lågt? Ett seminarium om de svenska klimatmålen, Naturskyddsföreningen
onsdag 9 juli, 10:30. Går det att skapa en jämlik klimatmärkning?, Miljöstyrningsrådet och Rättvisemärkt, SIDA Östersjöenheten
torsdag 10 juli, 13:00. Om klimathot som en konsekvens av mäns livsstilar?, Feministiskt initiativ
Uppdatering: Oops, som en av kommentatorerna så riktigt påpekar kommer årets ”höjdpunkter” egentligen från förra årets program. Årets har nämligen inte lagts ut ännu. Tack så hjärtligt för påpekandet! Vi avvaktar med spänning årets höjdpunkter.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Den fastlänning som inte seglat, rott eller simmat till Gotland borde vara diskvalificerad för att sprida politisk klimatpropaganda…

 2. Adolf Goreing

  Är det fler än jag som ser likheterna med 70-talet? Då förklarades allt med sociala orättvisor och klasskillnader. Lösningen var solidaritet och socialism. Nu är det istället: får vi ordning på klimatet löser sig resten själv. Innan c:a 1945 hade vi ingen global impact på klimatet, betyder det att vi innan hade upplevt paradiset? Den här hysterin har gått för långt! Rapporter visar också att yngre människor mår dåligt och har ingen framtidstro då de faktiskt tror på smörjan som punpas ut genom media. Man kan inte klandra dem. t.o.m undertecknad med bakgrund inom klimatforskning vacklar under trycket ibland. Hur ska allmänheten och de unga stå emot när de aldrig får höra att det finns en annan syn och som inte beror på Exxon. Förr eller senare vaknar allmänheten och då är det stor risk att allt vad vetenskap och experter heter hamnar på bål. Det vore synd. Jag tror snarare att vi undergroudskeptiker bör förbereda oss på någon slags Nurnbergrättegångar så att rätt personer pekas ut. Internet hjälper oss. Ingen AGW-profet ska komma undan och redan nu bör man upprätta en databas motsvarande den som Greenpeace har.  Det enda hoppet är att det inte längre är ”inne” bland ungdomar att bry sig om klimatet. Det är snarare etablerad storstadsmedelklass inom administrativa yrken som håller på: ni vet; kärringar födda på 50-60-talet med dubbel-efternamn och ekologisk mat.  De är så lättlurade och hade förmodligen varit nazister hela bunten på 30-40-talet. (Det var åtminstone deras förfäder och förmödrar). Ursäkta den bitska tonen men det finns alldelse för många som ”tycker” och ”vet” i den här frågan, när dom inte ens har läst sammanfattningarna i IPCC-rapporterna. Många av skeptikerna här kan IPCC-rapporterna bättre än aktivisterna själva – och det skrämmer mig. ”Varför blir så många skeptiska av att läsa IPCC-rapporterna?”. Den frågan bör klimatizterna fundera över. (Svar: bevisen är för tunna och/eller obefintliga).
  En annan sak: Klimax blev dömda för sin aktion på Bromma flygplats nyligen. 3000 kr i böter och villkorlig dom. Hänvsiningen till förestående klimatkatstrof hjälpte inte. Domaren påstod INTE att det inte finns ett klimathot men för att det ska gälla som en förevändning måste hotet vara ”akut” dvs. omedelbart. Rätten ansåg inte att klimathotet är akut! Det är kanske den vägen man ska ta det? Monckton hjälpte ju folk i UK . En jurist jag känner säger att det är förmodligen olagligt för offentlig verksamhet (sjuhus .tex) att ställa upp i ”earth hour” eftersom det är en politisk manifestation. Det krävs dock att någon anmäler detta så att det blir prövat i tingsrätten.

 3. Maggie : Tänk vilken klang och jubelföreställning det skall bli i Almedalen den 28/6! Allt prat om koldioxid tycks verkligen ha påverkat solens magnetfält så att det minskar, vilket visar sig i att jordens medeltemperatur tycks vara i avtagande. Med ytterligare kraftansträngningar kan vi snart gå mot rena  fimbulvintern. Heja AGW!

 4. Adolf Goering: ”Jag tror snarare att vi undergroudskeptiker bör förbereda oss på någon slags Nurnbergrättegångar så att rätt personer pekas ut. Internet hjälper oss. Ingen AGW-profet ska komma undan…”
  Kom ihåg att du måste äta dina piller både morgon och kväll. Annars blir det så här.

 5. arga gubben

  Detta seminarium var det bästa:
  ”Om klimathot som en konsekvens av mäns livsstilar?”
  Jag ryser av vällust inför den de härliga slutsatser man kan dra därur. Jag behöver inte ena säga det högt. Låt bara din (ev. snuskiga) fantasi leda dig!!

 6. Anders L.

  arga gubben,
  Ja, med sådana här ”vänner” behöver AGW-teorin inga fiender … Vad blir nästa steg, månntro? ”Din frimärkssamling – ett klimathot”, kanske?

 7. Senaste frimärken från posten är moderna konst på sitt bästa. 
  Altså, som filosofen sade: ” Dettta är inte snygga och soppaslukande bilar. Det er en länk til en bild av soppaslukande bilar. ”  

 8. Labbibia

  Elling:
  Världens genom tiderna vackraste bil enligt min mening.
  Då talar jag naturligtvis om Mustangcaben. 289 kubiktums V8 i den modellen, väl? Vill minnas att det kom en modell med 302 -67? -68?

