Klimatnyheter från Grönköping

grönköping mp

T.f. taltratt för Miljöpartiet (MP) i Grönköping

Då klimatet

icke beter sig, såsom vi vilja, säger i ett aktuellt och parisavtalsorienterat uttalande Miljöpartiet (mp) i Grönköping, utan tvärtom visar sig bli allt kallare, komma vi att kraftfullt verka för införande av ett nytt klimat, vilket å ett helt annat sätt än i dag, lyder order från oss uppvärmningstroende

(förmedlat av Rolf Oward)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Ingvar i Las Palmas

  Den va bra!
  Ha, ha!

 2. Lennart Bengtsson

  I dagens samhälle där humor mer och mer blir förbjuden genom att någon eller några kan känna sig kränkta, får vi ändå hoppas att inte någon viktig samhällsperson anser att Grönköpings Veckoblad skall betecknas som hets mot folkgrupp. Vem vet vad Uppsalainitiativet kan ha i bakfickan! I detta fall kan ju den kränkta folkgruppen utgöras av hela den svenska nationen. Att i dagens läge tänka sig att Mosebacke Monarki skulle kunna återuppstå är en omöjlighet- lika omöjlig som Tintin, Jan Lööfs teckningar eller Pippi Långstrumps pappa. Till slut finns det ingen som skrattar längre utan det enda som återstår är den fanatiska blicken hos de troende.

 3. Thomas P

  Jag måste säga att jag inte förstår skämtet. Det blir ju varmare, och det är uppvärmningsförnekare som måste hitta på en massa konspirationer om att det fuskas med temperaturserier.

 4. Peter F

  Varning till alla humorbefriade tråkmånsar (inkl Thomas P).

  http://cartoonsbyjosh.co.uk/calendar

 5. Lasse

  Varför behövs humor när vi har MP.
  Herr Friodlins tal i Vittsjö anknöt till väderhändelser i närtid:
  ”Med det sagt kommer han osökt in på miljöfrågorna och klimatförändringarna. Han nämner bland annat de senaste dagarnas översvämningar i Bjuv och Åstorp.” http://www.kristianstadsbladet.se/hassleholm/fridolin-spanade-in-i-framtiden/
  Check: Vassego: http://vav.griffel.net/filer/VA-Forsk_2006-26.pdf
  Z i en formel som beskriver konvektiva regnintensitet(som ger intensivaste och dimensionerande regnen) har för Fridolins valkrets(och i hans regeringsområde i dess helhet) minskat se fig 11.2

  Skolan i förfall får sin förklaring!

 6. Lasse

  #3 Thomas P
  Nån kommentar till denna: https://wattsupwiththat.com/2016/06/16/can-both-giss-and-hadcrut4-be-correct-now-includes-april-and-may-data/

 7. #3 Thomas P.
  Skämtet är väl inte avhängigt om det blir varmare eller kallare. Det speglar väl troligtvis en observation av skämtförfattaren vad gäller det rådande debattklimatet (pun not intended). Jag tippar att det mer handlar om att du är så insyrad av politiskt rättänkande att inte kan ta till dig att någon (framför allt inte en hemsk klimatförnekare) skulle skämta om saken än om en brist på faktisk förståelse från din sida.

 8. Thomas P

  Dolf #7 Problemet är att skämtet mer speglar författarens åsikt än någon egentlig humor. Han säger ju bara precis samma sak som ältas på fullt allvar här hela tiden, fast han förväntar sig att man skall skratta åt det. Er ”humor” består bara av att tala om hur dumma motståndarna är.

  Prova att vänd på det. Blir det lika roligt då, tycker du?
  ”Då klimatet icke beter sig, såsom vi vilja, säger i ett aktuellt och parisavtalsorienterat uttalande SD i Grönköping, utan tvärtom visar sig bli allt varmare, komma vi att kraftfullt verka för införande av ett nytt klimat, vilket å ett helt annat sätt än i dag, lyder order från oss uppvärmningsförnekare”.