 9. Labbibia

  arga gubben:
  Undrar när feministiskt initiativ splittras?  Extremrörelser brukar ju gå den vägen.
  Då kan det kanske nästa seminarium kan ha den här Rubriken?
  Om klimathotet som en konsekvens av manhaftiga kvinnors livsstilar!
  Feminist feministiskt Initiativ

 10. Gunnar Littmarck

  Labbibia
  Vad jag mins kom 302 68, faktiskt en tunnelport version. 69 kom 302 Boss
  289 fick aningen längre slaglängd till 302. lite till och 1″ högre block så blev 351 och 400 till. 400 har 4″slag 4″borr
  Men vilken varvvillighet med 289… jag hade problem med fläktremmen vid runt 9000Rpm såklart var något av hjulen inte exakt in line..
  Alla med 4″ borr bara slaget ökade.
  Grunden var en 261.. men den tror jag hade mindre kolvdiameter.
  Det byggde 9 miljoner 289 men bara en bråkdel (under 30.000?) var 289 hp  några var i balla Shelby varianter med upp till 374hp vid 7400 rpm.
  Tyvärr satt det ofta raka sexor i Mustangen, inget ball ljud.
  Fy vad nostalgisk jag blev..
  Så nästan gav jag bort min Failane 500 289 1967 då jag flyttade till Norge..
  Bilen hade stått i mitt garage sen tidigt 80:tal…
  Min första riktiga bil…
  Så smabbt besudlade jag bloggen.
  Ni ska få en kompensation.

 11. Adolf Goreing

  #4  Jisses, jag visste det var något jag glömt. ”Svälj” – så där ja, några metadon. …Vad tänkte jag på?!! UNDERGÅNGEN ÄR NÄRA! DET ÄR BRÅTTOM!! VI MÅSTE STOPPA UTSLÄPPEN!!!! TÄNK PÅ BARN OCH BARN-BARN OCH ISNJÖRNAR OCH DOM SOM BOR NÄRA KUSTEN! BYGG VINDKRAFTVERK!!!!! BOJKOTTA KOLTABLETTER!! !!!!
  Sådärja, anpassad till mainstream AGW igen, puh!
   

 12. Undroms UFO

  Det slår mi när jag läser Adolf Goreings inlägg det samhällsklimat som fanns under 1960-talets kärnvapenfrossa som fick oss skolelever att få livsångest av den film som alla fick se som skolbarn. Kommer inte ihåg vad den heter men den handlade om en incident i vid väst/östtyska muren som kom att förorska ett kärnvapenkrig, jag kanske har förträngt titeln för den gav mig många år av osund ångest i tonåren.
  Och jag kan se en sann tendens att det verkar som om politiker gärna vill sätta befolkningar i osundt ångesttillstånd med dessa undergångsideér. Det kanske ger dem det manöverutrymme för att både fylla sitt maktbegär och fullkomlighet som är tydliga tecken på vår livegenskap what so ever till politikens armeer. Det vådliga är väl att vi aldrig kommer undan även om vi får rätt. Vi kommer att få strida i kylan från de som värmer sig med alarmisternas burop.
  Jag kan dock känna ett sant litet hopp när jag läser kloka , lite filosofiska diskussioner men eftersom jag som humanist inte får min hjärna att kunna tänka i formler och siffror ligger jag i händerna på de vetenskapliga uträkningar som är på min sida för jag liter ej på den andra sidan och det är väl samma dilemma som de befinner sig i.

 13. Va med den där Forden(?) som ser ut som en albatross bakifrån

 14. L

  Elling, Cheva 59:a fullsize ser ut som en mås och 60:an som en albatross..

 15. Claudius

  Maggie: Är du säker på att du verkligen får medverka? Och Stockholmsinitiativet?! Det hela verkar ju vara hopkommet av och för de koldioxidtroende.
  Eller kommer det att finnas någonting om solforskning på programmet?
  Och – när utkommer din bok?

 16. Claudius: Medverka och medverka… vi ska dit och mingla. Boken kommer förhoppningsvis att lanseras i slutet av april.

 17. Härlig läsning
  Nu är det ju lika lite argument som ’Exxon, BigOil & BigTobacco’  eller Göran Folin & Andreas Malm någonsin varit, men nog är klimatismen värsta stollemagneten.
  Anders L har fattat detta helt korrekt!

 18. Patrik

  ”Om klimathot som en konsekvens av mäns livsstilar?, Feministiskt initiativ”
  WTF????

 19. Patrik

  Missa inte detta:
  ”Om klimathot som en konsekvens av mensen?, Annat idiotiskt initiativ”

 20. Tege Tornvall

  Gone with the wind. Borta med vinden. Veck med pusta.
  Tege

 21. Tege Tornvall

  Ännu inte utforskat fält: Klimatets inverkan på diskrimineringen av enbenta vänsterhänta med emaljöga och olycklig barndom.
  Tege

 22. Kjell_A Jönsson

  Tege Tornvall !
  Med all respekt för Din ironi,   jag tror att  den typen av  humor kan bli mycket kontraproduktiv.  Lyteskomik är inte ett  vinnande  inslag i klimatdebatten för de som eftersträvar  vett och sans.
  Kjell-A    Jönsson   

 23. Red Hansen

  Är det ingen som gjort en sån där statistisk skröna om hur den typiske klimatizten ser ut?

 24. Mats Frick

  Red Hansen – Vad är en ”klimatizt”? Varför stavas ordet med z?

 25. Slarvigt, Maggie

  Eh, dina ”höjdpunkter” är hämtade från förra årets program.