 9. #8 Thomas P
  Jag förstår din variant precis lika bra som jag förstår den aktuella mp-varianten, däremot tycker jag inte att den är på långa vägar lika rolig. Och jag förstår att du inte tycker mp-varianten är rolig. Men det var inte det du sa, du sa att du inte förstod den.
  Skämt har ofta till syfte att lyfta fram något absurt på ett sådant sätt att man kan skratta åt det. Det absurda som lyfts här är inte klimatet i sig, utan hur frågan drivs i den offentliga debatten. Det skulle mycket väl kunna vara skrivet av en AGW-anhängare, även om motsatsen är troligare, som tycker att själva debatten spårat ur.
  Jag tycker inte din variant är rolig av, förmodligen, samma anledning du inte tycker min variant är rolig. Motståndarsidans variant upplevs bekräfta det vi anser vara fel.

  Lite halvt om halvt on topic-off topic. Det finns en hel del skämt som betraktas som rasistiska. Om de är roliga eller inte avgörs, i mitt tycke, av vad det är berättaren egentligen vill säga med skämtet. Samma skämt kan vara fräckt och roligt berättat av en person och fördomsfullt unket berättat av en annan.

 10. Sören G

  ”vi är den sista generationen som kan stoppa klimatförändringarna, fortsätter han och kommer sedan in på sina tre spaningar.” Påstår Fridolin.

 11. Thomas P

  Dolf #9 ”Det absurda som lyfts här är inte klimatet i sig, utan hur frågan drivs i den offentliga debatten. ”

  Eller snarare hur grupper som er ser på den offentliga debatten. Det blir ungefär som ältandet om ”politiskt korrekt” och liknande.

 12. Thomas P

  Här ett exempel på sarkasm:
  http://scienceblogs.com/stoat/2016/06/19/coolfuturesfundsmanagement/
  Fast ni som tror på David Evans och JoNova kanske istället vill investera i deras Cool Futures Fund Management:
  http://www.coolfuturesfundsmanagement.com/

 13. Mats G

  Själv tycker jag ordet taltratt var det roligaste. Lite lagom elakt.

 14. Christopher E

  #12 Thomas P

  Wiiliam Connolley har gott om tid att skriva annat sedan han fick sig själv avstängd från Wikipedia?

  Men kul att se hur han ser ut, det visste jag inte. (Det är alltså den svartvita bilden överst, om någon undrar…)

  http://scienceblogs.com/stoat/2016/06/19/coolfuturesfundsmanagement/

 15. Thomas P

  Chriatopher #14 ”Wiiliam Connolley har gott om tid att skriva annat sedan han fick sig själv avstängd från Wikipedia?”

  Ni kör verkligen med modell stående epitet. Nämns Connolley bara måste man dra upp wikipedia och den nidbild av hans aktiviteter ni hittat på om honom där. Men det var väl enklare att komma med en sådan irrelevant kommentar än säga något om innehållet i hans inlägg.

  Connolley är f.ö. inte avstängd från wikipedia, han gör några edits per dag.

 16. Christopher E

  #15 Thomas P

  Knappast någon nidbild. Jaså, han har släppts tillbaka igen. Under övervakning för man hoppas.

  Jag började läsa hans text, men det var rätt ointressant raljant dravel. Gav just ingenting.

 17. Thomas P

  Christopher #16 ”Jaså, han har släppts tillbaka igen. Under övervakning för man hoppas.”

  Tillbaka? Du är uppenbarligen inte påläst om vad som hände. Vem är det sen du tycker skall övervaka Connolley? Du? Dina förnekarpolare? De anonyma redigerare han kom i gräl med?

 18. Christopher E

  #17 Thomas P

  Jaså, du har börjat förneka att Connolley skaffat sig avstängningar på Wikipedia. Jaja, ni alarmistpolare håller ihop.

 19. Thomas P

  Christopher #18 Connolley fick inskränkta rättigheter, men helt avstängd var han aldrig och straffet var tidsbegränsat, uppenbarligen till din besvikelse. Vem är det sen du vill sätta som övervakare? Är det samma som med rösträtt att du tycker din röst skall vara mer värd än andras?